FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
PehariSuTu

Re: FK Željezničar

Post Postao/la PehariSuTu »

X
Rascic X Bico Alic
Pejic X
X Sosic X
X
Ako se icemu nadamo u slijedećoj sezoni.
Vidjeti hoće li se Galchev dozvati, Radovac ima ugovor, Odinaki ponuditi produzenje.
Klupa Cosic, Odinaka,Prokop,Radovac,Dragović, Korora
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

sto se tice dresova A klasa je zelja čelnika, međutim problem je sto je makron i sljedece sezone ako se ne varam
trofeji su tu
BukiBiščević

Post Postao/la BukiBiščević »

Hoće li se klub oglasiti po pitanju zabrane navijača u Mostaru. Ili su u klubu u fazonu, ma hajde, šta fali. Doduše nikad ništa rekli nisu nakon što su nam pretukli i izbacili navijače protiv Širokog, pa mi i nije toliki problem. Više mi je porazna činjenica da se ni na forumu nije nimalo prokomentalisalo o tome, kao da je nešto normalno.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

UzivaocKajkuta je napisao/la: 30 tra 2026, 14:44 sto se tice dresova A klasa je zelja čelnika, međutim problem je sto je makron i sljedece sezone ako se ne varam
O cemu se radi ?
UzivaocKajkuta

PehariSuTu je napisao/la: 30 tra 2026, 15:03
UzivaocKajkuta je napisao/la: 30 tra 2026, 14:44 sto se tice dresova A klasa je zelja čelnika, međutim problem je sto je makron i sljedece sezone ako se ne varam
O cemu se radi ?
ako neko zna bolje nek kaze cini mi se jos nam jednu sezonu traje ugovor sa makronom, ali sanin zeli jaku A klasu dresova, vidjet cemo sta ce bit
trofeji su tu
UzivaocKajkuta

sta ovo opet vratili se na staru opremu ove trackere
trofeji su tu
BukiBiščević

Post Postao/la BukiBiščević »

Najavih ja saopštenje 8-)
Šalu na stranu, nadam se da se nećemo tradicionalno obrukati u Mostaru, nego odigrati konkretnu utakmicu dole. Rekao bih da im situacija treba biti još veći motiv, ali hiljadu drugih situacija koje su ih trebale motivirati su na kraju rezultovale nikakvom reakcijom. Ali eto, naše je da se nadamo...
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
jole
Global moderator

Post Postao/la jole »

Nek im neko kaže čija je godišnjica sutra, pa ovi domaći ako se osjećaju bar malo ko Željovci nek zapnu.

Pokoj ti duši, najbolji nogometni djelatniče jedine nam domovine!
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

jole je napisao/la: 30 tra 2026, 19:59 Nek im neko kaže čija je godišnjica sutra, pa ovi domaći ako se osjećaju bar malo ko Željovci nek zapnu.

Pokoj ti duši, najbolji nogometni djelatniče jedine nam domovine!
Baš danas o tome razmišljam, baš nigdje ne čitam o tome, a trebali bi barem mi taj dan najaviti..
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
AmarAmarOsimOsim

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

Što se tiče opreme, Sanin hoće da se promijeni oprema. Došla bi najbolja (A) klasa opreme jednog renomiranog brenda koji oblači najbolje i najjače ekipe dunjaluka. Sanin hoće odmah da mijenja. U klubu su podijeljena mišljenja. Saradnja sa Macronom traje do ljeta 2029. godine. Sigurno da bi morali platiti penale u slučaju raskida. Ako pogledamo prijašnje datume i period narudžbe, trebalo bi da su naši uplatili opremu i poslali design dresa koji ćemo nositi od ljeta. Sanin odlučuje, ne bih da prejudiciram unaprijed ali čini mi se da je on odlučio i da je preostalo da se nađe forma kako da se riješi pitanje saradnje sa Macronom. Tako meni djeluje. Oprema je nama najmanji problem trenutno. Puno je gorućih problema koji se moraju riješiti.
AmarAmarOsimOsim

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

Dinamu je svojim transferima nanio veliku štetu, a sada preuzima sportsku politiku kluba iz susjedstva?

Hrvatski tandem stiže probuditi usnulog diva, mogu li bivši dinamovci vratiti Želju u vrh?

Kultni sarajevski Željezničar proživljava jednu od najtežih sezona u novijoj povijesti. Umjesto borbe za trofeje i Europu, Plavi s Grbavice “zaglavili” su u sivilu sredine tablice. Trenutačno šesto mjesto, uz poražavajući omjer od čak 11 remija i 11 poraza u 31 kolu, jasan je znak da su promjene neizbježne. Vodstvo kluba odlučilo je presjeći agoniju i, prema informacijama koje donosi Sportnews, rješenje pronaći u hrvatskom tandemu s bogatim iskustvom iz zagrebačkog Dinama.

Marko Marić: Arhitekt nove momčadi?

Glavnu riječ u sportskoj politici kluba trebao bi preuzeti Marko Marić. Riječ je o čovjeku koji je do veljače 2025. obnašao funkciju sportskog direktora Dinama. Njegov odlazak iz Maksimira usred prijelaznog roka nije bio veliko iznenađenje s obzirom da su pod njegovim vodstvom u Dinamo stigli igrači koji maksimirskom klubu nisu puno donijeli, a njihov dolazak na Maksimir nije bio jeftin. Tu spadaju igrači kao što su Juan Cordoba, Sammy Mmaee, Nathanael Mbuku, Wilfried Kanga i Jan Oliveras. Dinamo je pod Marićem fokus prebacio na inozemno tržište, a to se pokazalo skupim promašajem.

Sada bi svoje znanje u slaganju rostera trebao primijeniti na “vrućem” terenu Premijer lige BiH. Marić donosi viziju i kontakte koji su Želji nasušno potrebni kako bi se vratio u vrh bh. nogometa.

Ivan Prelec: Povratak na klupu nakon danske epizode?

Za kormilo prve momčadi trebao bi sjesti Ivan Prelec. Mladi stručnjak poznat je po studioznom pristupu i modernim nogometnim idejama, a bez angažmana je od studenog 2025. nakon rastanka s danskim Vejleom.
Marić se spominje od ranije i to je done deal. Što se tiče Preleca, trebao bi doći ali kako sam ja upućen, ne na klupu nego na jednu drugu funkciju.
zeljodogroba

Post Postao/la zeljodogroba »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 30 tra 2026, 21:43
Dinamu je svojim transferima nanio veliku štetu, a sada preuzima sportsku politiku kluba iz susjedstva?

Hrvatski tandem stiže probuditi usnulog diva, mogu li bivši dinamovci vratiti Želju u vrh?

Kultni sarajevski Željezničar proživljava jednu od najtežih sezona u novijoj povijesti. Umjesto borbe za trofeje i Europu, Plavi s Grbavice “zaglavili” su u sivilu sredine tablice. Trenutačno šesto mjesto, uz poražavajući omjer od čak 11 remija i 11 poraza u 31 kolu, jasan je znak da su promjene neizbježne. Vodstvo kluba odlučilo je presjeći agoniju i, prema informacijama koje donosi Sportnews, rješenje pronaći u hrvatskom tandemu s bogatim iskustvom iz zagrebačkog Dinama.

Marko Marić: Arhitekt nove momčadi?

Glavnu riječ u sportskoj politici kluba trebao bi preuzeti Marko Marić. Riječ je o čovjeku koji je do veljače 2025. obnašao funkciju sportskog direktora Dinama. Njegov odlazak iz Maksimira usred prijelaznog roka nije bio veliko iznenađenje s obzirom da su pod njegovim vodstvom u Dinamo stigli igrači koji maksimirskom klubu nisu puno donijeli, a njihov dolazak na Maksimir nije bio jeftin. Tu spadaju igrači kao što su Juan Cordoba, Sammy Mmaee, Nathanael Mbuku, Wilfried Kanga i Jan Oliveras. Dinamo je pod Marićem fokus prebacio na inozemno tržište, a to se pokazalo skupim promašajem.

Sada bi svoje znanje u slaganju rostera trebao primijeniti na “vrućem” terenu Premijer lige BiH. Marić donosi viziju i kontakte koji su Želji nasušno potrebni kako bi se vratio u vrh bh. nogometa.

Ivan Prelec: Povratak na klupu nakon danske epizode?

Za kormilo prve momčadi trebao bi sjesti Ivan Prelec. Mladi stručnjak poznat je po studioznom pristupu i modernim nogometnim idejama, a bez angažmana je od studenog 2025. nakon rastanka s danskim Vejleom.
Marić se spominje od ranije i to je done deal. Što se tiče Preleca, trebao bi doći ali kako sam ja upućen, ne na klupu nego na jednu drugu funkciju.
Nadam se da su ti info tacne. Ovaj Prelec ne ulijeva neko pouzdanje kad se pogledaju njegovi rezultati u trenerskoj karijeri. Mislim da Savo treba ostati da vidimo sta moze kad sebi poslozi ekipu. Ovaj dibidus od ekipe je utegai koliko moze.
Sad bi stvarno volio vidjeti Kororu, Freemana, Gojaka i Rascica.
UzivaocKajkuta

nabijem ja ss naaa.....
trofeji su tu
jointunija

Post Postao/la jointunija »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 30 tra 2026, 21:39 Što se tiče opreme, Sanin hoće da se promijeni oprema. Došla bi najbolja (A) klasa opreme jednog renomiranog brenda koji oblači najbolje i najjače ekipe dunjaluka. Sanin hoće odmah da mijenja. U klubu su podijeljena mišljenja. Saradnja sa Macronom traje do ljeta 2029. godine. Sigurno da bi morali platiti penale u slučaju raskida. Ako pogledamo prijašnje datume i period narudžbe, trebalo bi da su naši uplatili opremu i poslali design dresa koji ćemo nositi od ljeta. Sanin odlučuje, ne bih da prejudiciram unaprijed ali čini mi se da je on odlučio i da je preostalo da se nađe forma kako da se riješi pitanje saradnje sa Macronom. Tako meni djeluje. Oprema je nama najmanji problem trenutno. Puno je gorućih problema koji se moraju riješiti.
Ne može doći A klasa,jer ide preko zastupnika iz BL,ko i kod anamo onih,a košta će 90-100€,Macron direktno iz Bologne,preko 5000 dresova je prodano prošle godine!Plus što imamo gratisa,cifru baš.
E sad na to sve zamisli da djeca opet moraju uzeti/kupiti novu opremu po 400-500 km.
Robusnatefaltava

Post Postao/la Robusnatefaltava »

jointunija je napisao/la: 01 svi 2026, 08:18
AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 30 tra 2026, 21:39 Što se tiče opreme, Sanin hoće da se promijeni oprema. Došla bi najbolja (A) klasa opreme jednog renomiranog brenda koji oblači najbolje i najjače ekipe dunjaluka. Sanin hoće odmah da mijenja. U klubu su podijeljena mišljenja. Saradnja sa Macronom traje do ljeta 2029. godine. Sigurno da bi morali platiti penale u slučaju raskida. Ako pogledamo prijašnje datume i period narudžbe, trebalo bi da su naši uplatili opremu i poslali design dresa koji ćemo nositi od ljeta. Sanin odlučuje, ne bih da prejudiciram unaprijed ali čini mi se da je on odlučio i da je preostalo da se nađe forma kako da se riješi pitanje saradnje sa Macronom. Tako meni djeluje. Oprema je nama najmanji problem trenutno. Puno je gorućih problema koji se moraju riješiti.
Ne može doći A klasa,jer ide preko zastupnika iz BL,ko i kod anamo onih,a košta će 90-100€,Macron direktno iz Bologne,preko 5000 dresova je prodano prošle godine!Plus što imamo gratisa,cifru baš.
E sad na to sve zamisli da djeca opet moraju uzeti/kupiti novu opremu po 400-500 km.
Pitari imaju ugovor s Rgol koji nabavlja, naručuje i bira najnovije kolekcije za njih kod Adidasa

Ti dns u evropi imas tri opcije za nike i Adidas da budes direktno ugovoren kod proizvođača ili da ides preko rgol ili 11teamsports

Npr. Grcka, makedonija, Kosovo svi su nedavno presli na Adidas i svi nemaju ugovor sa adidasom nego sa 11teamsports koji sa adidasom ima ekskluzivni ugovor i zastupništvo da vodi dizajn, nabavu, dizajn i distribuciju. Takva je situacija od 2022e za adidas gdje su sa tok taktikom davanja ekskluzivnosti saradnicima prosirili svoj biznis a ekipe dobile vrhunski dizajn i distribuciju

Npr. nasa reprezentacija je imala problem da je imala ugovor sa Adidasom Zagreb ispostavom i uvijek su bila kasnjenja u isporuci robe i svega jer Adidas nije davao toliki znacaj tome dok nije dosao novi direktor i napravio novu strukturu sa ekskluzivnim zastupnicima 2022e , i tad nam je 11teamsports uradio onaj dizajn dresova personalizirani koji nikad nismo obukli jer smo presli na kelme

Sto se tice nas i Macrona, macron ima vrhunsku kvalitetu posebno stvari koje dolaze u fanshop (napokon) tek smo nakon sest godina skontali nesto da narucimo za fanshop, problem sa macronom jedini je da nemamo zadnje kolekcija za trening i prije utakmica npr. mi u BiH imamo najstariju macron opremu dobojska sloga i zrinjski imaju novije komplete, a o zvezdi da ne pricam, mi ovu opremu sto sada nosimo zvezda je nosila 2023e

slika
slika

Zrinjski isto tako ima noviju opremu od nas posebno paradne trenerke i te stvari mi smo tek sada nabavili za fan shop macron chill kolekciju i to bez grba tima nego samo kao obicnu majicu gdje Zrinjski ima full prilagodbu sebi

slika

Ista majica iz ove kolekcije u fan shopu Zrinjskog ima njihov grb itd.itd. Macron je top jedino sto se tice dresova a sve ostalo je sa njima hit or miss posebno trening oprema gdje kaskamo po četiri godine za njihovim sadašnjim trendovima, i to sto imamo cetiri razlicite verzije grba na njihovim proizvodima :lol: jedan je na dresovima, drugi na trening opremi, treci na majicama, četvrti na jaknama

Bukvalno onakva kvaliteta lijepljenog grba treba biti kao sa manijakalnost dresa neozbiljno je ovo sto sada imamo :roll:
Odgovori