mozemo mi pricat sta hocemo Janje je nas najbolji strijelacRobusnatefaltava je napisao/la: ↑10 svi 2026, 20:01 Jaganjca za ono zalijetanje prema istoku vec vcrs nabiti preko kapije stadiona
A sto se tice utakmice kao ostatak sezone za zaborava da se ovaj pakao vise i zavrsi
FK Željezničar
- UzivaocKajkuta
Re: FK Željezničar
trofeji su tu
- PatrickGerhardt
Naružila ga je raja poslije utakmice, kapiten (Sulejman) ga doveo da se izvine. Ali, eto docekasmo da balavac koji je dao nebitan gol danas psuje mater svojim navijacima.MrkiMedo je napisao/la: ↑10 svi 2026, 21:01 Fino se Hamza zaleti i yeba mater svima. Ne znam gdje su mu ta muda u toku utakmice, gdje su muda kad ih ovi polome prosli put na Grbavici, a oni ko pickice. Isti hajvan je i Vini sa onim debilnim proslavama. Strasno kakve cirkusante imamo u ekipi, gade mi se vecina
I ovo je, nazalost, postala nasa realnost. Igraci u klubu su godinama nebitni, a mi ih godinama dizemo u nebesa zbog 3-4 dobre utakmice. Ne mogu ni zamisliti koliko ce se pisati i pricati o tome ako Odinaka ode dzaba ili Vini.PatrickGerhardt je napisao/la: ↑10 svi 2026, 21:38Naružila ga je raja poslije utakmice, kapiten (Sulejman) ga doveo da se izvine. Ali, eto docekasmo da balavac koji je dao nebitan gol danas psuje mater svojim navijacima.MrkiMedo je napisao/la: ↑10 svi 2026, 21:01 Fino se Hamza zaleti i yeba mater svima. Ne znam gdje su mu ta muda u toku utakmice, gdje su muda kad ih ovi polome prosli put na Grbavici, a oni ko pickice. Isti hajvan je i Vini sa onim debilnim proslavama. Strasno kakve cirkusante imamo u ekipi, gade mi se vecina
Nadam se nekom ekstremnom remontu i tjeranju, ali realnost je da ce vecina ovih igraca ciniti kostur tima i iduce sezone. Nazalost
- PatrickGerhardt
Ma sve si upravu, odinaka i vinicius ce kroz sezonu dvije potpisati za neki nas nizerazredni klub i opet ce biti trebali smo ih vratiti. Muhe bez glave. Ostali nisu ni muhe.MrkiMedo je napisao/la: ↑10 svi 2026, 21:42I ovo je, nazalost, postala nasa realnost. Igraci u klubu su godinama nebitni, a mi ih godinama dizemo u nebesa zbog 3-4 dobre utakmice. Ne mogu ni zamisliti koliko ce se pisati i pricati o tome ako Odinaka ode dzaba ili Vini.PatrickGerhardt je napisao/la: ↑10 svi 2026, 21:38Naružila ga je raja poslije utakmice, kapiten (Sulejman) ga doveo da se izvine. Ali, eto docekasmo da balavac koji je dao nebitan gol danas psuje mater svojim navijacima.MrkiMedo je napisao/la: ↑10 svi 2026, 21:01 Fino se Hamza zaleti i yeba mater svima. Ne znam gdje su mu ta muda u toku utakmice, gdje su muda kad ih ovi polome prosli put na Grbavici, a oni ko pickice. Isti hajvan je i Vini sa onim debilnim proslavama. Strasno kakve cirkusante imamo u ekipi, gade mi se vecina
Nadam se nekom ekstremnom remontu i tjeranju, ali realnost je da ce vecina ovih igraca ciniti kostur tima i iduce sezone. Nazalost
Nisam od ljudi koji ce nekog dizati nakon jedne dobre utakmice. Mnogo puta takodjer sam znao kritikovati neke igrace fudbalski i rezonski,ali koji su trenerima imali neku svrhu i ulogu u timu.
Od jebenog Februara trubim i dosadjujem svima u vezi Prokopa. Postujem svacije pravo na misljenje i navijaca i trenera, ali zaista ne mogu da vjerujem da ljudi ne vide ili nisu htijeli da vide,da je Dominik Prokop odlican fudbaler. Uz Madzida Sosica sigurno najbolji igrac u nasem timu.
Jos vise ne mogu da vjerujem da u ovakvom manjku kvaliteta u nasoj igri,takav igrac grije klupu.
Ne bi me sekunde cudilo da i sljedecu bude na klupi.
Trebamo cekati jos 2 sezone da Milosevic,mislim Deni,konacno uradi nesto konkretno za ekipu,ja zaboravio sam bila je asistencija i ona peta.
Pa sta ovaj covjek da ocekuje kad se jos vrati Madzid.
Sve neki strucnjaci,takticari,dezanzivci,proticni bojleri,ubrzavaci igre....
Tito te jeb* kod nasih strucnjaka Xavi i Inijesta nikad zaigrali ne bi.
Garantujem da bi uz 2 odlicna krila i napadaca,sa Madzidom iza a iza njih Prokop i eventualno Pejic ili Hodzic,mi naprijed cuda pravili.
Daleko je to od kompletne ekipe. Trebaju i stoperi,i klupa,ali govorim hipoteticki da imamo sve to,garantujem da bi kombinacija Madzid i Prokop pojela svaki vezni red u nasoj ligi.
Jos jedna stvar ja nisam bas primjetio da Prokop i defanzivno nesto steka ili da je njegova igra nama prevelik problem prema nazad. Jednom i 2 puta je losije reagovao u 10 utakmica,tj u 10 puta sto je bio na terenu.
Ne moze me ubijediti ni jedan trener da mu je Radovac dobar kao defanzivni vezni a Prokop nije. Nek mi neko dokaze da je Samir bolji i prema naprijed i prema nazad.
Znaci nije problem da igrac njihovih karakteristika igra tu poziciju.
Za mene je on odlican igrac i moze biti jos bolji. Jer kad imas situaciju kao on da ti je sve na kapaljku,ti psihicki padnes u zeljid a se dokazes. Uvuce se nesigurnost,ali.covjek kad je god bio na terenu bio je bolji od svakog naseg veznjaka . Ne samo bolji nego samo budala ne vidi da je lik majstor.
Mene podsjeca na Srerka Vuksanovica i Ivicu Huljeva. Da ne pretjeram kad bi rekao da mi vuce stilom igre na Inijestu.
Od jebenog Februara trubim i dosadjujem svima u vezi Prokopa. Postujem svacije pravo na misljenje i navijaca i trenera, ali zaista ne mogu da vjerujem da ljudi ne vide ili nisu htijeli da vide,da je Dominik Prokop odlican fudbaler. Uz Madzida Sosica sigurno najbolji igrac u nasem timu.
Jos vise ne mogu da vjerujem da u ovakvom manjku kvaliteta u nasoj igri,takav igrac grije klupu.
Trebamo cekati jos 2 sezone da Milosevic,mislim Deni,konacno uradi nesto konkretno za ekipu,ja zaboravio sam bila je asistencija i ona peta.
Garantujem da bi uz 2 odlicna krila i napadaca,sa Madzidom iza a iza njih Prokop i eventualno Pejic ili Hodzic,mi naprijed cuda pravili.
Daleko je to od kompletne ekipe. Trebaju i stoperi,i klupa,ali govorim hipoteticki da imamo sve to,garantujem da bi kombinacija Madzid i Prokop pojela svaki vezni red u nasoj ligi.
Jos jedna stvar ja nisam bas primjetio da Prokop i defanzivno nesto steka ili da je njegova igra nama prevelik problem prema nazad. Jednom i 2 puta je losije reagovao u 10 utakmica,tj u 10 puta sto je bio na terenu.
Ne moze me ubijediti ni jedan trener da mu je Radovac dobar kao defanzivni vezni a Prokop nije. Nek mi neko dokaze da je Samir bolji i prema naprijed i prema nazad.
Za mene je on odlican igrac i moze biti jos bolji. Jer kad imas situaciju kao on da ti je sve na kapaljku,ti psihicki padnes u zeljid a se dokazes. Uvuce se nesigurnost,ali.covjek kad je god bio na terenu bio je bolji od svakog naseg veznjaka . Ne samo bolji nego samo budala ne vidi da je lik majstor.
Mene podsjeca na Srerka Vuksanovica i Ivicu Huljeva. Da ne pretjeram kad bi rekao da mi vuce stilom igre na Inijestu.
- AmarAmarOsimOsim
Savo reče da smo sad rasterećeniji. Valjda bude prilike za ove momke što trebaju još da se dokažu do početka nove sezone. Drago mi je zbog pobjede samo iz razloga što bi ovo moglo značiti da ovu prčiju sa fekalijom zvanom Feja šaljemo u drugu ligu. Nadam se da je još večeras završena posudba Jaganjca. Danas je Odinaka pokazao da je zapravo prosječan igrač i da nema ništa osim brzine. Razmišljanje nula bodova. Dominik sigurno zna lopte. Vidi se da ima trag neigranja, odnosno manjka minutaže. A da zna lopte, zna, to je još od priprema jasno vidljivo. Zašto ne igra puno, ogromna je misterija. Ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji još plaču za nekim od ovih igrača. Pamtim mnoge generacije fudbalera, ali ova je među top3 najgore ikad meni. Trenutno bi mi bilo jedino žao da Bičakčić ne produži ugovor. Za ostale ne vrijedi trošiti slova uopšte.
Samo da se ovo sranje od sezone završi što prije. Već je postalo mučno čekati sljedeće kolo i gledati utakmicu. Dobro će doći svjetsko prvenstvo i repka da se malo odmori mozak od ove ekipe i ove sezone.
Neki portali nas povezuju sa Grbićem iz Rudara, međutim to je odavno već završena priča, on i Romera idu u Borac. Od neki dan i Roncal ima ponudu Borca na stolu, kao i Kopera. Nažalost, opet nam druge ekipe kradu igrače ispred nosa. Valjda je Marić pratio utakmice naše lige, mada vjerujem da će gro igrača uglavnom biti sa strane, HNL, SLS i EU. Sve ostalo bi bilo ogromno iznenađenje. Na šta će izaći, samo dragi Bog zna. Gore od ovog, ne bi trebalo da bude.
Sanin danas u zanimljivom društvu. Marić, dugo najavljivani direktor ASA osiguranja, Feđa Morankić, gen. sekretar vijeća ministara BiH, Robert Vidović, kao i još neki bivši i sadašnji organi kluba. Čekamo tu najavljenu skupštinu da vidimo šta će se desiti i kakve će odluke donijeti.
Samo da se ovo sranje od sezone završi što prije. Već je postalo mučno čekati sljedeće kolo i gledati utakmicu. Dobro će doći svjetsko prvenstvo i repka da se malo odmori mozak od ove ekipe i ove sezone.
Neki portali nas povezuju sa Grbićem iz Rudara, međutim to je odavno već završena priča, on i Romera idu u Borac. Od neki dan i Roncal ima ponudu Borca na stolu, kao i Kopera. Nažalost, opet nam druge ekipe kradu igrače ispred nosa. Valjda je Marić pratio utakmice naše lige, mada vjerujem da će gro igrača uglavnom biti sa strane, HNL, SLS i EU. Sve ostalo bi bilo ogromno iznenađenje. Na šta će izaći, samo dragi Bog zna. Gore od ovog, ne bi trebalo da bude.
Sanin danas u zanimljivom društvu. Marić, dugo najavljivani direktor ASA osiguranja, Feđa Morankić, gen. sekretar vijeća ministara BiH, Robert Vidović, kao i još neki bivši i sadašnji organi kluba. Čekamo tu najavljenu skupštinu da vidimo šta će se desiti i kakve će odluke donijeti.
- AhmedNurudin
Od dolaska Save smo više "ekipa drugog poluvremena", i dobro je poentirao na pressu. Nema se šta puno reći o ovome danas. Jako mi je drago zbog ove pobjede. Bit će mi još draže ako naš večerašnji rival bude posljednji na tabeli i ispadne iz PL zbog kompletnog historijata sa njima od njihovog ulaska u PL. Prokop pokazao opet da je u ovoj situaciji puno bolji od Miloševića na poziciji iza napadača. Nekako se ne mogu oteti utisku da je njegov misteriozni nestanak iz prvih 11, nakon zimskih priprema gdje je bio naš najbolji igrač jedan od razloga našeg očajnog starta na proljeće. Počevši sa onim Posušjem kada smo van svakog plana izašli u 4-4-2. Slažem se sa svima koji su iznad pisali za Prokopa. Kompletne sezone kao i danas se pokazalo da je Krpić naš najbolji napadač. Tužno ali istinito. Možda ova utakmica uživo, Mariću otvori oči vezano za Odinaku da se porazgovara još jednom. Onakav "budalast" i dosadan u ofanzivi moći će biti itekako od pomoći. Raja je u dosta crnom raspoloženju i zbog toga mi je ova pobjeda još draža.
Naš naredni protivnik danas odmori kompletnu ekipu na gostovanju. Nije da će biti nešto važna utakmica ali će sigurno tražiti što ubjedljiviju pobjedu na proslavi pred svojim navijačima. U utakmicu treba ući puno ozbiljnije nego danas.
Bez Šabe smo ostali zbog kartona, ne znam na koga računate od U21 igrača za naredno kolo, da li je Raščić previše rizičan zbog opasnosti krila našeg protivnika?
Naš naredni protivnik danas odmori kompletnu ekipu na gostovanju. Nije da će biti nešto važna utakmica ali će sigurno tražiti što ubjedljiviju pobjedu na proslavi pred svojim navijačima. U utakmicu treba ući puno ozbiljnije nego danas.
Bez Šabe smo ostali zbog kartona, ne znam na koga računate od U21 igrača za naredno kolo, da li je Raščić previše rizičan zbog opasnosti krila našeg protivnika?
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O.
- PatrickGerhardt
Ma prelagan lik, bas profil igraca kakav nam treba, a i na osmici mi je bio odlican, kod slavise sam covjek igrao, kad se vrati Sosic i kad budemo imali prava krila, tek ce se onda njegova igra pokazati u punom svjetlu, pa sigurno i kroz g/aBarbarez je napisao/la: ↑10 svi 2026, 22:44 Nisam od ljudi koji ce nekog dizati nakon jedne dobre utakmice. Mnogo puta takodjer sam znao kritikovati neke igrace fudbalski i rezonski,ali koji su trenerima imali neku svrhu i ulogu u timu.
Vala samo nek ne igra Sabic, ne mora niko uci.AhmedNurudin je napisao/la: ↑10 svi 2026, 23:20 Od dolaska Save smo više "ekipa drugog poluvremena", i dobro je poentirao na pressu. Nema se šta puno reći o ovome danas. Jako mi je drago zbog ove pobjede. Bit će mi još draže ako naš večerašnji rival bude posljednji na tabeli i ispadne iz PL zbog kompletnog historijata sa njima od njihovog ulaska u PL. Prokop pokazao opet da je u ovoj situaciji puno bolji od Miloševića na poziciji iza napadača. Nekako se ne mogu oteti utisku da je njegov misteriozni nestanak iz prvih 11, nakon zimskih priprema gdje je bio naš najbolji igrač jedan od razloga našeg očajnog starta na proljeće. Počevši sa onim Posušjem kada smo van svakog plana izašli u 4-4-2. Slažem se sa svima koji su iznad pisali za Prokopa. Kompletne sezone kao i danas se pokazalo da je Krpić naš najbolji napadač. Tužno ali istinito. Možda ova utakmica uživo, Mariću otvori oči vezano za Odinaku da se porazgovara još jednom. Onakav "budalast" i dosadan u ofanzivi moći će biti itekako od pomoći. Raja je u dosta crnom raspoloženju i zbog toga mi je ova pobjeda još draža.
Prvi put sam jučer htio izaći sa stadiona na poluvremenu, ali kontam, nisam nikad pa neću ni sada. Srećom, moglo se nešto bolje vidjeti u drugom poluvremenu.
@Barbarez je 100% u pravu za Prokopa. Ne vidim nijedan razlog da ne bude u početnoj postavi do kraja prvenstva. Sigurno je igrač oko kojeg se može i oko kojeg se treba graditi igra za sljedeću sezonu. Pejić, Radovac i ispred njih Prokop su igrači koji ostaju i u narednom periodu i nadam se da ćemo to do kraja izgurati na taj način. Deni je definitivno zaslužio klupu jer ga jednostavno ne ide. Meni je lično inače drag igrač iz nekog razloga, ali nikako da uhvati ritam. Ako mu Savo ne vjeruje na osmici, onda ne treba biti ni na desetki jer Prokop tu djeluje mnogo bolje od njega.
Nejse, drugo poluvrijeme je bilo mnogo dinamičnije i konkretnije s naše strane, ali gledajući prvo poluvrijeme, na kraju je rezultat previsok jer da je bila ozbiljnija ekipa preko puta, mi bismo stizali rezultat i pitanje je da li bismo ga stigli. U svakom slučaju, dobar rezultat za mir u kući.
Na trenutke ova ekipa izgleda vrlo ozbiljno, a na trenutke je u potpunom očaju gdje se jedva nosimo sa najlošijom ekipom u ligi i trebat će vremena i dobrih pojačanja da se to popravi.
Opet ću reći za Odinaku i Vinija, pa slagao se neko ili ne, šteta ih je pustiti da odu jer mislim da su tek sazrili kao igrači i da mogu podići igru na još veći nivo. Sinoć se pokazalo da i njih dvojica izgledaju mnogo ozbiljnije kada imaju raspoloženog i inspirisanog igrača u sredini kao što je Prokop.
Što se tiče Jaganjca, za ono ponašanje mora biti adekvatno sankcionisan jer nijedan igrač ne smije imati takav odnos prema svojim navijačima, mada ovo nije prvi put. Sjetimo se Lendrićevog srednjeg prsta prema cijeloj tribini. Ako želiš da budeš dio ovog tima, moraš biti spreman i na kritike i na provokacije sa tribina, inače nemoj ni dolaziti.
Generalno, dva potpuno različita poluvremena, dosta indisponiranih igrača i jako mnogo tehničkih grešaka na svim dijelovima terena. Muftić, Šabić, Galchev i Alić su posebno prednjačili, a nisu ni ostali bili bez grešaka. Za jednu ozbiljnu ekipu jednostavno previše.
Šabića ne bih mnogo kritikovao jer po meni on nije krilni igrač i nema predispozicije da to postane, ali i dalje mislim da ga treba forsirati do kraja sezone jer je ovo prvi put da je uhvatio neki kontinuitet igara. Srećom, Savo to i radi pa ćemo vidjeti hoće li biti nešto od njega, iako je ono jučer bilo prilično loše.
Nejse, Savo se drži zacrtanog kao “pijan plota”, rekao bih, sa minimalnim promjenama u sastavu iz utakmice u utakmicu, što ne mora nužno biti loše na duže staze, iako se lično nadam nekim korekcijama u sastavu za sljedeću utakmicu, poput Prokopa umjesto Denija na desetki, Radovca umjesto Ericka itd. Mada, možda i treba da se ustabili neki početni sastav jer to nije uspjelo tokom cijele sezone nijednom od prethodnih trenera.
Do ovog trenutka, sa Savom smo odigrali 10 utakmica uz omjer od 4 pobjede, 2 remija i 2 poraza. Ako bismo čisto matematički gledali, to je 1,6 bodova po utakmici, što bi za 33 kola trebalo biti 52,8 bodova, što bi nas smjestilo na četvrto mjesto koje vodi u Evropu. S obzirom na to da nije prošao pripreme sa ekipom i nije učestvovao u njenom pravljenju, mislim da se radi o vrlo dobrom rezultatu. Moram reći da mi se ne sviđaju neki njegovi postupci i izjave, ali uspio je stabilizovati ekipu u jednom vrlo nezgodnom trenutku i i dalje ima moju podršku za ostanak na klupi.
Suma sumarum, ekipa previše oscilira u igri i nadam se nekim korekcijama za sljedeću utakmicu i da makar malo pokvarimo slavlje u Banjoj Luci.
@Barbarez je 100% u pravu za Prokopa. Ne vidim nijedan razlog da ne bude u početnoj postavi do kraja prvenstva. Sigurno je igrač oko kojeg se može i oko kojeg se treba graditi igra za sljedeću sezonu. Pejić, Radovac i ispred njih Prokop su igrači koji ostaju i u narednom periodu i nadam se da ćemo to do kraja izgurati na taj način. Deni je definitivno zaslužio klupu jer ga jednostavno ne ide. Meni je lično inače drag igrač iz nekog razloga, ali nikako da uhvati ritam. Ako mu Savo ne vjeruje na osmici, onda ne treba biti ni na desetki jer Prokop tu djeluje mnogo bolje od njega.
Nejse, drugo poluvrijeme je bilo mnogo dinamičnije i konkretnije s naše strane, ali gledajući prvo poluvrijeme, na kraju je rezultat previsok jer da je bila ozbiljnija ekipa preko puta, mi bismo stizali rezultat i pitanje je da li bismo ga stigli. U svakom slučaju, dobar rezultat za mir u kući.
Na trenutke ova ekipa izgleda vrlo ozbiljno, a na trenutke je u potpunom očaju gdje se jedva nosimo sa najlošijom ekipom u ligi i trebat će vremena i dobrih pojačanja da se to popravi.
Opet ću reći za Odinaku i Vinija, pa slagao se neko ili ne, šteta ih je pustiti da odu jer mislim da su tek sazrili kao igrači i da mogu podići igru na još veći nivo. Sinoć se pokazalo da i njih dvojica izgledaju mnogo ozbiljnije kada imaju raspoloženog i inspirisanog igrača u sredini kao što je Prokop.
Što se tiče Jaganjca, za ono ponašanje mora biti adekvatno sankcionisan jer nijedan igrač ne smije imati takav odnos prema svojim navijačima, mada ovo nije prvi put. Sjetimo se Lendrićevog srednjeg prsta prema cijeloj tribini. Ako želiš da budeš dio ovog tima, moraš biti spreman i na kritike i na provokacije sa tribina, inače nemoj ni dolaziti.
Generalno, dva potpuno različita poluvremena, dosta indisponiranih igrača i jako mnogo tehničkih grešaka na svim dijelovima terena. Muftić, Šabić, Galchev i Alić su posebno prednjačili, a nisu ni ostali bili bez grešaka. Za jednu ozbiljnu ekipu jednostavno previše.
Šabića ne bih mnogo kritikovao jer po meni on nije krilni igrač i nema predispozicije da to postane, ali i dalje mislim da ga treba forsirati do kraja sezone jer je ovo prvi put da je uhvatio neki kontinuitet igara. Srećom, Savo to i radi pa ćemo vidjeti hoće li biti nešto od njega, iako je ono jučer bilo prilično loše.
Nejse, Savo se drži zacrtanog kao “pijan plota”, rekao bih, sa minimalnim promjenama u sastavu iz utakmice u utakmicu, što ne mora nužno biti loše na duže staze, iako se lično nadam nekim korekcijama u sastavu za sljedeću utakmicu, poput Prokopa umjesto Denija na desetki, Radovca umjesto Ericka itd. Mada, možda i treba da se ustabili neki početni sastav jer to nije uspjelo tokom cijele sezone nijednom od prethodnih trenera.
Do ovog trenutka, sa Savom smo odigrali 10 utakmica uz omjer od 4 pobjede, 2 remija i 2 poraza. Ako bismo čisto matematički gledali, to je 1,6 bodova po utakmici, što bi za 33 kola trebalo biti 52,8 bodova, što bi nas smjestilo na četvrto mjesto koje vodi u Evropu. S obzirom na to da nije prošao pripreme sa ekipom i nije učestvovao u njenom pravljenju, mislim da se radi o vrlo dobrom rezultatu. Moram reći da mi se ne sviđaju neki njegovi postupci i izjave, ali uspio je stabilizovati ekipu u jednom vrlo nezgodnom trenutku i i dalje ima moju podršku za ostanak na klupi.
Suma sumarum, ekipa previše oscilira u igri i nadam se nekim korekcijama za sljedeću utakmicu i da makar malo pokvarimo slavlje u Banjoj Luci.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- UzivaocKajkuta
i raja vas konacan sud o Savi, tjerat ga il ostavit
ja sam vise za opciju b
ja sam vise za opciju b
trofeji su tu
Treba Savo ostati, dovođenje novog trenera bi bio pogrešan potez. Vjerujem da će i ostati jer ga je Mirvić doveo, bar bi tu trebao imati leđa.
Izvukao je maksimum iz ove grupe amatera, rezultati su solidni. Volio bih da ostane, odradi pripreme i da riješi problem fizičke spreme koju mnogo potencira. Najavio je priliku za igrače koji su imali manju minutažu i mlađe momke do kraja sezone, nadam se da će im dati što je moguće više minuta. Smatram ga za nekog ko će imati damu i napraviti ogroman rez u igračkom kadru jer će nam biti neophodan za narednu sezonu.
Izvukao je maksimum iz ove grupe amatera, rezultati su solidni. Volio bih da ostane, odradi pripreme i da riješi problem fizičke spreme koju mnogo potencira. Najavio je priliku za igrače koji su imali manju minutažu i mlađe momke do kraja sezone, nadam se da će im dati što je moguće više minuta. Smatram ga za nekog ko će imati damu i napraviti ogroman rez u igračkom kadru jer će nam biti neophodan za narednu sezonu.
- AhmedNurudin
Pamti mu raja svaki promašeni zicer, a bilo ih je u ovom periodu kako je startno krilo. Uglavnom identični onome juče. Slabo je iskoristio ovu minutažu koju je dobio.Pablo11 je napisao/la: ↑11 svi 2026, 03:01Vala samo nek ne igra Sabic, ne mora niko uci.AhmedNurudin je napisao/la: ↑10 svi 2026, 23:20 Od dolaska Save smo više "ekipa drugog poluvremena", i dobro je poentirao na pressu. Nema se šta puno reći o ovome danas. Jako mi je drago zbog ove pobjede. Bit će mi još draže ako naš večerašnji rival bude posljednji na tabeli i ispadne iz PL zbog kompletnog historijata sa njima od njihovog ulaska u PL. Prokop pokazao opet da je u ovoj situaciji puno bolji od Miloševića na poziciji iza napadača. Nekako se ne mogu oteti utisku da je njegov misteriozni nestanak iz prvih 11, nakon zimskih priprema gdje je bio naš najbolji igrač jedan od razloga našeg očajnog starta na proljeće. Počevši sa onim Posušjem kada smo van svakog plana izašli u 4-4-2. Slažem se sa svima koji su iznad pisali za Prokopa. Kompletne sezone kao i danas se pokazalo da je Krpić naš najbolji napadač. Tužno ali istinito. Možda ova utakmica uživo, Mariću otvori oči vezano za Odinaku da se porazgovara još jednom. Onakav "budalast" i dosadan u ofanzivi moći će biti itekako od pomoći. Raja je u dosta crnom raspoloženju i zbog toga mi je ova pobjeda još draža.
Apsolutno smatram da treba ostati. Ako se čisto bez emocija postave njegovi rezultati to je jasno. Samo dva poraza u 11 utakmica. Znajući kontekst u kakav je došao, bez svojih priprema, dugotrajne povrede tri veoma važna igrača iz prvih 11 i igrača koji se nametao kao najrealnija U21 opcija. Isto tako je došao na upropaštenu atmosferu odstranjivanja i vraćanja i ponovnog odstranjivanja igrača. 16 bodova je sasvim zadovoljavajuće uzimajući u obzir dva velika sudijska previda na našu štetu, ruka u širokom i poništen gol u derbiju. Isto tako smo vrlo lagano mogli biti u polufinalu kupa. Jedina utakmica gdje smo u potpunosti nadigrani jeste utakmica protiv zrinjskog, pogotovo u prvom poluvremenu. Tu sam imao utisak da je domaćin imao želju da bi nam zabili 3-4 gola, ali to se ne može uzeti Savi toliko za zlo, jer mi dole već nekih 6 godina izgledamo kao amateri, bez obzira na stručni štab. Može mu se zamjerati ovaj nedostatak mlađih igrača i forsiranje igrača kojima ističe ugovor ali ne vjerujem da trenutno ima iznad njega neko u Klubu ko mu iznosi strategiju i kaže da se guraju mladi zadnjih par kola bez obzira na rezultat. Kada nemaš takve upute i sigurnost da te poraz neće otpustiti onda radiš logične stvari, igraš sa najboljih 11. Jedino šta bi ga moglo otjerati je eventualno Saninovo odustajanje od ove priče jer vidim da su jako bliski. Ne vjerujem da voli toliko naš Klub da bi se upustio u borbu sa slabom ekipom protiv povlaštenih ekipa i kompletnog sistema. Tako je radio u Srbiji sa Partizanom i sam kaže koliko ga je to potrošilo. Na tržištu ne postoji ni neki ogroman broj provjerenih trenera koji bi došli kod nas. Sve će nam se samo kazati u narednom periodu, moju navijačku podršku trenutno ima.UzivaocKajkuta je napisao/la: ↑11 svi 2026, 13:54 i raja vas konacan sud o Savi, tjerat ga il ostavit
ja sam vise za opciju b
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Mislim da bi totalno nerezonski bilo da ode, osim ako on to ne želi. Sa druge strane siguran sam da se nece slagati sa SD, pa ce tu biti izazova, a mi cemo naravno ispastati.
I mislim da on nije dugorocno rjesenje, 2 ili 3 godine. Treba tu neko mladji, ambiciozniji sa vise energije.
I mislim da on nije dugorocno rjesenje, 2 ili 3 godine. Treba tu neko mladji, ambiciozniji sa vise energije.
Kada stavim sve pluseve i minuse na do sada odrađenom i neki moj pogled da li on u budučnost može napraviti drugacijeg Želju (na terenu) nešto i nisam za to da bude opcija u narednoj sezoni.
Drugi je par rukava koga mi možemo dovesti a da zna vidno unaprijediti igru, da više ne gledam napamet nabijanje lopte golmana i stopera na Krpića ili nekog sličnog.
Drugi je par rukava koga mi možemo dovesti a da zna vidno unaprijediti igru, da više ne gledam napamet nabijanje lopte golmana i stopera na Krpića ili nekog sličnog.