Sve znam drug, kao neko ko je deceniju i po pisao na onom forumu, radio s NGG, ispratio sve bojkote do smrzavanja i slavlja one legendarne noći ispred ispred istokaKenanA je napisao/la: ↑08 sij 2026, 21:20Slabo pišem i nisam ni sada htio komentarisati ali moram se nadovezati. Nema gore sredine kada su ljudi u pitanju od Zenice. Toliko zavisti, toliko petljanja nogu, toliko plitkog razmišljanja da je to tuga. Pa samo ovi komentari za Rikija su jedan od primjera. Kada se čovjek zaposli i kroz posao upozna druge sredine, tek mu onda bude jasno kakva zaostalost vlada u Zenici. Žao mi je mog grada, možda ga neke nove generacije promijene ako iko od sposobne i pametne raje ostane.BadrHari je napisao/la: ↑08 sij 2026, 21:00 Pustite se Zenićluka ljudi i kompleksa od Sarajeva, i grada i kluba.
Riki je mogao karijeru završiti povredom na bilo kojem od drugoligaških oranica. U ovoj ligi nema osnovnih uslova za igru a sjetite se šta ga je ekipa namjerno tuklo i targetiralo da ga povrijedi na terenu, samo ovu polusezonu.
Promjenio se fudbal, nema više ono 'mlad je on doći će njegovo'. Uzmite s koliko Yamin Lamal, Mbape, Musiala i ostali debitiraju i postaju ključni igrači, sa 16 god. Jedna polusezona u njegovim godinama znači, i nek je otišao na bolje. U modernom fudbalu je on već sazrio za napustit ovakav Čelik, a 2027. i BH fudbal.
Koliko pakosti na prethodnim stranicama, ko da je Dilaver ili Azur lik... Niste ništa bolji od Bolića, Hibića i ostalih papaka. Pokazujete što smo zatrovana i zaostala sredina. Momak ne duguje nikom ništa, sve je postigao svojim radom a i Čelik je ovdje dobar
Rikiju sretno, pravi potez je napravio. Zamisli da imaš dobre ponude na stolu a ti ostaneš u ligi gdje je pauza 4 mjeseca.
Iznos za koje će otići je manje-više ali ako je klub uspio dobiti 20%, to će uz malo sreće, za 2-3 godine, biti cifra od milion na račun kluba.
Ko što kažeš, kroz posao a pogotovo terenski, čovjek pređe Bosnu uzduž i poprijeko i upozna naš narod u dušu. Imamo ubjedljivo najljepši grad u državi, ljude koji su po dobroti istinske ljudine za npr. Sarajlije koji su interesdžije, šupci, klasični šibicari ili premazane lije Hercegovce... Ali nas koči taj zeničluk, nazadnost, uskogrudnost. I zato stagniramo u vremenu i prostoru. Koliko neki ne razumiju kapitalizam i sport kao biznis se vidi na komentarima o Viti i akademiji. Ko da je pomozi.ba lik...Sreća imamo opet Roberta, Tarika, Denisa i ostale pa bar jednu pozitivnu priču u gradu.
Da se vratimo na temu, kako mi gledamo rivalstvo sa Sarajevom i Željom nije isto kako oni gledaju s nama. To što je u našim glavama subjektivno neki animozitet, nije više stvarnost. Mi smo još od 2000. neke godine bliže gašenju nego tituli, vazda u nekim bojkotima, dugovima, dubiozama. Imidž koji se gradio od 1945. - 1998. uništavan 20 godina iza rata i još se oporavljamo od toga. U međuvremenu mi ispali i u kanton, ljudi se naigrali evropskih utakmica i mi bi preko noći da se stabilizujemo i poredimo s drugima. Da bi ti neko bio rival morate bit približno isti nivo. Bokserskim žargonom, Sarajevo i Čelik su nekad bili teškaši, tukli se ravnopravno ko Ali i Fraizer, a mi u međuvremenu fasovali kancer, skoro umrli, smršali na pero lahku kategoriju i kofrčimo se
Sve u svemu ko misli da može bolju transfer politiku voditi ko ovaj @Guest.1945 nek se kandiduje na Skupštini, a odlazak Kalesića ćemo puno više osjetiti jer nam je držao cijeli vezni red.