NK Čelik

Avenija

Re: NK Čelik

Post Postao/la Avenija »

ChatGBT ili AI

Utakmica između TOŠK Tešanj i Čelik Zenica zakazana je za srijedu, 21. maja 2025. godine u 17:30 po lokalnom vremenu, u okviru 27. kola Prve lige Federacije BiH .

Trenutna forma i pozicije

Na tabeli, TOŠK Tešanj zauzima 5. mjesto, dok je Čelik Zenica na 6. poziciji . Oba tima su u sredini tabele, što sugerira da su relativno izjednačeni u dosadašnjem dijelu sezone.

Međusobni susreti

U prethodnim susretima, TOŠK Tešanj je ostvario jednu pobjedu, dok su dvije utakmice završile neriješeno . U posljednjem međusobnom duelu, odigranom 5. maja 2024. godine, TOŠK je pobijedio Čelik rezultatom 2:0 .

Prognoza

S obzirom na dosadašnje rezultate i trenutnu formu, očekuje se izjednačena utakmica. TOŠK ima blagu prednost zbog domaćeg terena i prethodne pobjede nad Čelikom. Međutim, Čelik će sigurno tražiti priliku za revanš.

Predviđeni rezultat: TOŠK Tešanj 1:1 Čelik Zenica

Poseban faktor koji može igrati ključnu ulogu jeste velika podrška navijača Čelika, poznatih kao Robijaši. Njihova prisutnost na gostujućim utakmicama često daje dodatni motiv igračima i stvara atmosferu koja može neutralizirati prednost domaćeg terena za protivnika.

Uzimajući u obzir trenutnu formu, timsku koheziju i snažnu podršku navijača, Čelik ima dobre šanse da ostvari pozitivan rezultat u Tešnju. Međutim, ishod će zavisiti i od taktičke pripreme, individualnih performansi igrača i sposobnosti da se iskoriste ključni momenti tokom utakmice.

:D
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

FliX je napisao/la: 18 svi 2025, 01:18
R0B1J4SH je napisao/la: 17 svi 2025, 21:27 Uz Jedinstvo u 2 kolu Klis u playoffu i danas protiv šumara su 3 najbolje utakmice sa najboljom atmosferom na kojim sam ikad bio (naravno utakmice Čelika).
Kol'ko ti je godina ili bolje pitanje od koje sezone pratis Celik? :)
Otkad ne igra Premijer ligu,sam zaboravio napisat.
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

phillies je napisao/la: 18 svi 2025, 07:31 Upravo tako. Neko ko je danas punoljetan ili sa svojih 20tak godina, najranija sjecanja ce mu dobaciti do utakmice Celik- Zrinjski kad su se Robijasi nakon bojkota vratili na Jug. Ako i toliko. Daleko je bila 2017. iz ugla navijaca.
Bas sinoc mi na yt izbaci "pregled golova sezone 14/15" Celika, i ono sto je bilo na tribinama je havarija (ako izuzmemo objektivne okolnosti bojkota). Naspram tog vremena, sinosnja utakmica je Liga prvaka :D
A oni sto se sjecaju atmosfera 1999-2003-2010 sad su na gerijatriji zapadne tribine, ili u papucama prate MyTV :D
Normalno da se sjećam i derbija protiv Želje (cak ima i na yt video Zenicka dominacija),povratak protiv Zrinjskog,Genk...
Samo zaboravio sam napisat otkad nismo u Premijer ligi.
phillies

Post Postao/la phillies »

Nevezano za tebe, govoreci opcenito, vecina trenutnog kopa mozda se kroz maglu sjeca "dobrih atmosfera" iz PL-a kad su gostovali Sa, Zeljo...jer su odrastali ili uz bojkot Robijasa ili kroz ovaj povratak na staze stare slave.
Samo Čelik zenički !!!
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Svaka cast svima od igraca ,srtuke,robova ,navijaca extra je bilo i naravno pobjeda slag na tortu.
Ovakvu posjetu ocekujem u prosjeku ako uspijemo napravit ekipu da se bori za prva 3 mjesta i raja ce odgovorit dolaskom i podrskom i to bi bila prava finansiska injekcija svaka domaca 30 - do 40milja maraka
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

phillies je napisao/la: 18 svi 2025, 15:28 Nevezano za tebe, govoreci opcenito, vecina trenutnog kopa mozda se kroz maglu sjeca "dobrih atmosfera" iz PL-a kad su gostovali Sa, Zeljo...jer su odrastali ili uz bojkot Robijasa ili kroz ovaj povratak na staze stare slave.
Iskreno, mnogo tih utakmica protiv Sarajeva ili Zelje je imalo ocajnu atmosferu za broj ljudi koji dodju. Da ne pricamo o tome kako zapad nije ni postojao u navijackom smislu. Mi sad ovu atmosferu pravimo sa brojem od 100-300 (u gostima).

Pozitivni primjeri su finale kupa; tu je u obje utakmice bila fantasticna atmosfera, ne smijem ni zamisliti atmosferu na Grbavici da smo dali gol.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

slika

Kao što sam najavio Radnik pobjedjuje Borca i deveto mjesto jedino garantuje opstanak. Neka 42 boda sigurno - 41 možda.

Što prije osigurati opstanak jer smo ostali rijetki klub sa utakmicom više koji će odmarati predznanje kolo. Pristupiti okupaciji Tešnja kao i promociji utakmice kao protiv Stupčanice. I zapad u napad.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
phillies

Post Postao/la phillies »

Allgunsblazing je napisao/la: 18 svi 2025, 17:03
phillies je napisao/la: 18 svi 2025, 15:28 Nevezano za tebe, govoreci opcenito, vecina trenutnog kopa mozda se kroz maglu sjeca "dobrih atmosfera" iz PL-a kad su gostovali Sa, Zeljo...jer su odrastali ili uz bojkot Robijasa ili kroz ovaj povratak na staze stare slave.
Iskreno, mnogo tih utakmica protiv Sarajeva ili Zelje je imalo ocajnu atmosferu za broj ljudi koji dodju. Da ne pricamo o tome kako zapad nije ni postojao u navijackom smislu. Mi sad ovu atmosferu pravimo sa brojem od 100-300 (u gostima).

Pozitivni primjeri su finale kupa; tu je u obje utakmice bila fantasticna atmosfera, ne smijem ni zamisliti atmosferu na Grbavici da smo dali gol.
Kao i svake derbi utakmice, privuku masu derbi navijaca. Oni, nit su znali nit ih je zanimalo ista vise od "...ja te jbm Sarajvo" i "ja mrzim samo Zelju i Sa..." a u iznimnimm slucajevima kad je na klupi Osim junior, koja pjesma za njega... a da se nesto treba udruziti sa Jugom pa navijati, teska prica. Zato sam i stavio dobre atmosfere pod navodnike :D

Mislim da se i ove stvari mjenjaju, jer prije svega sad i na zapadu ima fina brojka navijaca koja je spremna ucestvovati u navijanju i koji su konstantno tu. A imacemo jos godinu dana "uvjezbavanja" i vjerujem dobrih utakmica, pa ce i derbi navijaci malo nesto nauciti, pa kad dodje PL, da zagrmi Delirijum ili "Hu Ha" Bilinim Poljem :D :D

Sto se tice prvenstva i tabele, sve mi se cini da ce Jedinstvo nazalost ispusiti. Sad im je jedina nada da u Drugim ligama budu tri kvalifikanta, pa da kao 10. razigravaju baraz s jednim od njih. Ovako, pored teskog rasporeda, pauziraju zadnje kolo. Dakle imaju 3 utakmice da skupe bar sest bodova.
S druge strane, vrlo je moguce da nam Stupcanica i slijedece sezone bude konkurent, uz Slobodu, Igman i GOSK. Bilo koja od ekipa na devetom mjestu (Siroki, Posusje, Velez), mislim da ce u barazu moci izaci na kraj protiv "Zutih".
Sve u svemu, vrelo ljeto nas ocekuje. :rock:

NAPRIJED ČELIK!!!
Samo Čelik zenički !!!
Brotherze

Post Postao/la Brotherze »

I meni se cini da je Jedinstvo gl kandidat za ispadanje ali svasta je moguce do kraja. I u PL evo komedija u zadnjim kolima, sudije navlace maksimalno domacinima
zastava

Post Postao/la zastava »

Samo mi je žao sto jug nije pozvao cijeli stadion na kraju da zajedno otpjevaju “ono sto celik ceka…”
Sve ostalo top.
bihacusrcu

Post Postao/la bihacusrcu »

Brotherze je napisao/la: 18 svi 2025, 18:23 I meni se cini da je Jedinstvo gl kandidat za ispadanje ali svasta je moguce do kraja. I u PL evo komedija u zadnjim kolima, sudije navlace maksimalno domacinima
Bgm jesmo. Ispali smo 99% ako ne bude tog baraža
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Ne treba nikad ni u uci u ovu PL. Ovo danas je stvarno sramota epskih razmjera.
Srce, čast i ponos!
Brotherze

PatrickBateman je napisao/la: 18 svi 2025, 19:06 Ne treba nikad ni u uci u ovu PL. Ovo danas je stvarno sramota epskih razmjera.
Odavno je sve otislo u klinac, trebalo bi da se bivsi i sadasnji reprezentativci i ljudi koji mogu da uticu kod uefe oglase jer tonemo sve dublje.

Sloga je nedavno u Banjaluci vidjela sta ih ceka nakon sto su vodili, dobice zute i crvene a borac penale i igrace se dok vicina krmad ne pobijede. Na kraju se ljudi sklanjali da ovi zabiju 2 gola i nemaju problema.

Slicno i danas, velez nije smio izgubit pa po bilo koju cijenu.
Nisu problem samo crveni i penali nego desetine drugih gresaka, nepostojecih rekrsaja, auta, kornera...
U ovakvoj ligi klub koji nema nekog svog u save,u nema sta trazit definitivno.
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

bihacusrcu je napisao/la: 18 svi 2025, 18:52
Brotherze je napisao/la: 18 svi 2025, 18:23 I meni se cini da je Jedinstvo gl kandidat za ispadanje ali svasta je moguce do kraja. I u PL evo komedija u zadnjim kolima, sudije navlace maksimalno domacinima
Sto ste ispali? Jel ne mozete bod uzet Stupcanici ili pobjediti? Bod stupcanici,pobjedis Tosk i s Banovicima na zivot il smrt! Stupcanica svakako ne moze uci u PL!!!
Brotherze

Zamorano je napisao/la: 18 svi 2025, 19:27
bihacusrcu je napisao/la: 18 svi 2025, 18:52
Sto ste ispali? Jel ne mozete bod uzet Stupcanici ili pobjediti? Bod stupcanici,pobjedis Tosk i s Banovicima na zivot il smrt! Stupcanica svakako ne moze uci u PL!!!
I da osvoje 7 bodova do kraja opet ispadaju vjerovatno, sa 9 bi mogli ostati
Odgovori