Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
prisonbreak

Re: Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"

Post Postao/la prisonbreak »

Redbull je napisao/la: 14 svi 2026, 17:06
Otkrio je i da još uvijek ne postoji konačna cifra projekta, ali da se preliminarne procjene kreću između 120 i 130 miliona KM.
Ogroman iznos.
habuba
12. igrač

Post Postao/la habuba »

To je nista, ako se uzme u obzir koliko kosta gradnja stadiona po svjetu, cak i onih slicnih gabarita. Izmedju drzave, federacije, kantona, NS, FIFE i UEFE oni bi do Septembra morali zatvoriti finansijsku konstrukciju i krenuti odmah u napad. Ako Vico nije sposoban da ispregovara sa svojim daidzom da sa drzavnog nivoa oslobode 40 miliona kroz 3 godine onda nece niko nikada. FBiH isto tako 40 miliona, kroz tri godine. Ako se za jedan bazen u mostaru moglo odvojiti preko 17 miliona do sada moze i za nacionalni stadion. Neka kanton uleti sa 20 kroz tri godine, NS 10, FIFA i UEFA isto po 10 i ti si svoj problem rijesio. A sve vise nego izvodljivo kroz neki trogodisnji budzetski raspored i malo jacu lobi akciju prema tim institucijama.
BadrHari

Post Postao/la BadrHari »

Mislim da ćemo proći grupu na SP i uhvatiti zamah svjetske pozitivne priče i svi odriješe kesu. Inače vrlo teško naći pare ovolike
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Ja sam mislio da ce ici na neki budjet od 60tak mil., a oni bgm na duplo izasli.
FliX

Post Postao/la FliX »

Ja sam vise za velik kapacitet, nego za sminku. Sminka usput, ali kapacitet je bitan. Ukoliko ne povecaju kapacitet i dalje cemo se za'ebavat za karte. Makedonija ima, a Kosovo planira, nacionalni stadioni od 30.000+. Kod nas plan 18.000 :D Kad mi jos neko kaze, nije kod nas kao ono koji ono izraz, nije profitabilno, a eto na Kosovu jest. :lol:
Jedino ako im je fazon da 18.000 sretnika udje na stadion, a ostali da gledaju na ove displeje ispred stadiona :srednjak:
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

Hoce li vratiti Albi dug od ovih para :lol:
Dobar stadion abd,samo bit ce problem za Čelik za utakmice.
Da su Bogdom ovih sest godina do Pl gradili al hajd vidjet cemo. Mozda to i dobro ispadne.
Isto volio bi makar jos dvje ,tri hiljade makar da prevali 20 ku kapacitet ali sta je tu je.
I jos nesto ispadose dobre boje na kraju a pojedinci su crnjacili ovde radi boja. Takode molim ljude da budu svjesni da ne moze biti stari stadion Bilino a da ga renoviras. Znaci dobijas natkrivene tribine u jednom komadu i to je ta promjena koja se uvodi . Malo stadion gubi na toj staroj autenticnosti ali svi cemo se sloziti da se sve natkrivene tribine u komadu bez reflektora ipak prednost
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Ni sada,otkako je online prodaja uvedena, nije zayebancija kupiti kartu. Na koju god sam htio ici, mogao sam na vrijeme kupiti kartu. Druga je stvar sto sada repka ima rezultate pa je kod raje euforija, pa se za dva dana, za prijeteljsku protiv Makedonije, skoro cijelo Kosevo rasprodalo. Da li to znaci da nam treba stadion od 50.000 mjesta? Naravno da ne.
Stadion od 18.000 je taman mjera, kako repki, Boga mi tako i Čeliku. Sasvim sam zadovoljan ovom prezentacijom, i da daj Boze da ga ovakvog docekamo za Čelikove evropske utakmice u buducnosti.

Mene najvise zanima na koga ce pasti teret odrzavanja, kad se napravi stadion.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Top izgleda stadion iz ove prezentacije
Sto se tice kapaciteta taman mjera možda se moglo kako na 20 milja zaokružiti ali ovo je extra a ovi sto se zale malo koliko ćemo puta napuniti kao Koševo 1 u par godina i tjt
Ali ja bgmi skup projekat je ako ovo bude 120-130 milona očekivao sam nekih 70-80 da će izaći projekat max
Mene sad druga stvari brine evo danas vico govori ako krenu u projekat da će repka igrati na drugom stadionu onda to znaci da ce se čitav stadion odmah rušiti
Gdje će onda Celik igrati u pl
Ako odemo sa BP a poznavajuci našu državu započne se nesto i stane onda ćemo mi par godina sigurno igrati van BP
Tu ćemo izgubiti stotine hiljada maraka od karti
A i gdje igrati Kamberović prima čini mi se 2-3 hiljade samo
Isto tako i gore u kampu repke isti kapacitet
Zenicanin988

Post Postao/la Zenicanin988 »

Cisto zbog nas mi je drago da nije veci kapacitet. Nama vise ne treba , a nije ni za repku svaku tekmu potraznja kao sad .
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 14 svi 2026, 20:03 Ja sam mislio da ce ici na neki budjet od 60tak mil., a oni bgm na duplo izasli.
Davno sam pisao da će ići preko 100 miliona KM, pa i ove prve procjene su onako, kad krene gradnja ide to preko 150 miliona KM ko i svugdje. Prevelik je to zalogaj za grad, kanton i savez.

Fino izgleda render, vip ostaje na istoku, što znači dok se istok radi, Čelik bi morao preseliti na kembridž bar dvije tri sezone... Tu su i podzemne garaže, koje će potrajati, itd.

Ako bude ozbiljna priča, trebalo bi kembridž pripremiti za Čelik, bar jedna montažna da se digne kapacitet koliko, toliko.
Cod

Post Postao/la Cod »

Mene zanima da li će Celiku ostati da uzima novce od poslovnih prostora? Kanton,Federacija,država,grad svi su davali novce Grbavici,Stadionu Rođeni, Bijelo Brijegu...i ti stadionu ostaju isključivo tih klubova,samo se Čeliku uzeo stadion i mi zapravo jos ne znamo kakav će status Čelik imati. Taj stadion se neće napraviti za 10 g. mi jos nemamo alternativu gdje da igramo.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 15 svi 2026, 08:18
Redbull je napisao/la: 14 svi 2026, 20:03 Ja sam mislio da ce ici na neki budjet od 60tak mil., a oni bgm na duplo izasli.
Davno sam pisao da će ići preko 100 miliona KM, pa i ove prve procjene su onako, kad krene gradnja ide to preko 150 miliona KM ko i svugdje. Prevelik je to zalogaj za grad, kanton i savez.

Fino izgleda render, vip ostaje na istoku, što znači dok se istok radi, Čelik bi morao preseliti na kembridž bar dvije tri sezone... Tu su i podzemne garaže, koje će potrajati, itd.

Ako bude ozbiljna priča, trebalo bi kembridž pripremiti za Čelik, bar jedna montažna da se digne kapacitet koliko, toliko.
Kako sam nacuo, a ne mora znaciti da je istina, prvo se rusi istok. Dok ce nesto proviznorno napraviti, da imaju svlacionice i ostale prostorije. Sad da li je istina ili ne, ne bi znao.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Cod je napisao/la: 15 svi 2026, 08:28 Mene zanima da li će Celiku ostati da uzima novce od poslovnih prostora? Kanton,Federacija,država,grad svi su davali novce Grbavici,Stadionu Rođeni, Bijelo Brijegu...i ti stadionu ostaju isključivo tih klubova,samo se Čeliku uzeo stadion i mi zapravo jos ne znamo kakav će status Čelik imati. Taj stadion se neće napraviti za 10 g. mi jos nemamo alternativu gdje da igramo.
Ni sad ne uzimamo, nego kompenzacija sa futkom, pa dodjemo na isto
Cod

Post Postao/la Cod »

Zato druze treba pri ulasku u PL pritisnuti GV da se što bolje Celik ugradi u postojeće stanje,kako bi u eventualnoj gradnji imali što bolju poziciju. Ako ce Celiku uzeti sve meni ni ne treba novi stadion.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Cod je napisao/la: 15 svi 2026, 10:22 Zato druze treba pri ulasku u PL pritisnuti GV da se što bolje Celik ugradi u postojeće stanje,kako bi u eventualnoj gradnji imali što bolju poziciju. Ako ce Celiku uzeti sve meni ni ne treba novi stadion.
Sad na godisnjem nivou je 275k, grad naplati, pa kroz kompenzaciju na drugu stranu dobijemo. Ne znam na koliko je tak ugovor potpisan, to je bio i glavni razlog bojkota i svadja sa futkom. Sa druge strane, ne mozemo ocekivati da dobijemo poslovne na stadionu, nema sanse. Prvo sto ce cifra biti puno veca, a drugo morat cemo i mi neke ustupke napraviti, dok sa druge strane dobijamo novu arenu. Jbga sve ima svoje.

U pl ova cifra od 275k i ne pravi veliku razliku.
Odgovori