FK Željezničar

broj1

Re: FK Željezničar

Post Postao/la broj1 »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 22 tra 2026, 15:06 Mene samo zanima, kako je moguće da jedan Rudar, kojeg cijenim i poštujem, ima bolje konekcije i kako često pronađu igrače sa egzotičnih područja i sa većinom ubodu, a mi kao veliki klub nemamo pojma. Španci, Amoah, jedan i drugi, Santos, Douglas, Danese, Gruzijac, Jordan, Puentes, Ritzmaier, Gbegbe i JdS.
Eto kakav skauting imamo ne samo mi, nego generalno klubovi ove lige. Ovi Spanci su bukvalno menadzerski tal, samo sto je tamo neko pametan pa i kad se tali slucajno probere dobre igrace. :mrgreen:
Levin

Post Postao/la Levin »

broj1 je napisao/la: 22 tra 2026, 15:30
AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 22 tra 2026, 15:06 Mene samo zanima, kako je moguće da jedan Rudar, kojeg cijenim i poštujem, ima bolje konekcije i kako često pronađu igrače sa egzotičnih područja i sa većinom ubodu, a mi kao veliki klub nemamo pojma. Španci, Amoah, jedan i drugi, Santos, Douglas, Danese, Gruzijac, Jordan, Puentes, Ritzmaier, Gbegbe i JdS.
Eto kakav skauting imamo ne samo mi, nego generalno klubovi ove lige. Ovi Spanci su bukvalno menadzerski tal, samo sto je tamo neko pametan pa i kad se tali slucajno probere dobre igrace. :mrgreen:
Vi ste svjesni da govorite o ekipi koja je igrala Premijer Ligu tri puta zadnjih 12 sezona sa tim i takvim igračima?! I "ćorava koka ubode koje zrno" pogotovo kad ih dovodiš toliki broj.

slika
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
broj1

Post Postao/la broj1 »

Ja govorim o ovoj sezoni. Ne kazem da su oni neki ozbiljan klub, ali doveli su ove strance iz nekih ZLJ liga i sad te strance hoce pola PLBiH. Znaci nisu ih lose probrali.
Levin

Post Postao/la Levin »

broj1 je napisao/la: 22 tra 2026, 16:35 Ja govorim o ovoj sezoni. Ne kazem da su oni neki ozbiljan klub, ali doveli su ove strance iz nekih ZLJ liga i sad te strance hoce pola PLBiH. Znaci nisu ih lose probrali.
Treba ih pogledati i u drugim utakmica osim protiv nas. Mi im izgleda pravo ležimo i protiv nas su pravo inspirisani. Ono što sam ja do sada vidio i gledajući podatke sa WyScout-a jedini igrači o kojima treba razmisliti, od ovih Španaca, su Pascual kojeg je Borac već uzeo na polusezoni i Roncal. Ostalo ja ne vidim da bi bio neki napredak na ovo što imamo. Kad bi se baš nateglo možda Mohedano.

Meni se lično dopada i Dubljankić ali pitanje je da li bi bio upgrade. Golman previše zavisi od odbrane.

Edit, i Bolivar mi je interesantan prilično.
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Okom statistike..

Naša ekipa je vezala čak 7 utakmica bez ijednog postignutog gola u periodu od kraja prošle polusezone do početka ove. Zatim zabijamo 1 gol protiv Zrinjskog u nadoknadi u meču koji smo u tom trenutku već gubili 0:3. Dakle gol razlika u tih 8 mečeva je bila 1:13.

U tom trenutku dolazi Savo Milošević i već prvog vikenda slavi u Doboju protiv Sloge rezultatom 0:3.
Kroz par dana ide na noge Slogi protiv koje smo imali zaostatak s Grbavice, pobjedio je i tada Slogu ali ispali smo na penale.
Pod Savom smo u 8 utakmica zabili 10 golova i primili 3.

8 mečeva prije Save - 0 pobjeda 2 remija 6 poraza 1:13
8 utakmica sa Savom - 4 pobjede 3 remija 1 poraz 10:3

Zaključak
Meni sada neko hoće reći da nije zadovoljan Savom? Došao i pobjedio sve konkurente za opstanak jer smo bili u toj situaciji.
Remi na Pecari, poništen čist gol protiv Sarajeva za pobjedu, primljen gol od Borca u nadoknadi iz mrtvog ugla..jedini kiks je Posušje.
Sada će neko reći ali loše igramo pa igrali smo još lošije prije njega ljudi nas školovali nismo boda mogli uzeti. Pa će neko reći ma ne valja mu sastav, ama mene ne zanima ko će igrati i sada nije momenat da se pruži prilika djeci, pružio je priliku Derviši zadnje 2 utakmice polusezone na Grbavici protiv Sloge i Radnika pa niti jednu od te 2 nismo pobjedili, a koliko bi nam sada značila ta 4 boda..
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
broj1

Post Postao/la broj1 »

Riquelme je napisao/la: 22 tra 2026, 16:58 Okom statistike..

Naša ekipa je vezala čak 7 utakmica bez ijednog postignutog gola u periodu od kraja prošle polusezone do početka ove. Zatim zabijamo 1 gol protiv Zrinjskog u nadoknadi u meču koji smo u tom trenutku već gubili 0:3. Dakle gol razlika u tih 8 mečeva je bila 1:13.

U tom trenutku dolazi Savo Milošević i već prvog vikenda slavi u Doboju protiv Sloge rezultatom 0:3.
Kroz par dana ide na noge Slogi protiv koje smo imali zaostatak s Grbavice, pobjedio je i tada Slogu ali ispali smo na penale.
Pod Savom smo u 8 utakmica zabili 10 golova i primili 3.

8 mečeva prije Save - 0 pobjeda 2 remija 6 poraza 1:13
8 utakmica sa Savom - 4 pobjede 3 remija 1 poraz 10:3

Zaključak
Meni sada neko hoće reći da nije zadovoljan Savom? Došao i pobjedio sve konkurente za opstanak jer smo bili u toj situaciji.
Remi na Pecari, poništen čist gol protiv Sarajeva za pobjedu, primljen gol od Borca u nadoknadi iz mrtvog ugla..jedini kiks je Posušje.
Sada će neko reći ali loše igramo pa igrali smo još lošije prije njega ljudi nas školovali nismo boda mogli uzeti. Pa će neko reći ma ne valja mu sastav, ama mene ne zanima ko će igrati i sada nije momenat da se pruži prilika djeci, pružio je priliku Derviši zadnje 2 utakmice polusezone na Grbavici protiv Sloge i Radnika pa niti jednu od te 2 nismo pobjedili, a koliko bi nam sada značila ta 4 boda..
Nema sta, sve tacno.

Ja prvi ni u snu nisam ocekivao da ce Savo ovako utegnuti ekipu, cak sam mislio da ce veoma brzo biti bivsi i nadao se Sablji da nas cupa iz vanago. Brzo smo zaboravili u kakvom smo kanalu bili. Drago mi je sto sam pogrijesio. Covjek zasluzuje podrsku i ozbiljan ugovor.
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Mislim toliko me nervira kada krene priča o našoj djeci kao dajte našu djecu ne mogu biti gora od ovog..

Igrači koje smo izbacili posljednjih par godina

Prva liga:
Vedad Muftić - Željezničar
Damir Hrelja - Borac Banja Luka
Haris Hajdarević - Radnik Surdulica (Srbija)
Amar Drina - Riteriai (Posljednji klub u Litvaniji)

Druga liga:
Omar Beća - Radnik Hadžići
Benjamin Šehić - Radnik Hadžići
Amar Musić - Radnik Hadžići
Danis Karačić - Radnik Hadžići
Hamza Gasal - Travnik
Faruk Duraković - Vitez
Benjamin Križevac - Romanija
Adel Duškaj - Slavija
Eldar Šehić - Ostrava B (Češka)

Treća liga:
Sedad Subašić - Rudar Kakanj
Edin Mujić - Mošćanica
Dženan Osmanović - Vareš

Bez kluba:
Neriman Kočević - Grobničanin (Posljednji gdje je igrao)
Salko Nargalić - Radnik Hadžići (Posljednji gdje je igrao)
Semir Dacić - Već dugo se ne bavi fudbalom

Ako sam koga zaboravio ili šta pogriješio ispravite me :like:
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Levin

Post Postao/la Levin »

Hehe, opet se vraćamo na priču o omladincima...

Da dodam :

Tarik Karić - Velež
Harun Ploco - SD Huesca B
Braća Alibašić - Al-Ain
Nikola Milicevic - FK Zeleznicar Pančevo
Ajdin Bajrić - FK Velež
Enver Kulašin - Sariyerspor
Elvir Duraković - HNK Gorica
Madžid Šošić - Željezničar
Hamza Jaganjac - Istra

......

Nije to tako loše kao što to neki žele prikazati a nije ni bajno. Sigurno ima mjesta za popravak.

Edit : Problem nije da li ima talenta u omladinskim kategorijama već selekcija za prvi tim koja je u najmanju ruku upitna.
Mehanicar

Post Postao/la Mehanicar »

Gdje su svi nabrojani(osim Santosa?
AmarAmarOsimOsim

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

Što se tiče golmanske pozicije, ja bih išao na sigurno. Na ljeto će biti puno slobodnih ujedno i dobrih golmana. Puno golmana će biti slobodno, a koji su ranije uspješno branili u ligi.

Kukić, Brkić, Manojlović, Marić, Milošević, Golubović, Josipović i drugi.

Koga god da odaberemo, nećemo pogriješiti, dobar golman je pola ekipe. Da ja odlučujem, lagano bih donio odluku, Šehić i Ikanović, treći golman bio bi Ćosić, mislim da bi to bilo jako uspješno, puno toga bi mogli naučiti od Šehića, a u prilog tome ide i činjenica da je trener golmana Hasagić.
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 22 tra 2026, 19:32 Što se tiče golmanske pozicije, ja bih išao na sigurno. Na ljeto će biti puno slobodnih ujedno i dobrih golmana. Puno golmana će biti slobodno, a koji su ranije uspješno branili u ligi.

Kukić, Brkić, Manojlović, Marić, Milošević, Golubović, Josipović i drugi.

Koga god da odaberemo, nećemo pogriješiti, dobar golman je pola ekipe. Da ja odlučujem, lagano bih donio odluku, Šehić i Ikanović, treći golman bio bi Ćosić, mislim da bi to bilo jako uspješno, puno toga bi mogli naučiti od Šehića, a u prilog tome ide i činjenica da je trener golmana Hasagić.
Ja bi isao Sehic Milicevic Cosic
trofeji su tu
AmarAmarOsimOsim

Mehanicar je napisao/la: 22 tra 2026, 19:29 Gdje su svi nabrojani osim Santosa?
Amoah - Al-Hamra.
Santos - Melbourne.
Pascual - Borac.
Molls - Östersunds.
Amoah - Čelik.
Gbegbe - Podgorica, danas slobodan igrač.
JdS - bio u Radniku, danas slobodan igrač.
Douglas - Pekanbaru, bio u Hegelmannu.

Ne možeš reći da nemaju solidne karijere. Santos je maksimalno odmakao od ostalih. Znajući da će Romera i Grbić u Borac, šampiona, to je respektabilan podatak iako možda neke ekipe i nisu toliko jake, ne mogu ni porediti neke igrače, Santos je sa 20 otišao dalje, dok je JdS sa 29 prešao u Radnik. Baš ćemo pogledati gdje će otići igrači koje spominjemo. Možda su neki i one-season wonderi trenutno ali da ima interesantnih igrača kod njih, ima. U cijeloj priči je najbitniji podatak da često ubodu sa strancima koji u momentu igranja budu ključni igrači i često školuju ostatak lige, nekad su to Amoah, Santos, danas su to Španci. U poređenju sa nama, imaju puno bolje skauta i češće pronađu strance sa egzotičnih destinacija sa kojim ubodu, nego što to mi uradimo.

Koga smo mi pronašli i našli a da je došao direktno kod nas a da je sa uspjehom nosio naš dres? Na prste jedne ruke se mogu nabrojati.
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Ja bi prioritet dao dovođenju igrača iz naše lige, i poneki sa strane. Finansijski stojimo jako dobro, pri samom vrhu ligu, tako da svakog možemo pridobit. U našoj ligi ima prilično dobrih igrača, ne vidim da su ovi po regionu nešto bolji izuzev u 2-3 kluba.
AmarAmarOsimOsim

UzivaocKajkuta je napisao/la: 22 tra 2026, 19:34
Nikola je kvalitetan golman ali ipak bih prednost dao Ikanoviću. Momak je već izgrađen golman. Nedostaje mu jedna utakmica do jubilarne, 80-te utakmice u federalnoj ligi. Uz sve to, zaštićeno je godište. 20 godina puni u julu. Visok je oko 190-191. Imam neke indicije pa čak i informacije da ga Zuban drži kod sebe u agenciji. Sigurno da bi od Šehića i Hasagića mogao puno toga da nauči. Ćosića svakako ostaviti kao treću opciju. Tu se slažemo. Nadam se da će i on da napreduje sa Kenom, kao što je i Muftić, onomad.
Mehanicar

Post Postao/la Mehanicar »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 22 tra 2026, 19:57
Mehanicar je napisao/la: 22 tra 2026, 19:29 Gdje su svi nabrojani osim Santosa?
Amoah - Al-Hamra.
Santos - Melbourne.
Pascual - Borac.
Molls - Östersunds.
Amoah - Čelik.
Gbegbe - Podgorica, danas slobodan igrač.
JdS - bio u Radniku, danas slobodan igrač.
Douglas - Pekanbaru, bio u Hegelmannu.

Ne možeš reći da nemaju solidne karijere. Santos je maksimalno odmakao od ostalih. Znajući da će Romera i Grbić u Borac, šampiona, to je respektabilan podatak iako možda neke ekipe i nisu toliko jake, ne mogu ni porediti neke igrače, Santos je sa 20 otišao dalje, dok je JdS sa 29 prešao u Radnik. Baš ćemo pogledati gdje će otići igrači koje spominjemo. Možda su neki i one-season wonderi trenutno ali da ima interesantnih igrača kod njih, ima. U cijeloj priči je najbitniji podatak da često ubodu sa strancima koji u momentu igranja budu ključni igrači i često školuju ostatak lige, nekad su to Amoah, Santos, danas su to Španci. U poređenju sa nama, imaju puno bolje skauta i češće pronađu strance sa egzotičnih destinacija sa kojim ubodu, nego što to mi uradimo.

Koga smo mi pronašli i našli a da je došao direktno kod nas a da je sa uspjehom nosio naš dres? Na prste jedne ruke se mogu nabrojati.
Jedino je Santos vrijedan spomena. Ostalo je sve u 5 deka sa igracima sto su kod nas prosli. U svakoj ekipi ima neko interesantan. Nama je Jabera preporucio covjek sto zna svoj posao, silom prilika je dobio sansu i postao je jedan od najbolji igraca lige. Da nije arap vjerovatno bi bio sad negdje na zapadu. Nabrojao si autobus imena, a realno 1 je igrac(Santos).
Vini brazilac tu u 5 deka sa ostalim egzotičnim igracima iz Rudara. Od 2 egzoticna, 1 smo uboli.
I nije isto biti igrac za Rudara i igrac za Zelju. Oni imaju neku konekciju da se utrpaju neki igraci, ali toga ima i kod nas samo nisu egzoticni. Nama treba dobar skauting, ali ovo kod Rudara nije skauting. Skauting je kad iskopas nekog iz nizih liga ili neko dijete. Pa imas od njega nesto na duze staze, pa i zaradis. Jaber je skauting(ne nas, ali ga je neko skautirao i slucajno kod nas zavrsio). Steta sto nije bio neko kao Savo u tom periodu.
Odgovori