FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
PehariSuTu

Re: FK Željezničar

Post Postao/la PehariSuTu »

PatrickGerhardt je napisao/la: 26 svi 2026, 11:13 Znaci trebalo bi malo holandeze safatati
Baš ćeš safatat Koningsa,Troupeaa,Oulada Seedorfa pa i Osmanovića.
Napravila se šteta, ljudi imaju ugovore,treba naći zajednički jezik i pritisnut menadžera.
Oulad svakako nije njegov a i izrazio je želju da ide, ne znam što još u januaru nije dobio papire.
Levin

Post Postao/la Levin »

Orvel je napisao/la: 26 svi 2026, 16:31 Jel ovaj Maric sportski direktor koji je raskinuo ugovor sa Jakirovicem?
Da, to je taj.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Ne bi ja tek tako preko Marića prešao, to što nije uspio u Dinamu ne bi trebalo da se preslika na nas, ne radi se o klubovima koji su na istoj talasnoj dužini.
Ako gledamo njegove pozitivne stvari, čovjek govori 4 jezika, ima milion kontakata širom svijeta, a posebno region i afrikanci, i nije neko s kim ima zajebancije, zato mislim da je Savo i otišao, jer njih dvojica bi se pošamarali prvi dan.
S druge strane ovaj Prelec je trener sistema koji je isto Dinamovac, praktikuje 3-4-3, ali se prilagođava i drugim formacijama s 4 nazad. Moderan trener koji posvećuje dosta pažnje analitici, proučava sve u detalje, mislim da ga je Marić direktno predložio i da su njih dvojica dugoročni Mirvićev projekt, pa ćemo vidit na šta će to izaći.
Levin

Post Postao/la Levin »

Bojim se da on može analizirati do sutra kad ti svirne dva penala u 5 minuta kao maloprije Rudaru.

Ja fakat ne znam kako se može ovo suđenje riješiti.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Mi moramo raditi na sebi, bez obzira na sudjenje. Proci ce i ovo nekad. Ne mozes u ligi, mozes u Europi. Raditi na sistemu i jačati ga. Na žalost mnogo daleko smo od toga.
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

Arma. je napisao/la: 26 svi 2026, 18:09 Ne bi ja tek tako preko Marića prešao, to što nije uspio u Dinamu ne bi trebalo da se preslika na nas, ne radi se o klubovima koji su na istoj talasnoj dužini.
Ako gledamo njegove pozitivne stvari, čovjek govori 4 jezika, ima milion kontakata širom svijeta, a posebno region i afrikanci, i nije neko s kim ima zajebancije, zato mislim da je Savo i otišao, jer njih dvojica bi se pošamarali prvi dan.
S druge strane ovaj Prelec je trener sistema koji je isto Dinamovac, praktikuje 3-4-3, ali se prilagođava i drugim formacijama s 4 nazad. Moderan trener koji posvećuje dosta pažnje analitici, proučava sve u detalje, mislim da ga je Marić direktno predložio i da su njih dvojica dugoročni Mirvićev projekt, pa ćemo vidit na šta će to izaći.
Prelec ako doceka šuškavac na klupi dobar je.
Kakva brate 3 4 3 na ovim našim livadama :mrgreen:
Također, Marić se treba baš potruditi pa dovesti gore igrače od Muftića,Sedorfa,Galcheva,Odinake,Vinija,Krpića,Holanđana,Rakića i ovih par šema koji neće nikad ni minute odigrati.
jole
Global moderator

Post Postao/la jole »

Arma. je napisao/la: 26 svi 2026, 18:09 Ne bi ja tek tako preko Marića prešao, to što nije uspio u Dinamu ne bi trebalo da se preslika na nas, ne radi se o klubovima koji su na istoj talasnoj dužini.
Stari Prelec sigurno zna nogomet, ja mu prvi to ne sporim, ali Danska i Dinamo su jedno, a Željo nešto trideseto, da se ne lažemo. Analitika, moderni pristup, sve je to dobro, ali ovu ligu i(li) mentalitet ljudi moraš poznavat.
Odgovori