https://vt.tiktok.com/ZSmYt1rBX/
NK Čelik
-
Guest.1945
Re: NK Čelik
Bati pa jel realno da spominješ "digitalizaciju" tik poslije rataBatistutA19 je napisao/la: ↑12 vel 2026, 19:41Ja znam da se to pokusalo sa reprezentacijom i sjecam se u Sarajevu jedne scene ,hajd mi smo tacno sjeli na svoju stolicu sjecam se 51 red na Zapadu imam kartu i sad tu protiv Grcke prva utakmica zvanicna nakon rata .Sad neki sjede ispod nas i dodje covjek sjeli mu ovi na mjesto i oni njemu hladno evo ti moja karta idi ti tamo u cosak i sta ces ti takvim.Guest.1945 je napisao/la: ↑12 vel 2026, 17:44To nije tačno sve je stvar navike i nešto na što si primoran.Evo ti primjer engleza.Najgori navijači,bakljade, uletanje u teren, tuče....Pa šta su danas,misliš da je to kultura i odjednom to prestali raditi?Kod nas kad se skidala ograda sa zapada i istoka raja je mislila kako cemo uletati sa zapada i istoka svaku utakmicu kada igra Željo i Sarajevo i daćemo uderati sudije, pošto se visilo na njoj, pa šta danas imamo.Vidjet ćeš polahko, sve je do kluba, klub ako stane čvrsto iza toga išlo bi to ako ne prvi, drugi put glatko onda treci.BatistutA19 je napisao/la: ↑12 vel 2026, 15:05 Meni je posebno drago da smo muski odigrali pravu borbenu utakmicu bez nekih grubih startova i neke prljave igre ,prava utakmica na terenu bez nekih tenzija i grubih startova.Jedini incindent je onaj sto je crnac izazvo kad je Sarajevo dalo gol..
Ko je dobar sa Durmom nek ga pita sta je reko Ljajicu na penalu prije izvodjenja.
Guest ti sto predlazes neko numerisanje poredis Bundes ligu sa ovim ,i ja bi to volio ali nemamo mi tu kulturu i necemo je nikad imat .Moro bi za svakog navijaca imat policajca da dodjes na svoje mjesto .To nikad kod nas nece bit .Mi sektor ne mozemo da ides u sektor svoj a kamoli da te ceka tvoja stolica neka numerisana na Zapadu.
On line puno cemo se nacekat na to dok je ovih navijaca na stadionu .Mozda neke buduce generacije
Sta je sa semaforom nekad je puno bolje izgledalo i prikazivalo igrace i kad je zuti i kad je gol.,sad pola radi pola ne radi .Da li je to toliki kvar da se ne moze rijesit ali neka aljkavost .Treba nekad i kritike napisat.
Ma englezi kad to drzava sredjena i zakoni ,napravi prekrsaj zatvor je ,mozda je i to prekrsaj da zauzmes tudje mjesto.
Mi jedino sto smo naucili donekle u red stat kad ulazimo u stadion.
Ja u numerisanje ne vjerujem nikad jer mi smo takav narod ,moze u pozoristu ali bgm na stadionu ne vjerujem jos pogotovo ovakve utakmice..
Meni je gore sto mi prvi ne valjamo i sve hocemo minut do 12..Najveci problem sto velika vecina ceka posljednju minutu i odjednom ih puno udje i onda udju na ulaz na stepenice razgledaju i stoje i ne zna gdje ce a da se udje na vreme i polahko kako ko ulazi i nemas sta stojat nego sjedni oslobodi stepenice
Ja vjerujem da je sinoc puno bilo slobodnih mjesta ali ne vidis kad svi stoje na stepenicama.
-
Guest.1945
Pa došao normalan čovjek koji je vjerovatno negdje na zapadu bio na utakmici i sad ovde prvi put.Normalno da ce ti redar ramenima slijegat kad to nije pravilo kod nas i boli saveza dupe za to.Ovde govorimo o projektu iza čega bi ti klub stao, od organizacije pa dalje.Ko da ste djeca nekad pa uzmete poredite kruške i jabuke i dokazivat da je to isto.phillies je napisao/la: ↑12 vel 2026, 19:59 Kad je BiH protiv Austrije igrala ovdje, ja bio na Jugu, i dolazi covjek sa kartom i trazi "svoje mjesto". Nasao ga je i naravno zauzeto bilo. Nakon prepiranja sa "uzurpatorom", covjek ode do redara i objasnjava mu da hoce svoje mjesto. Redar ga blijedo gleda kao da je ovaj pobjegao iz zice, i samo slijega ramenima, kao nemam ja nista s tim. Tako bi bilo i na nasim utakmicama...mi smo daleko od Evrope i Amerike koji prije svega imaju kulturu, onda organizaciju utakmice uz mnogo vise redara, a onda vjerujem i zakone prije svega klupske, gdje "uzurpator" moze se suociti sa zabranom posjete utakmicama. Dobro ovo sad nagadjam ali vjerujem da je tako.![]()
Ono sto sada zeljno iscekujemo je broj prodatih karata, a ono sto manje zeljno iscekujemo je "cestitka" Saveza.
-
Delirijum1988
Nije ni cudo sto nemamo. Koliko se vec apeluje za bacanje predmeta-baklji na teren i opet pacijent dođe na stadion zapali je i vec je nastetio klubu pa mu to nije dovoljno jos je i na teren baci. Kako jednom takvom mentalnom sklopu objasniti da treba sjesti na stolicu koja mu pise na karti...habuba je napisao/la: ↑12 vel 2026, 20:49 Nemate ni malo vjere u nase ljude. Ja sam ipak ubjedjen da se sve moze nauciti. U pocetku bi rebalo nesto vise redara ali vremenom bi se to normalizovalo. Pogotovo kada bi se uvele numerisane karte sa varirajucim cijenama. Mozda bi u prvih par utakmica bilo i frke i negodovanja ali bi se krusko na kraju navikao da sjedne tamo gdje mu je mjesto tj. na ono mjesto koje je platio a ne na ono na koje misli da treba da sjedne. I vece fukare od nas su se navikle na to tako da nema sumnje da bi se i mi navikli. Da se pitam ja bih to prvo podijelio po sektorima, stavio cijenu karte od 10 do 15 maraka i veci broj redara uveo. Pa na kraju da nekog moras i prebit i to zlo bilo ne bilo. Ako ne moze u tintaru drugacije uci do silom onda silu treba upotrebiti.
S tim recenim ne ocjekujem ja da se klub sada zeza s stim ali sigurno nekada u bliskoj buducnosti bi trebali. Za sada ce biti dovoljno da ne prodaju 2000 karata vise nego sto je sjedista na zapadu![]()