FK Željezničar
- AhmedNurudin
Re: FK Željezničar
Ma svjestan sam ja smećarskih novinara, ali nešto baš u zadnje vrijeme uzimaju puno slobode oko našeg Kluba. Igrač potpisao, pa nije potpisao, trener dolazi pa trener ne dolazi. Da ne spominjem u prethodnom periodu ako ima i naznaka recimo da se malo zakasnilo sa nekim plaćanjem idu članci tipa "Nova kriza u Željezničaru". Napravimo mi svi nekada lapsus i na poslu grešku, ljudi smo ali kod njih je očita namjera. Kada bi im Klub uskratio akreditacije za press i pokazao neku reakciju sigurno bi promijenili taj smećarski stav. Oni su tu zbog Kluba a ne Klub zbog njih. Kada bi im tako nešto uradio, recimo klixu za naredne vijesti bi 17 puta zvali i provjeravali sve izvore. Fino je to Dinamo riješio krajem prošle polusezone kada Kovačević nije davao izjave za medije već samo za klupske kanale. Možemo i mi to uraditi, navijači bi se strpili, svakako su pitanja u 90% slučajeva debilna.godrina je napisao/la: ↑28 vel 2026, 09:15Ma oni lupaju yebe se njih. To je tako svugdje i onda samo prepisuju jedni od drugih.AhmedNurudin je napisao/la: ↑27 vel 2026, 23:55 Dobro Dželo reče da sačekamo. Ne znam stvarno otkud ovoliko mahale oko Kluba a ponadali smo se da je to iza nas. Iskreno da sam na mjestu nekoga iz Kluba razmislio bi o oduzimanju akreditacije pojedinim medijskim kućama i portalima, ovo već prelazi u bezobrazluk. Sablji uvijek dobrodošlica.
Valjda naprave pametnu odluku, znam da nije nimalo jednostavno.
Vidim ima ugovor samo do ljeta, odlična statistika u Pazaru, 5 utakmica 5 golova, baš ispada da nam je bila greška što nismo ovakve igrače zimus ganjali a ne one austrijske nehljebare. Rado bi ga vidio na ljeto u našem dresu.AmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑28 vel 2026, 14:06 Nadam se da ću da proguram Camaja u klub sa pisanjem po forumima. I danas odličan. Bio je učesnik kod gola.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.
- AmarAmarOsimOsim
Učesnik kod oba gola danas. Odličan igrač a siguran sam da nema preko 5000€ platu, ako i toliko.AhmedNurudin je napisao/la: ↑28 vel 2026, 17:51 Vidim ima ugovor samo do ljeta, odlična statistika u Pazaru, 5 utakmica 5 golova, baš ispada da nam je bila greška što nismo ovakve igrače zimus ganjali a ne one austrijske nehljebare. Rado bi ga vidio na ljeto u našem dresu.
Nikada toliko lažnih vijesti, najava, objava, dolazaka igrača, trenera, sportskih direktora nije bilo o Želji od svih medija bez izuzetka. Pitate li se zašto je to, I ima li to neki cilj?
Nikada više lažnih profila, botova, plaćenih profila, torpedera, po raznim pdf-ovima, facebook-u, Instagram.
Nikada više laži, napada na upravu, u veoma kratkom periodu, pa nije se ovoliko napadalo ni kada za kifle nismo imali, kada nismo uplatnice ispunjavali, kada su predsjednici kod sudija tražili da našem treneru da crveni karton, kada smo po 5 komada za poluvrijeme primali, kada smo bolesnom čovjeku dali da dovodi koga hoće....znači nikada.
Stiglo je 10 anonimnih pritužbi na statut, ko zašto?
Mislim da prije nego počnemo napadati, sami sebe zapitamo zašto se sve ovo radi? Koji su motivi? Ako sami sebi odgovorimo, onda opletimo....
Nikada više lažnih profila, botova, plaćenih profila, torpedera, po raznim pdf-ovima, facebook-u, Instagram.
Nikada više laži, napada na upravu, u veoma kratkom periodu, pa nije se ovoliko napadalo ni kada za kifle nismo imali, kada nismo uplatnice ispunjavali, kada su predsjednici kod sudija tražili da našem treneru da crveni karton, kada smo po 5 komada za poluvrijeme primali, kada smo bolesnom čovjeku dali da dovodi koga hoće....znači nikada.
Mislim da prije nego počnemo napadati, sami sebe zapitamo zašto se sve ovo radi? Koji su motivi? Ako sami sebi odgovorimo, onda opletimo....
+1Veteran je napisao/la: ↑28 vel 2026, 18:17 Nikada toliko lažnih vijesti, najava, objava, dolazaka igrača, trenera, sportskih direktora nije bilo o Želji od svih medija bez izuzetka. Pitate li se zašto je to, I ima li to neki cilj?
Mnogi me često pitaju u kolikoj mjeri gledaoci svojim reakcijama mogu utjecati na igrače, na tok utakmice i njen krajnji ishod.
Igrajući već dugo godina, pomalo sam već očvrsnuo na sve vanjske utjecaje, pa i na reagiranje gledalaca. Dok sam bio mlađi igrač početnik, uzbuđivala me je svaka reakcija iz gledališta, pozitivna ili negativna. Međutim, bilo bi idealno kad bi svaki igrač bio "gluh i nijem" na sve što se događa u gledalištu, jer bi mu tako bilo svejedno igra li kod kuće ili u gostima.
Činjenica je, ipak, da je lakše igrati kad te publika ponese svojim bodrenjem. Međutim, ne ide uvijek kako bismo željeli i nakon nekoliko pogrešnih poteza do ušiju dopru zvižduci i ostali znaci negodovanja.
Na mladog neiskusnog fudbalera, pogotovo na onog koji ima slabije živce, to djeluje negativno, naprosto osjeti nemoć u nogama.
U takvim slučajevima mi igrači više volimo da navijači šute, nego da nas na taj način "bodre". A upravo onda kada ne ide, kada se griješi, ili kad protivnik vodi – najpotrebnija nam je podrška iz gledališta. Međutim, kao po pravilu, navijači tada najviše protestiraju, a mlađi igrači se izgube i ne znaju što bi s loptom.”-Ivica Osim
Igrajući već dugo godina, pomalo sam već očvrsnuo na sve vanjske utjecaje, pa i na reagiranje gledalaca. Dok sam bio mlađi igrač početnik, uzbuđivala me je svaka reakcija iz gledališta, pozitivna ili negativna. Međutim, bilo bi idealno kad bi svaki igrač bio "gluh i nijem" na sve što se događa u gledalištu, jer bi mu tako bilo svejedno igra li kod kuće ili u gostima.
Činjenica je, ipak, da je lakše igrati kad te publika ponese svojim bodrenjem. Međutim, ne ide uvijek kako bismo željeli i nakon nekoliko pogrešnih poteza do ušiju dopru zvižduci i ostali znaci negodovanja.
Na mladog neiskusnog fudbalera, pogotovo na onog koji ima slabije živce, to djeluje negativno, naprosto osjeti nemoć u nogama.
U takvim slučajevima mi igrači više volimo da navijači šute, nego da nas na taj način "bodre". A upravo onda kada ne ide, kada se griješi, ili kad protivnik vodi – najpotrebnija nam je podrška iz gledališta. Međutim, kao po pravilu, navijači tada najviše protestiraju, a mlađi igrači se izgube i ne znaju što bi s loptom.”-Ivica Osim
- AhmedNurudin
AmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑28 vel 2026, 18:14Učesnik kod oba gola danas. Odličan igrač a siguran sam da nema preko 5000€ platu, ako i toliko.AhmedNurudin je napisao/la: ↑28 vel 2026, 17:51 Vidim ima ugovor samo do ljeta, odlična statistika u Pazaru, 5 utakmica 5 golova, baš ispada da nam je bila greška što nismo ovakve igrače zimus ganjali a ne one austrijske nehljebare. Rado bi ga vidio na ljeto u našem dresu.
- AhmedNurudin
Dobrodošao Savo, sretno.
Hairli....dolazi sa cijelom ekipom. Napokon da se mahalaši i intetesdžije uklone.
- AmarAmarOsimOsim
Konačno. Sad čitam reče u ponedjeljak stiže na potpis. Znači da će Dino da odradi utakmicu sa Zrinjskim. Šteta, ali šta je tu je. Interesantno da klub naglasi da sa njim stiže kompletan stručni štab - pomoćni treneri, kondicioni i analitički tim. Ne pamtim kad se to desilo posljednji put odnosno i nije se nikad desilo. Odmah u početku ima bolju situaciju od prethodnika bar u tom segmentu.
Sretno i dobrodošao! Nadam se da će biti uspješno. Imam neki dobar osjećaj. Dođimo na stadion u ponedjeljak i podržimo ekipu u jako teškom momentu.
Sretno i dobrodošao! Nadam se da će biti uspješno. Imam neki dobar osjećaj. Dođimo na stadion u ponedjeljak i podržimo ekipu u jako teškom momentu.
- AhmedNurudin
Jubilarni deseti Turnir prijateljstva na Zlatiboru ulazi u završnu fazu, a domaćin i organizator turnira Savo Milošević podijelio je utiske za Sport Klub.
Zanimljivo je da su ove godine u polufinale uspjele da se plasiraju po jedna ekipa iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. „To je draž ovog turnira! Naravno, svega je bilo u proteklih deset godina. I svaka nova godina donosi neke nove stvari“, zadovoljno ističe bivši selektor Zmajeva Savo Milošević.
„Evo, biću malo subjektivan, konačno je i moj Željo u polufinalu i jako mi je drago zbog toga. Mada suština cele ove priče jeste da svi dobiju šansu. Pričali smo već milion puta, ali nije zgoreg ponoviti pravu vrednost ovog turnira, a to je da se na pravi način klinci izmere u regionu i da steknu nova prijateljstva.“
Sve u svemu još jedna lijepa izjava vezana za naš Klub dok nije ni bilo naznaka da bi mogao biti njegov uposlenik. Ovo je iz ljeta 2024. Jedan od igrača koji je briljirao tada na turniru prijateljstva je Ernad Babaluk, možda je Savo zapamtio.
Zanimljivo je da su ove godine u polufinale uspjele da se plasiraju po jedna ekipa iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. „To je draž ovog turnira! Naravno, svega je bilo u proteklih deset godina. I svaka nova godina donosi neke nove stvari“, zadovoljno ističe bivši selektor Zmajeva Savo Milošević.
„Evo, biću malo subjektivan, konačno je i moj Željo u polufinalu i jako mi je drago zbog toga. Mada suština cele ove priče jeste da svi dobiju šansu. Pričali smo već milion puta, ali nije zgoreg ponoviti pravu vrednost ovog turnira, a to je da se na pravi način klinci izmere u regionu i da steknu nova prijateljstva.“
Sve u svemu još jedna lijepa izjava vezana za naš Klub dok nije ni bilo naznaka da bi mogao biti njegov uposlenik. Ovo je iz ljeta 2024. Jedan od igrača koji je briljirao tada na turniru prijateljstva je Ernad Babaluk, možda je Savo zapamtio.
- AhmedNurudin
Evo pišu da bi to mogli biti kondicioni Nenad Cvetković i analitičar Marko Stojanović. Vidim obojica su ga pratila i u Partizanu i u Olimpiji i u Reprezentaciji.AmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑28 vel 2026, 19:31 Konačno. Sad čitam reče u ponedjeljak stiže na potpis. Znači da će Dino da odradi utakmicu sa Zrinjskim. Šteta, ali šta je tu je. Interesantno da klub naglasi da sa njim stiže kompletan stručni štab - pomoćni treneri, kondicioni i analitički tim. Ne pamtim kad se to desilo posljednji put odnosno i nije se nikad desilo. Odmah u početku ima bolju situaciju od prethodnika bar u tom segmentu.
- PlavaPorodica
Da sam sretan, nisam.
Da sam tužan, nisam.
Onako ravnodušan.. Mislim da bi uspio popraviti malo rezultate da ima sa nekim kvalitetom i KARAKTEROM igrača da radi, ovako mrka kapa..
Radit ćeš, dok im ne dojadiš.. do bajrama , do 1.maja, do hidžretske nove godine, možda i dočekaš sljedeću sezonu, ali dalje nećeš moći..jedino ako pola ekipe ne otpišeš odmah u startu, pa da igramo sa ovih par omladinaca.
Da sam tužan, nisam.
Onako ravnodušan.. Mislim da bi uspio popraviti malo rezultate da ima sa nekim kvalitetom i KARAKTEROM igrača da radi, ovako mrka kapa..
Radit ćeš, dok im ne dojadiš.. do bajrama , do 1.maja, do hidžretske nove godine, možda i dočekaš sljedeću sezonu, ali dalje nećeš moći..jedino ako pola ekipe ne otpišeš odmah u startu, pa da igramo sa ovih par omladinaca.
Savin pomoćnik vodi utakmicu u ponedjeljak ?
Savo sretno i nadam se da ces pregurati i Bajram, i u Uskrs i Vaskrs i prvi maj al dabogda.
Jel istina da tek u ponedjeljak dolazi? Mi se fakat igramo sa klubom meni se cini. Igraci ti dolaze prekasno, treneri isto, prespori smo u svemu i izvan terena, ne samo na terenu.
I dalje sam misljenja da Savo nema trenerski kvalitet. Elokventan jeste i ima fudbalsko znanje. Pametan covjek. Ali ne poznaje ligu, ne pozmaje oranice, ne poznaje ekipu, nije u trenerskoj formi, NE ZNAM kakvu energiju donosi i da li je njegova energija dovoljma da pronudi ovu ekipu. Nadam se da ce.me.razuvjeriti
Jel istina da tek u ponedjeljak dolazi? Mi se fakat igramo sa klubom meni se cini. Igraci ti dolaze prekasno, treneri isto, prespori smo u svemu i izvan terena, ne samo na terenu.
I dalje sam misljenja da Savo nema trenerski kvalitet. Elokventan jeste i ima fudbalsko znanje. Pametan covjek. Ali ne poznaje ligu, ne pozmaje oranice, ne poznaje ekipu, nije u trenerskoj formi, NE ZNAM kakvu energiju donosi i da li je njegova energija dovoljma da pronudi ovu ekipu. Nadam se da ce.me.razuvjeriti