HNL je razvojna liga s renomeom Dinama i Modrića, a BiHPL je još uvijek krompir liga. Koji bi ozbiljan klub platio pa ostavio igrača da ga polomi neka zaštićena seljačina iz Borca ili da izvali zglob na nekoj oranici. O 1.LFBiH i 1.RS neću ni pričat.Rz88 je napisao/la: ↑08 sij 2026, 22:24 Luka Vuskovic, stoper koji sada vrijedi 50m eura igra za Hsv kao posudjen igrac Totenhema. Predstavlja sve Hajduku sto je nama Riki. Sa 16 godina dogovoren je transfer u Totenhem. On zvanicno ostaje u Hajduku jos 6 mjeseci, a nakon toga ga Hajduk salje na posudbu u Poljsku pa u Belgiju. Kada je napunio 18 odletio za London i na jos jednu posudbu.
Ovo bi meni bio ubjedljivo najbolji scenarij za svaku stranu. Inostrani klub, jos 6 ili 12 mjeseci u Celiku i ostatak negdje u nekom jacem klubu. Posudba moze i van BiH prije 18. rodjendana.
NK Čelik
Re: NK Čelik
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Sve je to super, ali mora se stvoriti nacin razmisljanja da dijete iz Zenice voli Celik, voli Zenicu i sve zenicko. Ne mora zivjeti u Zenici, igrati u Celiku, ali ne treba mu se zahvaljivati na bilo kakvoj promociji. Znaci normalan stav je da je otisao za 0 i nije potpisao ugovor? Potpisan ugovor je plus i njegova milost Celiku? E ne moze.072 je napisao/la: ↑08 sij 2026, 22:23 Zamisli odgojis kulturno dijete, odskolujes u fudbalu, mozes da zavalis klub i odvedes ga za dzabe jer ti se moze…kazes jok, potpises profesionalni ugovor i doneses tom istom klubu cc pola miliona KM.
I onda ti zenicke seljacine, one ortodoksne i jebene, seljacine u glavi, drze moralne pridike fola![]()
Rikiju sretno u Sarajevu. Da ga sluzi zdravlje i uspije u zivotu i karijeri.
Svoju ljubav prema klubu je dokazao kada je trebalo. Sto bi @zamorano rekao, kesom i parama.
Od sugavih ojebina koji su najglasniji nema se neke koristi. Ni u razvoju grada, ni u lopatanju snijega oko zgrade, a Bgmi ni u klubu i fudbalu.
-
PatrickBateman
Pise se on nama. Ovaj novinar ima veliki publicitet i dobro je da se ime naseg kluba spominje.
Srce, čast i ponos!
-
Guest.1945
Je ne znam jeste li vi glupi ili vam noge smrde?Jel vam treba crtati šta je klub kazao u vezi ovog transfera i vi dođete hvala Rikiju,još mu tepa Riki.J.ebo vas on u šupak smrdljivi i 300k gdje ces samo Sijamiju nekog moć dovest i opet molit Fudu da bi imao pojačanja na koje možeš računati za PL.I jeste samo da gledate 1. FL za bolje niste.Klub ti izjavi šta misli o transferu i očito da nisu zadovoljni i kaze hvala Rikiju.A bože sačuvaj, ja ovo u p.ički maternoj nisam vidio.Vi ste zaspali u 2019. godini kad smo PL igrali.Jel se mi moramo mrvicama zadovoljavati?Mi na pragu PL i trebas uzet 300k tariguza.
Zadnja izmjena: Guest.1945, dana/u 08 sij 2026, 22:45, ukupno mijenjano 1 put.
Sve znam drug, kao neko ko je deceniju i po pisao na onom forumu, radio s NGG, ispratio sve bojkote do smrzavanja i slavlja one legendarne noći ispred ispred istokaKenanA je napisao/la: ↑08 sij 2026, 21:20Slabo pišem i nisam ni sada htio komentarisati ali moram se nadovezati. Nema gore sredine kada su ljudi u pitanju od Zenice. Toliko zavisti, toliko petljanja nogu, toliko plitkog razmišljanja da je to tuga. Pa samo ovi komentari za Rikija su jedan od primjera. Kada se čovjek zaposli i kroz posao upozna druge sredine, tek mu onda bude jasno kakva zaostalost vlada u Zenici. Žao mi je mog grada, možda ga neke nove generacije promijene ako iko od sposobne i pametne raje ostane.BadrHari je napisao/la: ↑08 sij 2026, 21:00 Pustite se Zenićluka ljudi i kompleksa od Sarajeva, i grada i kluba.
Riki je mogao karijeru završiti povredom na bilo kojem od drugoligaških oranica. U ovoj ligi nema osnovnih uslova za igru a sjetite se šta ga je ekipa namjerno tuklo i targetiralo da ga povrijedi na terenu, samo ovu polusezonu.
Promjenio se fudbal, nema više ono 'mlad je on doći će njegovo'. Uzmite s koliko Yamin Lamal, Mbape, Musiala i ostali debitiraju i postaju ključni igrači, sa 16 god. Jedna polusezona u njegovim godinama znači, i nek je otišao na bolje. U modernom fudbalu je on već sazrio za napustit ovakav Čelik, a 2027. i BH fudbal.
Koliko pakosti na prethodnim stranicama, ko da je Dilaver ili Azur lik... Niste ništa bolji od Bolića, Hibića i ostalih papaka. Pokazujete što smo zatrovana i zaostala sredina. Momak ne duguje nikom ništa, sve je postigao svojim radom a i Čelik je ovdje dobar
Rikiju sretno, pravi potez je napravio. Zamisli da imaš dobre ponude na stolu a ti ostaneš u ligi gdje je pauza 4 mjeseca.
Iznos za koje će otići je manje-više ali ako je klub uspio dobiti 20%, to će uz malo sreće, za 2-3 godine, biti cifra od milion na račun kluba.
Ko što kažeš, kroz posao a pogotovo terenski, čovjek pređe Bosnu uzduž i poprijeko i upozna naš narod u dušu. Imamo ubjedljivo najljepši grad u državi, ljude koji su po dobroti istinske ljudine za npr. Sarajlije koji su interesdžije, šupci, klasični šibicari ili premazane lije Hercegovce... Ali nas koči taj zeničluk, nazadnost, uskogrudnost. I zato stagniramo u vremenu i prostoru. Koliko neki ne razumiju kapitalizam i sport kao biznis se vidi na komentarima o Viti i akademiji. Ko da je pomozi.ba lik...Sreća imamo opet Roberta, Tarika, Denisa i ostale pa bar jednu pozitivnu priču u gradu.
Da se vratimo na temu, kako mi gledamo rivalstvo sa Sarajevom i Željom nije isto kako oni gledaju s nama. To što je u našim glavama subjektivno neki animozitet, nije više stvarnost. Mi smo još od 2000. neke godine bliže gašenju nego tituli, vazda u nekim bojkotima, dugovima, dubiozama. Imidž koji se gradio od 1945. - 1998. uništavan 20 godina iza rata i još se oporavljamo od toga. U međuvremenu mi ispali i u kanton, ljudi se naigrali evropskih utakmica i mi bi preko noći da se stabilizujemo i poredimo s drugima. Da bi ti neko bio rival morate bit približno isti nivo. Bokserskim žargonom, Sarajevo i Čelik su nekad bili teškaši, tukli se ravnopravno ko Ali i Fraizer, a mi u međuvremenu fasovali kancer, skoro umrli, smršali na pero lahku kategoriju i kofrčimo se
Sve u svemu ko misli da može bolju transfer politiku voditi ko ovaj @Guest.1945 nek se kandiduje na Skupštini, a odlazak Kalesića ćemo puno više osjetiti jer nam je držao cijeli vezni red.
Rijad Telalović jedan je od nas!
Od prve do zadnje rečenice se slažem u potpunosti.BadrHari je napisao/la: ↑08 sij 2026, 22:45Sve znam drug, kao neko ko je deceniju i po pisao na onom forumu, radio s NGG, ispratio sve bojkote do smrzavanja i slavlja one legendarne noći ispred ispred istokaKenanA je napisao/la: ↑08 sij 2026, 21:20Slabo pišem i nisam ni sada htio komentarisati ali moram se nadovezati. Nema gore sredine kada su ljudi u pitanju od Zenice. Toliko zavisti, toliko petljanja nogu, toliko plitkog razmišljanja da je to tuga. Pa samo ovi komentari za Rikija su jedan od primjera. Kada se čovjek zaposli i kroz posao upozna druge sredine, tek mu onda bude jasno kakva zaostalost vlada u Zenici. Žao mi je mog grada, možda ga neke nove generacije promijene ako iko od sposobne i pametne raje ostane.BadrHari je napisao/la: ↑08 sij 2026, 21:00 Pustite se Zenićluka ljudi i kompleksa od Sarajeva, i grada i kluba.
Riki je mogao karijeru završiti povredom na bilo kojem od drugoligaških oranica. U ovoj ligi nema osnovnih uslova za igru a sjetite se šta ga je ekipa namjerno tuklo i targetiralo da ga povrijedi na terenu, samo ovu polusezonu.
Promjenio se fudbal, nema više ono 'mlad je on doći će njegovo'. Uzmite s koliko Yamin Lamal, Mbape, Musiala i ostali debitiraju i postaju ključni igrači, sa 16 god. Jedna polusezona u njegovim godinama znači, i nek je otišao na bolje. U modernom fudbalu je on već sazrio za napustit ovakav Čelik, a 2027. i BH fudbal.
Koliko pakosti na prethodnim stranicama, ko da je Dilaver ili Azur lik... Niste ništa bolji od Bolića, Hibića i ostalih papaka. Pokazujete što smo zatrovana i zaostala sredina. Momak ne duguje nikom ništa, sve je postigao svojim radom a i Čelik je ovdje dobar
Rikiju sretno, pravi potez je napravio. Zamisli da imaš dobre ponude na stolu a ti ostaneš u ligi gdje je pauza 4 mjeseca.
Iznos za koje će otići je manje-više ali ako je klub uspio dobiti 20%, to će uz malo sreće, za 2-3 godine, biti cifra od milion na račun kluba., rijetko šta me izvuče da se javim ali sad sam morao.
![]()
Ko što kažeš, kroz posao a pogotovo terenski, čovjek pređe Bosnu uzduž i poprijeko i upozna naš narod u dušu. Imamo ubjedljivo najljepši grad u državi, ljude koji su po dobroti istinske ljudine za npr. Sarajlije koji su interesdžije, šupci, klasični šibicari ili premazane lije Hercegovce... Ali nas koči taj zeničluk, nazadnost, uskogrudnost. I zato stagniramo u vremenu i prostoru. Koliko neki ne razumiju kapitalizam i sport kao biznis se vidi na komentarima o Viti i akademiji. Ko da je pomozi.ba lik...Sreća imamo opet Roberta, Tarika, Denisa i ostale pa bar jednu pozitivnu priču u gradu.
Da se vratimo na temu, kako mi gledamo rivalstvo sa Sarajevom i Željom nije isto kako oni gledaju s nama. To što je u našim glavama subjektivno neki animozitet, nije više stvarnost. Mi smo još od 2000. neke godine bliže gašenju nego tituli, vazda u nekim bojkotima, dugovima, dubiozama. Imidž koji se gradio od 1945. - 1998. uništavan 20 godina iza rata i još se oporavljamo od toga. U međuvremenu mi ispali i u kanton, ljudi se naigrali evropskih utakmica i mi bi preko noći da se stabilizujemo i poredimo s drugima. Da bi ti neko bio rival morate bit približno isti nivo. Bokserskim žargonom, Sarajevo i Čelik su nekad bili teškaši, tukli se ravnopravno ko Ali i Fraizer, a mi u međuvremenu fasovali kancer, skoro umrli, smršali na pero lahku kategoriju i kofrčimo seSarajevo dovede Ljajića i plati našim godišnjim budžetom.
Sve u svemu ko misli da može bolju transfer politiku voditi ko ovaj @Guest.1945 nek se kandiduje na Skupštini, a odlazak Kalesića ćemo puno više osjetiti jer nam je držao cijeli vezni red.
-
Guest.1945
Šta imaš od škole,jedan veliki i mali odmor,jel znaš čitati?Ko ti govori o transfer politici, osvrćem se na igrača a ne na upravu i transfer politiku.Pročitaj sta mu je uprava rekla al očito ne čitaš dalje od naslova.Gledam interese kluba, Čelik mu je odskočna daska i pomogao ti je da odskociš.Nije ga neko sreo na ulici i pitao hoces li igrati za reprezentaciju, nego je prodefilovao kroz Čelik i dobio šansu.BadrHari je napisao/la: ↑08 sij 2026, 22:45Sve znam drug, kao neko ko je deceniju i po pisao na onom forumu, radio s NGG, ispratio sve bojkote do smrzavanja i slavlja one legendarne noći ispred ispred istokaKenanA je napisao/la: ↑08 sij 2026, 21:20Slabo pišem i nisam ni sada htio komentarisati ali moram se nadovezati. Nema gore sredine kada su ljudi u pitanju od Zenice. Toliko zavisti, toliko petljanja nogu, toliko plitkog razmišljanja da je to tuga. Pa samo ovi komentari za Rikija su jedan od primjera. Kada se čovjek zaposli i kroz posao upozna druge sredine, tek mu onda bude jasno kakva zaostalost vlada u Zenici. Žao mi je mog grada, možda ga neke nove generacije promijene ako iko od sposobne i pametne raje ostane.BadrHari je napisao/la: ↑08 sij 2026, 21:00 Pustite se Zenićluka ljudi i kompleksa od Sarajeva, i grada i kluba.
Iznos za koje će otići je manje-više ali ako je klub uspio dobiti 20%, to će uz malo sreće, za 2-3 godine, biti cifra od milion na račun kluba., rijetko šta me izvuče da se javim ali sad sam morao.
![]()
Da se vratimo na temu, kako mi gledamo rivalstvo sa Sarajevom i Željom nije isto kako oni gledaju s nama. To što je u našim glavama subjektivno neki animozitet, nije više stvarnost. Mi smo još od 2000. neke godine bliže gašenju nego tituli, vazda u nekim bojkotima, dugovima, dubiozama. Imidž koji se gradio od 1945. - 1998. uništavan 20 godina iza rata i još se oporavljamo od toga. U međuvremenu mi ispali i u kanton, ljudi se naigrali evropskih utakmica i mi bi preko noći da se stabilizujemo i poredimo s drugima. Da bi ti neko bio rival morate bit približno isti nivo. Bokserskim žargonom, Sarajevo i Čelik su nekad bili teškaši, tukli se ravnopravno ko Ali i Fraizer, a mi u međuvremenu fasovali kancer, skoro umrli, smršali na pero lahku kategoriju i kofrčimo seSarajevo dovede Ljajića i plati našim godišnjim budžetom.
Tako je Almire!Almir2018 je napisao/la: ↑08 sij 2026, 22:15 Stvarno neke komentare ovdje ne mogu shvatiti
Razumijem rivalstvo prema Sarajevu ali igrac bira gdje ce
Lično mislim da je pogriješio zbog toga što u Sarajevu teško da će uspjeti
Bolje po njega bi bilo jos malo da sazrije u Čeliku pa na ljeto da ode ali tako je izabrao sretno mu
Ali meni je vazno da klub dobije obestecenje
Mogao je nepotpisat ugovor i zdravo dobili bi 20 k za treniranje i zdravo
Ovako lovu si dobio procenat neki i odlično
Sto se tice kluba sta je tu mogao učiniti klub ako on hoće da ide ti njega možeš ostaviti ali imao bi bombu u svlačionici
Sto se tice Vite ovdje Sto ga spominju pa čovjek je došao da zaradi
I po meni je to ok
Neko ce jer svoju lovu onako ulagati hoce sigurno niko neće
Meni je lično Dine zao sto ode izgleda
Ali jbg takav je ugovor
-
Guest.1945
Veliki hendikep ako ide Kalesić.Čovjek nam je komplet sredinu držao.Bolje nam je da ga pokusamo zadrzati a ne dovoditi nekoga.Ligu još nismo osvojili.
Ti si panglas kao prvo transfer je veci nego sto ti evo pises vec par puta oko pola miliona plus procenti od 20% na iducem transferu, druga stvar momak je mogao ne potpisati profi ugovor i otic za kikiriki sto bi uradilo 79% zenicana.Sve patriote a pola nabralo prat supkove po Njemackoj ( za ove sto negativno pisu a nemam nista protiv ljudi koji su otisli za bolje pare) a neznaju da je momak Riki igrao za 500km pa sad potpisao profi ugovor za 1000km a mozda je u Sarajevu dobio 10 000km( najmanje, kad pogledas njihova primanja) i eto prosjecni zenicanin se buni a zaj...bo bi prvog komsiju za cvaju ma hajde bolan dodzite sebi dok imate komeGuest.1945 je napisao/la: ↑08 sij 2026, 22:43 Je ne znam jeste li vi glupi ili vam noge smrde?Jel vam treba crtati šta je klub kazao u vezi ovog transfera i vi dođete hvala Rikiju,još mu tepa Riki.J.ebo vas on u šupak smrdljivi i 300k gdje ces samo Sijamiju nekog moć dovest i opet molit Fudu da bi imao pojačanja na koje možeš računati za PL.I jeste samo da gledate 1. FL za bolje niste.Klub ti izjavi šta misli o transferu i očito da nisu zadovoljni i kaze hvala Rikiju.A bože sačuvaj, ja ovo u p.ički maternoj nisam vidio.Vi ste zaspali u 2019. godini kad smo PL igrali.Jel se mi moramo mrvicama zadovoljavati?Mi na pragu PL i trebas uzet 300k tariguza.
Kalesić je po meni najbitniji igrač bio prošle sezone i biće ga teško nadomjestiti.Kako sam čuo inostrani angažman je u pitanju.Odlazi sigurno jer je imao takav ugovor da smo ga morali pustiti ako mu dođe šta povoljno iz inostranstva.Vezni red nam je najkritičniji trenutno.Guest.1945 je napisao/la: ↑08 sij 2026, 23:01 Veliki hendikep ako ide Kalesić.Čovjek nam je komplet sredinu držao.Bolje nam je da ga pokusamo zadrzati a ne dovoditi nekoga.Ligu još nismo osvojili.
-
Guest.1945
Iako je Klub imao želju da zadrži Telalovića u svojim redovima i pomogne mu u daljem razvoju, želje roditelja i igrača su bile takve da on karijeru nastavi u drugom klubu
- R0b
- 12. igrač
I mene je bivsi poslodavac htjeo zadrzati i povecati mi platu za 100 KM, al ja naso drugog koji mi je u startu za 500 KM dao vecu nego ovaj prvi sa povecanjem.Jos imam mogucnost napredovanja dalje, dok kod prvog sam samo stagnirao jbg.Guest.1945 je napisao/la: ↑08 sij 2026, 23:09Iako je Klub imao želju da zadrži Telalovića u svojim redovima i pomogne mu u daljem razvoju, želje roditelja i igrača su bile takve da on karijeru nastavi u drugom klubu

-
Luis Nazario da Lima
Mozda si ti jedini glup ovdje, sta mislis.Guest.1945 je napisao/la: ↑08 sij 2026, 22:43 Je ne znam jeste li vi glupi ili vam noge smrde?Jel vam treba crtati šta je klub kazao u vezi ovog transfera i vi dođete hvala Rikiju,još mu tepa Riki.J.ebo vas on u šupak smrdljivi i 300k gdje ces samo Sijamiju nekog moć dovest i opet molit Fudu da bi imao pojačanja na koje možeš računati za PL.I jeste samo da gledate 1. FL za bolje niste.Klub ti izjavi šta misli o transferu i očito da nisu zadovoljni i kaze hvala Rikiju.A bože sačuvaj, ja ovo u p.ički maternoj nisam vidio.Vi ste zaspali u 2019. godini kad smo PL igrali.Jel se mi moramo mrvicama zadovoljavati?Mi na pragu PL i trebas uzet 300k tariguza.
Cuj mrvice, ne prodajes brazilca iz Flamenga jbt led
Nabroj najvece izlazne transfere iz PL, zrinjskog, borca i ostalih...Mulahusejnovic iz zrinjskog otiso za 250k€, a bio tada najbolji strijelac lige i igrac, a ti bi strucnjak za Rikija (i jeste Riki naše dijete) uzeo mozda 3mil.
Ovaj iz Posusja ode a mi vise za Rikija dobili.
Spusti se na zemlju kralju, ne vidis dalje od nosa, ti si ostao u 2005 godini....cuj mrvice, nevjerovatno.
Mogao nas izlevatit ko budale, ostat sa amaterskim ugovorom i uzet 50.000 na ruke od pitara i da klubu daju isto. A ovako zastitio klub i donio bruku para u najtezem periodu oporavka kluba.
Zenico spusti se na zemlju, veliki smo klub ali sad se tek trebamo vratiti na to, od stare slave se ne živi.
Neznam mozda sam ja nagraiso al ljudi pisu o Sarajevu ko da je u najmanju ruku Glasgoz Rengers a ne teza karina od ekipe. Ekipa Klub mesetara koji nisu Europe vidjeli odavno al valda culi naki milioni i ispade Glasgow Valjda neki sindrom a sve sirokih shvatanja a iz Celika de valda nemoze prodati igrac stali je ,valjda Sarajevo to moze
Zahvaljuju se djetetu koji je 12 utakmica odigralo i nista u maticnom klubu nije osvojio a ti ga stvorio al jebaji ga nek se prodo i donio 300k . Hvala mu
Hajd izgleda da sam ja zatucan hebaji ga
Zahvaljuju se djetetu koji je 12 utakmica odigralo i nista u maticnom klubu nije osvojio a ti ga stvorio al jebaji ga nek se prodo i donio 300k . Hvala mu
Hajd izgleda da sam ja zatucan hebaji ga
Zadnja izmjena: AeroMs33, dana/u 08 sij 2026, 23:20, ukupno mijenjano 1 put.