Allgunsblazing je napisao/la: ↑18 svi 2025, 17:03
phillies je napisao/la: ↑18 svi 2025, 15:28
Nevezano za tebe, govoreci opcenito, vecina trenutnog kopa mozda se kroz maglu sjeca "dobrih atmosfera" iz PL-a kad su gostovali Sa, Zeljo...jer su odrastali ili uz bojkot Robijasa ili kroz ovaj povratak na staze stare slave.
Iskreno, mnogo tih utakmica protiv Sarajeva ili Zelje je imalo ocajnu atmosferu za broj ljudi koji dodju. Da ne pricamo o tome kako zapad nije ni postojao u navijackom smislu. Mi sad ovu atmosferu pravimo sa brojem od 100-300 (u gostima).
Pozitivni primjeri su finale kupa; tu je u obje utakmice bila fantasticna atmosfera, ne smijem ni zamisliti atmosferu na Grbavici da smo dali gol.
Kao i svake derbi utakmice, privuku masu derbi navijaca. Oni, nit su znali nit ih je zanimalo ista vise od "...ja te jbm Sarajvo" i "ja mrzim samo Zelju i Sa..." a u iznimnimm slucajevima kad je na klupi Osim junior, koja pjesma za njega... a da se nesto treba udruziti sa Jugom pa navijati, teska prica. Zato sam i stavio dobre atmosfere pod navodnike
Mislim da se i ove stvari mjenjaju, jer prije svega sad i na zapadu ima fina brojka navijaca koja je spremna ucestvovati u navijanju i koji su konstantno tu. A imacemo jos godinu dana "uvjezbavanja" i vjerujem dobrih utakmica, pa ce i derbi navijaci malo nesto nauciti, pa kad dodje PL, da zagrmi Delirijum ili "Hu Ha" Bilinim Poljem
Sto se tice prvenstva i tabele, sve mi se cini da ce Jedinstvo nazalost ispusiti. Sad im je jedina nada da u Drugim ligama budu tri kvalifikanta, pa da kao 10. razigravaju baraz s jednim od njih. Ovako, pored teskog rasporeda, pauziraju zadnje kolo. Dakle imaju 3 utakmice da skupe bar sest bodova.
S druge strane, vrlo je moguce da nam Stupcanica i slijedece sezone bude konkurent, uz Slobodu, Igman i GOSK. Bilo koja od ekipa na devetom mjestu (Siroki, Posusje, Velez), mislim da ce u barazu moci izaci na kraj protiv "Zutih".
Sve u svemu, vrelo ljeto nas ocekuje.
NAPRIJED ČELIK!!!