Nisam upratio ostala imena na žalost a pretpostavio sam da ima itekako.
FK Željezničar
Re: FK Željezničar
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Nije ni objavljeno. I ova dvojica nisu oficielno preuzeli pozicije u UO.
Izvinjavam se ako je moj post izgledao kao neko potcjenjivanje, ali mene ovakve price i komentari izbacuju iz takta.Bersaga je napisao/la: ↑19 tra 2026, 14:09Da nije "ovakvih" navijača, klub bi se davno ugasio ili bi se koprcao u nižim ligama. Druga stvar, ako će komentarisanje random likova (većina ih ne dolazi ni na domaće utakmice) po društvenim mrežama i forumima imati bilo kakav značaj u dovođenju i tjeranju igrača onda mi i ne trebamo da postojimo. Da li su komentari opravdani ili ne, dalo bi se diskutovati.
Treća stvar, jesu li navijači krivi što je Krpić prvi napadač ekipe u 36. godini života, što haman svaku igra po 90 minuta? Jesu li krivi što smo prošle sezone bili jači nego ove? Dovodimo li mi igrače? Igramo li mi na terenu i mi smo krivi pretpostavljam što pola godine ne možemo kući nikog pobijediti? Ma hajte molim vas.
Hajmo malo vidjeti šta se uradilo za "ovakve" navijače. Kad smo posljednji put bili prvaci? Kad smo posljednji put osvojili trofej? Koliko dugo trebamo čekati još, 5, 10 godina? Ulazak na tribine na derbiju je priča za sebe.
Nema veće skupine bolesnika od nas u državi što se tiče privrženosti klubu, prihodi u fan šopu i posjeta godinama govore da je to tako. Da je bilo koji drugi klub u našoj situaciji, vrlo vjerovatno bi promijenio ime i počeo novi život. Dobili su aplauz i podršku u većini slučajeva kad nisu trebali. Pun je qurac i navijačima više i ja ih apsolutno razumijem.
Slazem se da u drzavi nema boljih navijaca od nas i da zasluzujemo puno vise, ali kad vidim da neko implicira da smo nesto odigrali radi kladionica, odmah pomislim radije bih da nas je i manje ako treba, samo da smo pametniji. Eto, nastimali za WWIN remi, a nismo dobili kuci pola godine. Uozbiljimo se.
Cinjenica je da se Sosicu zvizdalo, da se Bolja zvao mlataralom, da se Dangubic pljuvao itd. Navijaci imaju pravo da kritikuju, ali nekako se vazda na pogresne okome, sto meni govori da navijaci bas i ne znaju koliko misle da znaju. I ne trebamo znati, navijac je navijac, ali meni to sve skupa tukne na pitarluk.
Meni je prvom pun qrac svega i nadam se da ovaj nas nece bratovim stopama, kad su vec navijaci krenuli njihovim.
- AhmedNurudin
Ako je Marko Marić zvanično novi SD našeg Kluba onda nisam baš zadovoljan izborom. Neću se ponavljati i zatrpavati temu, Dželo je vrhunski sve posložio u postu ali se mora ponešto i dodati. Nije problem pogriješiti sa igračem, svima se to desi, ali je problem kada se na štetu kluba radi transfer koji nije povoljan za klub da bi se neko "ugradio". To je ono na šta se mi godinama ježimo, jer nam takve individue obitavaju oko Želje, i taman se čovjek ponada da je gotovo a iz Hrvatske dovodimo čovjeka nad čijim poslovnim odlukama upravo jesu takve sumnje. Transferi Mmae-a, Cordobe i Mbuku-a su transferi koji su već u ljeto 2024. bili upitni a vrijeme je pokazalo da su oni koji su sumnjali u pravu. 900 hiljada eura godišnja plata Mmae-u, 2.5 miliona eura u Kolumbiju za Cordobu i preuzimanje kompletne plate Mbukua od Augsburga ne može uraditi osoba koja nema interesa, pogotovo jer su bolje opcije bili besplatno Matej Mitrović i za značajno manje od Cordobe u21 reprezentativac Hrvatske, Marin Šotiček. Neću ni spominjati nekakvu saradnju sa nekom anonimnom menadžerskom kućom vezano za transfere Ogiware i Kaneka. Za ovaj duo je bio spreman izdvojiti značajne sume, ali ga je nadzorni odbor zaustavio pa se sve završilo neuspješnim epizodama na posudbi u Dinamu. O tome kako je od pozicije VD sportskog direktora došao do SD-a bez imenovanja su pitali prije svega Velimira Zajeca i nije imao odogovor. Još jedna zakulisna radnja nažalost. O tome kako je Dinamo sa skoro 50 utakmica u sezoni ostavio na samo jednom napadaču nema smisla ni pisati, pokušaj sa Kangom na polusezoni je bio predmet sprdnje, i sve njegove priče kako se ne može dovesti napadač je pomeo Zvonimir Boban sa transferom Belje ljetos koji je zabio već 30+ golova. O sapunanju daske trenerima je zaista suvišno.
Lično vidim veći problem u OP ukoliko Marić dobije odgovornost da ga reformiše, upravo na primjeru Dinama, opet nema neke pozitivne priče. Juniorima je Lokomotiva uzela prvenstvo i većinom su svi bili nezadovoljni radom omladinskih selekcija. Nakon dolaska Bobana svi treneri koje je on tu postavio postali su bivši. Ruku na srce juniorski prvak će po svemu sudeći opet biti Lokomotiva tako da možda ipak nije sve bilo do njega, ili je ipak to sve posljedica upravo njegovih odluka kada je bio tu...
Kao još jednu negativnu stvar vidim to što nije pronašao partnerski klub gdje bi Dinamo slao igrače sa manjom minutažom u trenucima kada nije bilo B ekipe, to je za nas važno iz razloga jer nam je potrebna neka standardna ekipa za dvojne registracije, kao možda u budućnosti i B ekipa.
Četverogodišnji ugovor u slučaju lošeg rada može biti poguban iz više razloga, Sanina ne doživljavam kao osobu koja se razbacuje svojim novcem tako da u slučaju loših odluka ne vjerujem da će imati želju da mu uruči otkaz koji podrazumijeva i otpremninu. Prvenstveno ovo spominjem jer ne vjerujem da dolazi baš sam, vjerujem da će još saradnika sa njim doći, što znači da bi tu bilo nekoliko otpremnina.
Ruku na srce, malo je opcija bilo,pitanje je da li smo mogli nekoga istrpiti od naših bivših igrača i sl. Svakako je pitanje da li neko od njih ima tu ambiciju. Od ostalih relevantnih iz regiona mi je za oko zapao Goran Boromisa ali on je dao otkaz u Olimpiji zbog porodičnih razloga, Marko Šuler iz Maribora čiji je boravak tu isto vidim propraćen svim i svačim, te Veljko Nikitović, koji je bez prekida radio devet godina u drugoj ligi Poljske u dvije ekipe.
Želim ipak završiti u pozitivnom tonu i u nadi da će ipak "izdobriti" ali sve ovo gore pobrojano nisu izmišljotine već činjenice koje prate njegov rad. Prati ga i glas da vrhunski poznaje sve niže francuske lige, što je svakako dobro i gdje vidim eventualno priliku da tu bude i Baždarević kao neki saradnik. Igrače poput Matonda, Faraja, Ghorzija, Longonde je moguće naći u tim ligama. Marku Mariću ipak dobrodošlica od mene jer nam preostaje samo da podržimo, i da ovo sve gore pobrojano bude samo neiskustvo. Želim mu svu sreću u poslu i nadam se da je svjestan da sada postoji gazda u obliku Sanina kojem će morati polagati račune.
Lično vidim veći problem u OP ukoliko Marić dobije odgovornost da ga reformiše, upravo na primjeru Dinama, opet nema neke pozitivne priče. Juniorima je Lokomotiva uzela prvenstvo i većinom su svi bili nezadovoljni radom omladinskih selekcija. Nakon dolaska Bobana svi treneri koje je on tu postavio postali su bivši. Ruku na srce juniorski prvak će po svemu sudeći opet biti Lokomotiva tako da možda ipak nije sve bilo do njega, ili je ipak to sve posljedica upravo njegovih odluka kada je bio tu...
Kao još jednu negativnu stvar vidim to što nije pronašao partnerski klub gdje bi Dinamo slao igrače sa manjom minutažom u trenucima kada nije bilo B ekipe, to je za nas važno iz razloga jer nam je potrebna neka standardna ekipa za dvojne registracije, kao možda u budućnosti i B ekipa.
Četverogodišnji ugovor u slučaju lošeg rada može biti poguban iz više razloga, Sanina ne doživljavam kao osobu koja se razbacuje svojim novcem tako da u slučaju loših odluka ne vjerujem da će imati želju da mu uruči otkaz koji podrazumijeva i otpremninu. Prvenstveno ovo spominjem jer ne vjerujem da dolazi baš sam, vjerujem da će još saradnika sa njim doći, što znači da bi tu bilo nekoliko otpremnina.
Ruku na srce, malo je opcija bilo,pitanje je da li smo mogli nekoga istrpiti od naših bivših igrača i sl. Svakako je pitanje da li neko od njih ima tu ambiciju. Od ostalih relevantnih iz regiona mi je za oko zapao Goran Boromisa ali on je dao otkaz u Olimpiji zbog porodičnih razloga, Marko Šuler iz Maribora čiji je boravak tu isto vidim propraćen svim i svačim, te Veljko Nikitović, koji je bez prekida radio devet godina u drugoj ligi Poljske u dvije ekipe.
Želim ipak završiti u pozitivnom tonu i u nadi da će ipak "izdobriti" ali sve ovo gore pobrojano nisu izmišljotine već činjenice koje prate njegov rad. Prati ga i glas da vrhunski poznaje sve niže francuske lige, što je svakako dobro i gdje vidim eventualno priliku da tu bude i Baždarević kao neki saradnik. Igrače poput Matonda, Faraja, Ghorzija, Longonde je moguće naći u tim ligama. Marku Mariću ipak dobrodošlica od mene jer nam preostaje samo da podržimo, i da ovo sve gore pobrojano bude samo neiskustvo. Želim mu svu sreću u poslu i nadam se da je svjestan da sada postoji gazda u obliku Sanina kojem će morati polagati račune.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O.
Ma vidi, za mene nije sportski, nije zdravo da bilo koja kladionica ima ovoliki udio u jednoj fudbalskoj ligi. Za mene je bolna činjenica da nam je kladionica generalni sponzor koliko god dali para, da nismo u stanju naći nešto mimo toga. Siguran sam da ima i da će biti namještanja sve dok je njih a fino im pogoduje i vrh saveza. Neće oni pare davati na lijepe oči, naravno ne mislim na naš remi jer smo se na njega referisali. Najveće zlo za sport generalno.broj1 je napisao/la: ↑20 tra 2026, 17:05Izvinjavam se ako je moj post izgledao kao neko potcjenjivanje, ali mene ovakve price i komentari izbacuju iz takta.Bersaga je napisao/la: ↑19 tra 2026, 14:09Da nije "ovakvih" navijača, klub bi se davno ugasio ili bi se koprcao u nižim ligama. Druga stvar, ako će komentarisanje random likova (većina ih ne dolazi ni na domaće utakmice) po društvenim mrežama i forumima imati bilo kakav značaj u dovođenju i tjeranju igrača onda mi i ne trebamo da postojimo. Da li su komentari opravdani ili ne, dalo bi se diskutovati.
Treća stvar, jesu li navijači krivi što je Krpić prvi napadač ekipe u 36. godini života, što haman svaku igra po 90 minuta? Jesu li krivi što smo prošle sezone bili jači nego ove? Dovodimo li mi igrače? Igramo li mi na terenu i mi smo krivi pretpostavljam što pola godine ne možemo kući nikog pobijediti? Ma hajte molim vas.
Hajmo malo vidjeti šta se uradilo za "ovakve" navijače. Kad smo posljednji put bili prvaci? Kad smo posljednji put osvojili trofej? Koliko dugo trebamo čekati još, 5, 10 godina? Ulazak na tribine na derbiju je priča za sebe.
Nema veće skupine bolesnika od nas u državi što se tiče privrženosti klubu, prihodi u fan šopu i posjeta godinama govore da je to tako. Da je bilo koji drugi klub u našoj situaciji, vrlo vjerovatno bi promijenio ime i počeo novi život. Dobili su aplauz i podršku u većini slučajeva kad nisu trebali. Pun je qurac i navijačima više i ja ih apsolutno razumijem.
Slazem se da u drzavi nema boljih navijaca od nas i da zasluzujemo puno vise, ali kad vidim da neko implicira da smo nesto odigrali radi kladionica, odmah pomislim radije bih da nas je i manje ako treba, samo da smo pametniji. Eto, nastimali za WWIN remi, a nismo dobili kuci pola godine. Uozbiljimo se.
Cinjenica je da se Sosicu zvizdalo, da se Bolja zvao mlataralom, da se Dangubic pljuvao itd. Navijaci imaju pravo da kritikuju, ali nekako se vazda na pogresne okome, sto meni govori da navijaci bas i ne znaju koliko misle da znaju. I ne trebamo znati, navijac je navijac, ali meni to sve skupa tukne na pitarluk.
Meni je prvom pun qrac svega i nadam se da ovaj nas nece bratovim stopama, kad su vec navijaci krenuli njihovim.
Istina je da često uzimamo na zub igrače koji su u tom trenutku možda i najmanji problem. Nisam jednom ušao u žustru raspravu na tribini sa grupama koje su to radile bez ikakve osnove. Jednostavno, to im je jedan vid furke, njih 5 sjedi i svi se uhvate jednog igrača, smišljaju morbidnosti koje su samo njima duhovite. Poslije situacije kad je jedna od tih grupa prije početka utakmice rekla "e koga ćemo večeras", jasno mi je bilo kakva je situacija i da je borba sa vjetrenjačama, promijeni mjesto na tribini i nema nerviranja.
Ne treba da nas je manje, ni pod razno. Treba da nas je svake sezone sve više i više. Svako da uradi što je do njega, kad dovedem malog rođaka ili malca iz komšiluka, da dijete osjeti šta je Željo, da mu bude lijepo, ne mora znati ni protiv koga igramo ni ko igra za nas. Poslije to isto dijete kopira i upija kako se ti ponašaš i to je jedna vrsta kulture i edukacije. Meni je puno srce kad ih vidim koliko ih je na dnu sjevera, sa svojim zastavama i bubnjevima. Nek se druže, igraju, neka gledaju malo i utakmicu iako se nema šta vidjeti. Sutra će oni biti ti koji će nas zamijeniti na tribinama i koji će "navući" još nekog na ovu Plavu bolest.
Ali, ali... ljudi koji vode Klub, moraju konačno nešto učiniti po pitanju rezultata i trofeja. Ta atmosfera da se relaksira, da raja ne bude na iglama svaku Bogovu utakmicu, da se svako dvije sedmice nervira i lagano oboljeva. Što kaže moj stariji komšija, kaže nisam godinama otišao i odgledao utakmicu sa merakom i u miru. Kad dođu titule i trofeji, tad ćeš prelomiti i one koji su na vagi.
Što kaže Mulalić kod Sanela, možda i najbolji opis, asocijacija na Želju, "To je teška priča" i to je tako.
-
jointunija
Statut parafiran
Andy Barra o ovom Mariću
Andy Barra o ovom Mariću
Marić je jako obrazovan i sposoban, pritom ne bi ja nikako poredio nas i Dinamo. Tamo je zatekao već formiran i jak klub gdje se tražio dodatni iskorak, a mi doslovno krećemo od 0, a on je neko ko ima tu drskost i hrabrost da krene jako u promjene, tako da pričekajmo, pa ćemo onda sudit
Za muštuluka si sa statutom.
Mislim da je ovo prvi put da sam ćuo ili pročitao nešto o Mariću pozitivno. Hehe.
Nek nam je sretno sa njim a i njemu sa nama. Nadam se da je ponešto i naučio u međuvremenu novo. Imao je dosta vremena da rasmisli o yome šta je radio pogrešno u Dinamu.
Sta nama znaci Evropa, pogotovo u ovoj situaciji ? Jedno gostovanje, da se upise jos jedan grad. Pogledaj nam oscilaciju kroz sezonu, onaj crni niz.UzivaocKajkuta je napisao/la: ↑18 tra 2026, 17:28koliko god da smo mi losi, siroki i velez su isto toliko losi, ja iskreno mislim da ima nade za evropom, ali samo zato sto su ovi losi ko mi i nista drugo,(sem ako danas ne bude pušten Velez od Borca..)godrina je napisao/la: ↑18 tra 2026, 13:10 Jbt pa 80% napada nam dodaj je Odinaki pa sta bude.
Ima Savo neke krivice ali ovi sto su doveli ove igrace su za isamarat. Posebno tokom zimskog roka.
Ekipa bez ofanzivnih mogućnosti.
Savo opet puno bolji od ove dvojice glupana tokom sezone. Ja se stvarno nadam tom dolasku naseg Mirvica, da se uvjerimo da postoji i da cujemo sta zeli a tokom ljeta ce nam sve bit jasno.
Ako prezivimo opstanak ovo ljeto nam je fakat kljucno.
Zalosno je sto je Velez ispred nas, posle sloge najveci krkani lige, sta oni igraju, kakav fudbal ? Ali eto imaju ko neki kontinuitet, ne smetaju nikome, mi uzasni i ni duzni ni krivi tu su.
Ja se ponavljam ko papagaj. Zivim za sezonu kad cemo imat uigranu i dobru ekipu. Sa 5 igraca do 26 godina. Brzi i jaki. Sa uigranim akcijama i sa puno samopouzdanja. Takvi uzmemo kup i idemo u Evropu. Da ne pravimo od svakog protivnika kao da je Viljareal, nego im trazimo mane.
Ovo, odes u Evropu i ispadnes za vrijeme sff ne racunam vala.
E za to nam treba bas puno rada, pametnog rada, dobrog odabira i nekog keša. Sta od tog imamo ili sta nemamo ne znam ni ja vise. Ali imam pravo da se nadam da cu docekat.
- AmarAmarOsimOsim
Nećemo se slijepo vezivati za nešto. Posebno za nešto što apsolutno nema veze sa našim klubom. Sigurno da neke stvari nisu bile ni do Marića. Uvijek ima i druga strana priče. Mene zanima Željo.
Ja se ne bih složio da je samo jedan čovjek kriv za sve. To nije moralno a ni realno. Znajući koliko je težak karakter Bjelica, usudim se reći da je i on malo podmazao situaciju, da opere ljagu sa sebe, posebno nakon silnih loših rezultata. Zajec, također, bio je uvijek težak, nešto ne vjerujem da je došao samo da bude fikus predsjednik, posebno ne nakon historijskih događanja, skupština i svega gdje se izborio sa zlom, pobijedio ga, proglašen herojom. Ne ide mi ta priča zajedno. Ako si pobijedio zlo, sve ti je bilo dozvoljeno i omogućeno, sumnjam da si odabrao opciju da budeš fikus nakon tako velikog poduhvata.
Marić snosi veliki dio odgovornosti za ovaj period proveden u Dinamu ali da je on isključivi krivac za sve, to je prosto nemoguće.
Ne želim puno pričati na tu temu. Smatram da je bilo boljih opcija. Moju podršku će imati od početka, kao i svaki prije njega, kao što će ju imati i svaki nakon njega. Do njega je da li će zadržati moju (i našu) podršku ili će nas okrenuti protiv sebe. Moja sumnja ostaje dok me ne uvjeri u suprotno. Obično takvi koji dođu sa manjkom podrške i bez očekivanja, najčešće se pokažu kao sasvim pristojna, ponekad čak i super rješenja. Nadam se da će tako biti u ovom slučaju. Ove riječi Andya Bare imaju svoju težinu. On nije šarlatan koji će pričati svašta.
Nabrijavanje situacije ništa neće promijeniti. Ako su ga ljudi koji odlučuju odabrali, ja tu ne mogu ništa. Možemo se samo nadati da će biti uspješan kod nas i to je to. U globalu, kad pogledam sve nove ljude, što su tu i što će biti tu, počevši od uprave, sportskog direktora, savjetnika, direktora OP, skauta i skauting tima, člana uprave koji će voditi brigu o sportskom segmentu, Save, djeluje mi to jako dobro upakovano. Ima tu potencijala. Sad je samo pitanje kako će kliknuti zajedno. Jako dobra ekipa je okupljena, kad sve sagledaš u globalu, kako će to sve izgledati u praksi i na šta će izaći, pred nama je.
Najbitnija stavka u svemu je statut. Ministar je potpisao, sad se samo čekaju ostale procedure vezane za upis u registar, ne bi trebalo dugo da traje i kad Sanin dođe, sad početkom maja, sve ove pozicije i funkcije će biti ozvaničene. To je bila glavna prepreka u svemu. Sa ovim usvajanjem, sve bi trebalo da bude, puno, puno lakše.
Savo reče da nema Radovca, nadam se Dominiku od prve, prava prvenstvena utakmica gdje njegove kvalitete mogu doći do izražaja. Nadam se da već od Veleža počinje slaganje igračke križaljke. Pod tim mislim da Savo da priliku nekim igračima, da igraju oni na koje se računa i iduće sezone, da se na klupu presele oni kojima ćemo uskoro vidjeti leđa bez obzira na trenutnu važnost u timu.
Po ovim informacijama koje kolaju okolo i naokolo, prva dvojica putnika su Vedo i Erick. Naravno, treba uzeti sa dozom rezerve ali mislim da je tačno da će obojica svoju sreću potražiti negdje drugo.
Ja se ne bih složio da je samo jedan čovjek kriv za sve. To nije moralno a ni realno. Znajući koliko je težak karakter Bjelica, usudim se reći da je i on malo podmazao situaciju, da opere ljagu sa sebe, posebno nakon silnih loših rezultata. Zajec, također, bio je uvijek težak, nešto ne vjerujem da je došao samo da bude fikus predsjednik, posebno ne nakon historijskih događanja, skupština i svega gdje se izborio sa zlom, pobijedio ga, proglašen herojom. Ne ide mi ta priča zajedno. Ako si pobijedio zlo, sve ti je bilo dozvoljeno i omogućeno, sumnjam da si odabrao opciju da budeš fikus nakon tako velikog poduhvata.
Marić snosi veliki dio odgovornosti za ovaj period proveden u Dinamu ali da je on isključivi krivac za sve, to je prosto nemoguće.
Ne želim puno pričati na tu temu. Smatram da je bilo boljih opcija. Moju podršku će imati od početka, kao i svaki prije njega, kao što će ju imati i svaki nakon njega. Do njega je da li će zadržati moju (i našu) podršku ili će nas okrenuti protiv sebe. Moja sumnja ostaje dok me ne uvjeri u suprotno. Obično takvi koji dođu sa manjkom podrške i bez očekivanja, najčešće se pokažu kao sasvim pristojna, ponekad čak i super rješenja. Nadam se da će tako biti u ovom slučaju. Ove riječi Andya Bare imaju svoju težinu. On nije šarlatan koji će pričati svašta.
Nabrijavanje situacije ništa neće promijeniti. Ako su ga ljudi koji odlučuju odabrali, ja tu ne mogu ništa. Možemo se samo nadati da će biti uspješan kod nas i to je to. U globalu, kad pogledam sve nove ljude, što su tu i što će biti tu, počevši od uprave, sportskog direktora, savjetnika, direktora OP, skauta i skauting tima, člana uprave koji će voditi brigu o sportskom segmentu, Save, djeluje mi to jako dobro upakovano. Ima tu potencijala. Sad je samo pitanje kako će kliknuti zajedno. Jako dobra ekipa je okupljena, kad sve sagledaš u globalu, kako će to sve izgledati u praksi i na šta će izaći, pred nama je.
Najbitnija stavka u svemu je statut. Ministar je potpisao, sad se samo čekaju ostale procedure vezane za upis u registar, ne bi trebalo dugo da traje i kad Sanin dođe, sad početkom maja, sve ove pozicije i funkcije će biti ozvaničene. To je bila glavna prepreka u svemu. Sa ovim usvajanjem, sve bi trebalo da bude, puno, puno lakše.
Savo reče da nema Radovca, nadam se Dominiku od prve, prava prvenstvena utakmica gdje njegove kvalitete mogu doći do izražaja. Nadam se da već od Veleža počinje slaganje igračke križaljke. Pod tim mislim da Savo da priliku nekim igračima, da igraju oni na koje se računa i iduće sezone, da se na klupu presele oni kojima ćemo uskoro vidjeti leđa bez obzira na trenutnu važnost u timu.
Po ovim informacijama koje kolaju okolo i naokolo, prva dvojica putnika su Vedo i Erick. Naravno, treba uzeti sa dozom rezerve ali mislim da je tačno da će obojica svoju sreću potražiti negdje drugo.
Al udara ovaj Savo na ego maksimalno "Radi se o izuzetno nezgodnom protivniku za nas. Vjerujem da smo sada nešto drugačija ekipa u odnosu na taj meč i da možemo bolje parirati ekipi Rudara."
Mslm, možda i treba malo ruku na srce.
Nejse, sastav iz prošle utakmice protiv Rudara :

Mslm, možda i treba malo ruku na srce.
Nejse, sastav iz prošle utakmice protiv Rudara :

-
PehariSuTu
Savo je sam sebi udario na ego čuvanjem boda protiv Posušja.
Nadam se da se neće ispostaviti kao mršava verzija Slavke Petrovića.
PehariSuTu je napisao/la: ↑21 tra 2026, 08:14 Savo je sam sebi udario na ego čuvanjem boda protiv Posušja.
- AhmedNurudin
Nekada nam je odlazak u Prijedor bio izlet i revijalnog karaktera, ili pak lakši trening. Lijepi dani. Danas je situacija puno drugačija, ali vjerujem u Savu i momke da nam mogudonijeti bod-ove. Sretno nam danas.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Generalno imam stav postovanja nasih navijaca. Nisam iskljuciv i da smatram da je neko ko navija za Zelju mjerilo necega,ali mogu da uvazim da ne mora neki nas navijac biti ekspert fudbalski da bi ga se manje cijenilo.
Nemam nikakve strane kad je Zeljo u pitanju pa da ne citam neki forum na kojem ne pisem,ali stvarno nekad dodjem do zakljucka da nije ni cudo sto nam je klub u kurcu,kakvih mi razmisljanja i logika cujemo od nasih navijaca.
Cudimo se sto kod nas igraci budu losiji nego negdije drugo.
Valjda su nam i uprave i struka na istom levelu pa to kolektivno ludilo nas puca na sve strane.
Sad pojedincima i Madzid ne valja.
Necu se previse baviti sistemima i taktikama, gdje fudbalski manje talentovani igraci imaju veliku vaznost za neki tim,svojom snagom,eksplozivnoscu,trkom,disciplinom....
Nije fudbal 10 majstora na terenu...sve razumujem. Ali se jako pitam i nenormalno me zanima da vidim te navijace u bilo kakvoj fudbalskoj akciji,snazi,logici,u bilo cemu i u bilo kojem periodu njihovog zivota,u naponima snage,zivo me zanima kako su to oni igrali taj fudbal.
Dobar igrac ne znaci dobar trener,ne znaci dobar direktor...
Ne znaci da misljenje nekog majstora ima neku vrijednost,ali ne mogu se oteti licnom utisku da bi 90 posto njih poginulo ili se tesko povrijedilo prilikom bilo kojeg ozbiljnijeg dodira sa loptom.
Zato mi kao drzava jesmo u kurcu,jer nama je svaki segment drustva takav da nam pemet prosipaju oni koji najmanje znaju. Drzava za ublehase....
Evo ovaj nas @braco nemam pojma ko je covjek. Ni da li je igrao nekad,ali covjek je bolji fudbalski analiticar od svih ljudi koji su se vrtili u nasem klubu 30 i nesto godina.
Kod nas ce za 2 godine noDi biti neki ku*** u fudbalu i to jako bitan. Ne bi me cudilo ni najmanje...
Nemam nikakve strane kad je Zeljo u pitanju pa da ne citam neki forum na kojem ne pisem,ali stvarno nekad dodjem do zakljucka da nije ni cudo sto nam je klub u kurcu,kakvih mi razmisljanja i logika cujemo od nasih navijaca.
Cudimo se sto kod nas igraci budu losiji nego negdije drugo.
Valjda su nam i uprave i struka na istom levelu pa to kolektivno ludilo nas puca na sve strane.
Sad pojedincima i Madzid ne valja.
Necu se previse baviti sistemima i taktikama, gdje fudbalski manje talentovani igraci imaju veliku vaznost za neki tim,svojom snagom,eksplozivnoscu,trkom,disciplinom....
Nije fudbal 10 majstora na terenu...sve razumujem. Ali se jako pitam i nenormalno me zanima da vidim te navijace u bilo kakvoj fudbalskoj akciji,snazi,logici,u bilo cemu i u bilo kojem periodu njihovog zivota,u naponima snage,zivo me zanima kako su to oni igrali taj fudbal.
Dobar igrac ne znaci dobar trener,ne znaci dobar direktor...
Ne znaci da misljenje nekog majstora ima neku vrijednost,ali ne mogu se oteti licnom utisku da bi 90 posto njih poginulo ili se tesko povrijedilo prilikom bilo kojeg ozbiljnijeg dodira sa loptom.
Zato mi kao drzava jesmo u kurcu,jer nama je svaki segment drustva takav da nam pemet prosipaju oni koji najmanje znaju. Drzava za ublehase....
Evo ovaj nas @braco nemam pojma ko je covjek. Ni da li je igrao nekad,ali covjek je bolji fudbalski analiticar od svih ljudi koji su se vrtili u nasem klubu 30 i nesto godina.
Kod nas ce za 2 godine noDi biti neki ku*** u fudbalu i to jako bitan. Ne bi me cudilo ni najmanje...