FK Željezničar
FK Željezničar
Osnovan je 19. septembra 1921. Željezničar je jedan od najpoznatijih i najtrofejniji nogometni klub iz Bosne i Hercegovine sa šest osvojenih trofeja nacionalnog prvenstava, šest titula nacionalnog kupa, kao i tri titule superkupa. U sezoni 1971/1972. osvojio je prvu ligu Jugoslavije. Godine 1981. igrao je finale kupa Jugoslavije. Najveći uspjeh u evropskim takmičenjima ostvaruje u sezoni 1984/1985. kada je igrao polufinale Kupa UEFA.
Za klub je nastupalo nekoliko reprezentativaca Jugoslavije i Bosne i Hercegovine, neki od njih su: Ivica Osim, Mehmed Baždarević, Josip Katalinski, Edin Bahtić, Haris Škoro i Edin Džeko. Nadimak kluba je Plavi. Najveći rival Željezničara je FK Sarajevo. Domaće utakmice igra na stadionu Grbavica.
- Juzni Front 1988
- AmarAmarOsimOsim
Re: FK Željezničar
Maloprije sam upratio da portal SBC ima i forum, pa sam odlučio da se registrujem. Nadam se da ima još mojih Manijaka.
Mora Sef prvi probiti ledAmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑17 srp 2024, 13:00 Maloprije sam upratio da portal SBC ima i forum, pa sam odlučio da se registrujem. Nadam se da ima još mojih Manijaka.

Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
- AmarAmarOsimOsim
Danke, nadam se isto. Orgijanje pojedinaca na SS forumu me natjeralo da se registrujem na SBC forum u nadi da ćemo moći normalno komunicirati.
Ovdje ces sigurno moci normalno komunicirat, dobro nam dosao i povedi jos rajeAmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑29 srp 2024, 10:39Danke, nadam se isto. Orgijanje pojedinaca na SS forumu me natjeralo da se registrujem na SBC forum u nadi da ćemo moći normalno komunicirati.