Nisu potonule nego sam realan. Nesto sto smo zaboravili biti u nadanju godinama unazad. Imamo 2 tribine, prodajemo sezonske za onu koja se gradi. Teren katastrofalan. Igracki kadar nikad upitnijeg kvaliteta. Za isti taj igracki kadar nemas sredstava da ih isplatis. Dovodis trenera koji nema ozbiljnu ulogu u svom poslu u dosadasnjoj karijeri, uz to jr stranac koji nema pojma nista o nasoj ligi ni kakav fudbal se igra. Eksperimentisemo u trenutku kad to najmanje trebamo raditi. Klub vode neznalice i neradnici a uz to imas milion struja sa licnim interesima.
Ima tu jos milion stvari ali ne mogu vise ni da nabrajam. I sve to bi se i moglo nekako progutati, ali ovo se desava iz godine u godinu i klub tone sve dublje. Jedni te isti ljudi se vrte i raja fura neki optimizam. Meni je zao sto ovo moram reci, ali razlika optimizma i ludosti je vrijeme, mi smo optimisticni desetak godina, sto znaci da prelazi u ludost a ja ne mogu vise biti lud. I sto smo duze ovako letargicni sve ce gore biti.
Poznajem pojedine ljude u klubu (ne da se druzim sa njima nego znam njihove karijere) i to je nevjerovatno koliko su ljudi nekompetentni u svojim profesijama a raja ocekuje i zahvaljuje im se sto su dosli da spase nesto? Vecina ovih ljudi je u klubu zadnjih nekoliko godina i mi jedino sta radimo jeste da se stabilizujemo, a svake godine sve gora situacija. Osim kad dovedes psihicki nestabilnog trenera koji se fura da je klub i dalje neki nivo pa se raja uhvati za to dok su ok rezultati.
Proslogodisnja ekipa nije mogla.izdrzati tempo jedne cetvrtine prvenstva, sta mislite koliko ce ova izdrzati? I da imamo kvalitet, nemamo kontinuitet.
Nije pesimizam nego realnost. Mi guramo u suprotnom smjeru dok ostali napreduju, ovo nije Zeljo kojeg zelim gledati narednih godina. 13 godina nisi osvojio titulu i jasno je da necemo biti u borbi za istu naresnih 5 godina sigurno, jel to potencijal i krajnji domet ovakvog kluba i ovih navijaca?
Podjite od sebe, ne biste voljeli da radite u losoj i nestabilnoj firmi. Meni je zao ove djece koja imaju talenta a nemaju mogucnost to pokazati i da ih neko usmjeri i napravi igraca od njih i tako godinama gubis i ljude i novce i klub ti propada dok ne dodje stadij gdje ce raja imati averziju od naseg omladinskog pogona pa i samih utakmica jer iz godine u godinu samo razocarenja.