Ruka ruku mije, što bi se reklo Tada je klub bio samo još jedna igračka u nizu preko koje se trgovalo i to je to. Bitno je da su ta vremena iza nas i još bitnije, da se ponavljamo i podvlačimo važnost neovisnosti kluba, kako se to u budućnosti ne bi ponovilo.phillies je napisao/la: ↑12 sij 2025, 20:35Koji ce privatnik dati svoj novac "onako", u nesto sto nije segment njegovog interesovanja. Primjer, Cizmo je davao kad je trebalo jer voli Celik (a takvih je jako malo u ovom gradu). Ovaj drugi je davao "jer mu je receno da dadne" i vjerujem da mu nije bilo drago sto daje. Isto tako, time sto je dao kad mu je receno da dadne, njemu su se na drugim stranama otvarala vrata, koja bi u suprotnom ostala zatvorena. Sto bi rekli u onom filmu: "Pomogni ti meni, pomocicu i ja tebi". Sad su dosli su lesinari da uzmu, a znaju da bi qrac naplatili da nije ovih momaka u klubu. Isto tako vjerujem da ovaj iznos ne prestavlja veliku sumu sto se njegove firme tice i da ne bi ni osjetio da otpise...Ali nema veze, ostace sve zabiljezeno.Truhlo je napisao/la: ↑12 sij 2025, 18:41Ispravite me ako griješim, mislim da je ovo dug iz ere Sarajlića, ta pozajmica od ITCa je bila da se isplate neka dugovanja koja su bila potreba tada za licencu.
Vjerovatno ovakav stav ITCa, jer i ta pozajmica tada nije bila drage volje, nego neka vrsta političkog reketa, zato sad insistira i na kamati. Tako je politika radila dok je držala klub u svojim rukama, nadam se da u budućnosti neće više nikad biti blizu kluba, pa makar igrali drugu ligu i narednih 10 godina.
Da se jos nadovezem na ovo ko je potpisivao ovakve ugovore u ime Celika. Slazem se, sto neko rece, nisu svi ugovori zlonamjerni, ali fokus je na tome sto nisu ispostovani ugovori. I ovo sto je Cerim govorio, da je vecina ovih tuzbi postala izvrsna zbog propustanja, odnosno da niko u ime Celika se nije pojavljivao na rocistu i tako bez ikakvog dokazivanja tuzbe su postojale validne. Neodgovornost, amaterizam i mozda krivicno djelo svih onih koji su bili u upravljackim strukturama kluba.
Ali, idemo dalje. Ima li novih lica, prica li se sta ?
Je li prozivka sutra? Nadam se barem jednom provjerenom prvoligaškom igraču, malo sam iznenađen da nisu ni jednog igrača otpisali, a očekivao sam bar 5, 6 imena da će otići.