NK Čelik

Da li je sadašnja ekipa bolja od prošlopolusezonske?

Anketa traje do: 04 vel 2026, 18:47.

DA
25
64%
NE
5
13%
ISTA JE
9
23%

Ukupno glasova: 39

KenoRob
12. igrač

Re: NK Čelik

Post Postao/la KenoRob »

Samo grb na prsima a nikako ime na ledjima. Po meni, sve ce reci finansije sto se tice Rikija.
Kako smo dosli do ovde? Zasukli rukave i spustili glavu ispred sebe da se izvadimo iz vanago. Svi smo se brzo zaljubili ali nije to igrac koji ima 3-5 sezona pod najdrazim grbom. Ako finansije budu pozitivne, pa i to je neki dokaz Rikijeve ljubavi i zelje. Ako je vrijeme da se rastanemo, neka bude. Nismo mi bili dugo neki faktor pa ne moze se ni ljubav tako brzo izroditi. Ide dobra prica, djeca ce vise zeljeti ovaj klub. Ne treba praviti sranja.
Sarajevo? Ma to je nazalost par levela iznad nas, ne dozivljavam ih nekim rivalima do boljih dana. Sve se naglo promjenilo od nasi premijerligaski dana. Na izlaznim vratima, Rikiju mogu pozeliti samo puno zdravlja, ostalo me zaboli do dana kad i ako se ikad vrati. Ako ikad postane reprezantativni igrac imat ce moju podrsku naravno. Fino nam je bilo uzeti pare za rentanje Bilinog da nam Sarajlije i Horde skacu po nasim stolicama. Uzmi sad pare, obezbjedi neki procenat i nastavi ka cilju a to je potpuna finansijska stabilizacija i igranje PL (i Evrope po mogucnosti). Mi smo top prica, ja glavu stavljam na panj da ce biti jos Rikija tonu ako nastavimo ili pojacamo ovim tempom.

Neke negativne ili opozicione struje ce napraviti pricu oko ovog ili neceg sutra, ali sve je do nas ako nastavimo jako raditi. Moje misljenje je da Riki pravi pogresan potez ali ostaje da se vidi. Po meni, trebao je uci u PL i odigrati makar pola godine-godinu sa Celikom ali ako bude bas vanserijski talent ode on i iz Sarajeva za godinu, godinu i pol.
Kinder_jaje

Post Postao/la Kinder_jaje »

Kinder_jaje je napisao/la: 29 pro 2025, 13:40
Eugen je napisao/la: 29 pro 2025, 11:24
Kinder_jaje je napisao/la: 29 pro 2025, 10:34 Rijad ide u Sarajevo
Ne brukaj se
Uredu,kada predje opet cu te citirat da vidimo ko se bruka.
Iako je imao ponude iz vana odlucili su da ostane u nasoj ligi jos neko vrijeme,sada je najveci problem duzina ugovora jer Sarajevo hoce visegodisnji ugovor.
Kao sto sam rekao prije dvadeset dana Riki ode u Sarajevo jer je Sarajevo dalo najbolju ponudu a bilo je tu ponuda i Zrinjskog i Borca ali u ovoj drzavi sto se tice placanja igraca sa Sarajevom ne moze niko.
Nikad nisam bio neki insajder niti sam se bavio tim,kao i vecini ni meni nije drago sto je to Sarajevo ali vidjecete u sljedecim godinama ako bude teklo kao sada na sto ce to Sarajevo da izadje.
Mozemo voljeti ili ne ove Mamice ali ljudi znaju posao i svaka im cast.
Cifra nije bitna samo mi je drago sto je klub krenuo putem koji smo svi ocekivali tj praviti igrace i samofinansirati se.
Riki je otisao u Sarajevo jedino zbog finansija i jedina moja kritika prema klubu je jako mala plata za igraca koji propise profi ugovor te cemo tako jako tesko bilo koga zadrzati.
Za mene Sijamija nije pojacanje za Pl i daj Boze da grijesim.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Kinder_jaje je napisao/la: 08 sij 2026, 20:20

Ne brukaj se
Iako je imao ponude iz vana odlucili su da ostane u nasoj ligi jos neko vrijeme,sada je najveci problem duzina ugovora jer Sarajevo hoce visegodisnji ugovor.
Kao sto sam rekao prije dvadeset dana Riki ode u Sarajevo jer je Sarajevo dalo najbolju ponudu a bilo je tu ponuda i Zrinjskog i Borca ali u ovoj drzavi sto se tice placanja igraca sa Sarajevom ne moze niko.
Nikad nisam bio neki insajder niti sam se bavio tim,kao i vecini ni meni nije drago sto je to Sarajevo ali vidjecete u sljedecim godinama ako bude teklo kao sada na sto ce to Sarajevo da izadje.
Cifra nije bitna samo mi je drago sto je klub krenuo putem koji smo svi ocekivali tj praviti igrace i samofinansirati se.
Riki je otisao u Sarajevo jedino zbog finansija i jedina moja kritika prema klubu je jako mala plata za igraca koji propise profi ugovor te cemo tako jako tesko bilo koga zadrzati.
Slazem se, ali isto tako, nece se ni Riki niti bilo koji drugi igrac obogatiti u Sarajevu, a kamoli u Celiku i ne sa 17 godina. Trening, red, rad, disciplina i minutaza, a finansije neka osigura u kasnijim godinama u jacim i razvijenijim ligama i klubovima.
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Hocemol realno, jedini klub koji nam je pomogao pri oporavku kluba je Sarajevo, koliko to bilo gorko al to je istina.
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

Kinder_jaje je napisao/la: 08 sij 2026, 20:20

Ne brukaj se
Cifra je i tekako bitna.
Drugo da bi postigao cifru mislim da se moze i iz Čelika ostvariti transfer samo trebamo biti pametni.
Nevidim kako je Sarajevo neki kljucni igrac ako samo pravi troskove ,ne postize plasman u evropska takmicenja i postaje klub za preprodaju ograca
Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

Rekose da nema banovanja pa da provjerim :mrgreen:
Zaime Mujezinovicu dabogda vidio ko Saša Matic
a cuo ko Damir Desnica!
Čarapa imo neimo ih na šta obuc!
Paštete iz minskog polja jeo!
Prdežom supu hladio!
Djeca ti pametna ko Eka bila!
Zet ti peder Deen bio i tebe ponekad zguza zaskocio!
Tipkat vise mi je vise mrsko da imam proljev sad bih te svega poprsko!
Govedo iz Balnoza!
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Samo da se zna, koliko ga god pojedinci nastojali braniti ovdje, klub nije bio u mogućnosti postavljati svoje uslove otkupne klauzule u ugovoru jer je doveden pred svršen čin od strane agencije i menadžera pa se moralo potpisati ono što je u tom momentu bilo ponuđeno na stolu da Riki nr bi otišao džabe.

Zna se ko je suvlasnik te agencije pa nek se neko dobro zapita kad mi naredni put krene pričati o nečijim iskrenim namjerama.

Mi moramo najviše vjerovati nama i ljudima oko nas. Niko s strane ne želi bolje Čeliku nego mi.

Doći će dani kad ćemo mi kupiti talente Sarajeva. Kad - tad.

Živio Če!
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Zamorano je napisao/la: 08 sij 2026, 20:33 Rekose da nema banovanja pa da provjerim :mrgreen:
Zaime Mujezinovicu dabogda vidio ko Saša Matic
a cuo ko Damir Desnica!
Čarapa imo neimo ih na šta obuc!
Paštete iz minskog polja jeo!
Prdežom supu hladio!
Djeca ti pametna ko Eka bila!
Zet ti peder Deen bio i tebe ponekad zguza zaskocio!
Tipkat vise mi je vise mrsko da imam proljev sad bih te svega poprsko!
Govedo iz Balnoza!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BadrHari

Post Postao/la BadrHari »

Pustite se Zenićluka ljudi i kompleksa od Sarajeva, i grada i kluba.

Riki je mogao karijeru završiti povredom na bilo kojem od drugoligaških oranica. U ovoj ligi nema osnovnih uslova za igru a sjetite se šta ga je ekipa namjerno tuklo i targetiralo da ga povrijedi na terenu, samo ovu polusezonu.

Promjenio se fudbal, nema više ono 'mlad je on doći će njegovo'. Uzmite s koliko Yamin Lamal, Mbape, Musiala i ostali debitiraju i postaju ključni igrači, sa 16 god. Jedna polusezona u njegovim godinama znači, i nek je otišao na bolje. U modernom fudbalu je on već sazrio za napustit ovakav Čelik, a 2027. i BH fudbal.

Koliko pakosti na prethodnim stranicama, ko da je Dilaver ili Azur lik... Niste ništa bolji od Bolića, Hibića i ostalih papaka. Pokazujete što smo zatrovana i zaostala sredina. Momak ne duguje nikom ništa, sve je postigao svojim radom a i Čelik je ovdje dobar
Rijad Telalović jedan je od nas!
AeroMs33

PonosniSmogovci je napisao/la: 08 sij 2026, 20:36 Samo da se zna, koliko ga god pojedinci nastojali braniti ovdje, klub nije bio u mogućnosti postavljati svoje uslove otkupne klauzule u ugovoru jer je doveden pred svršen čin od strane agencije i menadžera pa se moralo potpisati ono što je u tom momentu bilo ponuđeno na stolu da Riki nr bi otišao džabe.

Zna se ko je suvlasnik te agencije pa nek se neko dobro zapita kad mi naredni put krene pričati o nečijim iskrenim namjerama.

Mi moramo najviše vjerovati nama i ljudima oko nas. Niko s strane ne želi bolje Čeliku nego mi.

Doći će dani kad ćemo mi kupiti talente Sarajeva. Kad - tad.

Živio Če!
Ne kontam se u te poslove ali ovako laički nije mi jasno da ti svog igraca kojeg si napravio uzme menadzer i postavlja svoje uslove .
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Zali Boze one 10tke sto smo mu dali, sreca pa ne zaigra u njoj.

Ustati pa reci Fenan Salcinovic !
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Redbull je napisao/la: 08 sij 2026, 21:01 Zali Boze one 10tke sto smo mu dali, sreca pa ne zaigra u njoj.

Zasto? Majke mi mnoge vas ne razumijem.
AeroMs33

prisonbreak je napisao/la: 08 sij 2026, 21:03
Redbull je napisao/la: 08 sij 2026, 21:01 Zali Boze one 10tke sto smo mu dali, sreca pa ne zaigra u njoj.

Cuj zasto? Pa mi smo navikaci. Nismo mu familija.
Otisao u omrazeni tim,isto sto postoje timovi iz kojih ne ides u konkurenciju u Evropi i svjetu. Da ih ne nabrajam.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

prisonbreak je napisao/la: 08 sij 2026, 21:03

Pa nista eto, haj i ti za njim, pa lagano.

Izgleda tradicija se nastavlja, imat cemo novih bolica, hibica jos u Zenici.
KenanA

Post Postao/la KenanA »

BadrHari je napisao/la: 08 sij 2026, 21:00 Pustite se Zenićluka ljudi i kompleksa od Sarajeva, i grada i kluba.

Riki je mogao karijeru završiti povredom na bilo kojem od drugoligaških oranica. U ovoj ligi nema osnovnih uslova za igru a sjetite se šta ga je ekipa namjerno tuklo i targetiralo da ga povrijedi na terenu, samo ovu polusezonu.

Promjenio se fudbal, nema više ono 'mlad je on doći će njegovo'. Uzmite s koliko Yamin Lamal, Mbape, Musiala i ostali debitiraju i postaju ključni igrači, sa 16 god. Jedna polusezona u njegovim godinama znači, i nek je otišao na bolje. U modernom fudbalu je on već sazrio za napustit ovakav Čelik, a 2027. i BH fudbal.

Koliko pakosti na prethodnim stranicama, ko da je Dilaver ili Azur lik... Niste ništa bolji od Bolića, Hibića i ostalih papaka. Pokazujete što smo zatrovana i zaostala sredina. Momak ne duguje nikom ništa, sve je postigao svojim radom a i Čelik je ovdje dobar
Slabo pišem i nisam ni sada htio komentarisati ali moram se nadovezati. Nema gore sredine kada su ljudi u pitanju od Zenice. Toliko zavisti, toliko petljanja nogu, toliko plitkog razmišljanja da je to tuga. Pa samo ovi komentari za Rikija su jedan od primjera. Kada se čovjek zaposli i kroz posao upozna druge sredine, tek mu onda bude jasno kakva zaostalost vlada u Zenici. Žao mi je mog grada, možda ga neke nove generacije promijene ako iko od sposobne i pametne raje ostane.

Rikiju sretno, pravi potez je napravio. Zamisli da imaš dobre ponude na stolu a ti ostaneš u ligi gdje je pauza 4 mjeseca.
Iznos za koje će otići je manje-više ali ako je klub uspio dobiti 20%, to će uz malo sreće, za 2-3 godine, biti cifra od milion na račun kluba.
Odgovori