NK Čelik

BatistutA19

Re: NK Čelik

Post Postao/la BatistutA19 »

bihacusrcu je napisao/la: 29 svi 2025, 16:09
BatistutA19 je napisao/la: 29 svi 2025, 13:23
bihacusrcu je napisao/la: 28 svi 2025, 20:34 Kako se sve glasnije priča navodnog skraćenja lige neće biti sto će biti doneseno na skupštini 5.6. Ovo je fuj pa pod cijenu ispadanja mog Jedinstva.
De mi samo molim te reci ko je to od zvanicnika NFSBIH ,NSFBIH reko da nece bit skracenja lige i daj link??
To sam jedino procito komentare po drustvenim mrezama ,ne moze bolan to tako usvojit nesto pred sezonu i kad se zavrsi sezona rec eto nece bit skracenja lige ili sad ne ispada 6 ispada 8..
Nego od toga nema nista a vama sretno u Banovicima ,pobjedom ostajete 99% a nerijesenim i porazom 99% ispadate..
Kolega koji mi je član skupštine. A sad namjerno ili nenamjerno u propozicijama takmičenja za ovu sezonu koje smo svi klubovi dobili u članu 48.04 stoji da iduće godine 16 klubova ima.
Slobodno reci to svom kolegu da ili tebe laze ili nema pojma a ti ili naivan ili ne znam.,znaci kolega zna a Vico Zeljkovic ne zna da ide liga16 ..Po tvom liga 10 nece bit Igman ostaje i Posusje ,daj bolan ne budi djete budi ozbiljan l,ne moze se na kraju sezone mijenjat sve se odluci na pocetku sezone ili zamisli sad Jedinstvo deveto a kazu na kraju sezone samo prvih 6 ostaje ide liga 12 predomislili se.To turnir seoski ne mjjenja pravila a kamoli jedna liga priznata u Uefa i Fifa.
Nego spremi se ti za Banovice tu vam je opstanak sa pobjedom 99% ili porazom ispadanje 99%,tebe kolega ili laze ili pojma nema ili te tjesi..Sretno u Banovicima valjda bude prenos da gledamo.
strucnjak9

Post Postao/la strucnjak9 »

Smajic je dobar igrac, ali seljacina i los karakter. Takvi se uglavnom nikada nisu uklopili u Zenici i brzo bi bili protjerani, jer Zenica ne trpi glumce. Na toj poziciji mnogo vise bi dali npr Djani Salcin, Dino Kalesic, Anes Hrustanovic, Elvis Bibic… ako nam ambicije budu ulazak u PL, onda se sigrno moze naci mnogo boljih i zahvalnijih igraca od Smajica
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Truhlo je napisao/la: 29 svi 2025, 17:16
phillies je napisao/la: 29 svi 2025, 17:00 https://www.nsfbih.ba/propisi/propisi-n ... takmicenja

Jbt, pa ovi nisu normalni. U propozicijama takmicenja pod cl.48.04 stoji da ce liga slijedece sezone brojati 16 klubova :shock: :shock: :shock:

E sad jel ovaj propis napisan izmedju dvije Skupstine, kada se odlucivalo o skracenju lige i da li Odluka vanredne Skupstine stavlja van snage ovaj propis, ostaje da se vidi. Meni se cini da ko god ispadne ima pravo da se zali :D pogotovo ovi na 10. i 11. mjestu :D
Imaš odluku tu negdje gdje se ovo mijenja umjesto 16 je 14. Pustite mahalske priče i to skupština zakazana u toku sezone, od te promjene nema ništa, ispada 6 klubova i kraj priče.

slika
Bas ti tu lijepo pise liga 14 i mozda su jedino dodali taj famozni baraz ako budu deveti i deseti iz istog entiteta ,ja sam cuo samo da ce bit liga 16 na forumu i nigdje vise .Eto bas lijepo sve pise ali hvala bogu mi smo obezbijedili matematicki opstanak.
Treba pooustrit vala licence i za terene i tribine pored finansija i poslovanja a ne igrat po livadama a tako i za Wwin ligu kad obezbjedis infrastrukturu mozes igrat i cao a ne da igras ko gost cjelu sezonu.Realno Stupcanici je sad plafon ovo a ne da igraju na Bilinom ili Grbavici.
habuba

Post Postao/la habuba »

Nije svaki bivsi igrac materijal za sportskog direktora niti sportski direktor mora nuzno biti bivsi fudbaler. Uloga sportskog direktora je po meni veoma strateska i ne moze se samo razmisljati o slijedecoj sezoni vec je potreban neko sa vizijom koju je u stanju verbalno iskazati za slijedecih 10 godina i onda po njoj raditi analiticki, siriti mrezu agenata, skauta, trenera, igraca i jos mnogo toga. Golema je ovo odluka na klubu.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

strucnjak9 je napisao/la: 29 svi 2025, 19:30 Smajic je dobar igrac, ali seljacina i los karakter. Takvi se uglavnom nikada nisu uklopili u Zenici i brzo bi bili protjerani, jer Zenica ne trpi glumce. Na toj poziciji mnogo vise bi dali npr Djani Salcin, Dino Kalesic, Anes Hrustanovic, Elvis Bibic… ako nam ambicije budu ulazak u PL, onda se sigrno moze naci mnogo boljih i zahvalnijih igraca od Smajica
Jest to mac sa dvije ostrice ali ti karakteri ako ti zagotive klub mogu bit najsrcaniji a ne sumnjam kad bi mu par puta skandirali i zabio koju golcinu da bi nas zagotivio i da bi malo i on spustio pinasanje na normalan level.
Sto se tice Hrustanovic Anesa i Kalesica a posebno Salcina pa to su vrh igraci i kad bi takve potkacili a trebali bi pokusavat to bi bilo vrh vrhova i euforija bi mogla da pocne i ludilo
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Ako ništa mislim da nema nekih dilema oko stručnog štaba za narednu sezonu, nakon ovog niza i osiguranog opstanka prije svih klubova iz jako nezavidne situacije. Mislim da bi bilo i suludo da neko pomisli mjenjati tandem Regoje Jusic.
Jedino je malo nezgodno igračima koji trebaju proci pripreme sa takva dva tipa ljudi koji su definicija onog "zenički do kosti".
Što je neko rekao na forumu kad su imenovani, katili. :lol:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Da je dovest nekog dobrog provjerenog napadača nek ima i 30,takvih nam i treba ne moze nam samo djeca igrat.
Ja bi volio nekog takvog iz Premijer lige,il npr Sijamiju iz Tomislava ako je politika kluba dovođenje mladih igrača.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Yebo napadače, da je veznjaka dva dovest da nam toškovi i zvijezde ne sakrivaju loptu na Bilinom i treću sezonu :grljenje:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Truhlo je napisao/la: 29 svi 2025, 23:31 Yebo napadače, da je veznjaka dva dovest da nam toškovi i zvijezde ne sakrivaju loptu na Bilinom i treću sezonu :grljenje:
Moramo na polusezoni bjezat drugom 10 bodova da Fudo moze onaj dodatni milion ugraditi u budzet 2026 8-)
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Kad smo vec kod zelja, da rijesimo ovaj racun i ubodemo dva stranca, za svrsavanje na zapadu 😂

Bas dugo nismo imali stranog igraca.
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Redbull je napisao/la: 30 svi 2025, 00:28 Kad smo vec kod zelja, da rijesimo ovaj racun i ubodemo dva stranca, za svrsavanje na zapadu 😂

Bas dugo nismo imali stranog igraca.
Da nam je ubost kao što Stupcanica ubode,prvo Odinaka sad ovaj Temim.
Protiv nas ako igra crnac u sredini ja unaprijed znam da smo donji,ne znam jel se njima sta u psihi promijeni,il su oni toliko jaki i spremni da im ne moze niko parirat.
A i u većine je klubova tako u Prvoj ligi FBiH.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Danas drugostepena za licencu,valjda se nece nesto nepredvidzeno desit
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Guest.1945 je napisao/la: 29 svi 2025, 19:25 Gleda ovog Kurbega što gura Horića za sportskog direktora.Jel ti znaš sta je sportski direktor?Ti bi reko to otići posadit paprike na njivi.Čovjek iz kopački odma u direktora.Stvarno se ovaj Kurbeg ponaša kao novinar žute štampe umjesto sportske.Daj bolan malo profesionalnosti.Jedine propozicije za direktora zato što igra lopte.Blentovino treba nam neko ko je u tim vodama, neko ko tata Maminjo, neko koje bio ili ko je radio skauting.Tu moraš biti mustra.Dosta je amaterizma u klubu.
Po meni nam prije svega treba neko ko je posten i ko ce sigurno raditi u interesu kluba a ne za svoju licnu korist. Svi koji su u tim vodama su tu iskljucivo iz licnog interesa i sigurno ce ti uvaljati barem 2 igraca od nekog mendazera. Na kraju dana to se vidjelo na proslom prelaznom roku da ti je uvaljeno 5 poluigraca uz predstavljanje istih kao mlade nade BiH fudbala.
Dosta je mladih igraca, trebaju nam prekaljeni igraci koji ce praviti razliku. Talha, Nedim i Amer imaju jos po 2 U21 sezone nakon ove, plus imas Telalovica i Babica kao izlazne juniore. Martinovic takodjer ja msm da je U21 iduce sezone. Ne treba nam mladjarije i mislim da svi gore spomenuti su dovoljno kvalitetni da ispune obaveze mladih igraca koje moras imat.
Doveo si Kadrica, Pucea, Bajrica na zimu kao prospekte i za polusezonu kad njih trojicu sastavis nemas postenog igraca za prvih 11. Mlade igrace promovisati iz svog okruzenja i promovisati ih i trpiti njihove greske a dovoditi igrace sa strane koji ce praviti razliku.
To mislim iz nekoliko razloga, sigurno je teze djetetu od 19 godina otic u neki drugi grad po prvi put nego nekom rutonji, placas stan i hranu nekom od koga ne znas hoces li ista dobiti na terenu. Kad promovises nekog svog ta dva problema nemas i odma je lakse. A i jos jedna stvar je da ti se nikad ne dignu tvoja djeca da traze pare jer im kasni plata kao sto su radili ovi koji su dosli sa strane. Sto je i razumljivo jer ce iz ljubavi prema klubu puno vise istrpiti nego neko kome je to posao. Pogledajte slavlja poslije utakmice ili tugovanje poslije poraza kod momaka iz Zenice i momaka koji su dosli sa strane. Ja ne kazem da ovi sa strane ne vole klub ali ga sigurno ne mogu osjetiti kao momci koji zive Celik od rodjenja.
Ako imamo para za jednog kvalitetnog igraca onda cemo dovesti jednog i ja cu bit prezadovoljan s tim prelaznim rokom. Nemamo za vise naucili smo na greskama da vise ne znaci bolje. Nista nam ne bi falilo da svi sa zimskog prelaznog roka osim Sere nisu ni dosli u Celik.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Cinvict35 je napisao/la: 30 svi 2025, 07:58 Danas drugostepena za licencu,valjda se nece nesto nepredvidzeno desit
Opet petak, opet poslije dzume. Traume su to haha
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

KakhaKaladze je napisao/la: 30 svi 2025, 08:48
Guest.1945 je napisao/la: 29 svi 2025, 19:25 Gleda ovog Kurbega što gura Horića za sportskog direktora.Jel ti znaš sta je sportski direktor?Ti bi reko to otići posadit paprike na njivi.Čovjek iz kopački odma u direktora.Stvarno se ovaj Kurbeg ponaša kao novinar žute štampe umjesto sportske.Daj bolan malo profesionalnosti.Jedine propozicije za direktora zato što igra lopte.Blentovino treba nam neko ko je u tim vodama, neko ko tata Maminjo, neko koje bio ili ko je radio skauting.Tu moraš biti mustra.Dosta je amaterizma u klubu.
Po meni nam prije svega treba neko ko je posten i ko ce sigurno raditi u interesu kluba a ne za svoju licnu korist. Svi koji su u tim vodama su tu iskljucivo iz licnog interesa i sigurno ce ti uvaljati barem 2 igraca od nekog mendazera. Na kraju dana to se vidjelo na proslom prelaznom roku da ti je uvaljeno 5 poluigraca uz predstavljanje istih kao mlade nade BiH fudbala.
Dosta je mladih igraca, trebaju nam prekaljeni igraci koji ce praviti razliku. Talha, Nedim i Amer imaju jos po 2 U21 sezone nakon ove, plus imas Telalovica i Babica kao izlazne juniore. Martinovic takodjer ja msm da je U21 iduce sezone. Ne treba nam mladjarije i mislim da svi gore spomenuti su dovoljno kvalitetni da ispune obaveze mladih igraca koje moras imat.
Doveo si Kadrica, Pucea, Bajrica na zimu kao prospekte i za polusezonu kad njih trojicu sastavis nemas postenog igraca za prvih 11. Mlade igrace promovisati iz svog okruzenja i promovisati ih i trpiti njihove greske a dovoditi igrace sa strane koji ce praviti razliku.
To mislim iz nekoliko razloga, sigurno je teze djetetu od 19 godina otic u neki drugi grad po prvi put nego nekom rutonji, placas stan i hranu nekom od koga ne znas hoces li ista dobiti na terenu. Kad promovises nekog svog ta dva problema nemas i odma je lakse. A i jos jedna stvar je da ti se nikad ne dignu tvoja djeca da traze pare jer im kasni plata kao sto su radili ovi koji su dosli sa strane. Sto je i razumljivo jer ce iz ljubavi prema klubu puno vise istrpiti nego neko kome je to posao. Pogledajte slavlja poslije utakmice ili tugovanje poslije poraza kod momaka iz Zenice i momaka koji su dosli sa strane. Ja ne kazem da ovi sa strane ne vole klub ali ga sigurno ne mogu osjetiti kao momci koji zive Celik od rodjenja.
Ako imamo para za jednog kvalitetnog igraca onda cemo dovesti jednog i ja cu bit prezadovoljan s tim prelaznim rokom. Nemamo za vise naucili smo na greskama da vise ne znaci bolje. Nista nam ne bi falilo da svi sa zimskog prelaznog roka osim Sere nisu ni dosli u Celik.
Sve potpisujem, objasnio :pray:

I baš to što kažeš, više volim Horića ili Burića na poziciji sportskog direktora bez dana staža na toj funkciji, nego nekog muljatora koji će mešetariti sa menadžerskim ološem.

U ostalom, šta fali Horiću da preuzme poziciju sad na ljeto? Pa idealan kandidat, do prije 2 godine igrao PL, nije prije 10 godina, zna u dušu kakve pare igrači traže na ruke, kakve ugovore, a da ne pričamo o prvoj ligi, koju je osjetio na terenu 2 sezone, sigurno bi dobro mogao procjeniti ko bi bio upgrade za trenutnu ekipu. Kako u širokom i posušju igrači sa terena, odmah u odjelo, a kod nas ne može...

I za djecu se slažem, dosta više golobrade la masije, daj rutonje sa 100+ nastupa ove lige, neka vodilje na ljeto budu igrači poput Šere i Jusića. Takva provjerena pojačanja tražiti.

Martinović nije U21 naredne sezone, kao ni Mašetić. Okosnica U21 bi trebala biti ta trojka Smajlović, Tabaković i Hodžić.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Odgovori