NK Čelik

Da li idete na gostovanje u Banoviće?

Anketa traje do: 04 tra 2026, 14:51.

Da, Čelik se ne bodri lajkom!
7
41%
Ne, tražiti ću link i livestream.
10
59%

Ukupno glasova: 17

FRLegioen

Re: NK Čelik

Post Postao/la FRLegioen »

phillies je napisao/la: 02 tra 2026, 00:26
FRLegioen je napisao/la: 02 tra 2026, 00:24
phillies je napisao/la: 02 tra 2026, 00:23 Pa imali su bijele dresove u jesenjem dijelu prvenstva.
Kući ne
A jbm ga ja

slika
Bio na tekmi ,nisam to primjetio...
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Upravo mislim da je to sto pasha kaze "nepisano pravilo" i hajmo reci bonton medju klubovima. Prije ce biti da je u jesenjem dijelu u nasoj opremi bio problem, jer nismo imali svijetlu garnituru nego nam je rezervna bila isto crna (po meni promasaj Macrona), pa je onda Sloboda igrala u bijeloj opremi. Sada se to u proljetnom dijelu "iznivelisalo" pa su oni u Zenici igrali u svojoj crveno-crnoj opremi.

@FRlegioen
Ma znaju gostovanja biti puna izazova, pogotovo dalja putovanja :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

phillies je napisao/la: 02 tra 2026, 00:32 Upravo mislim da je to sto pasha kaze "nepisano pravilo" i hajmo reci bonton medju klubovima. Prije ce biti da je u jesenjem dijelu u nasoj opremi bio problem, jer nismo imali svijetlu garnituru nego nam je rezervna bila isto crna (po meni promasaj Macrona), pa je onda Sloboda igrala u bijeloj opremi. Sada se to u proljetnom dijelu "iznivelisalo" pa su oni u Zenici igrali u svojoj crveno-crnoj opremi.

@FRlegioen
Ma znaju gostovanja biti puna izazova, pogotovo dalja putovanja :D
Svi u Banoviće ,možemo se raspravljati 😁...Ja idem sigurno
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

FRLegioen je napisao/la: 01 tra 2026, 23:33
Luis Nazario da Lima je napisao/la: 01 tra 2026, 23:13
FRLegioen je napisao/la: 01 tra 2026, 22:18

Meni je ovo veliko,tebi nije!Ko se tradicije drži njemu jeste...Ide himna Čelika crno i crveno srce je moje a mi u bijelom protiv Slobode..Sva priča završema....
Ja dosadna lika jbt, skontali smo ne svidja ti se bijela, nama je nekima top....nek je Celikov, ide odmah u kolekciju, cim dodje....šminka dres, mislim da nikad nismo imali bolje kad uzmes u obzir i prvi dres, crni mi je nako al je ok.

Po meni Amoah najjaci danas, bilo ga je svugdje.... rutinski odradjena tekma, tesko je igrati protiv onako iskusnih igraca koji su konstantno iza lopte i brane se, ali se umore jer su nespremni, mi iskoristili, igraci ostali odmorni, sta vise treba.

Šero do gola najagilniji, al puno zuji a malo meda davao, kad vidim da slobodni udarac ne moze prebacit zivi zid muka mi odmah....Mašic mora i to izvodit jbt.

Ja prezadovoljan, 3 boda, lagano plovimo, igraci ostali odmorni....u Banovice po bodove, mislim da ce tamo biti lakse igrati jer ce oni sigurno igrati otvorenije.

Bra'o likČeeee
Upravu si to VAMA NEKIMA...Da si bio na utakmici komentari za dres nisu od mene nego od većine navijača koje sam sreo...Himna crno i crveno koju smo pjevali haman je Tuzlacima namijenjema ovu tekmu. Idem u Banoviće u subotu ,možemo raspraviti o tome ko je dodadan
Evo opet cu ti ponovit, dosadan si ko proljev, 15 ljudi ti daje argumente a ti i dalje dosadan, ne vidis.
Ali nek si naglasio da ides na tekme, mi ostali idemo gledat u nebo i cekamo tebe da nam kazes sta je ispravno, i ta ekipa sa zapada sto ceka svaku sitnicu da se usere na nesto. I bas si ono odrasla nezavisna osoba, cuj to nije njegovo misljenje nego ovih sa zapada ccc sto ga onda iznosis....sta sve neces procitat ovdje

A ti i dalje daji izgovore da ne kupis dres.
samocelik
12. igrač

Post Postao/la samocelik »

Ne znam lidera u prvenstvu bilo kojem u svijetu a da mu je publika nadrkanija :lol:
phillies
12. igrač

Haj odmorite obojica :D Celik dobio a vi nervozni.

Sto se tice sinosnje utakmice, kao sto neko rece, jbn je sa istog mjesta jednu noc gledati Alajbegovica, Muharemovica, Sunjica...a za manje od 24 sata Sijamiju, Hodzica, Babica...Nije se mozak jos presaltao na kvalitet 1LF-a :D
Ukupan dojam, bodove pisi igru brisi. Po meni, nasi su previse lezerno odigrali prvo poluvrijeme odnosno do njivog gola. Previse vracanja lopti nazad, bez neke kreacije. Definitivno su i povreda Smajlovica i kartoni Popovica kumali toj igri. Masetic nije za beka, Babic mi je bio los na ovoj poziciji gdje je igrao, Sijamija isto tako. Desna strana(Sivac-Sero) malo bolja ali ni oni nisu konkretno puno toga uradili. Amoah trenutno najbolji igrac Celika, sto se tice i trke i pokretljivosti i kontrole lopte i preciznosti pasa. Vidi se da covjek nije za ove lige. Ostalo sve u pet deka.
Isto tako, fizicka snaga je bila presudni faktor i svaka cast sš na pripremi igraca.

Sinoc su kartonirani Delic i Jenjic. Delicu je ovo drugi zuti, dok za Jenjica ne znam jel donio ijedan iz Posusja. Tako da pred utakmicu u Banovicima po dva zuta imaju Sijamija, Delic i Sivac. Sivi mi je fenomen jer "vuce" ova dva zuta haman od 3. ili 4. kola :D

I na kraju - dres :D Meni je sasvim ok, kao druga garnitura. Mozda se moglo negdje ubaciti crne i crvene (kao sto je to Number1 svojevremeno uradio), ali nema veze. Kao sto sam vec ranije pisao, logicno mi je da jedna ekipa ima dvije garniture dresova koja bojom odudaraju jedna od druge, upravo iz razloga kad igramo protiv Slobode, Milana :D ili klubova cije su boje dresa tamnije, da se mozemo razlikovati. Na kraju krajeva, ne igra dres, vec srce u junaka :D Ovo je vise za zaludjene kolekcionare i sminkere da se qrce po carsiji :D

Celik je na +8, dakle ako ovako ostane protiv Radnika se ocekuje ovjera prvog mjesta i plasman u PL. A vrlo je moguce da ce ova prednost jos rasti.

NAPRIJED ČELIK!!!
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Cisto da se referisem na ovu temu vezno za bijeli dres. Eintrachtu iz Frankfurta su sluzbene klupske boje crna i bijela, a domaci dresovi su im u crnoj i crvenoj boji

Jos jesnom sto se tice tekme ocigledno je da se odigralo u laganijem ritmu, svaki tim u Evropi od PSG-a pa do nizih liga tempira formu. Sta mi imamo od toga da smo ove nabili 5:0 pa da onda nepotrebno istroseni kiksamo u Banovicima?
Srce, čast i ponos!
cz1945

Post Postao/la cz1945 »

Dresovi veliki plus , dodao bih negdje one zlatne nijanse s domacih dresova tako da bi se moglo i na svadbu u njima umjesto kosulje. Za mene pravo elegantna sampionska varijanta. Meni je tesko padalo kad smo igrali u givova dresovima, legea sorcevima no1 stucnama. To je veci udar na velicinu kluba i tradiciju, nego istrcat u bijelim dresovima. Ovako tri garniture, ozbiljno i profesionalno.

Sto se utakmice tice 3 boda su bitna, igru brisemo. Rutonje na zapadu mahmurne i iscrpljene tako da se odrazilo i na posjetu i na atmosferu. Robiji kapa do poda!
Brotherze
12. igrač

Post Postao/la Brotherze »

Haha da nismo dobili sad bi ovi kriticari dezurni kenjali ovdje, al posto jesmo hajd bar za nesto da se zakace pa makar i oprema
phillies
12. igrač

Mislim da smo sa zlatnom bojom zavrsili bar do 90-tog rodjendana :D Ako pogledas grb na bijelom dresu, uradjen je "obicni" a ne onaj rodjendanski s obrubom oko grba. Vjerujem da ce tako biti i na garnituri u kojoj cemo aBd igraii u PL-u. Ali o tom potom.

A zapad k'o zapad. Samo rezultat tokom utakmice (a ne na kraju) se pika. Ako ne vodis do 25 minute ili ne daj Boze do poluvremena, odmah ide "Bojane, sta je ovo" "Vadi ga, jbt te on" i naravno zvizduci na poluvremenu. Da smo kojim slucajem izgubili, vjerujem da bi bilo Bojane odlazi, kloc si i sl. :D Znas nas, boje nas....

Zato Robija karindza :pray:
Samo Čelik zenički !!!

Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Mašić mora igrati u prvih 11. Ne znam je li zbog povrede ili nečeg na klupi ali stavljaj ga u teren pa makar igrao veznog na mjestu Delića
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Cr7legia
12. igrač

Post Postao/la Cr7legia »

Avenija je napisao/la: 02 tra 2026, 10:41

Mašić mora igrati u prvih 11. Ne znam je li zbog povrede ili nečeg na klupi ali stavljaj ga u teren pa makar igrao veznog na mjestu Delića
Ja mislim da je to bilo samo ovaj put zbog u-21 pravila, ali ajd kako se griješi tako se i popravlja
NK Čelik 45 i Robijaši 88🖤❤️
OKK Čelik 54🖤❤️
phillies
12. igrač

RealMadrid je napisao/la: 01 tra 2026, 17:03 Klub iz Zenice našao se na tapetu NSFBiH zbog dugovanja prema bivšem treneru Dariu Damjanoviću u iznosu od 5.000 KM. Čelik je dužan izvršiti uplatu do petka 17. aprila, te dodatnih 500 KM zbog troškova postupka. Ukoliko to ne učine u zadatom roku, Zeničani će se susresti sa automatskom suspenzijom, odnosno neće moći igrati zvanične utakmice.

https://www.zenicablog.com/demant-nk-ce ... -i-ns-bih/

Licno, mislim da je ovdje doslo do nesporazuma. Novinari su prenijeli ono sto je izaslo u mjesecnom biltenu entitetskog Saveza (na kraju svakog mjeseca izbace izvjestaj sa disciplinskim mjerama izrecenim za taj mjesec). Tako je bilo i ovaj put 31.03 izasao je bilten sa navedenim tekstom o mogucoj suspenziji, iako je ta Odluka u Savezu donijeta 17.03 (i klub je, vjerujem, blagovremeno obavjesten i pravovremeno je reagovao, cim je to vec rijeseno), ali sira javnost nije bila s tim upoznata do izlaska biltena.

Uglavnom, lijepo je znati da je taj problem iza nas i da ce Darijo kao trener u Čeliku ostati u proslosti.
Samo Čelik zenički !!!

Eugen

Post Postao/la Eugen »

Nema se sta prigovarati godinu dana smo bez poraza, prvi na tabeli plus osam, neki igraci jos nisu na visokom nivou, ali ne sumnjam da ce uskoro biti. Ne znam sta se ocekuje ovdje
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Ocekuje se puno bolja igra, neki kvalitetniji potez, prodori ..
Ovo smo dobili samo sto je Sloboda goli qrc i sto su kondiciono katastrofalni. Mi smo i u Tomislavu nekako dobili, al je igra u terenu bila tanka. Šta ćeš očekivati s ovom igrom u PL ? Ubjedljivo prvi kandidati za ispasti.
Odgovori