FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Hrasno15

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno15 »

Nadam se da ima bar neko u klubu da objavi neku informaciju o terminu prozivke, treneru, eventualnim pojačanjima. Bolje informisani tvrde da je sve ok, da se radi u tišini, da nema mahalanja, da se zna trener i vrhunska pojačanja, ali ono što vidimo je da se prozivka otkazuje već drugi put, da je u klubu jedino Dino Pekić, ako i on nije podnio ostavku. Nadati se najboljem, ali dosad ovo izgleda jako neozbiljno, pogotovo ako je ono na FB stvarno Saninov profil i ako preko njega komunicira sa navijačima. Da ne spominjem onu katastrofu sa Adidasom kao novim partnerom. Na manje od 2 mjeseca od planiranog početka prvenstva, po ovom što sada imamo možemo se nadati samo grčevitoj borbi za opstanak.
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

Ozbiljniji je NK Azot iz Vitkovića.
Manijakdokraja9

Post Postao/la Manijakdokraja9 »

Boga mi ljudi, ne volim unositi pesimizam i nikad ne ostavljam negativne komentare da pljujem po nekome iz kluba i slicno, ali ovo ne mirise na dobro. Ne treba bit pametan da se to zakljuci u ovom trenutku.
Lynx

Post Postao/la Lynx »

Manijakdokraja9 je napisao/la: 25 lip 2026, 11:56 Boga mi ljudi, ne volim unositi pesimizam i nikad ne ostavljam negativne komentare da pljujem po nekome iz kluba i slicno, ali ovo ne mirise na dobro. Ne treba bit pametan da se to zakljuci u ovom trenutku.
Istog sam mišljenja. Obično volim biti optimista, ali ovo mi baš ne miriše na optimizam ni malo.
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Ne znam šta je problem objavit, prozivka tad i tad u toliko i toliko, ovako se samo ostavlja materijala svima da filuju priče, ne želim da kritikujem Sanina, i ekipu oko njega, ali što se tiče komunikacije sa navijačima, to je na jako niskom nivou.
Hrasno15

Ne znam koji je problem objaviti ko je trener kao da Murinja dovodimo pa sve nesto skriveno
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

Što se tiče samog pomjeranja početka priprema ne mora biti toliki problem. Polako kasnimo ali vjerujem da se kvalitetnim radom igrači mogu dovesti na optimalni nivo. Nadam se da neće biti viška kila. Kao što sam više puta napisao, najsretniji bih bio da smo pripreme počeli kada i ekipe koje idu u Evropu, jer je pred nama sklapanje ekipe, svaki proveden dan na terenu u treningu stručnog štaba i igrača je plus. Često se zrinjski uzima kao primjer, ali kod njih je opet 80% istih stvari. Kod nas je 80% ekipe novo. Mene sada najviše zanima plan i program priprema, gdje idemo i broj prijateljskih. Spominjala se nekakva Slovenija gdje bi u okviru priprema odigrali i sa Dinamom, ali od toga evidentno nema ništa. Ako to zaista bude Slovenija, nadam se da nećemo ići tamo da se prozivamo, vagamo i trčkaramo. Tu bi trebao biti glavni dio priprema, sa najmanje 3-4 prijateljske utakmice bez generalke. Ali to podrazumijeva da si na Grbavici obavio najmanje 7-10 dana treninga i već ušao u pripreme. Isto tako se nadam da je dogovoreno, da opet u zadnji čas ne zaglavimo u neku vukojebinu gdje se niko ozbiljan ne sprema, kao kad nam propade Španija nakon raskida sa onim Arapima pa "navrat-nanos" trči u Međugorje sa hrvatskim trećeligašima igraj pripreme. Konjic također ne dolazi u obzir. Na kraju ono najvažnije, još jednim pomjeranjem priprema doveli bi se u jako kritičnu situaciju, vidjeli smo prije dvije sezone kako je prošla sloboda kada je kasnila sa pripremama 15-ak dana. Često mi to uzimamo zdravo za gotovo, upravo tada se tempira forma za narednu polusezonu. Vidjeli smo kako ružno izgleda kada ispušemo u 60. minuti ove sezone.

Po pitanju potencijalnih pojačanja, sve što se provuklo ovih dana smatram ozbiljnim igračima.Marko Marić je bio jedan od najboljih golmana u PL zadnjih godina, kao i ta neka priča o Al Jaberu, suvišno je da bilo šta pišem. Što se Despotovića tiče, njegova statistika je neupitna ali pola godine bez angažmana malo baca sumnju. Baš se tu vraćam na pripreme, takvom igraču su potrebne ozbiljne pripreme. Što se tiče dužine ugovora, bilo šta osim jednogodišnjeg ugovora bilo bi pogubno, uz to da mu bonusi za golove donose dobar dio zarade. Da li smo sposobni takvo nešto ispregovarati, vidjet ćemo. Ono što me najviše zabrinjava je već duže vrijeme priče da se kasni sa plaćanjem igrača i radne zajednice. Gdje ima dima ima i vatre. Ako nećeš biti u stanju isplaćivati takve igrače kao Despotović i Marić, nemoj se širiti na tržištu i napraviti raspad od ekipe do zime.

Jako sam se radovao sutrašnjem petku ali eto sačekajmo ponedjeljak, za neke konačne presude.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
Levin

Post Postao/la Levin »

Borac — 10. juni
Sarajevo — 12. juni
Velež — 15. juni
Radnik Bijeljina — 22. juni
Zrinjski — 22. juni
Čelik — 25. juni
Široki Brijeg — 25. juni
Željezničar — ???
Sloga Doboj — ???

...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Levin je napisao/la: 25 lip 2026, 18:38 Borac — 10. juni
Sarajevo — 12. juni
Velež — 15. juni
Radnik Bijeljina — 22. juni
Zrinjski — 22. juni
Čelik — 25. juni
Široki Brijeg — 25. juni
Željezničar — ???
Sloga Doboj — ???

...
29.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
tiagofaria25

Post Postao/la tiagofaria25 »

Sacekaj do kraja sedmice, cekaj do srijede, cekaj do petka, cekaj do ponedjeljka…

Samo nek ne bude! Svi koji ste pisali ovo direktno se smatrajte odgovorim za sramotu kluba, ako nas uvjeravate da ce bit, a nece.

Izgleda nakaradno i odvratno trenutna situacija, eto da vidimo DO KRAJA SEDMICE sta ce biti.
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

Pomalo ljudi, plate legle, ono sto je istina da je ruzno da se niko ne oglasava za prozivku, ali bice kroz koji dan sve.
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Evo u kratkim crtama.

Nije sve sjajno, nije sve ni crno.

Obećanja su razna i sačekajmo i dajmo priliku da vidimo hoće li se ispuniti.

Koje su alternative? Dionice i Miske? Badžak? Haahaha.

Pripreme su pred nama i na vrijeme su. Ne možete gledati Sarajevo i Borac i porediti nas kada oni imaju Europu dosta prije naše lige.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Manijakdokraja9

Post Postao/la Manijakdokraja9 »

Ma ja iskreno evo vec neko vrijeme mislim da je neko "zabranio" objave na drustvenim mrezama otkako se desilo ono s adidasom. Moguce da je nekome bas puko film zbog toga jer nije mala stvar, moze nas tuziti macron hladno, pa sad zbog toga nema objave dok covjek ne sleti, ne dodje na stadion i uslika se. Preoptimistican sam, znam.
Imekorisnicko

Post Postao/la Imekorisnicko »

Riquelme je napisao/la: 26 lip 2026, 03:36 Evo u kratkim crtama.

Nije sve sjajno, nije sve ni crno.

Obećanja su razna i sačekajmo i dajmo priliku da vidimo hoće li se ispuniti.

Koje su alternative? Dionice i Miske? Badžak? Haahaha.

Pripreme su pred nama i na vrijeme su. Ne možete gledati Sarajevo i Borac i porediti nas kada oni imaju Europu dosta prije naše lige.
Ukratko, dosta je loše, a može biti samo gore.
Hrasno15

Ako je pozitivna vijest da su plate isplaćene, onda smo mi baš u velikim problemima. Brzo će ponedjeljak, nadati se najboljem ali biti spremni i na loše vijesti.
Odgovori