FK Željezničar
- PlavaPorodica
Re: FK Željezničar
Ma to je ono, što sam pisao kad je Mirvić tek stigao u klub..
Da ćemo mi potrošiti imena i imena, vremena i vremena, preboljeti sve dječije bolesti, dok ne nađemo prave ljude koji rade posao.
Sarajevo već 15ak godina ima finansije, šta su uradili u tom periodu?
Možeš ti rasipati se koliko god hoćeš, kad će neko sa mnogo skromnijim budžetom biti u tom trenutku bolji od tebe, jer imaju kvalitetnije osobe u i oko kluba.
Novac je samo olakšavajuća okolnost, bez koje je teško funkcionisati (gotovo nemoguće) u današnjem vaktu, ali i dalje to ništa ne znači, pogotovo na našem podneblju, gdje je jako malo kvalitetnih ljudi koji bi radili posao na jednom zadovoljavajućem evropskom nivou.
Da ćemo mi potrošiti imena i imena, vremena i vremena, preboljeti sve dječije bolesti, dok ne nađemo prave ljude koji rade posao.
Sarajevo već 15ak godina ima finansije, šta su uradili u tom periodu?
Možeš ti rasipati se koliko god hoćeš, kad će neko sa mnogo skromnijim budžetom biti u tom trenutku bolji od tebe, jer imaju kvalitetnije osobe u i oko kluba.
Novac je samo olakšavajuća okolnost, bez koje je teško funkcionisati (gotovo nemoguće) u današnjem vaktu, ali i dalje to ništa ne znači, pogotovo na našem podneblju, gdje je jako malo kvalitetnih ljudi koji bi radili posao na jednom zadovoljavajućem evropskom nivou.
- AhmedNurudin
Nadam se da je ova štetočina i podguzna muha Velimira Zajeca samo jedan od promašenih tekstova divljih portala. Čak da se i ne dodirnemo kompletnog sportskog segmenta dotičnog uradio je dvije stvari na granici sa zakonom praktično. Prvo je preko noći od V.D. sportskog direktora postao S.D. bez da je iko imao saznanja. Druga stvar su sumnjivi ugovori oko igrača Samy Mmae'a. Napravili su od njega skoro najplaćenijeg igrača na 4 godine koje Dinamo još uvijek plaća dok je on u B ekipi Qarabaga. Ova situacija mi je poznata. Skoro je Tomo Šokota dao izjavu da Marić 6 mjeseci nije komunicirao sa skautskom službom. Njegovo razbacivanje je isto priča za sebe. 2.5 miliona za Cordobu bez ikakve provjere zdravstvenog stanja posljedica vidljiva i danas. Pred početak prošle sezone je pustio Frana Brodića i Dinamo ostavio samo na jednom napadaču jer je Petković već vukao povredu. Propustio je Marina Šotičeka. Pripremanje otkaza Jakiroviću, cirkus oko Bjelice i završni čin sa Canavarom. Valjalo je sklopiti ekipu koja će pored prosječne rijeke i gatuzovog hajduka ispustiti titulu. Ovo pišem kao neko ko dosta prati i Dinamo i ima veliki prijatelja među baš zagriženim navijačima Dinama. O Mariću niko lijepo slovo nema za reći. Takva osoba nikako ne može biti dobra za Željezničar. Ima sve one osobine koje pokušavamo izbaciti iz Kluba. Manjak transparentnosti, glupe odluke i slično...Mi jednostavno moramo prelomiti oko SD-a uskoro ako mislimo ozbiljno. Samo osobe sa ovako kontaminiranim CV-em ne trebaju ući u razmatranje.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.
Ali nije mi jasno otkud onda da se povezuje sa nama ako bukvalno nema jesno slovo da pise u pozitivnom smislu?
- UzivaocKajkuta
- BukiBiščević
Ma Erick je sve svoje (ne)kvalitete pokazao kada god smo imali inicijativu na terenu, jednostavno nesposoban za bilo šta kao vezni igrač, niti je dobar prema naprijed, da zna i smije povući loptu, uputiti korisne pasove, niti je dobar defanzivno, često je sjeckao igru i pravio glupe prekršaje. Radovac možda nije najbolji u defanzivi, ali sa Miloševićem na terenu, naše iznošenje i kontrola lopte izgledaju maestralno, dok sa ovom ublehom to je bila živa patnja. Uz to sve ti uzima mjesto stranca jer je iz nekog razloga bolje on nego mali Gojak da uđe tih 15-20 minuta. Ali eto, sve struke od jula prošle godine do danas znaju bolje i više nego mi.PatrickGerhardt je napisao/la: ↑22 ožu 2026, 21:50Kakvo gašenje igre kako je Savo dosao nam se dešava kad erick udje, nevjerovatnoBukiBiščević je napisao/la: ↑22 ožu 2026, 17:10 Nema Ericka na derbiju, napokon da ima neke koristi od njega![]()
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
- AmarAmarOsimOsim
Ako je tačno da je drugi kandidat Nikoličius, onda bi Marić bio još veći skandal. Nadam se da će Sanin i ljudi koji odlučuju da dobro preispitaju odluke koje donose.
-
jointunija
Mislim da se i Savo nešto pita,jer će direktno biti u poslu sa budućim SD.
Napokon je i ona Amira napustila klub,dobro nas je izmuzla svih ovih godina,a o neradu da ne pričam.Ali je uredno već tužbu podnijela.
Napokon je i ona Amira napustila klub,dobro nas je izmuzla svih ovih godina,a o neradu da ne pričam.Ali je uredno već tužbu podnijela.
E ako ste im stvarno dali 1000 ulaznica za 12 maraka upucajte se svi u klubu. Obavezno i nas držite zaključane dok oni ne izađu.
Gadite mi se više
Gadite mi se više
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
- Lokomotifa
Ako je ovo tačno, treba bojkotovati derbi, ja talačku krizu više prolaziti neću. Prošla dva puta bilo je ljudi pozlilo im je na onom uskom prolazu gdje čeka hiljadu ljudi. Zbog kretena treba pasti mrtva glava, jesu li oni nornalni?
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Mogli bi Sanina tjerati i prije jula ako ovako nastavi. Naravno ako ima istine da smo im dali hiljadu karata. Bude li istina ja cu prvi biti protiv svake osobe u klubu, makar to bio moj otac tamo.
Yebu nas po raznim selendrama, a sad da me i na Grbavici zajebavaju. Bujrum “zeljovci” u klubu, da vidimo koliko boli tuki za vasim navijacima
Yebu nas po raznim selendrama, a sad da me i na Grbavici zajebavaju. Bujrum “zeljovci” u klubu, da vidimo koliko boli tuki za vasim navijacima
- BukiBiščević
Otkud info da smo im dali hiljadu? Bruka i sramota ako bude istinita.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Nadam se da ima neko pametan u klubu da to zaustavi ili da će se Manijaci oglasiti u idućih dan-dva dok nije kasno. Problem je naravno i što su oni nama dali 5% koševa za 20KM kartu u decembru a sada mi njima dajemo 1000 po 12KM a u pitanju je zdenka na sjeveroistoku dakle imat ćemo tampon zone sa obje strane i faktički ćemo na njih i tampon izgubiti 2500-3000 naših navijača. Lasalamet.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.