NK Čelik

PatrickBateman

Re: NK Čelik

Post Postao/la PatrickBateman »

Jatta je najbolja prica ovdje. Kad je prelazio u Sarajevo na twitteru sam naletio na dosta skauta koji smatraju da je veliki potencijal. Kazu regen Yaye Tourea :mrgreen:
Srce, čast i ponos!
Rob_Sa

Post Postao/la Rob_Sa »

Evo Dino Kalesic napustuo Stupčanicu, da ga hoce Zaime premuntat i da potpiše za nas 😛😛
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Rob_Sa je napisao/la: 11 sij 2025, 12:48 Evo Dino Kalesic napustuo Stupčanicu, da ga hoce Zaime premuntat i da potpiše za nas 😛😛
Mislim da je dogovorio uslove sa Slobodom. Ugovor na 6 mjeseci. Ali svakako igrac kakav nam je potreban.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Malo se slego i ovaj pres i mogu reci odlican je bio i ima tu dosta dobrih stvari koji se mogu ocekivati u ovoj godini.
Prvo mi se svidja ovaj odnos sa NF SBIH za treniranje u trening centru sto se nastavlja i ono za nacionalni stadion ako se bude renoviro sto je Cerim prico,zatim taj neki korektan odnos sa Gradom i pokusat na fin nacin i doci do veceg novca a ne samo pljuvat Fudu od toga nista nemamo,onda ovo i podrska od Kantona i jaci sponzorski ugovori i da se zavrsi deblokada. Ne znam koliko mi mamo jos duga prema onoj poreskoj UINO to nisam skonto nikako i da rijesimo te dugove vec napokon i da ostane taj VIK i to sa gradom i odlicno je za reprogram.
Jedino problem je teren ali siguran opstanak i ovo sve navedeno je sezona iz snova i puna podrska upravi igracima trenerima.
Jedina zamjerka upravi je znam da citaju sve ovde sto puno nekad srcem idu nego razumom i sto cesto slusaju navijace kojim je jace srce i ljubav i jezik nego pamet.Uprava mora vodit politiku kluba samo razumom ,ako ja psujem Fudu uprava ne smije ona mora sjest sa njim i izvuc maximum i isto i sa kantonom,savezom,sponzorima i svima.
I jos dodat ovaj dzematlija nema on veze sa vjerom on je obican bilmez iz SDA stranke kao vecina koji na Abdesta ne znaju uzet a kamoli neke Ajete iz Kurana.
Samo podrska ,puno sabura i realnosti i nijednog navijaca se ne treba odrec i docice to sve na svoje.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Rz88 je napisao/la: 11 sij 2025, 13:06
Rob_Sa je napisao/la: 11 sij 2025, 12:48 Evo Dino Kalesic napustuo Stupčanicu, da ga hoce Zaime premuntat i da potpiše za nas 😛😛
Mislim da je dogovorio uslove sa Slobodom. Ugovor na 6 mjeseci. Ali svakako igrac kakav nam je potreban.
Ma koliko sam ja cuo nece Stupcanica u PL tako da moze se desit da niko ne bude htio od Federasa u PL ,cak opcija da jedan bosnjackiklub ostane u PL
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 11 sij 2025, 13:15
Rz88 je napisao/la: 11 sij 2025, 13:06
Ma koliko sam ja cuo nece Stupcanica u PL tako da moze se desit da niko ne bude htio od Federasa u PL ,cak opcija da jedan bosnjackiklub ostane u PL
Ulazi Travnik :lol:

Mozda ce sisoje pucati sa tuzla city, imaju dobar raspored, pa u nekom ludom scenariju da oni odustanu a Sloboda ostane :lol:

U svakom slučaju sljedeća sezona je naša ako se naplate ozbiljna sredstva od grada i kantona :rock:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
jaskozee

Post Postao/la jaskozee »

Ovo s minimalnom platom će Alma - ras strašno pogoditi, mislim da je nastavak projekta Stupčanica upitan.

P. S. Preko 350 članova.
bartoli

Post Postao/la bartoli »

jaskozee je napisao/la: 11 sij 2025, 15:23 Ovo s minimalnom platom će Alma - ras strašno pogoditi, mislim da je nastavak projekta Stupčanica upitan.

P. S. Preko 350 članova.
Ma zaprdim im i cijelom olovu
LimVo likČe
Eduardo Gaspar

Post Postao/la Eduardo Gaspar »

Da se malo osvrnem na press:
Cerim srcano, zenicki, mozda malo preletio (po meni nije) i treba imenom i prezimenom. Na kraju krajeva, nije nista slagao. Celik mu duzan toliko, kamata mu toliko. Ovdje je pitanje jesi li covjek/insan/vjernik ili nisi.
Al nesto drugo mene zanima, ako ko zna:
Imamo spisak ljudi kojima smo duzni, evo konkretno ovaj hadzija; ali ko je potpisnik ugovora s strane kluba, ko je potpisao i stavio pecat u ime Celika u taj vakat??
Čelik zenički!
limvolikce

Post Postao/la limvolikce »

Eduardo Gaspar je napisao/la: 12 sij 2025, 15:05 Da se malo osvrnem na press:
Cerim srcano, zenicki, mozda malo preletio (po meni nije) i treba imenom i prezimenom. Na kraju krajeva, nije nista slagao. Celik mu duzan toliko, kamata mu toliko. Ovdje je pitanje jesi li covjek/insan/vjernik ili nisi.
Imamo spisak ljudi kojima smo duzni, evo konkretno ovaj hadzija; ali ko je potpisnik ugovora s strane kluba, ko je potpisao i stavio pecat u ime Celika u taj vakat??
I na šta se tačno odnosi dug, koje usluge?
Redbull

Post Postao/la Redbull »

limvolikce je napisao/la: 12 sij 2025, 16:43
Ja bi i to obiavio, ko je sklopio te ugovore i za sta. Vjerujem da nisu svi ugovori zlonamjerni bili, ali nek se zna.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Ispravite me ako griješim, mislim da je ovo dug iz ere Sarajlića, ta pozajmica od ITCa je bila da se isplate neka dugovanja koja su bila potreba tada za licencu.

Vjerovatno ovakav stav ITCa, jer i ta pozajmica tada nije bila drage volje, nego neka vrsta političkog reketa, zato sad insistira i na kamati. Tako je politika radila dok je držala klub u svojim rukama, nadam se da u budućnosti neće više nikad biti blizu kluba, pa makar igrali drugu ligu i narednih 10 godina.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
phillies

Post Postao/la phillies »

Truhlo je napisao/la: 12 sij 2025, 18:41
Ispravite me ako griješim, mislim da je ovo dug iz ere Sarajlića, ta pozajmica od ITCa je bila da se isplate neka dugovanja koja su bila potreba tada za licencu.

Vjerovatno ovakav stav ITCa, jer i ta pozajmica tada nije bila drage volje, nego neka vrsta političkog reketa, zato sad insistira i na kamati. Tako je politika radila dok je držala klub u svojim rukama, nadam se da u budućnosti neće više nikad biti blizu kluba, pa makar igrali drugu ligu i narednih 10 godina.
Koji ce privatnik dati svoj novac "onako", u nesto sto nije segment njegovog interesovanja. Primjer, Cizmo je davao kad je trebalo jer voli Celik (a takvih je jako malo u ovom gradu). Ovaj drugi je davao "jer mu je receno da dadne" i vjerujem da mu nije bilo drago sto daje. Isto tako, time sto je dao kad mu je receno da dadne, njemu su se na drugim stranama otvarala vrata, koja bi u suprotnom ostala zatvorena. Sto bi rekli u onom filmu: "Pomogni ti meni, pomocicu i ja tebi". Sad su dosli su lesinari da uzmu, a znaju da bi qrac naplatili da nije ovih momaka u klubu. Isto tako vjerujem da ovaj iznos ne prestavlja veliku sumu sto se njegove firme tice i da ne bi ni osjetio da otpise...Ali nema veze, ostace sve zabiljezeno.

Da se jos nadovezem na ovo ko je potpisivao ovakve ugovore u ime Celika. Slazem se, sto neko rece, nisu svi ugovori zlonamjerni, ali fokus je na tome sto nisu ispostovani ugovori. I ovo sto je Cerim govorio, da je vecina ovih tuzbi postala izvrsna zbog propustanja, odnosno da niko u ime Celika se nije pojavljivao na rocistu i tako bez ikakvog dokazivanja tuzbe su postojale validne. Neodgovornost, amaterizam i mozda krivicno djelo svih onih koji su bili u upravljackim strukturama kluba.

Ali, idemo dalje. Ima li novih lica, prica li se sta ? :D
Samo Čelik zenički !!!
disara

Post Postao/la disara »

U izvjestaju koji sam dobio od kluba, iste su mi dvije stavke izvjestaj o utrosku sredstava iz 2024 i izvjestaj o deblokadi racuna. Jel kod nekog drugciji izvjestaj o deblokadi racuna ili je kod sviju isto?
Redbull

Post Postao/la Redbull »

disara je napisao/la: 12 sij 2025, 20:38 U izvjestaju koji sam dobio od kluba, iste su mi dvije stavke izvjestaj o utrosku sredstava iz 2024 i izvjestaj o deblokadi racuna. Jel kod nekog drugciji izvjestaj o deblokadi racuna ili je kod sviju isto?
Odmah iza prvog maila, stigao je i drugi sa ispravkom. Pogledaj, sigurno ces pronaci.
Odgovori