NK Čelik

Angažovati hitno veznog igrača kreatora kako bi riješili problem sa posjedom i kreativnosti u igri?

Anketa traje do: 17 vel 2026, 10:29.

Da
24
77%
Ne
4
13%
Još jedan i mozaik ekipe je sklopljen za napad na PL.
3
10%

Ukupno glasova: 31

Guest.1945

Re: NK Čelik

Post Postao/la Guest.1945 »

BatistutA19 je napisao/la: 12 vel 2026, 15:05 Meni je posebno drago da smo muski odigrali pravu borbenu utakmicu bez nekih grubih startova i neke prljave igre ,prava utakmica na terenu bez nekih tenzija i grubih startova.Jedini incindent je onaj sto je crnac izazvo kad je Sarajevo dalo gol..
Ko je dobar sa Durmom nek ga pita sta je reko Ljajicu na penalu prije izvodjenja.
Guest ti sto predlazes neko numerisanje poredis Bundes ligu sa ovim ,i ja bi to volio ali nemamo mi tu kulturu i necemo je nikad imat .Moro bi za svakog navijaca imat policajca da dodjes na svoje mjesto .To nikad kod nas nece bit .Mi sektor ne mozemo da ides u sektor svoj a kamoli da te ceka tvoja stolica neka numerisana na Zapadu.
On line puno cemo se nacekat na to dok je ovih navijaca na stadionu .Mozda neke buduce generacije
Sta je sa semaforom nekad je puno bolje izgledalo i prikazivalo igrace i kad je zuti i kad je gol.,sad pola radi pola ne radi .Da li je to toliki kvar da se ne moze rijesit ali neka aljkavost .Treba nekad i kritike napisat.
To nije tačno sve je stvar navike i nešto na što si primoran.Evo ti primjer engleza.Najgori navijači,bakljade, uletanje u teren, tuče....Pa šta su danas,misliš da je to kultura i odjednom to prestali raditi?Kod nas kad se skidala ograda sa zapada i istoka raja je mislila kako cemo uletati sa zapada i istoka svaku utakmicu kada igra Željo i Sarajevo i daćemo uderati sudije, pošto se visilo na njoj, pa šta danas imamo.Vidjet ćeš polahko, sve je do kluba, klub ako stane čvrsto iza toga išlo bi to ako ne prvi, drugi put glatko onda treci.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

I ja sam zadovoljan vecinom vidjenog sinoc. Cekamo brojke ulaznica, nadam se da je popratni sadrzaj donio dodatna sredstva klubu, a vjerujem da ce u narednim utakmicama biti i bolje. Razmisljao sam na pocetku utakmice kada su ona djeca mahala Celikovim zastavama, mozda bi bilo dobro imati grb robije ili necega drugog nama bitnog na centru svaku utakmicu. Mislim da bi izgledalo mocno.

Utakmicu smo odigrali iznad ocekivanog. Hora, Sivac, Durmo, Masetic vrh, Amoah dobar, ali predaja lopte dosta ispod onoga sto se ocekuje. Hodzic se lijepo snasao u vezi, ali tu ne moze stalan biti.
Ova je utakmica oslikala nasu igru. Jaki smo i cvrsti, ali prema naprijed se mucimo. Tako cijelu sezonu. Treba vise kreacije, uigranosti, automatizama i brzog razmisljanja da bi lopta se brze kretala i time i napad bio bolji.

Prije svih transfera govorio sam da nam treba vezni uz Kalesica i 29. Nakon njihovih odlazaka trebala su nam 3 vezna. Doveli smo 2, nedostaje jos jedan. Trebao nam je i jedan U21 kvalitetan da bi bili mirni. Gledam malo opcije i vidim Luku Lukanica kao slobodnog u21 veznog kojeg smatram kao upgrade na trenutnu vezu. Jedino nisam siguran racunaju li se igraci iz exyu kao u21 ili je to samo za one s bh drzavljanstvom. Nisam ga gledao, ali prema bivsim klubovima, minutazi i ocjenama trebao bi biti vrlo dobar za Federacije.

U prvenstvu, koliko god nezahvalno bilo, mozda bih zrtvovao Horu, naravno ako rezultat dozvoljava. Hodzic i Masetic se trebaju uigravati, Hora jeste nas najbitniji igrac, ali zbog manjka kvalitete i opcija, tu bih rasteretio u21 pravilo.

Inace, da pohvalimo Jusu i Regoju, od njihovog dolaska, na 28 utakmica primilo smo samo 18 golova.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

habuba je napisao/la: 12 vel 2026, 16:21 Ono sto ohrabruje jeste da se igra u drugom cak i popravila. Ljudi su imali posjed lopte, vidi se velika razlika u kvalitetu pogotovo kod pojedinih igraca poput Ljajica, Menala i Mujkica, ali bogami da ne bi onog penala ko zna kako bi zavrsilo. Ja nisam uopste nezadovoljan igrom i zalaganjem. Sada se ekipa mora motivirati da pruzi iste ili bolje partije i protiv ovih kupus ekipa u ligi.

100% mislim da su se prevazisle baklje. Nebi se iznenadio da popusimo kaznu u visini plate solidnog veznog za citavu polusezonu. Ebi ga znam da nekima daje taj neki gust, ali ako te to kosta toliko zbog dvije minute nekog adrenalinskog naboja onda treba da se razmisli kako i sta dalje.

Mislim da ce se i problem zapada rijsesiti u nadolazecem periodu. Slazem se sa komentarom od prije par stranica. Mozda treba razmisliti o prodaji karata po sekcijama prvo, prije numerisanja. Mi imamo nekih 7 sekcija na zapadu, dvije sekcije sa obe strane po 10km, slijedece 2 po 12km, i centralna sekcija 15km ulaz i onda redare na svih 6 ulaza i stepenicama i da upucuju narod. Bice guzve i bunjenja u pocetku ali ce se kroz pola sezone nauciti. Oni koji plate vise, nece sigurno dopustiti da im neko sjedi u sekciji a da oni izvise. Cak i numerisanje karti za ovakve utakmice nebi bila losa ideja, pogotovo ako se i tu uvede razlika u cijenama.
Nema sanse po sektorima sta ces dodje ti neko sjedne na mjestu ili stalno zvat policiju i rec sjedi mi na mjestu ili se potuc sa tom osobom ..Lahko je u sektor uci svoj i da ne mozes u drugi sektor ali kako sprecit po tribini.prelazenje sektora tu bi trebalo milion redara i policije .Nemamo mi kulturu za takve stvari.
Dodji ranije i trazi mjesto sebi i to je to ,kakvi mi i numerisanje .
BatistutA19

Guest.1945 je napisao/la: 12 vel 2026, 17:44
BatistutA19 je napisao/la: 12 vel 2026, 15:05 Meni je posebno drago da smo muski odigrali pravu borbenu utakmicu bez nekih grubih startova i neke prljave igre ,prava utakmica na terenu bez nekih tenzija i grubih startova.Jedini incindent je onaj sto je crnac izazvo kad je Sarajevo dalo gol..
Ko je dobar sa Durmom nek ga pita sta je reko Ljajicu na penalu prije izvodjenja.
Guest ti sto predlazes neko numerisanje poredis Bundes ligu sa ovim ,i ja bi to volio ali nemamo mi tu kulturu i necemo je nikad imat .Moro bi za svakog navijaca imat policajca da dodjes na svoje mjesto .To nikad kod nas nece bit .Mi sektor ne mozemo da ides u sektor svoj a kamoli da te ceka tvoja stolica neka numerisana na Zapadu.
On line puno cemo se nacekat na to dok je ovih navijaca na stadionu .Mozda neke buduce generacije
Sta je sa semaforom nekad je puno bolje izgledalo i prikazivalo igrace i kad je zuti i kad je gol.,sad pola radi pola ne radi .Da li je to toliki kvar da se ne moze rijesit ali neka aljkavost .Treba nekad i kritike napisat.
To nije tačno sve je stvar navike i nešto na što si primoran.Evo ti primjer engleza.Najgori navijači,bakljade, uletanje u teren, tuče....Pa šta su danas,misliš da je to kultura i odjednom to prestali raditi?Kod nas kad se skidala ograda sa zapada i istoka raja je mislila kako cemo uletati sa zapada i istoka svaku utakmicu kada igra Željo i Sarajevo i daćemo uderati sudije, pošto se visilo na njoj, pa šta danas imamo.Vidjet ćeš polahko, sve je do kluba, klub ako stane čvrsto iza toga išlo bi to ako ne prvi, drugi put glatko onda treci.
Ja znam da se to pokusalo sa reprezentacijom i sjecam se u Sarajevu jedne scene ,hajd mi smo tacno sjeli na svoju stolicu sjecam se 51 red na Zapadu imam kartu i sad tu protiv Grcke prva utakmica zvanicna nakon rata .Sad neki sjede ispod nas i dodje covjek sjeli mu ovi na mjesto i oni njemu hladno evo ti moja karta idi ti tamo u cosak i sta ces ti takvim.
Ma englezi kad to drzava sredjena i zakoni ,napravi prekrsaj zatvor je ,mozda je i to prekrsaj da zauzmes tudje mjesto.
Mi jedino sto smo naucili donekle u red stat kad ulazimo u stadion.
Ja u numerisanje ne vjerujem nikad jer mi smo takav narod ,moze u pozoristu ali bgm na stadionu ne vjerujem jos pogotovo ovakve utakmice..
Meni je gore sto mi prvi ne valjamo i sve hocemo minut do 12..Najveci problem sto velika vecina ceka posljednju minutu i odjednom ih puno udje i onda udju na ulaz na stepenice razgledaju i stoje i ne zna gdje ce a da se udje na vreme i polahko kako ko ulazi i nemas sta stojat nego sjedni oslobodi stepenice
Ja vjerujem da je sinoc puno bilo slobodnih mjesta ali ne vidis kad svi stoje na stepenicama.
BatistutA19

Rz88 je napisao/la: 12 vel 2026, 18:19 I ja sam zadovoljan vecinom vidjenog sinoc. Cekamo brojke ulaznica, nadam se da je popratni sadrzaj donio dodatna sredstva klubu, a vjerujem da ce u narednim utakmicama biti i bolje. Razmisljao sam na pocetku utakmice kada su ona djeca mahala Celikovim zastavama, mozda bi bilo dobro imati grb robije ili necega drugog nama bitnog na centru svaku utakmicu. Mislim da bi izgledalo mocno.

Utakmicu smo odigrali iznad ocekivanog. Hora, Sivac, Durmo, Masetic vrh, Amoah dobar, ali predaja lopte dosta ispod onoga sto se ocekuje. Hodzic se lijepo snasao u vezi, ali tu ne moze stalan biti.
Ova je utakmica oslikala nasu igru. Jaki smo i cvrsti, ali prema naprijed se mucimo. Tako cijelu sezonu. Treba vise kreacije, uigranosti, automatizama i brzog razmisljanja da bi lopta se brze kretala i time i napad bio bolji.

Prije svih transfera govorio sam da nam treba vezni uz Kalesica i 29. Nakon njihovih odlazaka trebala su nam 3 vezna. Doveli smo 2, nedostaje jos jedan. Trebao nam je i jedan U21 kvalitetan da bi bili mirni. Gledam malo opcije i vidim Luku Lukanica kao slobodnog u21 veznog kojeg smatram kao upgrade na trenutnu vezu. Jedino nisam siguran racunaju li se igraci iz exyu kao u21 ili je to samo za one s bh drzavljanstvom. Nisam ga gledao, ali prema bivsim klubovima, minutazi i ocjenama trebao bi biti vrlo dobar za Federacije.

U prvenstvu, koliko god nezahvalno bilo, mozda bih zrtvovao Horu, naravno ako rezultat dozvoljava. Hodzic i Masetic se trebaju uigravati, Hora jeste nas najbitniji igrac, ali zbog manjka kvalitete i opcija, tu bih rasteretio u21 pravilo.

Inace, da pohvalimo Jusu i Regoju, od njihovog dolaska, na 28 utakmica primilo smo samo 18 golova.
U 21 ja mislim mora bit drzavljanin BIH ,u tome i jest fora da pravis igrace i za klub i za reprezentaciju a ne da uzimas strance .
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Kad je BiH protiv Austrije igrala ovdje, ja bio na Jugu, i dolazi covjek sa kartom i trazi "svoje mjesto". Nasao ga je i naravno zauzeto bilo. Nakon prepiranja sa "uzurpatorom", covjek ode do redara i objasnjava mu da hoce svoje mjesto. Redar ga blijedo gleda kao da je ovaj pobjegao iz zice, i samo slijega ramenima, kao nemam ja nista s tim. Tako bi bilo i na nasim utakmicama...mi smo daleko od Evrope i Amerike koji prije svega imaju kulturu, onda organizaciju utakmice uz mnogo vise redara, a onda vjerujem i zakone prije svega klupske, gdje "uzurpator" moze se suociti sa zabranom posjete utakmicama. Dobro ovo sad nagadjam ali vjerujem da je tako. :D :D

Ono sto sada zeljno iscekujemo je broj prodatih karata, a ono sto manje zeljno iscekujemo je "cestitka" Saveza.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Ma samo doci na vrijeme na utakmicu i riješen problem ja sam sinoć sat i po ranije ušao znao sam da će gužva biti i ušao za pola minuta i riješeno
Kakvo numerisanje ja sinoć izašao da sebi kupim sta na štandu i ostavio na svom mjestu karton vratim se neko sjeo na moje mjesto sta ćeš sad svađati se nadi drugo mjesto i tjt
A bilo je vala raje dolazi zaštitar i govori ovo neće moći uci svi koliko ih vani ceka a ostalo 10 min do tekme
I eto izgleda da su slali te na druge tribine
A gužvu ja nikada onakvu vidio a bio sam na utakmicu sa Sarajevom u PL
Jučer je jedno na drugom bilo vala morao si čitavu utakmicu stojati
Ali ona atmosfera vrijedi vala ne žalim za porazom ni sekunde
Samo jedno ne volim ono baklje i ubacivanje u teren svašta tu ce nas savez oderati bogami dobro ali sta je tu je
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Almir2018 je napisao/la: 12 vel 2026, 19:59 Ma samo doci na vrijeme na utakmicu i riješen problem ja sam sinoć sat i po ranije ušao znao sam da će gužva biti i ušao za pola minuta i riješeno
Kakvo numerisanje ja sinoć izašao da sebi kupim sta na štandu i ostavio na svom mjestu karton vratim se neko sjeo na moje mjesto sta ćeš sad svađati se nadi drugo mjesto i tjt
A bilo je vala raje dolazi zaštitar i govori ovo neće moći uci svi koliko ih vani ceka a ostalo 10 min do tekme
Samo jedno ne volim ono baklje i ubacivanje u teren svašta tu ce nas savez oderati bogami dobro ali sta je tu je
Al vidi druze, ja sam usao na Jug malo poslije pet, i kad sam pogledao prema prostoru iza zapada, tamo se formirao red do one rampe parkinga, i to po troje stoje u redu. Nije bas sve ni do ljudi, i pred ovim ne trebamo zatvarati oci, nego ako se moze efikasno rijesiti ovaj problem, to i uciniti. Ponavljam opet, srecoma pa je i na tribini proslo sve kako treba i nije bilo nekih hitnih slucajeva. Jer da jeste, bila bi tragedija.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

Dabogda svaku tekmu onako zapad bio prepun!!!
Kaze moglo se kome sta desit,sta ce ti se bolan desit covjeka mi iz rova u ratu nosili tri sata do saniteta granata mu nogu izvalila i covjek eno ga i sad ziv! Jos ga nosis 10 minuta pa odmoris da ispusis cigaru pa hajd opet ga nosi. De ba malo cvrstine,muda,muskosti,neka guzve da je jos 1000 ljudi bilo vise na zapadu bilo bi jos bolje! Aaaaa ne sjecate se da su se na zapadu mjesta numerisala :D
A balavurdijo :mrgreen: 85god numerisano sve bilo,cijeli zapad sektori A,B,C,D,E,F Sektori A i sektori F su bili jeftiniji od sektora B,C,D,E. Sektori A i F su krajnji sektori zapada ;) ali to nije dugo trajalo,mozda 1 - 2 godine.
Jer raja skontala uzmu jeftinije sektore udju i sjednu na mjesto a kad podje utakmica prebace se na mjesta u sredini koja su ostala ne prodata :mrgreen:
MrAdislic
12. igrač

Post Postao/la MrAdislic »

Ne ulaze nam ljudi na vrijeme i treba vremena da se to nauci, kao i sa uclanivanjem i tim nekik stvarima da sve dodje na svoje...ali definitivno je bilo puno do lose organizacije prodaje karata, treba se to hitno popraviti jer da se nesto dogodi u buducnosti zatvorilo bi sve, a i ljudima ce se brzo zgadit sto ne mozes sjest,gledat,otic u wc bez ogromne guzve, kao i dijete da ti moze mirom sjesti,a ne na stepenice da se guzva, kao i da te ne salju na drugu tribinu..ali vjerujem da ce se to urediti sve.

Btw svi objavili i mislili da su se ovi zapalili haha, ali Robija stavila crno crvene dimne, pravo dobra zayebancija, samo sto se nije izreklamiralo lijepo :D
BatistutA19

phillies je napisao/la: 12 vel 2026, 19:59 Kad je BiH protiv Austrije igrala ovdje, ja bio na Jugu, i dolazi covjek sa kartom i trazi "svoje mjesto". Nasao ga je i naravno zauzeto bilo. Nakon prepiranja sa "uzurpatorom", covjek ode do redara i objasnjava mu da hoce svoje mjesto. Redar ga blijedo gleda kao da je ovaj pobjegao iz zice, i samo slijega ramenima, kao nemam ja nista s tim. Tako bi bilo i na nasim utakmicama...mi smo daleko od Evrope i Amerike koji prije svega imaju kulturu, onda organizaciju utakmice uz mnogo vise redara, a onda vjerujem i zakone prije svega klupske, gdje "uzurpator" moze se suociti sa zabranom posjete utakmicama. Dobro ovo sad nagadjam ali vjerujem da je tako. :D :D

Ono sto sada zeljno iscekujemo je broj prodatih karata, a ono sto manje zeljno iscekujemo je "cestitka" Saveza.
Ma nije to nagadjanje to je bas tako jedino ozidat sektore da se ne moze prelazit po tribini.
Ma kod njih je to krivicno djelo ako ne uradis kako treba ,idu kazne ,zabrane i za jace prekrsaje zatvor .
Lahko je to rec ali hajd sprovedi ,ljudi milion problema u zivotu imaju i dodje covjek malo da se opusti na utakmici i ti ga jebes za stolicu sjeo ti na mjesto.
habuba
12. igrač

Post Postao/la habuba »

Nemate ni malo vjere u nase ljude :). Ja sam ipak ubjedjen da se sve moze nauciti. U pocetku bi rebalo nesto vise redara ali vremenom bi se to normalizovalo. Pogotovo kada bi se uvele numerisane karte sa varirajucim cijenama. Mozda bi u prvih par utakmica bilo i frke i negodovanja ali bi se krusko na kraju navikao da sjedne tamo gdje mu je mjesto tj. na ono mjesto koje je platio a ne na ono na koje misli da treba da sjedne. I vece fukare od nas su se navikle na to tako da nema sumnje da bi se i mi navikli. Da se pitam ja bih to prvo podijelio po sektorima, stavio cijenu karte od 10 do 15 maraka i veci broj redara uveo. Pa na kraju da nekog moras i prebit i to zlo bilo ne bilo. Ako ne moze u tintaru drugacije uci do silom onda silu treba upotrebiti.

S tim recenim ne ocjekujem ja da se klub sada zeza s stim ali sigurno nekada u bliskoj buducnosti bi trebali. Za sada ce biti dovoljno da ne prodaju 2000 karata vise nego sto je sjedista na zapadu :D
Jaled7

Post Postao/la Jaled7 »

Almir2018 je napisao/la: 12 vel 2026, 19:59 Ma samo doci na vrijeme na utakmicu i riješen problem ja sam sinoć sat i po ranije ušao znao sam da će gužva biti i ušao za pola minuta i riješeno
U 16:55 došao već po 200-300 ljudi na svakom ulazu čekaju.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Na svih 7 utakmica KUP-a mimo Čelika otprilike 8000 ljudi mrsko mi zbrajati izvještaje u milimetar iako su kuci igrali Željo, Velež, Zrinjski itd... što znaci u Zenici veća posjeta nego na svih ostalih 7 stadiona zajedno.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Avenija je napisao/la: 12 vel 2026, 21:32 Na svih 7 utakmica KUP-a mimo Čelika otprilike 8000 ljudi mrsko mi zbrajati izvještaje u milimetar iako su kuci igrali Željo, Velež, Zrinjski itd... što znaci u Zenici veća posjeta nego na svih ostalih 7 stadiona zajedno.
To vise i nije neka vijest, postala normala :mrgreen:
Odgovori