Kad god pomislim da je ovo čisto sportski forum neko uleti sa sličnom opaskom. To sve što navodiš si u pravu, ne sporim, ali ako ćemo tako gledati ne bismo nikad trebali kročiti nogom u Emirate ili Saudiju koji su veliki Izraelovi saveznici ili otići u Srbiju ili Hrvatsku zbog svega onoga što se dešavalo tokom rata.Riquelme je napisao/la: ↑05 svi 2026, 15:42 Ma ne zanima me on kao fudbaler ne mora više nikada doći na tekmu ali nazivati sebe vojnikom kluba? Kluba čiji vlasnik šalje prijetnje Benjamini Karić jer je podržala Palestinu?
Kluba čiji navijači vrijeđaju tvoj narod, vjeru i državu na svakom meču? Ti si vojnik tog kluba?"Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno u inbox mojih društvenih mreža, šalje fotografije ubijene djece. Optužuje me da podržavam Hamas, osuđuje moju osudu ubijanja nedužnih u Gazi. Videa i fotografije brutalnih ubistava i zlostavljanja dijeli i šalje meni lično uz poruke koje sam shvatila kao prijetnju po sigurnost"
Mslm, ako ćemo padati na takve provokacije onda ništa nismo naučili tokom svih ovih godina. Protiv toga se treba boriti kroz institucije i u svakodnevnom životu a ne pljuvati momke koji su odrasli u našim strukturama.
Ne želim sad da branim Memiju radi njegovih izjava, to ide njemu na obraz ali hoću da ti kažem kao neko ko je živio u sva tri područja Bosne (Sarajevo, Banjaluka, Čapljina itd itd) gdje su na vlasti i jedni i drugi i treći, to se neće silom a niti lako promijeniti vjeruj mi. Mi se moramo pozabaviti sobom najprije ali da ne ulazim u neku diskusiju koja nema veze sa sportom.