Avenija je napisao/la: ↑19 tra 2025, 19:42
Ovih 6 bodova osvojenih od zadnjih ekipa smo proslu polusezonu prosuli zato i jesmo na ovoj poziciji.
Po meni, tri utakmice koje su cijelu stvar preokrenule protiv nas, a u suprotnom sve bi drugacije bilo. Utakmica protiv Radnickog na Bilinom, gdje smo prosuli tri boda i gdje nam najgora ekipa lige iz jedne prilike zabija gol, a mi iz mnogih totalno neefikasni. Utakmica protiv Radnika u Hadzicima, gdje od 16 minute imas igraca vise, i primas gol u 30 minuti, pocetkom drugog stizes do izjednacenja i kad pobjedonosni gol visi u zraku, ti se zadovoljavas remijem

Treca utakmica je u Gorazdu kad u sudijsku nadoknadu ulazis sa rezultatom 3:1 i nemas nacin da upises pobjedu nego se na kraju zadovoljis remijem. Tih sedam prosutih bodova je razlika izmedju trenutnog 10.mjesta i 28 bodova i alternativnog drugog mjesta i 35 bodova. Ili eto da smo dvije od ovih tri rijesili u svoju korist to je 5 bodova. To bi nas odvelo na 33 boda trenutno petu poziciju. S druge strane, ne sjecam se nijedne utakmice da smo mi nesto preokrenuli i da smo na srecu dobili neke bodove koje nismo zasluzili.
Nek neko ne misli da je ovo nekakvo pranje igraca od odgovornosti za trenutnu poziciju na tabeli. Sigurno je i njihov upitan kvalitet i prisutna kurcobolja dovela do toga da ove utakmice nismo uspjeli rijesiti u svoju korist, kao i upitna strucnost vodjenja ekipe s klupe i manjak hrabrosti u pojedinim utakmicama, a bogami i Uprave koja je imala pogresnih poteza...Ali, tu smo gdje smo, slijedi borba iz koje cemo nadam se izaci jaci i spremniji.