Jel još na bolovanju?
NK Čelik
Re: NK Čelik
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
Ako se izglasa status Celiku da je klub od posebnog znacaja za kanton, onda mislim da se u osnovi javni poziv ne mora ni provoditi. Najbolja moguca stvar koja se mogla desiti za Celik i generalno sport u Zenici je ta da sva tri nivoa vlasti drze razlicite stranke i sogurno ce tu biti nadmetanja medju njima ko ce vise dati, kako bi sebi obezbjedili glasove.
Ma Čelik je apsolutno nebitan za izbore kantona, federacije, države, čak i u gradu ne čini neku prevagu 1000 ili 2000 glasova, tj koliko ljudi prati klub.strucnjak9 je napisao/la: ↑24 lis 2024, 11:24 Ako se izglasa status Celiku da je klub od posebnog znacaja za kanton, onda mislim da se u osnovi javni poziv ne mora ni provoditi. Najbolja moguca stvar koja se mogla desiti za Celik i generalno sport u Zenici je ta da sva tri nivoa vlasti drze razlicite stranke i sogurno ce tu biti nadmetanja medju njima ko ce vise dati, kako bi sebi obezbjedili glasove.
Deblokiraj račun pa budi čist na javnom pozivu, nema tu puno pameti. Ove sezone, samo 3 kluba iz našeg kantona u prvoj ligi, što znači da bi trebali pokupiti najviše novca uz uslov da imamo deblokiran račun do javnog poziva na proljeće, a kako sporo ide, teško.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ma ganjat i ovako pokusavat izborit da smo mi posebna stavka na odnosu drugih sportski kolektiva jer ko moze promovirat kao mi dovest evropu kao sto kazu u prilogu i jedini imamo i infrastrukturu i najvecu tradiciju i potencijal na kraju krajeva.Truhlo je napisao/la: ↑24 lis 2024, 11:36Ma Čelik je apsolutno nebitan za izbore kantona, federacije, države, čak i u gradu ne čini neku prevagu 1000 ili 2000 glasova, tj koliko ljudi prati klub.strucnjak9 je napisao/la: ↑24 lis 2024, 11:24 Ako se izglasa status Celiku da je klub od posebnog znacaja za kanton, onda mislim da se u osnovi javni poziv ne mora ni provoditi. Najbolja moguca stvar koja se mogla desiti za Celik i generalno sport u Zenici je ta da sva tri nivoa vlasti drze razlicite stranke i sogurno ce tu biti nadmetanja medju njima ko ce vise dati, kako bi sebi obezbjedili glasove.
Deblokiraj račun pa budi čist na javnom pozivu, nema tu puno pameti. Ove sezone, samo 3 kluba iz našeg kantona u prvoj ligi, što znači da bi trebali pokupiti najviše novca uz uslov da imamo deblokiran račun do javnog poziva na proljeće, a kako sporo ide, teško.
Mora se i uprava sad malo vise potrudit u sto nimalo ne sumjam jer ipak je njima najteze radit u trenutnim uslovima
-
Inace Opcinski sud u Zenici je na glasu kao jedan od najefikasnijih u BiH
Srce, čast i ponos!
-
Ne mogu vidjeti blokiro me kao i većinu nas.Možeš li ovde okačiti?Allgunsblazing je napisao/la: ↑24 lis 2024, 09:11 Covjek hladno napisa da uprava nema rezultate...
Kaze daj mladog trenera, pa dodje mlad trener, kaze nemoj tog znam ga ja, driblao ga ispred zgrade.
Tacno je najveca glupost biti bilo sta u Zenici. Ne mozes valjati.
Nadam se da ce i nas jednom sreca pogledati. Da nas kanton i grad podrze, da nam se poklope neke stvari. Iskreno, nakon ove sve borbe i zasluzili smo.
Klub mora kako zna i umije u narednih 3-4 mjeseca odblokirat racun
Ovo se ne treba propustiti nikako gledajući press vlade najviše novca cemo mi dobiti nisu rekli direktno ali kada ti spominju da želi se evropski klubovi dovesti da igraju u našem kantonu jedino realno celik moze to
Ovo mi sve vise liči na model iz Kantona sarajevskog gdje je njihova vlada stala iza 4 najveća kluba i daju im milionske cifre FK Sarajevo,FK Zeljo,KK Bosna i RK Bosna
Tako će izgleda i u nas biti jer u nogometu najveći brend je NK Celik u rukometu tu je malo drukčija situacija gdje 3-4 kluba imaju u PL za rukometaše RK Krivaja,RK Maglaj,ORK Čelik,i msm da ce se pogurati i RK Bosna Visoko
Sto se tice košarke msm da tu nezz koga bi mogli podržati posto svi klubovi su loši
Tako da msm da ce ovdje se sa većim ciframa podržati 6-7 klubova a ostalim ko do sada i to je to
Ehh sad da bi akobogda završiti u vrhu tabele ovu polusezoni da prvi ne bjezi puno nam 4-5 bodova i onda i Fudu zaganjanjati ono što je obećao milona za Čelik ako budemo se borili za pl
Onda bi naredna godina po nas klub mogla biti odlična sto se tice podrške
Još Nikšića malo zagrijati nek nas podrži i on malo i top
A sad nesto da pitam kakav je ovaj sudija protiv Stupcanice sto nam sudi zna li ko?
Ovo se ne treba propustiti nikako gledajući press vlade najviše novca cemo mi dobiti nisu rekli direktno ali kada ti spominju da želi se evropski klubovi dovesti da igraju u našem kantonu jedino realno celik moze to
Ovo mi sve vise liči na model iz Kantona sarajevskog gdje je njihova vlada stala iza 4 najveća kluba i daju im milionske cifre FK Sarajevo,FK Zeljo,KK Bosna i RK Bosna
Tako će izgleda i u nas biti jer u nogometu najveći brend je NK Celik u rukometu tu je malo drukčija situacija gdje 3-4 kluba imaju u PL za rukometaše RK Krivaja,RK Maglaj,ORK Čelik,i msm da ce se pogurati i RK Bosna Visoko
Sto se tice košarke msm da tu nezz koga bi mogli podržati posto svi klubovi su loši
Tako da msm da ce ovdje se sa većim ciframa podržati 6-7 klubova a ostalim ko do sada i to je to
Ehh sad da bi akobogda završiti u vrhu tabele ovu polusezoni da prvi ne bjezi puno nam 4-5 bodova i onda i Fudu zaganjanjati ono što je obećao milona za Čelik ako budemo se borili za pl
Onda bi naredna godina po nas klub mogla biti odlična sto se tice podrške
Još Nikšića malo zagrijati nek nas podrži i on malo i top
A sad nesto da pitam kakav je ovaj sudija protiv Stupcanice sto nam sudi zna li ko?
To je mač s dvije oštrice.
Očekuj da će se politički lešinari, po dodijeljivanju para, zakačit za klub ko u ona mračna vremena.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
I sta da se hoce zakaciti? Kako misle ista uciniti, bez da ih skupstina kluba izglasa. Samo nek pare neke ozbiljne vise dobijemo, gledamo svi kako drugi dobijaju, a mi se patimo samo tako.
Maximalno mogu dobiti mjesto u NO kao sto je i grad dobio, moje misljenje.
Uostalom, kao sto smo danas culi i njima je u interesu da se u kantonu igraju medjunarodne i PL utakmice. A to im sasvim sigurno ne mogu obezbjediti ni Tosk ni Natron ni visocka Bosna...Samo Celik
PS. 1100 prodatih karata protiv Bratstva. Nije lose, ali moze to i bolje.
Uostalom, kao sto smo danas culi i njima je u interesu da se u kantonu igraju medjunarodne i PL utakmice. A to im sasvim sigurno ne mogu obezbjediti ni Tosk ni Natron ni visocka Bosna...Samo Celik
PS. 1100 prodatih karata protiv Bratstva. Nije lose, ali moze to i bolje.
Samo Čelik zenički !!!
-
Daj nam drugi recept da se nepatimo više pogoto uprava.Jasno imaš statut za koji si se borio upravo da odbiješ te lišinare transparentno.
- BatistutA19
Mi pare trebamo uzimat od sviju od koga mozemo grad,kanton,federacija a naravno sve po statutu kluba.U klub nedat politiku da oni odlucuju o klubu to nikad,jedno je uzet pare a drugo je da su oni u klubu da odlucuju.
Sve je ovo dobro ovako ali ovako je dovoljno samo za ove lige i nista vise. .Za ulazak i opstanak i stabilnost u WWIN LIGI BIH nece bit dovoljna samo ljubav,,ulaznice,clanske,sezonske,zid,12 igrac,vjerni navijač,čepovi,tanki sponzori,kuponi,fan shop nego jednostavno veci novac e sad kako doci do njeg sa kakvim sponzorima to je pred nama i pred upravu kluba ili se pomiri sa ovim trenutnim rangom,sponzorima ali i bazi i brojki navijaca.
Sve je ovo dobro ovako ali ovako je dovoljno samo za ove lige i nista vise. .Za ulazak i opstanak i stabilnost u WWIN LIGI BIH nece bit dovoljna samo ljubav,,ulaznice,clanske,sezonske,zid,12 igrac,vjerni navijač,čepovi,tanki sponzori,kuponi,fan shop nego jednostavno veci novac e sad kako doci do njeg sa kakvim sponzorima to je pred nama i pred upravu kluba ili se pomiri sa ovim trenutnim rangom,sponzorima ali i bazi i brojki navijaca.
Imam jednu dilemu a posto nisam upućen volio bi znati. Da Čelik sada(od sutra) ima milion KM na računu evo donacija od @Jonsnowa ili @Truhle da li bi klub uspio deblokirati račun u roku od mjesec dana ili naša blokada nema veze sa količinom novca koju klub ima nego sa sporosti sudova, banaka, itd.? A onda se pitam sa druge strane kakva sporost sudova kad su tipa 50 blokada rjesili za 4 mjeseca a onda na presu rekli jos 4 blokade i onda te 4 ne mogu skinuti za 18 mjeseci a skinuli 50 za 4 mjeseca. Lupam okvirno cifre ali tu je to negdje u blizu da ne tražim presice iz aprila/maja prosle godine. Nisam pametan, jel ima neko da nas laike uputi?
Kada se spomene taj račun više imam osjecaj da cu oboliti zbog njega.
Kada se spomene taj račun više imam osjecaj da cu oboliti zbog njega.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA