FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
GBBP87

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GBBP87 »

Levin je napisao/la: 15 srp 2026, 20:05 Alić je još u januaru imao ponudu i već je tad htio da ide ali ta ponuda finansijski nije bila zadovoljila klub. Možda je ponuda popravljena ili sad već nemamo izbora. Kako god meni se čini da je to to. Ako budu mogli uzeti za njega 200-250k eura sigurno će ga prodati. Valjala nam bi nam ta injekcija.

Malo mi je čudno što su Freeman i Šošić ostali. Freeman-u je bio istekao ugovor i evidentno tu ima problema a navodno je bila neka ponuda i za Šošića. Bojim se da i tu ne bude neki odlazak.

Sa druge strane drago mi je da je Aleksa na pripremama i nadam se da se neka imena već spremaju jer mi jedva možemo sastaviti ekipu sa ovim
Mene iskreno više neće iznenaditi bilo kakav odlazak, trudim se biti optimističan ali stvarno mi sve izgleda kao da neće biti dobro. Bilo bi fino za Alića uzeti kakvo takvo obeštećenje ali bojim se da će dobiti slobodne papire.
Jači od ratova, režima i partija!
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Ja bi sad potpisao osmo mjesto, ali da riješimo većinu problema, i uđemo čisto u onu tamo sezonu.
Mislim da je također potrebno u nekom skorijem periodu skratit skupštinu na nekih 20-25 članova, i više involvirat sve članove kluba u odlučivanje, to bi potaknulo i više ljudi da se učlanjuje.
tiagofaria25

Post Postao/la tiagofaria25 »

Levin je napisao/la: 15 srp 2026, 20:05 Ako budu mogli uzeti za njega 200-250k eura sigurno će ga prodati. Valjala nam bi nam ta injekcija.
Necemo dobiti nista, ovi naslovi medija su senzaciolisticki. Mozda da nam eventualno halali koju platu.
Levin

Post Postao/la Levin »

tiagofaria25 je napisao/la: 15 srp 2026, 20:17
Levin je napisao/la: 15 srp 2026, 20:05 Ako budu mogli uzeti za njega 200-250k eura sigurno će ga prodati. Valjala nam bi nam ta injekcija.
Necemo dobiti nista, ovi naslovi medija su senzaciolisticki. Mozda da nam eventualno halali koju platu.
Ako je istina da je Prokop halalio neisplaćene plate to ti je oko 120 hiljada KM što je po meni pravo gospodski potez od njega a i finansijski dobro za klub. Sa druge strane tri plate za Alića su ti 50tak hiljada u trošku kluba. Mislim da je to premalo da bi se odrekao takvog igrača.

Ipak mislim da se ovdje radi o malo većem iznosu. Vjerovatno to neće biti 200-250 hiljada eura već 100tinjak hiljada eura. Vidjet ćemo kad se objavi je li to bio transfer ili sporazumni.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
tiagofaria25

Levin je napisao/la: 15 srp 2026, 20:24
Ako je istina da je Prokop halalio neisplaćene plate to ti je oko 120 hiljada KM što je po meni pravo gospodski potez od njega a i finansijski dobro za klub. Sa druge strane tri plate za Alića su ti 50tak hiljada u trošku kluba. Mislim da je to premalo da bi se odrekao takvog igrača.

Ipak mislim da se ovdje radi o malo većem iznosu. Vjerovatno to neće biti 200-250 hiljada eura već 100tinjak hiljada eura. Vidjet ćemo kad se objavi je li to bio transfer ili sporazumni.
Vidjet ces…

Osim ako ne plasiraju neku laznu vijest da bi se oprali. Mozemo bit sretni sa 50000KM da nam neko plati za njega, ali nece.
Levin

Post Postao/la Levin »

tiagofaria25 je napisao/la: 15 srp 2026, 20:29

Vidjet ces…

Osim ako ne plasiraju neku laznu vijest da bi se oprali. Mozemo bit sretni sa 50000KM da nam neko plati za njega, ali nece.
200,000.00 KM i da halali zaostale plate pustili bi ga sigurno. Taman da mogu pokriti ovaj mjesec dana sa platama jer su ozbiljno smanjena izdavanja na plate.

Edit : Mislim da su tako nešto već odbili u januaru za njega.
GBBP87

Post Postao/la GBBP87 »

Levin je napisao/la: 15 srp 2026, 20:32
tiagofaria25 je napisao/la: 15 srp 2026, 20:29

Vidjet ces…

200,000.00 KM i da halali zaostale plate pustili bi ga sigurno. Taman da mogu pokriti ovaj mjesec dana sa platama jer su ozbiljno smanjena izdavanja na plate.

Edit : Mislim da su tako nešto već odbili u januaru za njega.
Uvjeren sam da nećemo dobiti obeštećenje nažalost
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

Levin je napisao/la: 15 srp 2026, 20:05 Alić je još u januaru imao ponudu i već je tad htio da ide ali ta ponuda finansijski nije bila zadovoljila klub. Možda je ponuda popravljena ili sad već nemamo izbora. Kako god meni se čini da je to to. Ako budu mogli uzeti za njega 200-250k eura sigurno će ga prodati. Valjala nam bi nam ta injekcija.

Malo mi je čudno što su Freeman i Šošić ostali. Freeman-u je bio istekao ugovor i evidentno tu ima problema a navodno je bila neka ponuda i za Šošića. Bojim se da i tu ne bude neki odlazak.

Sa druge strane drago mi je da je Aleksa na pripremama i nadam se da se neka imena već spremaju jer mi jedva možemo sastaviti ekipu sa ovim
Ja mislim da previše očekuješ, da se razumijemo nemam ništa protiv da Klub zaradi tolike pare ali teško. Nismo iz povoljnijih situacija znali ni približno izvući a svakako je problem što u Klubu pitanje je da li imamo osobu za transfere koja bar imitira SD-a. Isto tako ako i ima neka ponuda, ne možemo mi tu zatezati, prvenstveno jer je zadnja godina ugovora a i situacija oko plata. Davno sam napisao da bi za njega 50 hiljada eura bila premija, tako i danas, kada bi to dobili i da oprosti plate bilo bi idealno. Samo se nadam da nismo toliko nesposobni, da ga za oprost plata pustimo tj besplatno.

Što se tiče Prokopa i opraštanja, ako je tako zahvaljujem mu se, ali ipak sačekajmo, znat ćemo ko je šta oprostio kada nas zatrpaju tužbe ako se ne mognu isplatiti dugovanja prema igračima.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
tiagofaria25

GBBP87 je napisao/la: 15 srp 2026, 20:38
Uvjeren sam da nećemo dobiti obeštećenje nažalost
Necemo, a ako kojim slucajem dobijemo nesto bice mizerno.
Levin

Post Postao/la Levin »

AhmedNurudin je napisao/la: 15 srp 2026, 20:42

Ja mislim da previše očekuješ, da se razumijemo nemam ništa protiv da Klub zaradi tolike pare ali teško. Nismo iz povoljnijih situacija znali ni približno izvući a svakako je problem što u Klubu pitanje je da li imamo osobu za transfere koja bar imitira SD-a. Isto tako ako i ima neka ponuda, ne možemo mi tu zatezati, prvenstveno jer je zadnja godina ugovora a i situacija oko plata. Davno sam napisao da bi za njega 50 hiljada eura bila premija, tako i danas, kada bi to dobili i da oprosti plate bilo bi idealno. Samo se nadam da nismo toliko nesposobni, da ga za oprost plata pustimo tj besplatno.

Što se tiče Prokopa i opraštanja, ako je tako zahvaljujem mu se, ali ipak sačekajmo, znat ćemo ko je šta oprostio kada nas zatrpaju tužbe ako se ne mognu isplatiti dugovanja prema igračima.
Moguće je da si u pravu i da previše očekujem ali ako je Ćorluka iz Zrinjskog otišao za 150k eura valjda mi možemo uzeti za statistički najboljeg igrača 100k eura. Nadam se da ga nećemo pustiti besplatno jer je već bila ponuda za njega.

Mslm, sve su to mahalske informacije. Prokop oprostio plate, Nastić bi išao ali nema ponuda, Aleksa pristao na smanjenje plate itd.

Uglavnom sve ćemo vidjeti u narednom periodu. Ispeglati sve ovo će biti jako teško.
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Hajde što Adžem i Nijaz niti jedno pojačanje nisu pogodili nego što su pogodili sve najveći odron od ljudi.

Čast Pejiću i Prokopu, gospoda!
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Riquelme je napisao/la: 15 srp 2026, 21:37 Hajde što Adžem i Nijaz niti jedno pojačanje nisu pogodili nego što su pogodili sve najveći odron od ljudi.

Čast Pejiću i Prokopu, gospoda!
Pa šta očekivat kad im je onaj Pitar agent dovodio igrače, toliko su obrukali klub da treba 100 godina mira i prosperiteta da se zaboravi
GBBP87

Post Postao/la GBBP87 »

Kaže Nedo na lajvu navodno da je Kjosevski bio na treningu jučer ali i da ima opcija nekog španca za golmana.
MrkiMedo

Post Postao/la MrkiMedo »

E cuj Veca da se vrati hahah
Orvel

Post Postao/la Orvel »

Jucer mi rekose sa sam pesimistican previse, sad je valja jasno da sam realan.
Odgovori