NK Čelik

laudrup

Re: NK Čelik

Post Postao/la laudrup »

prisonbreak je napisao/la: 09 ruj 2024, 21:40
laudrup je napisao/la: 09 ruj 2024, 21:37
Eugen je napisao/la: 09 ruj 2024, 20:58 Nama ostaje nada Biber ili Bojo, eventualno Burekovic i to je to. Mislim da vise necemo nikoga dovoditi i da s ovim kadrom zavrsavamo do polusezone
Po meni to je to za ovaj transfer rok do zimske pauze, nema realno klub sredstava za nekog kvalitetnog veznjaka koji će koštati 35-40k na godišnjem nivou.
Zaista bi to bila velika steta. Jer jedan veznjak na ovu ekipu bi bas sjeo momacki.

Ja se nadam nekim parama od grada, nesto da iskrsne da dovedemo kvalitetnog veznjaka i da se oobijemo za prva tri mjesta do nove godine.
Baš je teška situacija u klubu što se tiče operativnih sredstava...Robert je u grupi sponzori prenio neke utiske oko toga pa možda @Redbull može prenijeti s obzirom da smo svi ovdje na jedan način učesnici te akcije.
phillies

Post Postao/la phillies »

Nek ne prenosi nista, ovo citaju ne samo ucesnici akcije, nego i drugi, a i navijaci drugih klubova, tako da nema potrebe neke stvari iznositi (ako klub ne smatra da su za javnost). Vjerovatno smo svi svjesni finansijske situacije u klubu i zasto nismo vec platili Bibera, Boju, Dzeku... uz blokiran racun, tereta UIO i ostalih stvari, i ovo je dobro sto imamo.
Samo Čelik zenički !!!
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Nista nek se ne iznosi ovdje jer ovo ti je isto na TV dnevnik da objavis.Ko nesto zna vise zna, ko ne zna nikom nista! Evo ja ne znam nista niti me zanima bilo sta oko finansija jer imaju ljudi za taj posao ko je i skolovan i pametan.Cak ni izvjestaj kluba nikad nisam ni dobio ni citao jer vjerujem momcima u upravi da rade ispravno.Moje je kao i nase da pomognemo klubu koliko ko moze finansijski i na razne druge nacine.
samocelik

Post Postao/la samocelik »

Slažem se i ja da se ne iznosi u javnost. Ko je član ili sponzor može slobodno se obratiti klubu kao i mi što smo i dobili odgovore. Ja samo mogu poručiti da se uzdamo u se i u svoje kljuse i Samo Čelik!
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

laudrup je napisao/la: 09 ruj 2024, 21:33 Posudba nije izvodiva za igrače koji su pod amaterskim ugovorom. Može se napraviti neki treći ugovor između dva kluba ali igrač mora raskinuti ugovor sa matičnim klubom da bi otišao u drugi.

Samo profesionalni ugovor veže posudbe, kao što je slučaj kod nas bio sa Talhom i Hamzićem, te sad Prgudom.
Znam to i naši izlazni juniori su raskidali ugovore i išli u Krivaju, Kakanj, Žepče itd

Možda i ovo stvar dogovora, a neke polustranice pišu posudba. Kako ćeš posuditi igrača ili kupiti kada je završen prelazni rok, to nigdje nema.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Šta je sa Bašićem, nema ga, slabo skroz. Barem on ima koliko, toliko seniorskih utakmica, što za Krivaju, što kod nas na proljeće. Ne vjerujem da je tolika kanta, da izlazni juniori Pazara i Radnika imaju više minuta sa klupe od njega.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Ma onako kad covjek hladne glave razmisli sve sta i kako ja sam prezadovoljan sa radom klubom opcenito u svim pravcima .Vidite sad Slobodu pa ljudi ne znaju gdje udaraju glavom malo bolji od nas na terenu a klub Sijeverna Koreja a o njima da ne pricam navijacima da preokrenu klub u svoje ruke..
Volio bi i ja sad da se borimo sa Sarajevom,Zeljom,Borcem,Zrinjskim za 1 mjesto ali jeb ga ne moze.
Fali veznjak to svako zna ali nemas novca i to je to ,necemo sad trazit da ga neko.placa na crno pa ti posle prikaze kao pozajmicu kao nekad sto je bilo.Ako sta legne od grada tad treba ga dovest.
Treba podrzat upravu,igrace,trenere i to je to.
I ja sam za to sve sto klub ne objavi ne treba ovdje pisat pogotovo neke negativne stvari cak i sa treninga sta se desava.Ja priznajem nijedan trening nisam gledo nit cu gledat nit sam u tom fazonu da pratim treninge.
Finansije me sad ono detaljno i ne zanima bas puno ,ono osnovno volim da znam i volim izvjestaj dobit ne moram ga ni citat ali to je postovanje kluba i dobit ga, bukvalno mozes otic u klub na kafu kad god pozelis i pitat ako te sta zanima jer ljudi su tako ljubazni sto nema nijedan klub u BiH.
Slogan HRABRO,ZAJEDNO DO KRAJA toga se drzat i ne skrecat 🖤❤️
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Truhlo je napisao/la: 09 ruj 2024, 23:22 Šta je sa Bašićem, nema ga, slabo skroz. Barem on ima koliko, toliko seniorskih utakmica, što za Krivaju, što kod nas na proljeće. Ne vjerujem da je tolika kanta, da izlazni juniori Pazara i Radnika imaju više minuta sa klupe od njega.
Ne mozes reci ni da su se ovi juniori Pazara i Radnika nesto vise dokazali u minutama koje su imali. Shvatam da mozda Basic i nema potreban kvalitet, ali ga vala nema ni Prguda, a dobio je sansu u svakoj utakmici i u svakoj leta kao muha bez glave. Ovaj nas barem zna stati na loptu, Prguda je izgubi na oko 30 metar od gola i napravi Zvijezdi priliku.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Allgunsblazing je napisao/la: 10 ruj 2024, 07:12
Truhlo je napisao/la: 09 ruj 2024, 23:22 Šta je sa Bašićem, nema ga, slabo skroz. Barem on ima koliko, toliko seniorskih utakmica, što za Krivaju, što kod nas na proljeće. Ne vjerujem da je tolika kanta, da izlazni juniori Pazara i Radnika imaju više minuta sa klupe od njega.
Ne mozes reci ni da su se ovi juniori Pazara i Radnika nesto vise dokazali u minutama koje su imali. Shvatam da mozda Basic i nema potreban kvalitet, ali ga vala nema ni Prguda, a dobio je sansu u svakoj utakmici i u svakoj leta kao muha bez glave. Ovaj nas barem zna stati na loptu, Prguda je izgubi na oko 30 metar od gola i napravi Zvijezdi priliku.
Mislim da je Basic imao odredjenih zdravstvenih problema i da zbog toga nije u najboljoj formi i da je to razlog njegovog neigranja.
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Kada je trebao na kraju prosle polusezone da dobije priliku od prvih minuta, on je otisao na ekskurziju i izgubio je nekih 15tak dana treninga i utakmica, a i priliku da se nametne.

Sad na pripremama je bio bolestan mjesec dana. Dobio je priliku u Travniku gdje gubi loptu, ne pravi faul i primamo gol zbog toga.

I ja sam imao velika ocekivanja od njega ali nazalost...
Allgunsblazing

Primili smo gol zbog lose reakcije stopera.

Izgubio je i Prguda loptu na goroj poziciji protiv Zvijezde.

I reci "gubi loptu" za onakav gol je razvlacenje istine. Tacno je da je mogao praviti faul, kao sto je tacno da je bio izmedju dva igraca Travnika. Bespotrebno spominjati izgubljen duel kad je bio na 70 metara od gola.
Allgunsblazing

Kad smo kod Travnika, ne znam je li ovo bilo:

https://www.youtube.com/watch?v=CSyoA0vM4yk
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

E yebi ga, ovi naši omladinci kao da sami sebe sabotiraju. Klub je u takvoj fazi, da ni jedna generacija neće dobiti više prilike za razvoj u matičnom klubu, a kod njih qrcobolja teška.
sale

Post Postao/la sale »

Truhlo je napisao/la: 10 ruj 2024, 09:50 E yebi ga, ovi naši omladinci kao da sami sebe sabotiraju. Klub je u takvoj fazi, da ni jedna generacija neće dobiti više prilike za razvoj u matičnom klubu, a kod njih qrcobolja teška.
Ocito nesto nedostaje u mladjim kategorijama, taj neki mentalni razvoj. Sto negdje procita iznad gore frajer otisao na ekskurziju, mislim ako su ti to prioriteti u zivotu onda druze nije za tebe da se bavis sportom profesionalno. I to je OK, samo u danasnjem vremenu ko hoce da se bavi profesionalno sportom treba to skontati do neke 16 god max, i zivot podrediti sportu.
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Igrači, pogotovo naši mladi moraju da daju 101% na utakmicama, za grb pa za navijače ovog kluba. Ako tako ne bude sad u Hadzicima treba malo bukvicu ocitati. Sve moze biti, ali kurcobolja je neoprostiva !!
Odgovori