NK Čelik

Brotherze

Re: NK Čelik

Post Postao/la Brotherze »

Avenija je napisao/la: 19 tra 2025, 20:23 Ma stavljam brate poziciju gdje sami sebi osiguravamo opstanak i odlucujemo sami o sebi a ne da molim Boga da Radnik nekako ispadne i da i 10 ekipa ostaje u ligi.

Ono gledaj samo sebe.
Ma ako od drugih budemo zavisili onda smo donji vjerovatno hehe.

Imamo mi jos dosta posla da budemo neki faktor u bh fudbalu. Danas strumfovi fasovase 5 komada u Mostaru i nece u Evropu vjerovatno ove godine a trose 4,5 mil na plate, iznos o kojem mi mozemo trenutno samo sanjat.
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Koliko je lijepo vidjeti kad nema Pucea,igra tecnija,ljepša,po zemlji nema izbij pa dje ode,istih prvih 11 protiv Tomislava pa sta bude,i onda Tuzlu pobijedit na Bilinom.
Kadric zaslužuje više minuta definitivno,Hodžić ako prestane dobijat glupe žute kartone nešto ce bit,dobro je cini mi se ovi "ugrozeni" od kartona nije niko dobio i svi su spremni za Tomislava,i tu se treba maksimalno pazit ovi pojedini,okej neki pametan faul prekid kontre I to,a ne ova budala danas mase rukama ispred golmana a deseta minuta bila cini mi se,pa jebo te igrač takav to ne bi uradio ni neki dementni starac od 100 godina.
Al sve u svemu dobra utakmica,svaka čast momci.
phillies

Post Postao/la phillies »

slika

Mi tek predzadnje kolo pauziramo, i onda imamo samo jedno kolo da eventualne minuse nadoknadimo...moramo rijesiti situaciju prije toga. A kako kad sad idu Tomislav, Tuzla, Bratstvo, Stupcanica, TOSK, Buducnost...
Samo Čelik zenički !!!
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

phillies je napisao/la: 19 tra 2025, 21:01 slika

Mi tek predzadnje kolo pauziramo, i onda imamo samo jedno kolo da eventualne minuse nadoknadimo...moramo rijesiti situaciju prije toga. A kako kad sad idu Tomislav, Tuzla, Bratstvo, Stupcanica, TOSK, Buducnost...
Nema tu nikakve nejasnoce.Pobjediti sve kuci tekme,uzeti najmanje bod u Tomislavu(ili jos bolje pobjeda) i u Gracanici ili Tesnju jos jedna pobjeda I to je to...Mi to mozemo I moramo.Usaditi igracima u glavu da mogu to ostvariti...Mi smo Celik manekeni,igrajte p
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Avenija je napisao/la: 19 tra 2025, 19:42 slika

Uz masovnu podrsku Robijaša do tri boda u Tomislavu.
I dalje ispadamo,.sada dvije kljucne utakmice po meni.

Ovih 6 bodova osvojenih od zadnjih ekipa smo proslu polusezonu prosuli zato i jesmo na ovoj poziciji.
U ovo ispadanje, jel se racuna i 16to mjesto na tabeli? Mislim, trebalo bi tako.
phillies

@Redbull
Racuna se i 16. mjesto. Dakle maksimalo 7 ekipa moze ispasti iz lige a minimalno 6, kako stvari stoje (racunajuci i SimBau). Deveto mjesto siguran opstanak, a mozda i deseto, ako Radnik (Bijeljina) zavrsi medju ekipama koje budu napustile Premijel Ligu.

Sto vise gledam tabelu i ostatak rasporeda, sve mi se vise cini da ce se borba voditi izmedju nas i Jedinstva. Dobra stvar je da mi dajemo Jedinstvu protivnika, tako da nam je raspored do kraja skoro isti. Tomislav, pored toga sto ima utakmicu vise za odigrati, ima i laksi raspored. Mada ako kiksa u slijedeca dva kola (upravo protiv nas kuci i Jedinstva u gostima) onda ce tu prednost izgubiti.
A vrlo je moguce da se i Tuzla City prikljuci ovoj borbi za opstanak...Sve u svemu, slijedi šiz. :rock:

A ovi na vrhu tabele, ako se budu borili da ne ulaze u PL, mozda se i tu mogne koji bod na strani izvuci :D
Samo Čelik zenički !!!
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Redbull je napisao/la: 19 tra 2025, 21:21

Ovih 6 bodova osvojenih od zadnjih ekipa smo proslu polusezonu prosuli zato i jesmo na ovoj poziciji.
U ovo ispadanje, jel se racuna i 16to mjesto na tabeli? Mislim, trebalo bi tako.
Zbog 2 gola da je sad kraj sezone ispali bi glat,zato kad ja pisem da se nabije ko god se moze nabiti maximalno jer moze ti i jedan gol trebat! I danas se moglo dat 5 - 6 golova minimalno al jok ko biva dosta u najboljoj predstavi ove sezone.Jest al se igralo sa daleko najlosijim gostom ove sezone,i Radnicki se trebao pobjediti najmanje sa 4 gola razlike. Sad s Tomislavom ako se izgubi ispao si ako se uzme bod 100% ostajes! Sve je sad do igraca!
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Zamorano je napisao/la: 19 tra 2025, 21:56
Redbull je napisao/la: 19 tra 2025, 21:21

Zbog 2 gola da je sad kraj sezone ispali bi glat,zato kad ja pisem da se nabije ko god se moze nabiti maximalno jer moze ti i jedan gol trebat! I danas se moglo dat 5 - 6 golova minimalno al jok ko biva dosta u najboljoj predstavi ove sezone.Jest al se igralo sa daleko najlosijim gostom ove sezone,i Radnicki se trebao pobjediti najmanje sa 4 gola razlike. Sad s Tomislavom ako se izgubi ispao si ako se uzme bod 100% ostajes! Sve je sad do igraca!
Prvo se gleda međusobni omjer, pa tek onda gol razlika. Imamo bolji omjer od Goražda, sa Tomislavom ćemo vidjeti naredni vikend, prvu smo dobili 2:0. Lošije stojimo samo protiv Hadžića, sa Zvijezdom smo izjednačeni. Bolji smo i od Jedinstva.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
bihacusrcu

Post Postao/la bihacusrcu »

Kakav je Rahic kao ekipa? Hvala unaprijed
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Pobjeda protiv Tomislava ide furka zeničana za prvo mjesto i protiv Tuzle dobra posjeta.Eto to smo ti mi.
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

bihacusrcu je napisao/la: 19 tra 2025, 22:05 Kakav je Rahic kao ekipa? Hvala unaprijed
Losa ekipa realno!lImali smo srecu da su protiv nas pauzirali 3 njihova standardna igraca zbog kartona pa je to ispalo lakse od ocekivanog,a I dobro su prosli
phillies

Avenija je napisao/la: 19 tra 2025, 19:42 Ovih 6 bodova osvojenih od zadnjih ekipa smo proslu polusezonu prosuli zato i jesmo na ovoj poziciji.
Po meni, tri utakmice koje su cijelu stvar preokrenule protiv nas, a u suprotnom sve bi drugacije bilo. Utakmica protiv Radnickog na Bilinom, gdje smo prosuli tri boda i gdje nam najgora ekipa lige iz jedne prilike zabija gol, a mi iz mnogih totalno neefikasni. Utakmica protiv Radnika u Hadzicima, gdje od 16 minute imas igraca vise, i primas gol u 30 minuti, pocetkom drugog stizes do izjednacenja i kad pobjedonosni gol visi u zraku, ti se zadovoljavas remijem :shock: Treca utakmica je u Gorazdu kad u sudijsku nadoknadu ulazis sa rezultatom 3:1 i nemas nacin da upises pobjedu nego se na kraju zadovoljis remijem. Tih sedam prosutih bodova je razlika izmedju trenutnog 10.mjesta i 28 bodova i alternativnog drugog mjesta i 35 bodova. Ili eto da smo dvije od ovih tri rijesili u svoju korist to je 5 bodova. To bi nas odvelo na 33 boda trenutno petu poziciju. S druge strane, ne sjecam se nijedne utakmice da smo mi nesto preokrenuli i da smo na srecu dobili neke bodove koje nismo zasluzili.

Nek neko ne misli da je ovo nekakvo pranje igraca od odgovornosti za trenutnu poziciju na tabeli. Sigurno je i njihov upitan kvalitet i prisutna kurcobolja dovela do toga da ove utakmice nismo uspjeli rijesiti u svoju korist, kao i upitna strucnost vodjenja ekipe s klupe i manjak hrabrosti u pojedinim utakmicama, a bogami i Uprave koja je imala pogresnih poteza...Ali, tu smo gdje smo, slijedi borba iz koje cemo nadam se izaci jaci i spremniji.
Samo Čelik zenički !!!
carsija072

Post Postao/la carsija072 »

Očekivao sam danas neku parolu Robijaša vezanu za godišnjicu masakra civila Zenice i Ahmiće.. Sve u svemu dobra i jako bitna pobjeda danas, ovo sa Hamzom naprijed izgleda pravo dobro, ali ne smijemo se zavarati, jer igrali smo protiv druge najlošije ekipe u ligi, vidjet ćemo kako će to biti protiv Tomislava, ali nadam se maksimalnom zalaganju i bodovima.
Ludilooooo :srce: je zarobiloooo
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Cestitke na pobjedi koja ce valjda unijeti malo pozitive u nase redove. Rahic mozda i najslabija ekipa koja je gostovala ove sezone. Sero se najvise isticao, upisao 2 asistencije, ali je dosta lopti potrosio. Jeste nas najbolji igrac, ali bas zbog toga mora neke stvari drugacije rjesavati, pogotovo igru 1v1 i odluke koje proizilaze iz njih. Durmo opet pravio dosta gresaka u igri nogom i distribuciji lopte. Vardo je bio dobar. Kada on ima dobar dan odmah i Celik lici na nesto. Toliko nam je bitan taj zadnji vezni kojeg moramo pronaci, a ne da cekamo Vardu da se smiluje i igra. Talha uz Durmu i Smajlovica najlosiji na terenu. Sve u svemu, dobra igra protiv loseg protivnika uz mnostvo sansi, ali i mnostvo gresaka. Dosta puta smo gubili loptu na glupostima koje su neobjasnjive. To bi jace ekipe kaznile i kaznit ce.
Sljedece kolo Tomislav i tu moramo ici na pobjedu. Mislim da s tom pobjedom bi bili na pola puta da osiguramo opstanak.
SVI U TOMISLAVGRAD
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Sad dolaze realno utakmice 50-50 ili 60-40 po kvaliteti za naše protivnike ali isto tako to se sve moze neutralisati zalaganjem na terenu i masovnijom podrskom sa tribina ali bukvalno 12 igrača da Čelik ima. Te dvoje u kombinaciji nas moze i dovesti do opstanka.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Odgovori