FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Levin

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin »

Riquelme je napisao/la: 05 svi 2026, 15:42 Ma ne zanima me on kao fudbaler ne mora više nikada doći na tekmu ali nazivati sebe vojnikom kluba? Kluba čiji vlasnik šalje prijetnje Benjamini Karić jer je podržala Palestinu?
"Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno u inbox mojih društvenih mreža, šalje fotografije ubijene djece. Optužuje me da podržavam Hamas, osuđuje moju osudu ubijanja nedužnih u Gazi. Videa i fotografije brutalnih ubistava i zlostavljanja dijeli i šalje meni lično uz poruke koje sam shvatila kao prijetnju po sigurnost"
Kluba čiji navijači vrijeđaju tvoj narod, vjeru i državu na svakom meču? Ti si vojnik tog kluba?
Kad god pomislim da je ovo čisto sportski forum neko uleti sa sličnom opaskom. To sve što navodiš si u pravu, ne sporim, ali ako ćemo tako gledati ne bismo nikad trebali kročiti nogom u Emirate ili Saudiju koji su veliki Izraelovi saveznici ili otići u Srbiju ili Hrvatsku zbog svega onoga što se dešavalo tokom rata.

Mslm, ako ćemo padati na takve provokacije onda ništa nismo naučili tokom svih ovih godina. Protiv toga se treba boriti kroz institucije i u svakodnevnom životu a ne pljuvati momke koji su odrasli u našim strukturama.

Ne želim sad da branim Memiju radi njegovih izjava, to ide njemu na obraz ali hoću da ti kažem kao neko ko je živio u sva tri područja Bosne (Sarajevo, Banjaluka, Čapljina itd itd) gdje su na vlasti i jedni i drugi i treći, to se neće silom a niti lako promijeniti vjeruj mi. Mi se moramo pozabaviti sobom najprije ali da ne ulazim u neku diskusiju koja nema veze sa sportom.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 05 svi 2026, 16:36, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

"Madžid Šošić je počeo sa uvodnim treninzima 🔵⚪
FK Željezničar izražava zahvalnost farmaceutskoj kompaniji Amsal na tehnološkom unapređenju medicinske prostorije Stadiona Grbavica, čime su stvoreni uslovi za uvođenje savremenih rješenja za precizno i kontinuirano praćenje zdravstvenog stanja svih igrača."

Barem jedna lijepa vijest u moru crnila. Nadam se da je i Fočo tu negdje, on je i prije Madžida doživio rupturu. Ako ih budemo imali pred ljetne pripreme spremne, da ih odrade to će biti odlično.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
Levin

Post Postao/la Levin »

AhmedNurudin je napisao/la: 05 svi 2026, 16:28 Barem jedna lijepa vijest u moru crnila. Nadam se da je i Fočo tu negdje, on je i prije Madžida doživio rupturu. Ako ih budemo imali pred ljetne pripreme spremne, da ih odrade to će biti odlično.
Šta ti je voljni momenat kod Madžida. Taj dečko ima nevjerovatnu želju. Mislim da prve prognoze nisu bile baš ovoliko optimistične da će na trening ovako brzo.
AhmedNurudin

Levin je napisao/la: 05 svi 2026, 16:55
AhmedNurudin je napisao/la: 05 svi 2026, 16:28 Barem jedna lijepa vijest u moru crnila. Nadam se da je i Fočo tu negdje, on je i prije Madžida doživio rupturu. Ako ih budemo imali pred ljetne pripreme spremne, da ih odrade to će biti odlično.
Šta ti je voljni momenat kod Madžida. Taj dečko ima nevjerovatnu želju. Mislim da prve prognoze nisu bile baš ovoliko optimistične da će na trening ovako brzo.
:like: 💙
Svaka mu čast iskreno. Na ovim slikama primjećujem da mu hvala Bogu izgledom mišići lista i kvadricepsa nisu atrofirali. Dug je period gdje je morao izbjegavati opterećenja nogu. Kod nekih igrača noge budu značajno "manje" nakon ovakvih povreda. Samo polahko i aBd bez sitnih povredica koje prate ovakav oporavak.
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

Ma Madže je stroj, i psihički i fizički.
Mehanicar

Post Postao/la Mehanicar »

Memija je ponudjen, mi smo prihvatili, nasli se. Uskocio Zrinjski i produzio za Mostar. Zatvorio je vrata guzicom, samo neka budaletina u klubu mu moze ponuditi povratak. Pogotovo sada, istrosen
PatrickGerhardt

Post Postao/la PatrickGerhardt »

Ostanes bez titule direktno njihovom krađom i nazoves se njihovim vojnik nakon par godina.Aferim. Nadam se da nece vise ni clan kluba biti.
gegenpressing

Post Postao/la gegenpressing »

AhmedNurudin je napisao/la: 05 svi 2026, 17:11
Svaka mu čast iskreno. Na ovim slikama primjećujem da mu hvala Bogu izgledom mišići lista i kvadricepsa nisu atrofirali. Dug je period gdje je morao izbjegavati opterećenja nogu. Kod nekih igrača noge budu značajno "manje" nakon ovakvih povreda. Samo polahko i aBd bez sitnih povredica koje prate ovakav oporavak.
Ljekarima i jest čudno da se Šošić ovako povrjedio,baš iz razloga jakih kvadricepsa.
Fočo je isto na dobrom putu,i baš se raširio,fizički moćno izgleda.
AhmedNurudin

gegenpressing je napisao/la: 05 svi 2026, 18:32
AhmedNurudin je napisao/la: 05 svi 2026, 17:11
Ljekarima i jest čudno da se Šošić ovako povrjedio,baš iz razloga jakih kvadricepsa.
Fočo je isto na dobrom putu,i baš se raširio,fizički moćno izgleda.
Mašala, drago mi je i zbog Foče. Što se Madžida tiče, nisam ljekar ali u onoj kobnoj utakmici je bilo greške i ljekarske ekipe, tako mi bar djeluje. 5-6 minuta prije onog pada on je imao jedan duel sa igračem Posušja i nezgodan pad, nakon kojeg se držao za koljeno i nastavio je igrati. Čija je odluka bila da nastavi ne znamo. Nije više važno ali ja sam takav utisak stekao.
braco

Post Postao/la braco »

Madžid je jedini naš vezni koji je direktan na protivnički gol, ostalo su sve tempaši koji igraju "laganica" bez promjene brzine tj. ubrzanja, bez intencije da se povuče lopta prema naprijed itd. Recimo i Prokop je prije 3 mjeseca dao izjavu za jedan njemački medij kakav je njegov stil igre:
I'm a player who likes to have the ball at my feet, who wants to play short-short football and prefers to build up play from the back.
Jednostavno nam fali "damara" na terenu, te neke energije i živosti koja nam fali bez Madžida, kao i bez Cvetine brzine. Pa čak i bez Hodžića koji svojim dugim korakom osvaja veće količine prostora na terenu kad ima loptu u nogama.

Kad pogledaš aktuelni roster u veznom redu, na krilima i napadu, jednostavno je sve sporo i anemično. Vezni igrači tipa Denija, Radovca, Pejića, Ericka nisu ni brzi, a također jednostavno nemaju to u sebi da u trku s loptom osvajaju veće količe prostora na terenu tako da odmah gubimo na toj "živosti" sa njima. Na inertan vezni red dodaš krilo Šabića koji nije ni brz ni prodoran i špica Krpića koji je također spor i dobiješ mrtvilo ukupno. Jedino ko ti je živahan je Odinaka zbog svojih fizičkih predispozicija.

Zato u predstojećem prelaznom roku po meni moramo staviti akcent i na fizičke karakteristike igrača, a ne samo tehničke. Jednostavno treba nam više bržih igrača, ali i onih koji mogu progresivno vodit loptu u nogama u trku prema protivničkom golu, a ne da samo dodaju prvom do sebe i diktiraju tempo.

Gore navedeno ću vam pokazat na primjeru Denija Miloševića na posljednjem gostovanju u Širokom koji se sastoji od 3 situacije u sljedećem videu koji sam napravio:

Dakle u prvoj situaciji na videu jasno vidimo da Deni ima sav prostor svijeta ispred sebe da ga napadne sa loptom, ali on to ne radi već je vraća nazad i usporava napad.

U drugoj situaciji ponovo ima priliku da povuče loptu i napadne prostor ispred sebe ali to opet ne radi već je vraća Radovcu, a primjetite da sam označio u toj situaciji i igrača Širokog koji trči nazad jer kasni da pokrije prostor ispred Denija što znači da je Deni imao priliku da napadne taj prostor ali se odlučio za drugu opciju.

Deni koji je spor vjerovatno nije igrač koji kad ugleda prazan prostor ispred sebe da to znači da će da ga napadne za razliku od Madžida npr., ali to isto pokazuje da nam u ljetnom prelaznom roku treba novih dinamičnijih i bržih igrača koji mogu i moraju u ovoj situaciji napast i osvojit prostor. S ovoliko inertnih i sporih igrača ćemo uvijek se patit i biti negledljivi i dovodit sebe u situacije da nam se sporo odvijaju akcije, čak i kad nam se otvori prostor za njih.
Bersaga

Post Postao/la Bersaga »

Deni je alibi igrač, kod nas jedna velika nula. Rado bih volio da završimo s njim.

Kad vidim da navlači rukave i tako trči, tačno bih mu jednu maltersku spucao preko usta.
gegenpressing

Post Postao/la gegenpressing »

Kakav je grijeh,što se Danga pustio,sigurno smo izgubili 20-25%napadačke moći.E moj Ado.
Levin

Post Postao/la Levin »

braco je napisao/la: 05 svi 2026, 19:52 Madžid je jedini naš vezni koji je direktan na protivnički gol, ostalo su sve tempaši koji igraju "laganica" bez promjene brzine tj. ubrzanja, bez intencije da se povuče lopta prema naprijed itd. Recimo i Prokop je prije 3 mjeseca dao izjavu za jedan njemački medij kakav je njegov stil igre:
I'm a player who likes to have the ball at my feet, who wants to play short-short football and prefers to build up play from the back.
Jednostavno nam fali "damara" na terenu, te neke energije i živosti koja nam fali bez Madžida, kao i bez Cvetine brzine. Pa čak i bez Hodžića koji svojim dugim korakom osvaja veće količine prostora na terenu kad ima loptu u nogama.

Kad pogledaš aktuelni roster u veznom redu, na krilima i napadu, jednostavno je sve sporo i anemično. Vezni igrači tipa Denija, Radovca, Pejića, Ericka nisu ni brzi, a također jednostavno nemaju to u sebi da u trku s loptom osvajaju veće količe prostora na terenu tako da odmah gubimo na toj "živosti" sa njima. Na inertan vezni red dodaš krilo Šabića koji nije ni brz ni prodoran i špica Krpića koji je također spor i dobiješ mrtvilo ukupno. Jedino ko ti je živahan je Odinaka zbog svojih fizičkih predispozicija.

Zato u predstojećem prelaznom roku po meni moramo staviti akcent i na fizičke karakteristike igrača, a ne samo tehničke. Jednostavno treba nam više bržih igrača, ali i onih koji mogu progresivno vodit loptu u nogama u trku prema protivničkom golu, a ne da samo dodaju prvom do sebe i diktiraju tempo.

Gore navedeno ću vam pokazat na primjeru Denija Miloševića na posljednjem gostovanju u Širokom koji se sastoji od 3 situacije u sljedećem videu koji sam napravio:

Dakle u prvoj situaciji na videu jasno vidimo da Deni ima sav prostor svijeta ispred sebe da ga napadne sa loptom, ali on to ne radi već je vraća nazad i usporava napad.

U drugoj situaciji ponovo ima priliku da povuče loptu i napadne prostor ispred sebe ali to opet ne radi već je vraća Radovcu, a primjetite da sam označio u toj situaciji i igrača Širokog koji trči nazad jer kasni da pokrije prostor ispred Denija što znači da je Deni imao priliku da napadne taj prostor ali se odlučio za drugu opciju.

Deni koji je spor vjerovatno nije igrač koji kad ugleda prazan prostor ispred sebe da to znači da će da ga napadne za razliku od Madžida npr., ali to isto pokazuje da nam u ljetnom prelaznom roku treba novih dinamičnijih i bržih igrača koji mogu i moraju u ovoj situaciji napast i osvojit prostor. S ovoliko inertnih i sporih igrača ćemo uvijek se patit i biti negledljivi i dovodit sebe u situacije da nam se sporo odvijaju akcije, čak i kad nam se otvori prostor za njih.
Deni Milošević, ugovor do ljeta 2027. Vjerovatno vrlo visoka plata i samim tim vrlo visoki troškovi raskida ugovora.

Dominik Prokop, ugovor do ljeta 2028. Isto važi kao i za Denija ako ne i gore.

Na desetki uz njih dvojicu i :
Madžid Šošić, ugovor do ljeta 2027
Eldar Dragović, ugovor do ljeta 2030

Ne govoreći o kvalitetu mi smo najbolje popunjeni upravo na desetki kako brojem tako i vrlo skupim opcijama.

Istina, i Deni i Dominik mogu igrati i osmicu ali Savo ako ostane on će vjerovatno igrati sa dvije šestice u liniji ispred odbrane i sumnjam da ćemo vidjeti mnogo tu i Denija i Dominika.

Problem kod Slaviše je bio što smo stajali previsko sa vrlo sporom i neuigranom odbranom a kod Save akcije završavamo sa premalo igrača.

Možda da mi prvo skontamo kako želimo igrati i kojim stilom pa tek onda dovoditi igrače u skladu sa tim.

Recimo Borac uopšte nema mnogo brze igrače ali kako su dobro posloženi to izgleda jako dobro. Deni bi se kod njih mnogo bolje uklopio nego kod nas.

Jedino što nama treba su kvalitetna krila, jedan dobar napadač i štoper. Po meni ostalo imamo samo to treba uklopiti.
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

Pa mi akcije završavamo s premalo igrača ima 10g....
Uz rijetke izuzetke.
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

jel ima istine u onom sto pisu na ss, za famos i to
trofeji su tu
Odgovori