FK Željezničar
FK Željezničar
Osnovan je 19. septembra 1921. Željezničar je jedan od najpoznatijih i najtrofejniji nogometni klub iz Bosne i Hercegovine sa šest osvojenih trofeja nacionalnog prvenstava, šest titula nacionalnog kupa, kao i tri titule superkupa. U sezoni 1971/1972. osvojio je prvu ligu Jugoslavije. Godine 1981. igrao je finale kupa Jugoslavije. Najveći uspjeh u evropskim takmičenjima ostvaruje u sezoni 1984/1985. kada je igrao polufinale Kupa UEFA.
Za klub je nastupalo nekoliko reprezentativaca Jugoslavije i Bosne i Hercegovine, neki od njih su: Ivica Osim, Mehmed Baždarević, Josip Katalinski, Edin Bahtić, Haris Škoro i Edin Džeko. Nadimak kluba je Plavi. Najveći rival Željezničara je FK Sarajevo. Domaće utakmice igra na stadionu Grbavica.
- Juzni Front 1988
- AmarAmarOsimOsim
Re: FK Željezničar
Maloprije sam upratio da portal SBC ima i forum, pa sam odlučio da se registrujem. Nadam se da ima još mojih Manijaka.
Mora Sef prvi probiti led dobrodosao, nadam se da ce jos simptazera i navijaca Zelje (ali i drugih klubova) doci i da ce se razviti komunikacija na dostojnom nivou.AmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑17 srp 2024, 13:00 Maloprije sam upratio da portal SBC ima i forum, pa sam odlučio da se registrujem. Nadam se da ima još mojih Manijaka.
Samo Čelik zenički !!!
- AmarAmarOsimOsim
Danke, nadam se isto. Orgijanje pojedinaca na SS forumu me natjeralo da se registrujem na SBC forum u nadi da ćemo moći normalno komunicirati.
Ovdje ces sigurno moci normalno komunicirat, dobro nam dosao i povedi jos rajeAmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑29 srp 2024, 10:39Danke, nadam se isto. Orgijanje pojedinaca na SS forumu me natjeralo da se registrujem na SBC forum u nadi da ćemo moći normalno komunicirati.