Rekonstrukcija Stadiona "Bilino Polje"
Rekonstrukcija Stadiona "Bilino Polje"
Ne bi bilo loše imati i ovu temu na forumu, jer vjerovatno nam slijedi poptisivanje ugovora o prograšenju stadiona Bilino Polje "NACIONALNIM" stadionom.Takođe najavljena je i totalna rekonstrukcija tribina i vanjskog izgleda stadiona.Nadam se samo da su naši se ugradili u takav jedan veliki projekat.Da imamo sve ovlasti kao sto smo imali i ranije.
Re: Rekonstrukcija Stadiona "Bilino Polje"
Da li su nasi iz kkuba vidjeli ugovor koji se sutra potpisuje
Vjerujem da jesu, bili su ukljuceni u neke pregovore. Nadam se da ce ugovor biti javno dostupan, da vidimo sta nas sljeduje.
- BatistutA19
Bajram Serif Mubarek Olsun svima koji slave a ostalim lijep pozdrav!!
Sad cemo mi vise pisat ovde ,najbitnije da ce stadion bit u Zenici ,stadiin ne mogu odnijet nikad vise i nadat se da ce bit jos novih stadiiina u BiH ti je broj 1.
Realno treba izvuci maximum za Celik i vijerujem u upravu da ce to uradit sta se moze a sad mi neke specijalne zahtjeve,ultimatume stavljat ne mozemo a ne mozemo ni sprecit nista jer stadion nije Celikov ,samo lijepo,pametno,kulturno,mudro izvuci maximum .
Moja zelja je da ostanu simboli celikovi te boje nase crno i crvene i nadam se da to nece dirat npr stolice ne bi volio plavo zute ,svlacionice i tako te stvari a naravno da sam za novi stadion rekonstruisani moderan natkriveni da se ne sramotimo ni kao reprezentacija a i Celik bi imo savrsen stadion sto se kaze 350 dana ne igra ni reprezentacija uvijek ,sta imas eo.sad npr 4 utakmice reprezentacije za kvalifikacije za SP i eventualno i U21 nekad.
Sad cemo mi vise pisat ovde ,najbitnije da ce stadion bit u Zenici ,stadiin ne mogu odnijet nikad vise i nadat se da ce bit jos novih stadiiina u BiH ti je broj 1.
Realno treba izvuci maximum za Celik i vijerujem u upravu da ce to uradit sta se moze a sad mi neke specijalne zahtjeve,ultimatume stavljat ne mozemo a ne mozemo ni sprecit nista jer stadion nije Celikov ,samo lijepo,pametno,kulturno,mudro izvuci maximum .
Moja zelja je da ostanu simboli celikovi te boje nase crno i crvene i nadam se da to nece dirat npr stolice ne bi volio plavo zute ,svlacionice i tako te stvari a naravno da sam za novi stadion rekonstruisani moderan natkriveni da se ne sramotimo ni kao reprezentacija a i Celik bi imo savrsen stadion sto se kaze 350 dana ne igra ni reprezentacija uvijek ,sta imas eo.sad npr 4 utakmice reprezentacije za kvalifikacije za SP i eventualno i U21 nekad.
Dajte ljudi da se svadamo oko boje. Boja kad je prazan stadion za drustvene mreze samo znaci. Ti kad napunis stadion ima da sve bude crveno crno pa jel. Mislim boja pa boja. Daj info kome idu prihodi ako bidu druge utakmice osim repke i nas,daj najmoderniju tehnologiju ,daj milijon nekih prostorija pre i poslje utakmice za regeneraciju,masazu daj info za poslovne prostore i kako ce se to rjesiti da mi budemo dobri.
Boja stolica ljudi izgleda dobro al ne bas bitno. Razumjem i navijacku stranu al malo stisnut ponos i inat al dobijes mnogo toga za klub.
Pa zamisli da imas poslje utakmice masaze i one bacve hladne vode i ostale tehnilogije da se igrac regenerise brze pa ti si na konju i odma u prednosti od ostalih klubova. Mislim daba ako imas antitalrnte al novo je doba sve utice na rezultat.
Boja stolica ljudi izgleda dobro al ne bas bitno. Razumjem i navijacku stranu al malo stisnut ponos i inat al dobijes mnogo toga za klub.
Pa zamisli da imas poslje utakmice masaze i one bacve hladne vode i ostale tehnilogije da se igrac regenerise brze pa ti si na konju i odma u prednosti od ostalih klubova. Mislim daba ako imas antitalrnte al novo je doba sve utice na rezultat.
Ima li link projekta stadiona ili je ovo samo potpis pa ce se projektovat nekad tamo..?
Boja i grb i jesu zastitni znak svakog kluba!AeroMs33 je napisao/la: ↑06 lip 2025, 21:40 Dajte ljudi da se svadamo oko boje. Boja kad je prazan stadion za drustvene mreze samo znaci. Ti kad napunis stadion ima da sve bude crveno crno pa jel. Mislim boja pa boja. Daj info kome idu prihodi ako bidu druge utakmice osim repke i nas,daj najmoderniju tehnologiju ,daj milijon nekih prostorija pre i poslje utakmice za regeneraciju,masazu daj info za poslovne prostore i kako ce se to rjesiti da mi budemo dobri.
Cuj boja nije bitna!
Kakva bolan bacva s vodom to je u Preocici u svlacionici bilo 1985 bure vode bucni se i izlazi! Kad vode nije bilo u svlacionicama. Kad kupujes sebi auto jel ti nebitna boja?
Kad robu kupujes jel ti sve boja braon jer eto ko nebitna je boja? Nebitno al u kurcu!!! Sto u fan shopu nema Celikovih zelenih majica i zutih sorceva ako je boja nebitna.
Sad eto treba mi sve bit plavo zuto na stadionu a ja cu bit ko zadovoljan imam moderan stadion!
Stadion je pravljen za Celik i mogu ga renovirat al opet mora stadion bit Celikov i Zenicki po bojama po JUGU po tradiciji.
Cuj boja nebitna al da ima bacve

Oplakah

Stadion ako bude "Nacionalni", onda ovezi macku o rep sto se nekad pravio da bude Celikov. Ovaj put bi se pravilo da bude za repku s tim sto bi se ugradila mozda neka klauzula da moze i Celik igrat.Zamorano je napisao/la: ↑07 lip 2025, 07:40Boja i grb i jesu zastitni znak svakog kluba!AeroMs33 je napisao/la: ↑06 lip 2025, 21:40 Dajte ljudi da se svadamo oko boje. Boja kad je prazan stadion za drustvene mreze samo znaci. Ti kad napunis stadion ima da sve bude crveno crno pa jel. Mislim boja pa boja. Daj info kome idu prihodi ako bidu druge utakmice osim repke i nas,daj najmoderniju tehnologiju ,daj milijon nekih prostorija pre i poslje utakmice za regeneraciju,masazu daj info za poslovne prostore i kako ce se to rjesiti da mi budemo dobri.
Cuj boja nije bitna!
Kakva bolan bacva s vodom to je u Preocici u svlacionici bilo 1985 bure vode bucni se i izlazi! Kad vode nije bilo u svlacionicama. Kad kupujes sebi auto jel ti nebitna boja?
Kad robu kupujes jel ti sve boja braon jer eto ko nebitna je boja? Nebitno al u kurcu!!! Sto u fan shopu nema Celikovih zelenih majica i zutih sorceva ako je boja nebitna.
Sad eto treba mi sve bit plavo zuto na stadionu a ja cu bit ko zadovoljan imam moderan stadion!
Stadion je pravljen za Celik i mogu ga renovirat al opet mora stadion bit Celikov i Zenicki po bojama po JUGU po tradiciji.
Cuj boja nebitna al da ima bacve![]()
Oplakah![]()
![]()
S druge strane ako stadion bude "I nacionalni" onda bi bila neka veca prava i Celiku.
Ne znam kakav ce biti stadion, nisam vidio projekat, ali ocekujem natpis od stolica i "Bosna i Hercegovina".
Isto tako ako bude dosta veceg kapaciteta da bude iz dva djela (prstena) i da kad Celik igra da se koristi samo jedan npr donji, jer ako budemo koristili sve tek ce nas izgledat malo onalo razbacani.
Tesko da mozemo ocekivati da stadion bude u nasim bojama, nazalost. Zrtvovat cemo se na tako nekim stvarima, da dobijemo modernu arenu sa svim sadrzajem. Danas poslije utakmice slijedi zvanicni potpis ugovora, nadam se da ce nam vise reci o projektu, a poslije ide idejni projekat, gdje ce se tacno vidjeti kako bi to izgledalo. Nadam se da ce ugovor pokriti i nasu stranu, a ne da se sutaju sa nama, onda bolje da nista i ne diraju.
-
Meni se ovo ne sviđa nikako. Bojim se da ce stadion izgubiti svoj identitet. A pored toga mislim da sama rekonstrukcija nece ici glatko. Pa jbt koliko je problema bilo sa izgradnjom hibridnih terena, a takve stvari se u Evropi zavrsavaju za mjesec dana. Sta tek onda da ocekujemo sa ovako kapitalnim projektom?
Naravno da je drzavi potreban moderan stadion. Ali meni se ne sviđa nacin na koji ce se to uraditi.
Naravno da je drzavi potreban moderan stadion. Ali meni se ne sviđa nacin na koji ce se to uraditi.
Srce, čast i ponos!
Ma mi cemo imat sva prava na stadionu kao i do sad a sto se tice boja to je vec upitno ali jbga i nasa je drzava plavo zuta nije ogavno za gkedat,.
Sto se tice toga ja bi halalio jer ipak grad ce dobit modernu arenu i benefite kroz potrosnju kad je tekma tako da jbg moramo nesto zrtvovat za dobrobit grada i njegovog izgleda.
Bice stvarno lijepo,ona ruzna zgrada kad se srusi i kad se zaokruzi stadion ,hitna hotel Inter kad se renovira i onaj trgic i ispred poluklinike onaj sad lijep parking i kod lamele i hitne,svanuce onaj dio grada
Sto se tice toga ja bi halalio jer ipak grad ce dobit modernu arenu i benefite kroz potrosnju kad je tekma tako da jbg moramo nesto zrtvovat za dobrobit grada i njegovog izgleda.
Bice stvarno lijepo,ona ruzna zgrada kad se srusi i kad se zaokruzi stadion ,hitna hotel Inter kad se renovira i onaj trgic i ispred poluklinike onaj sad lijep parking i kod lamele i hitne,svanuce onaj dio grada
Kompromisa mora biti ,toga moramo biti svjesni.S jedne strane (zapad) stolice da pise Celik,na isoku BIH,I jug I sjever isto tako ...To ne neki minimum ispod kojeg nebi isaoCinvict35 je napisao/la: ↑07 lip 2025, 14:51 Ma mi cemo imat sva prava na stadionu kao i do sad a sto se tice boja to je vec upitno ali jbga i nasa je drzava plavo zuta nije ogavno za gkedat,.
Drug daj tridesetak mil i bit ce sve crveno crno nikakav problem.Zamorano je napisao/la: ↑07 lip 2025, 07:40Boja i grb i jesu zastitni znak svakog kluba!AeroMs33 je napisao/la: ↑06 lip 2025, 21:40 Dajte ljudi da se svadamo oko boje. Boja kad je prazan stadion za drustvene mreze samo znaci. Ti kad napunis stadion ima da sve bude crveno crno pa jel. Mislim boja pa boja. Daj info kome idu prihodi ako bidu druge utakmice osim repke i nas,daj najmoderniju tehnologiju ,daj milijon nekih prostorija pre i poslje utakmice za regeneraciju,masazu daj info za poslovne prostore i kako ce se to rjesiti da mi budemo dobri.
Cuj boja nije bitna!
Cuj boja nebitna al da ima bacve![]()
Oplakah![]()
![]()
Tako isto i kad kupujes auto . Ako imas kupit ces najskuplju boju a kad ti neko kupuje reces daj da vozim hebes boju.
https://youtube.com/shorts/L7I_3F_TWrg? ... qFdI9iQm5I
Imad i modernije opcije ali ovo da vidis da se koristi za oporavak misica . Masaza i ostale opcije ako imas raspored opasan pitaj nekog profesionalnog fudbalera kolko to pravi razliku
Meni se iskreno ni malo ne svidja sto se ovaj nacionalni stadion gradi kod nas. Gledajući da sporazum potpisuju grobar BH fudbala i grobar Čelika ne vidim ni iz kojeg ugla da ce Čelik biti dobar ovdje. Daj Bože da griješim, ali očekujem da sruše naše Bilino koje ima neprocjenjivu historijsku vrijednost kako za grad tako i za klub i na tom mjestu naprave "plavi" stadion koji će isključivo koristiti reprezentacija. Predvidjam i da fanshop i prostorije Čelika nece biti na stadionu nego Bog zna gdje.
Ovi sto im je ovo sve svejedno i kako ce se zvati stadion i kakve ce boje biti i sta ce pisati na njemu su oni koji su govorili hajde ba sta ima veze ako se PATRIOT zove a sta ima veze ako se ugasi znamo mi da je Čelik, sta ima veze za historiju. Treba jak covjek pa mu dat nek.mjenja sve kako hoce. Pola ovih forumasa nema pojma zasto se sve ovo radi oko kluba zasto se dugovi vracaju zasto se zeli posteno igrat i zasto je simbolika vazna. Ne znamo nista svoje cijenit , prodali bi i stecke i svoj jezik i kulturu. Neke stvari ne vrijede nikakvog novca na svijetu.
Ovi sto im je ovo sve svejedno i kako ce se zvati stadion i kakve ce boje biti i sta ce pisati na njemu su oni koji su govorili hajde ba sta ima veze ako se PATRIOT zove a sta ima veze ako se ugasi znamo mi da je Čelik, sta ima veze za historiju. Treba jak covjek pa mu dat nek.mjenja sve kako hoce. Pola ovih forumasa nema pojma zasto se sve ovo radi oko kluba zasto se dugovi vracaju zasto se zeli posteno igrat i zasto je simbolika vazna. Ne znamo nista svoje cijenit , prodali bi i stecke i svoj jezik i kulturu. Neke stvari ne vrijede nikakvog novca na svijetu.
Drug ljudi nam se smiju. Stadion se realno raspada.Meni muka kad se mi zZenicani dicimo stadionom a nema wc a ,zice ,hrda da ne nabrajam. Mora se rekonstruisat. Da ga mi rekonstruisemo kao klub sto ne bi nikad uspjeli realno opet bi promjenio sadasnji izgled .
Drugo za boje jos nenznamo ali sta je bitnije kome kes ide od nekih drugih manifestacija,poslovnih prostora i sl ili boja.
Pa svi mi volimo Bilino al kad udes na nov stadion ko gospodin,povecas cjenu karte ,mozes pice unjeti,nema zica ko u logoru,uslovi za prenos,sponzori milion stvari koji su napredak ili boja.
Nemamo para ljudi,treba nam stadion . Nemojte onu nek je nase govno pa nek smrdi. Kad se abd napravi kad ga napunimo sa djecom,familijom kad bude praznik doci na utakmicu naseg kluba onda mozemo reci valja li nevalja li. Neci ja vise nikom pametovat.
Ovakav dogovor imamo od zavrsetka rata sa savezom ja nepamtim da je bio samo nas stadion i sad kad hoce ga rekonstruisat nevalja. Hajte molim vas.
Drugo za boje jos nenznamo ali sta je bitnije kome kes ide od nekih drugih manifestacija,poslovnih prostora i sl ili boja.
Pa svi mi volimo Bilino al kad udes na nov stadion ko gospodin,povecas cjenu karte ,mozes pice unjeti,nema zica ko u logoru,uslovi za prenos,sponzori milion stvari koji su napredak ili boja.
Nemamo para ljudi,treba nam stadion . Nemojte onu nek je nase govno pa nek smrdi. Kad se abd napravi kad ga napunimo sa djecom,familijom kad bude praznik doci na utakmicu naseg kluba onda mozemo reci valja li nevalja li. Neci ja vise nikom pametovat.
Ovakav dogovor imamo od zavrsetka rata sa savezom ja nepamtim da je bio samo nas stadion i sad kad hoce ga rekonstruisat nevalja. Hajte molim vas.