FK Željezničar

Orvel

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Orvel »

Nije valjda da cemo u klubu napokon imati ljude iz fudbala?
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

valjda ce sta od brke da bude
trofeji su tu
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Virtu4L je napisao/la: 17 ožu 2026, 18:39 Premijer liga BiH: 2000–01, 2001–02, 2009–10, 2011–12, 2012–13
Kup BiH: 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12
Superkup BiH: 2001

AMAR OSIM

:pivo: :pivo:
Da,da sjetimo se samo rahmetli Landže i Ahmetbegovića, rezultata, igre, pojačanja kod Ratka Ninkovica. Naravno Pomozi.ba je mnogo bliže toga se i ovi mlađi sjećaju...
Može Mirvić dovesti koga hoće, ali ovo bi bio jedan veliki korak unazad.
Levin

Post Postao/la Levin »

Ko uopšte savjetuje Mirvića po pitanju donošenja odluka? Ima li iko tu informaciju? Sve sam mislo da je Gredić tu negdje a od njega ni traga ni glasa.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Orvel

Post Postao/la Orvel »

Eno i Karamarko povrijedjen? Dobro smo pripremali igrace proslu godinu..
PatrickGerhardt

Post Postao/la PatrickGerhardt »

Orvel je napisao/la: 17 ožu 2026, 21:51 Eno i Karamarko povrijedjen? Dobro smo pripremali igrace proslu godinu..
Ja sam mislio onaj Saric ozbiljan strucnjak kad on gori od svih sto su se vrtili po BiH
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

PatrickGerhardt je napisao/la: 17 ožu 2026, 22:05
Orvel je napisao/la: 17 ožu 2026, 21:51 Eno i Karamarko povrijedjen? Dobro smo pripremali igrace proslu godinu..
Ja sam mislio onaj Saric ozbiljan strucnjak kad on gori od svih sto su se vrtili po BiH
Jel realno, 5 igrača s težim povredama od tog 4 ligamenti....
Ovo nije zapamćeno u svijetu fudbala čak ni kad su mesari iznosili igrače s terena pogibejnim startovima...
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

PatrickGerhardt je napisao/la: 17 ožu 2026, 22:05
ja ne znam kad smo zadnji put uboli sa kondicionim
trofeji su tu
Lokomotifa

Post Postao/la Lokomotifa »

Pošto na ovom forumu znam da neće biti pitarskih i botovskih odgovora zanima me zna li iko je li fakat ide Amar za sportskog i je li Sanin razgovarao sa grupom oko toga?

Mislim da trebaju svi zajedno popiti kafu i spustiti lopticu jer je Željezničar iznad svih nas i svih ličnih sujeta. Tu me je Nijaz razočarao za sva vremena. Nadam se da će ovi ostali biti pametni.

Već sam rekao ako Amar i Savo budu na istoj talasnoj dužini to može biti top priča. Ali ako njima dvojici proradi tvrdoglavost, a obojica su tvrdoglavi, neće biti dobro. Nadam se da će biti ovo prvo.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

Lokomotifa je napisao/la: 18 ožu 2026, 08:49 Pošto na ovom forumu znam da neće biti pitarskih i botovskih odgovora zanima me zna li iko je li fakat ide Amar za sportskog i je li Sanin razgovarao sa grupom oko toga?

Mislim da trebaju svi zajedno popiti kafu i spustiti lopticu jer je Željezničar iznad svih nas i svih ličnih sujeta. Tu me je Nijaz razočarao za sva vremena. Nadam se da će ovi ostali biti pametni.

Već sam rekao ako Amar i Savo budu na istoj talasnoj dužini to može biti top priča. Ali ako njima dvojici proradi tvrdoglavost, a obojica su tvrdoglavi, neće biti dobro. Nadam se da će biti ovo prvo.
Pa trebaju biti razgovori koliko znam sa osikom, ali sam nacuo da ce postovati stavove grupe. Ovo nije 100% da se razumijemo i tek cemo vidjeti kad Sanin dodje.
jointunija

Post Postao/la jointunija »

Kad Sanin dođe trebao bi se imenovati novi UO,za Statut sam pisao da će biti usvojen,čak je jedan ministar iz Vijeća Federacije bio na tekmi protiv Zrinjskog.Razgovor Sanin-Osim je vođen prošle subote,proteklo korektno,znat ćemo više kad stigne Mirvić i kad se sjedne kako treba.
Levin

Post Postao/la Levin »

Da budem potpuno iskren, lično nisam za povratak Amara Osima na neku bitnu poziciju u klubu.

Ne zbog trenerskih ili menadžerskih kvaliteta, koji su potpuno neupitni – o tome zaista ne treba trošiti riječi. Dovoljno je pogledati osvojene trofeje i omjer pobjeda i poraza dok je vodio klub. Također, nije ni zbog njegovog (ne)poznavanja materije. Iskreno mislim da ne postoji osoba bliska klubu koja bolje poznaje domaću i regionalne lige. Govoriti o njemu kao o nekome ko je “outdated” također je suvišno – dovoljno je pogledati rezultate koje trenutno imaju Rahimić, Marinović i Štimac.

Isto tako, nije ni zbog svih priča koje kruže o njemu, a koje su vezane za poslovanje kluba, jer mislim da se njemu fakturiše mnogo više nego što treba. Trener, prije svega, može odgovarati isključivo za sportske rezultate, a iako je bio indirektno uključen u neke poslovne odluke, to nije mogao raditi sam – neko je to na kraju morao odobriti. Sve te priče su, po mom mišljenju, jedno veliko blaćenje najtrofejnijeg trenera, čija bi slika realno trebala stajati na samom ulazu u stadion, kao podsjetnik na neke od najblistavijih momenata ovog kluba u novijoj historiji.

Nisam za njegov povratak zato što se bojim da s Amarom dolazi i ostaje u klubu i mahala, koja je velikim dijelom problem funkcionisanja kluba. Turković, Bekrić, Gušo, kao i mnogi drugi, itekako bi našli i obezbijedili svoje mjesto u klubu. Također, Amar je uvijek imao običaj da se okruži pogrešnim ljudima poput Badžaka i sličnih njemu. Realno, ako želimo funkcionisati kao moderan i profesionalan evropski kolektiv, bojim se da Amar nije rješenje. Ne sumnjam da bi donio određenu rezultatsku stabilnost, ali bi ista ta mahala koju okuplja mogla, čim on ode, ozbiljno poljuljati klub i voditi se isključivo ličnim interesima.

Ako Sanin želi postaviti klub na neke moderne temelje, s dugoročnim ambicijama, moraju se pronaći nova rješenja koja će klub povesti ka svjetlijoj budućnosti. Svaka čast Amaru i hvala mu na svim trofejima. Nadam se da će nove generacije njegovo ime postaviti tamo gdje i treba biti, ali u ovom trenutku smatram da on nije rješenje za budućnost kluba.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Virtu4L

Post Postao/la Virtu4L »

Amar Osim je potrebniji Želji nego što je Željo potreban Amaru Osimu. To treba biti polazna tačka.

Lijepo je slušati priče o stabilnom, modernom klubu, novim i ozbiljnim ljudima, ali nikad nemojte zaboraviti da pričamo o ligi i savezu gdje se treba valjati u blatu, boriti se za svoje interese, lobirati. Novi ljudi mogu imati ne znam ti kakve reference, ali te reference im ne znače apsolutno ništa u ovoj travestiji od takmičenja.

Imate mnogo podkasta, intervuja sa našim bivšim igračima i dobro obratite pažnju šta je apsolutno svaki od njih govorio o Amaru. Pazite, pričamo o čovjeku koji ih je terorisao, sabotirao odlaske i transfere, ali niti jedan od njih ništa ružno nije ni pomislio o njemu - naprotiv. Posljednji takav podkast je onaj sa Lazarom Popovićem kod Sanela, pogledajte pa ćete vidjeti kako je došao u Želju, Amar ga vratio s pola puta, čovjek krenuo kući nakon prvog treninga.

Nesuglasice sa Amarom su fingirane, bar dobar dio njih, svaki sudski proces protiv njega su izgubili, to naravno nisu objavili. Dobar dio njih je odmah u startu odbačen, gdje je i sudijama bilo komično. Nisu objavili ni to da je Željo morao platiti sudske troškove tih propalih tužbi, a svi su znali da su bile neosnovane, jedini cilj je bio da čovjeku sruše ugled.

Čovjek počisti sve svoje račune, podigne zadnju marku sa njih, podijeli plate igračima a onda mu Senad Misimović traži da dokaže da je to uradio, dok je on uredno evidentirao sve pozajmice i naplatio kamatu na njih, pravdajući se da je to tako moralo po zakonu.

Kad je pokrenuta istraga protiv Amara, odmah su poletili da to dojave Klixu i lešinarima, pa kad su ispali smiješni na sudu, nisu se izvinili. Nije se više oglašavala smradina i ološ Nihad Selimović, a na sudu od sramote nije smio podići glavu i pogledati bilo koga u oči.
jointunija

Post Postao/la jointunija »

Ima smisla šta si napisao,90% tih ljudi su mu zabili nož u leđa.On je doveo i Senada i Jaska,znamo kako je završilo,čak i kum!
Orvel

Post Postao/la Orvel »

Levin je napisao/la: 18 ožu 2026, 11:32 Da budem potpuno iskren, lično nisam za povratak Amara Osima na neku bitnu poziciju u klubu.

Ne zbog trenerskih ili menadžerskih kvaliteta, koji su potpuno neupitni – o tome zaista ne treba trošiti riječi. Dovoljno je pogledati osvojene trofeje i omjer pobjeda i poraza dok je vodio klub. Također, nije ni zbog njegovog (ne)poznavanja materije. Iskreno mislim da ne postoji osoba bliska klubu koja bolje poznaje domaću i regionalne lige. Govoriti o njemu kao o nekome ko je “outdated” također je suvišno – dovoljno je pogledati rezultate koje trenutno imaju Rahimić, Marinović i Štimac.

Isto tako, nije ni zbog svih priča koje kruže o njemu, a koje su vezane za poslovanje kluba, jer mislim da se njemu fakturiše mnogo više nego što treba. Trener, prije svega, može odgovarati isključivo za sportske rezultate, a iako je bio indirektno uključen u neke poslovne odluke, to nije mogao raditi sam – neko je to na kraju morao odobriti. Sve te priče su, po mom mišljenju, jedno veliko blaćenje najtrofejnijeg trenera, čija bi slika realno trebala stajati na samom ulazu u stadion, kao podsjetnik na neke od najblistavijih momenata ovog kluba u novijoj historiji.

Nisam za njegov povratak zato što se bojim da s Amarom dolazi i ostaje u klubu i mahala, koja je velikim dijelom problem funkcionisanja kluba. Turković, Bekrić, Gušo, kao i mnogi drugi, itekako bi našli i obezbijedili svoje mjesto u klubu. Također, Amar je uvijek imao običaj da se okruži pogrešnim ljudima poput Badžaka i sličnih njemu. Realno, ako želimo funkcionisati kao moderan i profesionalan evropski kolektiv, bojim se da Amar nije rješenje. Ne sumnjam da bi donio određenu rezultatsku stabilnost, ali bi ista ta mahala koju okuplja mogla, čim on ode, ozbiljno poljuljati klub i voditi se isključivo ličnim interesima.

Ako Sanin želi postaviti klub na neke moderne temelje, s dugoročnim ambicijama, moraju se pronaći nova rješenja koja će klub povesti ka svjetlijoj budućnosti. Svaka čast Amaru i hvala mu na svim trofejima. Nadam se da će nove generacije njegovo ime postaviti tamo gdje i treba biti, ali u ovom trenutku smatram da on nije rješenje za budućnost kluba.
Svako ima pravo na svoje misljenje ali na kraju ce Mirvic odluciti. Ja razumijem sve sto si napisao i u neku ruku se mogu i sloziti u dijelu da bi se mahalalo. Ali to ne moze biti samo do jednog covjeka. Isto tako ovo okruzivanje pogresnim ljudima u proslosti, pricamo za vremena totalne besparice i gdje se moralo prezivljavati iz godine u godinu a pravili su se i rezultati. Nije da je imao opciju da bira kojeg milionera za finansije staviti.

Kako bi se sve to uklopilo, niko ne zna niti ce znati ako se ne desi. Imamo primjer u komsiluku gdje su tolike godine i milione sprzili na upravo ovo sto ti pricas (europske ugladjene ljude koji razumiju fudbal bla bla), pa su godinama plivali nestabilni ali sa parama. Jedino sad kad je postavio Mamica u klub (koji nije ugladjen i fin, a fkt zna fudbal) tek sad su poceli raditi ozbiljniji posao sto se tice ekipe i pocinju otplacivati ulozeno.

Mi mozemo eksperimentisati sa novim stvarima godinama dok ne ubodemo, po mom misljenju je bolje staviti Osima sad i vidjeti sta mozemo sa trenutnim "legendama" kluba. Ako se pokaze da niko od njih nije dorastao tom poslu, nikad nije kasno za "strance". Ali treba znati da nasa liga niti je poznata strancu, niti je stranac poznat nama. Sto se pokazalo opet u komsiluku ali i kod nas sa Stojanovicem i kojekakvim slovencima od prije 10ak godina.
Odgovori