FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Levin

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin »

Pogodak sa jučerašnjeg susreta...

slika
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

Levin je napisao/la: 22 srp 2026, 17:38 Pogodak sa jučerašnjeg susreta...

slika
Dobra akcija, svidja mi se dubinski pas ne vidim koji je stoper poslao.
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Jeli istina ovo što piše onaj Novalija da je Feđa Morankić podnio ostavku u odboru.
Levin

Post Postao/la Levin »

Pablo11 je napisao/la: 22 srp 2026, 17:46
Levin je napisao/la: 22 srp 2026, 17:38 Pogodak sa jučerašnjeg susreta...

slika
Dobra akcija, svidja mi se dubinski pas ne vidim koji je stoper poslao.
Mislim da je Nastić...

Levin

Post Postao/la Levin »

Hrasno15 je napisao/la: 22 srp 2026, 18:21 Jeli istina ovo što piše onaj Novalija da je Feđa Morankić podnio ostavku u odboru.
Zar nisi vidio slavlje na facebook-u.

Ne znam što je napustio ali iskreno sam iznenađen bio da je ostao jer ga je Mirvić i doveo.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 22 srp 2026, 20:15, ukupno mijenjano 1 put.
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Sviđa mi se način na koji Spanac pokušava igrat, to se vidi u obe utakmice.
Kontrola lopte, progresivna dodavanja, presing, dosta trke.
Odbrana je veliki problem, šuplji smo ko sir, svaki napad je prilika.
Tako da najjači dio ekipe je sredina, dok u odbranu treba dovest najmanje četiri igrača.
Levin

Post Postao/la Levin »

Dva štopera, lijevi bek, krilo i visok napadač. Ništa više ja ne bih dovodio.
GBBP87

Post Postao/la GBBP87 »

Derbi izgleda u srijedu.
Jači od ratova, režima i partija!
MrkiMedo

Post Postao/la MrkiMedo »

GBBP87 je napisao/la: 22 srp 2026, 21:26 Derbi izgleda u srijedu.
Pa kakva je to sad glupost majko moja.

edit: zaboravio sam na koncert. Steta
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Iako je to izašlo i na klixu, želim vas ovim putem pozvati na radnu akciju na našem stadionu a održat će se u petak 24. jula.
Mjesto sastajanja za sve koji žele doći bit će u 17h ispred fan shopa, a naravno ako imate neke obaveze možete doći i naknadno.

Već nešto što prelazi u tradiciju pred početak sezone i na što nas poziva naš brat s tribine Džuba. Lijepa priča, da svi zajedno pomognemo našem klubu i još bolje se upoznamo. :alkohol:
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Mehanicar

Post Postao/la Mehanicar »

Nema se para, nema igraca, nema se ni vremena. Izgleda da se i odbor poceo krniti. Dovode se neki stranci gdje je upitno hoce li biti svi registrovani na vrijeme. Stranac trener, vise puta dokazano da nisu bas neka pametna rjesenja. Kad se upozoravalo na Mirvica pljuvalo se po nama.
Nismo nikad blizi ispadanju bili, prije to tek skontamo tokom sezone. Sad nam mjesec prije početka lige pokazano sta da očekujemo.
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

ma samo da je mracit, ono par vas samo ceka da se nesto lose desi da bi rekli:eh jesam vam reko. Samo da vam je pljuvati.....

nebitno, kad dolaze igraci
a pehari su tu
Mehanicar

Post Postao/la Mehanicar »

Evo docekali svojih 5 min. Ne pisi gluposti.
A da treba svaki put prozvati i spomenuti treba. Tako je bilo za Misimovica, za Amara/Badzaka sad za Sanina. Idolatrija.

Popljuvani kroz medije, kroz BH sportski svijet, OP u raspadu, odlaze igraci, kasne plate. I na sve to se mora dovesti citava zadnja linija.
Orvel

Post Postao/la Orvel »

Sipovic otisao iz OP i napisao poruku koja bi trebala bar neke stvari alarmirati, ali jok, postali smo imuni na bilo sta.
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Godine nerada i mahećinskog odnosa raznih "uprava" došle su na naplatu. Dodajmo tu i lažnog investitora koji bi investirao preko kredita i hipoteke na imovinu kluba, dobijamo ovo što sada imamo, da se nalazimo u situaciji da 15 dana prije početka prvenstva nemamo ekipu, fale nam igrači na skoro svakoj poziciji, doveli smo trenera i igrače za koje niko nikada nije čuo. Godinama unazad smo preživljavali preko kredita, reprograma dugova Poreske, pomoći raznih nivoa vlasti. Godinama su u klubu ljudi koji su se ugrađivali u svaki posao kluba dok nas nisu svukli na nulu. Prije smo se izvlačili da smo sa vremena na vrijeme prodali nekog igrača iz omladinskog pogona, ali sada ni to nije moguće jer nekoliko godina unazad nemamo onladinca koji može igrati u ovoj našoj kukuruz ligi a ne da ga negdje prodamo. Imovinu kluba, na koju smo tako ponosni, svako malo založimo za neki hipotekarni kredit kako bi smo preživjeli. Ta imovina, pomoćni, da imamo normalnr ljude, koji su spremni raditi u korist kluba, je odlična prilika, da se nađe neko ko je spreman tu lokaciju dobro platiti, da se klub izvuče iz ovih problema, te da se negdje na drugoj lokaciji kupi zemljište za Akademiju i pomoćni teren. Trenutno ne vidim da su takvi ljudi u ili oko kluba, tako da će taj pomoćni na kraju, što je najžalosnije, otići ili nekoj banci ili poreskoj za naplatu dugova. Mi kao navijači, a potom i Skupština i Uprava, moramo prvo da se pogledamo u oči i da realno pogledamo stanje u kojem se nalazimo. Ovakvo stanje je neizdrživo na duži period, jer krpljenje kredita novim kreditom i čekanje pomoći od Opštine, Kantona ili Federacije ne vodi na pravi put. Stalno vraćanje unazad i okrivljavanje onih koji su bili u klubu prije, takođe ne vodi nikud. Ako se sada ne uradi neki reset, da se okupe ljudi koji znaju da rade svoj posao, da se okupe oko kluba i da svi rade samo u interesu kluba, bojim se da je scenario Čelika jedini izgledan. Na kraju, ni mi navijači nismo bez grijehova, sjetite se transparenta protiv čovjeka koji je napravio jedino što sominjemo u zadnjih 20 godina. Tvrdnjama da će biti dobro, da se vidi napredak, da su ovi Španci dobri, samo sebe lažemo i stvaramo sebi neku lažnu sliku.
Odgovori