100%, sve dok nisu stovatelji nekog lika vec iskljucivo kluba. Ali na kraju krajeva, jel bitno sta mi ovdje palamudimo. Imamo organe kluba koji moraju da funkcionisu - kod nas to nije slucaj, vec godinama. Vjerovali mi u jednu ili drugu ili trecu pricu ne mijenja cinjenicu da je skupstina ta koja je trebala da zastiti klub od ovih stvari, a ne izglasa i prepusti se - koja je onda njihova funkcija kao vrhovnog organa kluba koji izabire i smjenjuje UO?Kospicar je napisao/la: ↑03 srp 2026, 17:57 Pošteno je od nekih ovdje što su se izvinuli, to je ljudski, a isto tako ima onih i koji nisu, što nije ljudski.
Izmanipulisao je mnoge svojim lažima i neka nam je ovo nauk da neistomišljenike ne prozivamo neprijateljima Kluba, jer taj koji tako klasifikuje je baš taj, neprijatelj Kluba.
FK Željezničar
-
zeljodogroba
Re: FK Željezničar
Kreditni investitor.
Čovjek koji je imenovan investitorom, znači neko od koga se očekivalo da uloži svoj novac, naravno da ta ulaganja i povrati, da zaradi, planirao je investiciju podizanjem kredita i zalaganjem imovine kluba, iste one imovine za koju je rekao da ga neinteresuje, da na taj način vodi klub. Očigledno se i Nijaz protivio takvim načinom vođenja kluba pa je smijenjen.
Čovjek koji je imenovan investitorom, znači neko od koga se očekivalo da uloži svoj novac, naravno da ta ulaganja i povrati, da zaradi, planirao je investiciju podizanjem kredita i zalaganjem imovine kluba, iste one imovine za koju je rekao da ga neinteresuje, da na taj način vodi klub. Očigledno se i Nijaz protivio takvim načinom vođenja kluba pa je smijenjen.
E cuj Slato. Frajer šesticu platu imao, nije marke za tri mjeseca u klub donio. Doduše ima sliku sa Magodom. Jeste Sanin razočarenje, ali vjerovati izjavama ovog pokemona pokazuje koliko smo mi kolektivno amateri.
- PatrickGerhardt
Imao šesticu, dao otkaz ? Onda je stvarno budala. Rijetko bi ko podnio ostavku u takvoj situaciji, mogao je potpisati, nakapalo bi kad tad, njegov čin time je samo veći.
Možda čovjek ima obraz za razliku od investotora, pa bi ga možda bilo sramota proći gradomPatrickGerhardt je napisao/la: ↑03 srp 2026, 19:55Imao šesticu, dao otkaz ? Onda je stvarno budala. Rijetko bi ko podnio ostavku u takvoj situaciji, mogao je potpisati, nakapalo bi kad tad, njegov čin time je samo veći.
- AmarAmarOsimOsim
Pogriješilo se, slagao nas je i idemo dalje. Šteta je već počinjena. Od kukanja nemamo ništa. Bilo je puno grešaka od samog početka. I sa jedne i sa druge strane. Ne možemo ništa da prebacimo nikome. Većina je htjela, i ja sam, da Sanin uđe u klub. Da nije prošlo u decembru, srušio bi se stadion. Mišljenja sam da mi idalje moramo ići u tom smijeru iako se već drugi (treći) put pogriješilo. Sa Diglisićem nije bilo greške, propalo je, radi toga računam kao grešku. Našu. Možda šta i naučimo.
Teško ćemo proći dok god ne bude zakona o sportu. To je kočnica. Po meni, mora se gledati u smijeru stranaca, negdje sam pročitao da nama treba neko ko će da se "igra" sa našim klubom i da mu to faktički bude hobi a ne da preko kluba sebi bilda dodatne prihode. Znači neko ko je financijski stabilan i kome bi Željo bio mjesto gdje će da pumpa pare koje mu ne trebaju i koje mu smetaju. Samo neko ko se ne kune u Želju.
Nije pošteno, da sad neko dođe, popegla račune i mi ga nabijemo nogom. To nije uredu. Nestaće ljudi pa kad opet bude škripalo, neće htjeti niko. U datom momentu, mi sa trenutnim modelom, kada dobro stojimo, u najboljem slučaju možemo biti 4. na tabeli. O pretkolima da ni ne pričam, ako se i jedno prođe dobro je. Nešto pored toga je nemoguće jer su drugi otišli daleko od nas. Najgore je što oni, nemaju ni pola potencijala, kojeg mi imamo.
Da ja odlučujem, priču o ulaganjima, dao bih samo jednom da odradi cijeli proces. Onom koji je i 2015. dao identičan prijedlog.
Pored duga, nama je problem i teren. Ko, šta i kako? Jako teško će biti naći igrača koji će doći u klub koji nije na dobrom glasu, koji u posljednjem periodu nije plaćao u roku. Baš, baš teško. Jedino na nečije konekcije. Što se tiče trenera, nadam se da neće biti recikliranja. Rekao bih da nam SD sad i nije toliko bitan, međutim, bitan je, ako predsjednik počne da radi i igrače, neće na dobro. Puno prečeg posla ima da radi nego da se kolje sa igračima. Trener i SD da bude jedna osoba - nikad, ni slučajno, osim ako nije u pitanju Brko! Ekipa nam je kurčina. Prosjek čupaju 3-4 pojedinca a oni ne igraju po pola godine. Fali nam minimalno 8 dobrih igrača, da ne strepimo i da se umiješamo u gornji dio tabele jer ni druge ekipe ispod trojke ne stoje puno bolje od nas. Neke čak i gore.
Što se tiče nekih prijedloga trenera, nemam ideje, apsolutno.
Ko god da uđe u klub, ima muda do poda.
Teško ćemo proći dok god ne bude zakona o sportu. To je kočnica. Po meni, mora se gledati u smijeru stranaca, negdje sam pročitao da nama treba neko ko će da se "igra" sa našim klubom i da mu to faktički bude hobi a ne da preko kluba sebi bilda dodatne prihode. Znači neko ko je financijski stabilan i kome bi Željo bio mjesto gdje će da pumpa pare koje mu ne trebaju i koje mu smetaju. Samo neko ko se ne kune u Želju.
Nije pošteno, da sad neko dođe, popegla račune i mi ga nabijemo nogom. To nije uredu. Nestaće ljudi pa kad opet bude škripalo, neće htjeti niko. U datom momentu, mi sa trenutnim modelom, kada dobro stojimo, u najboljem slučaju možemo biti 4. na tabeli. O pretkolima da ni ne pričam, ako se i jedno prođe dobro je. Nešto pored toga je nemoguće jer su drugi otišli daleko od nas. Najgore je što oni, nemaju ni pola potencijala, kojeg mi imamo.
Da ja odlučujem, priču o ulaganjima, dao bih samo jednom da odradi cijeli proces. Onom koji je i 2015. dao identičan prijedlog.
Pored duga, nama je problem i teren. Ko, šta i kako? Jako teško će biti naći igrača koji će doći u klub koji nije na dobrom glasu, koji u posljednjem periodu nije plaćao u roku. Baš, baš teško. Jedino na nečije konekcije. Što se tiče trenera, nadam se da neće biti recikliranja. Rekao bih da nam SD sad i nije toliko bitan, međutim, bitan je, ako predsjednik počne da radi i igrače, neće na dobro. Puno prečeg posla ima da radi nego da se kolje sa igračima. Trener i SD da bude jedna osoba - nikad, ni slučajno, osim ako nije u pitanju Brko! Ekipa nam je kurčina. Prosjek čupaju 3-4 pojedinca a oni ne igraju po pola godine. Fali nam minimalno 8 dobrih igrača, da ne strepimo i da se umiješamo u gornji dio tabele jer ni druge ekipe ispod trojke ne stoje puno bolje od nas. Neke čak i gore.
Što se tiče nekih prijedloga trenera, nemam ideje, apsolutno.
Ko god da uđe u klub, ima muda do poda.
A pehari su tu!
Najbolje bi bilo da nas kupi neki šeik iz Emirata,, ali valjda znamo da nema od toga ništa.
Na kraju krajeva mislim da ko god dođe imat će svoj interes ispred kluba, tako da smo uvijek donji
Po meni je rješenje poštena uprava koja će gurat omladinski pogon, kao sto je uvijek i bilo kroz historiju Želje, i na taj način dolazit do borbe za trofeje i novca kroz izlazne transfere.
Naravno, sve ovo je prazna ljuštura bez novca koji nam treba da nuliramo trenutne dugove, ali kao neki plan koji već od ove sezone treba praktikovat jeste.
Evo šta smo dobili od Koningsa, Rakića.. mogli smo triput više od Korore, onda famozni Galchev koji se šetao po terenu, a mali Raščić u par utakmica napravio više i tako bezbroj primjera.
Suma sumarum ko i ako sad pronađe ova 3 miliona za početak će i biti hadžija, pa onda i neka se pita.
Na kraju krajeva mislim da ko god dođe imat će svoj interes ispred kluba, tako da smo uvijek donji
Po meni je rješenje poštena uprava koja će gurat omladinski pogon, kao sto je uvijek i bilo kroz historiju Želje, i na taj način dolazit do borbe za trofeje i novca kroz izlazne transfere.
Naravno, sve ovo je prazna ljuštura bez novca koji nam treba da nuliramo trenutne dugove, ali kao neki plan koji već od ove sezone treba praktikovat jeste.
Evo šta smo dobili od Koningsa, Rakića.. mogli smo triput više od Korore, onda famozni Galchev koji se šetao po terenu, a mali Raščić u par utakmica napravio više i tako bezbroj primjera.
Suma sumarum ko i ako sad pronađe ova 3 miliona za početak će i biti hadžija, pa onda i neka se pita.
Ma ne znamo mi šta hoćemo. Da li investitora, da li neke poštene, da li neke koji guraju našu djecu. Za sve ćemo uvijek naći manu, i neke unutrašnje neprijatelje koji bi da se pitaju, ali da ništa ne daju.
Pa on da ima obraz, ne bi se kao novinar ufatio posla sa finansijama, pravom, vođenjem sportskog kluba, o čemu pojma nema. Nije za tri mjeseca ništa napravio, eto fin i pošten. Takvih nas je prošle sezone svaku tekmu bilo po 6-7 hiljada na Grbavici.Hrasno15 je napisao/la: ↑03 srp 2026, 20:33Možda čovjek ima obraz za razliku od investotora, pa bi ga možda bilo sramota proći gradomPatrickGerhardt je napisao/la: ↑03 srp 2026, 19:55Imao šesticu, dao otkaz ? Onda je stvarno budala. Rijetko bi ko podnio ostavku u takvoj situaciji, mogao je potpisati, nakapalo bi kad tad, njegov čin time je samo veći.
- PatrickGerhardt
Pa sam ga je i Sanin zaposlio.Veteran je napisao/la: ↑03 srp 2026, 21:39Pa on da ima obraz, ne bi se kao novinar ufatio posla sa finansijama, pravom, vođenjem sportskog kluba, o čemu pojma nema. Nije za tri mjeseca ništa napravio, eto fin i pošten. Takvih nas je prošle sezone svaku tekmu bilo po 6-7 hiljada na Grbavici.Hrasno15 je napisao/la: ↑03 srp 2026, 20:33Možda čovjek ima obraz za razliku od investotora, pa bi ga možda bilo sramota proći gradomPatrickGerhardt je napisao/la: ↑03 srp 2026, 19:55
Imao šesticu, dao otkaz ? Onda je stvarno budala. Rijetko bi ko podnio ostavku u takvoj situaciji, mogao je potpisati, nakapalo bi kad tad, njegov čin time je samo veći.
Hoće li biti kakvih ostavki u Skupštini, izvinjenja navijačima i slično?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- PatrickGerhardt
Puna podrška Stanislavu, za mene je spasioc, muda ko Trebevic. Sretno Sten.
-
Manijakdokraja9
Ma nije ovo vidjelo investitora. Seoska varalica lik. Evo ja se pored ostalih isto izvinjavam sto sam po forumima pisao i forsirao da udje u klub. Smatrao sam da je skupstina malo pametnija pa da ga na neki nacin obaveze za neku investiciju. Skupstina je ispala karina isto ko i Sanin, puno se prica o njemu, premalo o njima. Oni su znali sta potpisuju s njim.
Sto se tice "investitora" evo kratko poredjenje s Tanom prije vise od deceniju. Koliko znam lik je dosao, dao pare, otplatio dosta dugova, doveo strasne igrace i placao ih iz svog dzepa. Pa u taj vakat su igraci Sarajeva imali plate po 5 6 7 hiljada eura. Nedo je sam govorio da su im kirije bile ko plate igracima Zelje. Ovaj "nas" dosao i hoce da se pita ko i Tan, mozda i vise, a da ulozi ni priblizno. Jos kad uzmemo u obzir koliko je liga narasla u svakom pogledu, pogotovo finansijski, kad uzmemo u obzir inflaciju on je za Tana karina. Investitor koji investira pare od banke preko ledja i imovine kluba. Najgore je sto smo se sad toliko opekli kad bi i neko dosao s iskrenom namjerom da ulozi pare jebali bi mu majku odma u startu. Za mene licno Sanin nije nista kriv, on je svoje pokusao, skupstina mu je dozvolila i znali su sta potpisuju. On ako je fakat imao namjeru da ulaze pare (cisto sumnjam) ne znam jel fakat ocekivao da mu se te pare vrate kroz 6 mjeseci do godinu? Ulozi brate, stabilizuj klub, digni omladinski pogon, osvoji titulu, igraj ligu prvaka, prodaj igraca i eto profita, al ne moze odma nikako.
Sto se tice "investitora" evo kratko poredjenje s Tanom prije vise od deceniju. Koliko znam lik je dosao, dao pare, otplatio dosta dugova, doveo strasne igrace i placao ih iz svog dzepa. Pa u taj vakat su igraci Sarajeva imali plate po 5 6 7 hiljada eura. Nedo je sam govorio da su im kirije bile ko plate igracima Zelje. Ovaj "nas" dosao i hoce da se pita ko i Tan, mozda i vise, a da ulozi ni priblizno. Jos kad uzmemo u obzir koliko je liga narasla u svakom pogledu, pogotovo finansijski, kad uzmemo u obzir inflaciju on je za Tana karina. Investitor koji investira pare od banke preko ledja i imovine kluba. Najgore je sto smo se sad toliko opekli kad bi i neko dosao s iskrenom namjerom da ulozi pare jebali bi mu majku odma u startu. Za mene licno Sanin nije nista kriv, on je svoje pokusao, skupstina mu je dozvolila i znali su sta potpisuju. On ako je fakat imao namjeru da ulaze pare (cisto sumnjam) ne znam jel fakat ocekivao da mu se te pare vrate kroz 6 mjeseci do godinu? Ulozi brate, stabilizuj klub, digni omladinski pogon, osvoji titulu, igraj ligu prvaka, prodaj igraca i eto profita, al ne moze odma nikako.
Ćubela?PatrickGerhardt je napisao/la: ↑03 srp 2026, 22:25 Puna podrška Stanislavu, za mene je spasioc, muda ko Trebevic. Sretno Sten.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić