NK Čelik

Truhlo

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

phillies je napisao/la: 12 sij 2025, 20:35
Truhlo je napisao/la: 12 sij 2025, 18:41
limvolikce je napisao/la: 12 sij 2025, 16:43
I na šta se tačno odnosi dug, koje usluge?
Ispravite me ako griješim, mislim da je ovo dug iz ere Sarajlića, ta pozajmica od ITCa je bila da se isplate neka dugovanja koja su bila potreba tada za licencu.

Vjerovatno ovakav stav ITCa, jer i ta pozajmica tada nije bila drage volje, nego neka vrsta političkog reketa, zato sad insistira i na kamati. Tako je politika radila dok je držala klub u svojim rukama, nadam se da u budućnosti neće više nikad biti blizu kluba, pa makar igrali drugu ligu i narednih 10 godina.
Koji ce privatnik dati svoj novac "onako", u nesto sto nije segment njegovog interesovanja. Primjer, Cizmo je davao kad je trebalo jer voli Celik (a takvih je jako malo u ovom gradu). Ovaj drugi je davao "jer mu je receno da dadne" i vjerujem da mu nije bilo drago sto daje. Isto tako, time sto je dao kad mu je receno da dadne, njemu su se na drugim stranama otvarala vrata, koja bi u suprotnom ostala zatvorena. Sto bi rekli u onom filmu: "Pomogni ti meni, pomocicu i ja tebi". Sad su dosli su lesinari da uzmu, a znaju da bi qrac naplatili da nije ovih momaka u klubu. Isto tako vjerujem da ovaj iznos ne prestavlja veliku sumu sto se njegove firme tice i da ne bi ni osjetio da otpise...Ali nema veze, ostace sve zabiljezeno.

Da se jos nadovezem na ovo ko je potpisivao ovakve ugovore u ime Celika. Slazem se, sto neko rece, nisu svi ugovori zlonamjerni, ali fokus je na tome sto nisu ispostovani ugovori. I ovo sto je Cerim govorio, da je vecina ovih tuzbi postala izvrsna zbog propustanja, odnosno da niko u ime Celika se nije pojavljivao na rocistu i tako bez ikakvog dokazivanja tuzbe su postojale validne. Neodgovornost, amaterizam i mozda krivicno djelo svih onih koji su bili u upravljackim strukturama kluba.

Ali, idemo dalje. Ima li novih lica, prica li se sta ? :D
Ruka ruku mije, što bi se reklo :mrgreen: Tada je klub bio samo još jedna igračka u nizu preko koje se trgovalo i to je to. Bitno je da su ta vremena iza nas i još bitnije, da se ponavljamo i podvlačimo važnost neovisnosti kluba, kako se to u budućnosti ne bi ponovilo.

Je li prozivka sutra? Nadam se barem jednom provjerenom prvoligaškom igraču, malo sam iznenađen da nisu ni jednog igrača otpisali, a očekivao sam bar 5, 6 imena da će otići.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
phillies

Post Postao/la phillies »

Pa dobro, cuo si Emira na pressu. Nece ponavljati greske iz proslih sezona, kad su se zahvalili mnostvu igraca, i onda ostanemo na 11 igraca (karikiram). Neka ih, ne daj Boze da niko ne dodje, ko ce igrati :D
Samo Čelik zenički !!!
jaskozee

Post Postao/la jaskozee »

phillies je napisao/la: 12 sij 2025, 20:56 Pa dobro, cuo si Emira na pressu. Nece ponavljati greske iz proslih sezona, kad su se zahvalili mnostvu igraca, i onda ostanemo na 11 igraca (karikiram). Neka ih, ne daj Boze da niko ne dodje, ko ce igrati :D
Durmiš, Karalić, Arnautović, Mehić, svi su mogli imati mjesto u ekipi.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Navijači su burno reagovali nakon što se klub oglasio, a počeo je i javni linč Isakovića, te navijači su ispred ove kompanije stavili letke “KAMATA JE HARAM”.
slika
laudrup

Post Postao/la laudrup »

jaskozee je napisao/la: 12 sij 2025, 22:03
phillies je napisao/la: 12 sij 2025, 20:56 Pa dobro, cuo si Emira na pressu. Nece ponavljati greske iz proslih sezona, kad su se zahvalili mnostvu igraca, i onda ostanemo na 11 igraca (karikiram). Neka ih, ne daj Boze da niko ne dodje, ko ce igrati :D
Zapad u napad!
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Redbull je napisao/la: 12 sij 2025, 22:05
Navijači su burno reagovali nakon što se klub oglasio, a počeo je i javni linč Isakovića, te navijači su ispred ove kompanije stavili letke “KAMATA JE HARAM”.
slika
Dobro, kamata je haram i sta ? Ocito doticni nije vjernik i ne postuje vjerske postulate bez obzira na tu titulu "hadzija".
jaskozee

laudrup je napisao/la: 12 sij 2025, 22:08
Zapad u napad!
Tako je, naša publika je izuzetno nezahvalna, pogotovo spram domaće djece.
limvolikce

Post Postao/la limvolikce »

jaskozee je napisao/la: 12 sij 2025, 22:44
laudrup je napisao/la: 12 sij 2025, 22:08

Zapad u napad!
Tako je, naša publika je izuzetno nezahvalna, pogotovo spram domaće djece.
Naša publika je izuzetno nezahvalna spram igrača s kojim se nema bog zna šta pohvaliti, da ne upotrebljavam grublje riječi.
phillies

Ja koliko znam, niko nije iz Celika otjeran. Svi su oni izrazili zelju za odlaskom. Svi su nasli klubove istog ili nizeg ranga kao sto je i Celik. Niko od njih ocito se nije nametnuo u tim klubovima. Ne znam za Mehica, ali on je rang ispod, pa to i nije relevantno.

Nadam se da kada prodju pripreme da ce Marin i Dzanki pokazati drugo lice u odnosu na jesenju polusezonu. Da ce Alijeva povreda biti proslost i da ce podici formu. Da ce se i Durmo malo dohavizati...Bumo videli.
Samo Čelik zenički !!!
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

phillies je napisao/la: 13 sij 2025, 00:16 Ja koliko znam, niko nije iz Celika otjeran. Svi su oni izrazili zelju za odlaskom. Svi su nasli klubove istog ili nizeg ranga kao sto je i Celik. Niko od njih ocito se nije nametnuo u tim klubovima. Ne znam za Mehica, ali on je rang ispod, pa to i nije relevantno.

Nadam se da kada prodju pripreme da ce Marin i Dzanki pokazati drugo lice u odnosu na jesenju polusezonu. Da ce Alijeva povreda biti proslost i da ce podici formu. Da ce se i Durmo malo dohavizati...Bumo videli.
Ma suvišno je išta pisati, jedini McGregor bio standardan, Durmiš, Karalić i Arnautović na proljeće sjedili na klupi.

Meni je ta priča naša djeca glupa do bola. Hajd ima smisla sad kad si u dubiozi pa da nema dodatnih troškova, ali generalno kad klub stane na noge 90% će biti igrači iz drugih gradova/država. Nema tog kluba koji može igrati najviši rang ili gajiti ambicije za najviši rang sa igračima iz svoje omladinske škole.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
jaskozee

Truhlo je napisao/la: 13 sij 2025, 08:30
phillies je napisao/la: 13 sij 2025, 00:16 Ja koliko znam, niko nije iz Celika otjeran. Svi su oni izrazili zelju za odlaskom. Svi su nasli klubove istog ili nizeg ranga kao sto je i Celik. Niko od njih ocito se nije nametnuo u tim klubovima. Ne znam za Mehica, ali on je rang ispod, pa to i nije relevantno.

Ma suvišno je išta pisati, jedini McGregor bio standardan, Durmiš, Karalić i Arnautović na proljeće sjedili na klupi.

Meni je ta priča naša djeca glupa do bola. Hajd ima smisla sad kad si u dubiozi pa da nema dodatnih troškova, ali generalno kad klub stane na noge 90% će biti igrači iz drugih gradova/država. Nema tog kluba koji može igrati najviši rang ili gajiti ambicije za najviši rang sa igračima iz svoje omladinske škole.
Priča s našom djecom nema smisla ako hoćeš da stojiš u mjestu i eventualno uđeš u PL. Ako hoćeš da napraviš ozbiljnu perspektivu treba ti jaka akademija i dovoljno prostora i razumijevanja za mlade igrače.

Što se tiče ovog gore komentara da ih niko nije otjerao, baš me zanima kako bi vi reagovali da vam stoka da zapada psuje familiju itd. U vašem gradu.
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

I treba psovati kad su tarabe i nisu dostojni dresa koji nose. Mnogi nisu svjesni grba Čelika, toliko nonšalantnosti i svega se pokazuje. Sam bi izasao s terena kad sam karina pa i otisao iz kluba jer ne zasluzujem da budem tu.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

slika

slika

:rock:
phillies

jaskozee je napisao/la: 13 sij 2025, 09:13

Priča s našom djecom nema smisla ako hoćeš da stojiš u mjestu i eventualno uđeš u PL. Ako hoćeš da napraviš ozbiljnu perspektivu treba ti jaka akademija i dovoljno prostora i razumijevanja za mlade igrače.

Što se tiče ovog gore komentara da ih niko nije otjerao, baš me zanima kako bi vi reagovali da vam stoka da zapada psuje familiju itd. U vašem gradu.
Slazem se da treba jaka omladinska skola ako klub zeli rasti i napredovati. Skola iz koje ce svake sezone dva ili tri igraca konkurisati za prvi tim.

Sto se tice replike na komentar :D Kazem da niko iz kluba nije otjerao igrace koji su otisli. Druga stvar je sto oni ne podnose pritisak i ne prihvataju kritiku. To u Gracanici, Tuzli i ostalim mjestima na tribinama sjede pripadnici Becke skole, koji ne umiju da sastave je i be? Ma hajte molim vas. Ako ne moze podnijeti zvizduke i psovke sa tribina, onda knjigu u sake i nek uce, ili fanglu i mistriju...na bausteli mu nece niko zvizdati, ali nece biti ni kokica ni qrcenja po gradu...
Samo Čelik zenički !!!
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

phillies je napisao/la: 13 sij 2025, 11:26
jaskozee je napisao/la: 13 sij 2025, 09:13

Slazem se da treba jaka omladinska skola ako klub zeli rasti i napredovati. Skola iz koje ce svake sezone dva ili tri igraca konkurisati za prvi tim.

Sto se tice replike na komentar :D Kazem da niko iz kluba nije otjerao igrace koji su otisli. Druga stvar je sto oni ne podnose pritisak i ne prihvataju kritiku. To u Gracanici, Tuzli i ostalim mjestima na tribinama sjede pripadnici Becke skole, koji ne umiju da sastave je i be? Ma hajte molim vas. Ako ne moze podnijeti zvizduke i psovke sa tribina, onda knjigu u sake i nek uce, ili fanglu i mistriju...na bausteli mu nece niko zvizdati, ali nece biti ni kokica ni qrcenja po gradu...
Ko u Tuzli i Gracanici postroji igrace i skida im dresove? Nemojte mjesat babe i zabe, ima pritiska i u drugim klubovima ali nije ni blizu nivoa Celika. Ne opravdava igre i nastupe ali je cinjenica da u ovoj ligi nema niko ni blizu pritisak navijaca kao sto je kod nas.
Odgovori