FK Željezničar

Riquelme

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Riquelme »

Ali ne razumijem šta je to Krpić? Kao da je riječ o najvećem mafijašu u Europi pa mu ne smije niko ništa? Ako je već sve tako zašto to klub trpi? Zašto mu ne daju papire? Nema logike
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Levin

Post Postao/la Levin »

Barbarez je napisao/la: 04 ožu 2026, 17:06 Da se razumijemo ja ne mogu da ga gledam u ekipi. Ali Suljo je za ovo sto kod nas igra napadace licno Erling Haaland. Sad ko zeli da razumije shvatice sta zelim reci. Toliko nam je ocajan napad da su ljudi prinudjeni davati ovome priliku. Ucinak Krpica je problematican jos od perioda kada se vratio zadnji put. Pa je dovodjen Ara,a Krpic je trebak biti rezerva. Pa je problem sa napadom bio opet,pa je doveden Dangubic,na kraju Krpic redovniji bio u napadu od njega,pa ista stvar bila sada kad su dovodjeni Rakic,Jaganjac i Konnings. E sad nas problem sa napadom se vuce evo par godina. Necu da vjerujem da Krpic igra jer ga se boje,ja smatram da igra jer su ovi ostali pokazali kurcinu. Evo saberi kokiko golova su postigli svi ovi napadaci . Ja sam siguran da zbir njihovih golova ukljucujuci Aru i Dangubica ,ne prelazi vise od 15. Za 3 ili 4 sezone.
To je samo odraz katastrofalnog izbora napadaca i povraca mi se kako na Krpica tako i na njegovu konkurenciju.
Evo javno treba reci da smo fudbalski zaglupili samo gledajuci ove velemajstore na djelu.
Ruku na srce Dangubic je imao neki kvalitet,ali golgeterski ne. Ono zbog cega je doveden,to nismo vidjeli. Napadac nije,ofanzivni veznjak nije. On je bio nesto izmedju,ni tamk ni vamo. Tehniku i postavljanje je imao,ali jednom rijecju bi ga opisao kao nedorecen. Uvijek mu fali korak,na terenu je kao Deni Milosevic,kao dobar je a u sustini nista konkretno.
Nevezano za odnose u slačionici i Krpićeve karakterne osobine i da ne produbljujem dalje tu temu ja ne mogu da se otmem dojmu da, ove sezone, razlog naše neefikasnosti ne leži isključivo na napadačima.

Prošle sezone smo imali jako raspoložena krila (posebno Bolju i njegove golove u zadnjim minutama) te Dangu, Madžida i Jabera koji su itekako uticali na našu igru...
slika

Ove sezone Bolja je bio više van pogona nego na terenu, Matej je prilično pogubljen i fale njegove asistencije, Jabera nema i učinak krilnih igrača je skoro nepostojeći.

slika

U prvom dijelu sezone falila nam je zamjena za Šošića, uklanjanjem Radovca iz ekipe izgubio si pravog centralnog veznog i nisi imao zamjenu za Boljevića koji je bio povrijeđen dobar dio vremena. kasnije si doveo Miloševića i Ismaila kojima je trebalo vremena da se uklope a morao si Miloševića isforsirati jer nisi imao izbora i od Lagumdžije si pokušavao da napraviš box-to-box veznjaka i meni najjače, desetku što on nikad neće biti.

Nejse, previše improvizacija, manjak dubine na određenim pozicijama,neizbalansirana ekipa, stil igre za koji nemaš adekvatan igrački kadar, turbulencije u ekipi od samog početka itd, itd,...

Odličan recept za neefikasnost i za raspad sistema... Tako da ja u suštini i ne krivim napadače jer nismo stvarali dovoljno opasnih prilika u šesnaestercu, prekidi vrlo loši, ubačaji nepostojeći itd, itd
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 05 ožu 2026, 00:55, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Levin

Post Postao/la Levin »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 05 ožu 2026, 00:36 Nabijem ja kompletan naš klub na belegiju ako je tačno da Suljo opet dominira na treningu i da se prema njemu određuje tim. Lijepi naš Brko.
Mene to ne iznenađuje, posebno ako ga Šukilović markira. Mada ne znam šta da kažem i za ostale defanzivce... Meni se učinilo da je Tomi Jurić prošlu utakmicu dobio skoro svaki zračni duel i većinu dugih lopti bez problema iskontrolisao.
Lynx

Post Postao/la Lynx »

Ne zna se koja je bitnija utakmica od ove dvije sa Slogom. Ako dobijemo u subotu, osigurali smo dobar bodovni + pred težak raspored, a za kup, ostajemo u trci za trofej i Europu. Ja se možda fanatično nadam, ali mislim da možemo proigrati. Nije ovo prvi put da nakon loše 2/3 prvenstva na kraju proigramo. Probati se manje istrošiti u subotu, jer šteta bi bilo ispasti u kupu, pogotovo ako kone ispadnu, faktički ti ostaju Velež, Zrinjski i Laktaši, odnosno 1 teži protivnik. I ŠB je prije 9 godina uzeo kup iz lige za opstanak.

Napišem sve ovo i onda se sjetim da se u Doboju najgori antifudbal igra, bez obzira kakvi smo mi u tom momentu.
Lokomotifa

Post Postao/la Lokomotifa »

Doboj je dobro gostovanje da Savo vidi u kakvu ligu je došao. Kad izađu Nedimovi koljači neće mu biti dobro :lol:
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
melem

Post Postao/la melem »

Lokomotifa je napisao/la: 05 ožu 2026, 07:38 Doboj je dobro gostovanje da Savo vidi u kakvu ligu je došao. Kad izađu Nedimovi koljači neće mu biti dobro :lol:
:lol: :lol:
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 04 ožu 2026, 23:56 Ako je tačno da je Jelić u Doboju očekujem još jednu lakrdiju.
Nažalost tačno je. Iskreno teško se bilo čemu pozitivnom nadati. Lakrdija je mala riječ za njegove urakmice.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.
broj1

Post Postao/la broj1 »

Toliko smo losi da nas ne moraju ni krasti, ali indikativno delegiranje svakako. Bice svega do kraja sezone.
Levin

Post Postao/la Levin »

Zar nije ovaj Jelić Beusov sudija (čitaj plaćenik)?
jole
Global moderator

Post Postao/la jole »

Levin je napisao/la: 05 ožu 2026, 12:12 Zar nije ovaj Jelić Beusov sudija (čitaj plaćenik)?
Svi su svačiji brate, al niko nije naš. :D
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Posušje i Sloga sigurno neće ispast.
Mislim da je Rudar siguran za ispadanje, a drugi se traži između nas i Radnika.
Nažalost, igrom smo mi trenutno najgori, a u savezu smo vjerovatno pušteni niz vodu.
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

"Napredak na gradilištu južne tribine – uskoro izlijevanje temeljnih traka 🔵⚪
Radovi na iskopu za temelje južne tribine su u toku, a naredne sedmice planirano je izlijevanje temeljnih traka, koje će se odvijati od istočne prema zapadnoj strani tribine."

Hvala Bogu bar neki napredak.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.
Virtu4L

Post Postao/la Virtu4L »

To je veliki napredak, najvažnije je izaći iz zemlje, onda to ide brzo. Taman će je završiti pred izbore kako sam i rekao bezbroj puta.
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Nadam se da će biti otvorena za 105. rođendan kluba!
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Robusnatefaltava

Post Postao/la Robusnatefaltava »

Virtu4L je napisao/la: 05 ožu 2026, 17:10 To je veliki napredak, najvažnije je izaći iz zemlje, onda to ide brzo. Taman će je završiti pred izbore kako sam i rekao bezbroj puta.
Samo na autocesti kod zenice koriste ovako zgusnut niz sipova i sidara da zaustavi pomjeranje brda kod nas, ljudi ne shvacaju koliko je betona u ovo otislo komotno se mogao izidati i zapad sa tom kolicinom

A gdje su jos sidra temeljskih stopa itd.itd.
Odgovori