FK Željezničar

Odgovori
Orvel

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Orvel »

Ja stvarno moram da pohvalim ovaj forum i nadam se da ce moderacija ostati ovakva i ubuduce. Kad pogledam kakve dijabole pisu na onom ss forumu, tacno uganem mozak.

Vidio sam neku objavu da Sosic jako dobro trenira u oporavku. Mogao bi on krajem sezone istrcati na teren, malo da vrati osjecaj pred narednu sezonu. Da skine strah sa koljena. Nadam se da se i Foco dobro oporavlja i da ce nastaviti raditi kako je radio do povrede.

Naredne sezone vjerujem da mozemo imati dosta kompletniju ekipu kad se svi vrate i uz jos par POJACANJA na deficitarnim pozicijama ka naprijed. Naravno da ce nas savez gasiti i slj sezone ali opet kontam necemk igrati los fudbal kao vecinu ove sezone. A uz to ove godine smo daleko najvise osteceni.
jole
Global moderator

Post Postao/la jole »

Orvel je napisao/la: 23 ožu 2026, 20:10 Ja stvarno moram da pohvalim ovaj forum i nadam se da ce moderacija ostati ovakva i ubuduce. Kad pogledam kakve dijabole pisu na onom ss forumu, tacno uganem mozak.

Vidio sam neku objavu da Sosic jako dobro trenira u oporavku. Mogao bi on krajem sezone istrcati na teren, malo da vrati osjecaj pred narednu sezonu. Da skine strah sa koljena. Nadam se da se i Foco dobro oporavlja i da ce nastaviti raditi kako je radio do povrede.

Naredne sezone vjerujem da mozemo imati dosta kompletniju ekipu kad se svi vrate i uz jos par POJACANJA na deficitarnim pozicijama ka naprijed. Naravno da ce nas savez gasiti i slj sezone ali opet kontam necemk igrati los fudbal kao vecinu ove sezone. A uz to ove godine smo daleko najvise osteceni.
Moderacija se zahvaljuje, uživajte momci i dovedite nam još raje.
jointunija

Post Postao/la jointunija »

Neki purger najbliži poziciji SD-a.
MrkiMedo

Post Postao/la MrkiMedo »

Zna li se termin derbija?
Levin

Post Postao/la Levin »

jointunija je napisao/la: 24 ožu 2026, 08:18 Neki purger najbliži poziciji SD-a.
Imam osjećaj da bi Mirvić, ovaj put, mogao postaviti osobe koje nisu do sada imale veze sa klubom na ključna mjesta.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

jointunija je napisao/la: 24 ožu 2026, 08:18 Neki purger najbliži poziciji SD-a.
Marko Marić ?
Levin

Post Postao/la Levin »

Nevjerovatno je da jw sve više ovihalih portala. Čuj sredinom.ba. Pa stvarno. Mogli smo i mi forumaši osnovati kakav. Hehe
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

Levin je napisao/la: 24 ožu 2026, 17:54
Nevjerovatno je da jw sve više ovihalih portala. Čuj sredinom.ba. Pa stvarno. Mogli smo i mi forumaši osnovati kakav. Hehe
Mislim da bi bili malo subjektivni sto se tice sportskog segmenta...
trofeji su tu
AmarAmarOsimOsim

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 15 ožu 2026, 21:25 Nadam se da Lane gleda utakmicu Rudar-Velež. Budale smo ako drugima prepustimo igrače Rudara, a budite sigurni da ih prate, Borac posebno a onda i ostale jače ekipe, od Širokog, Zrinjskog, kone su čak odmah kontaktirale jednog igrača nakon utakmice od prije neki dan.
Borac pojačanje naciljao u Premijer Ligi BiH. Banjalučani bacili oko na napadača Rudar Prijedora - Daniela Romeru.
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 24 ožu 2026, 19:11
AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 15 ožu 2026, 21:25 Nadam se da Lane gleda utakmicu Rudar-Velež. Budale smo ako drugima prepustimo igrače Rudara, a budite sigurni da ih prate, Borac posebno a onda i ostale jače ekipe, od Širokog, Zrinjskog, kone su čak odmah kontaktirale jednog igrača nakon utakmice od prije neki dan.
Borac pojačanje naciljao u Premijer Ligi BiH. Banjalučani bacili oko na napadača Rudar Prijedora - Daniela Romeru.
Par spanjolaca, karacica kao u21, dva krstena krila, SPIC, Borac spremi se
trofeji su tu
Bersaga

Post Postao/la Bersaga »

Treba se usaglasiti, idu li boomovi na ljeto ili ne. Ako idu, bilo bi neozbiljno dovoditi igrače od 30+ godina, koje su putevi (bez obzira kakvi bili) doveli u Rudar iz Prijedora.
AmarAmarOsimOsim

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

Ako želimo iskorak, nama su neophodni jaki igrači koji su igrali jače lige od naše, igrači koji mogu da nose Željin dres, igrači koji imaju moć da se bore sa stalnim pritiskom tribina, igrači koji znaju šta je titula, grupa, kup, trofej, igrači sa pobjedničkim mentalitetom i tako dalje. Sada kad imamo para, moje mišljenje je da se naša liga nikada ali nikada ne smije podcijeniti, kao i federalna i liga manjeg entiteta. Teško da ćemo mi pronaći igrače koji će doći sa 20 godina, sa top sistema da upadnu u naš, pa da ga mi prodamo. Može nam doći (trenutno) jedino ako ga je nešto sputalo. Bayern godinama crpi moć u Bl-i i sa mladim i sa iskusnim igračima.

Slažem se da nam ne trebaju igrači 30+ posebno ne kada je riječ o ekipama koje su pred ispadanjem u ligi i da to nije put kojim treba ići ali ne bih se libio da nekoga potpišem. Romera je bolji igrač od naših pet napadača. Dijete je Barcelone. U boljem sistemu, sa 2 jaka napadača ne bi bio loša opcija da ga se ima u timu. To je moje mišljenje. Meša i Kokot su dobri primjeri. Opet da naglasim, to nije put kojim treba ići ali ne treba bježati od toga samo jer imamo pare sad pa bi mi kao birali šta hoćemo a šta nećemo i jer nam se sad igrač Rudara gadi jer mi imamo pare.

O federalnim i entitetskim ligama da ne pričam. Željo od nastanka crpi igrački kadar od manjih ekipa, federalaca, niželigaša. Ne kontam zašto bi se to sad mijenjalo? Mnogi naši uspješni igrači su došli baš preko nižih liga do Želje, a nakon Želje su imali odlične karijere. Puno je primjera. Radmilo Mihajlović, od Foče, preko Želje do minhenskog Bayerna. Nikić, od Skugrića i Modriče, preko Želje do PAOK-a i Grčke. Rade Paprica, od Foče od Bešiktaša i PAOK-a. Oda u Slogi bio prije dolaska u Želju. Bećirspahić, Paprica, Zoka S., Fićo Bahtić, da ne idem dalje. Da ne spominjem igrače koji su nakon rata došli kod nas. Višća je najbolji primjer, prije njega Tuce, Murat, Memić i drugi.
Bersaga

Post Postao/la Bersaga »

Ma vidi prijatelju, nikakvo gađenje nije u pitanju. Ja sam bio prvi za dolazak Santosa i Amoaha. Nije mi uopće bio problem što su došli iz ekipe koja je ispala, bez obzira da li mi imali pare. Brzi, mladi, živahni, atraktivni igrači koji su bili prošli proces adaptacije. Kod nas u najmanju ruku bili jako dobri i ispunili što se od njih tražilo, Santos pogotovo jer nas je nosio do Evrope. To što nijednog ne unovčismo, znamo, da se ne ponavljamo.

Žalosna je ta činjenica da je Romera, eto on je u fokusu, bolji od naših pet napadača. Još gore je to što na pauzi nije doveden napadač približne kvalitete Romera, a čovjek je došao iz nižih liga.

Što se tiče nižih liga i FBiH i RS su postale veliko smeće. Klubovi se gase, 90% njih nema nikakve ambicije i ne zanima ih dobijanje licence za PL. Prije 7,8 godina, tadašnje niže lige su bile PL za ove današnje. Tu ganjati djecu do 17,18 godina, dovesti i vidjeti, da li dati šansu u prvih 18 ili posudba i pratiti. Najsvježiji primjer je Šikanjić, dao je čovjek preko 70 golova u dvije sezone, Zrinjski ga doveo. Momak nije profesionalac, pravilno trčanje je pod znakom pitanja i kao takav je dominirao tom ligom. Škrijelj isto tako.

Meni je bila milina tražiti i izdvajati upravo igrače iz tih liga, na onom forumu smo imali temu baš o njima, bio je Braco i Levin ako se dobro sjećam. Pokušavali smo, dovodili smo Subašića i Mehića. Mehić bio mega-giga talenat fol a nije bio u stanju da dođe na pripreme sa normalnom kilažom. Jednostavno nema više igrača iz tih liga, propadaju brzinom svjetlosti. Sarajevo je plaćalo te igrače, dovodili iz Zvijezde 09 i Slobode, Borac ih šalje u Laktaše i BSK, nijedan se ne vraća kao igrač koji je napredovao. Memić (reprezentativac) je jedan u milion, nešto je vrijedio i preskočio je PL, a zadnji koji je postao uspješan premijerligaški igrač iz nižih liga je Hrelja.

Takve igrače nećemo više nikad imati, jednostavno drugo vrijeme, u negativnom smislu. Danas imaju sve, od terena, kampova, stipendija, teretana, ishrane, videa i svega ostalog ali im fali ono glavno, volja, želja, htijenje i treneri koji će to prepoznati.
Odgovori