Cinvict35 je napisao/la: ↑29 sij 2026, 12:40
Kako ide o o za online karte npr za ove iz dijaspore i sl da li one ulaze u kapacitet stadiona pa se oduzima od papirni karti ili sta.Pitam jer ima dosta online krti cw kupit a nece na zapad i onda na ovakvim tekmama ostaje mjesta ako se stampa tacan broj karti i online karti ako me razumijete sta hocu rec.
Mozda ima opcija nisam ulazio ali da kad se kupi karta on line da ima klik dolazim ili ne dolazim da bi se ta stolica odnosno karta mogla dodatno odstampat i pustit u prodaju.Da se ne desi ode 1000 ulaznica online zapad a niko ne popuni taj vakum jer se stampalo i izbacilo online i prodalo tacno 6900 koliko prima otprilike zapad
Mislim da bi se o ovome trebalo početi ozbiljnije razmišljati. Znam da nas nema veliki broj koji kupujemo karte online, a da ne namjeravamo doći na utakmicu, ali mislim da ćemo uskoro doći do tačke kada bi to moglo predstavljati određeni problem. Naime, može se prodati određen broj ulaznica online, a da se dio tih ljudi ipak ne pojavi na stadionu, što rezultira praznim sjedištima. Naravno ovo je za utakmice za koje će se potraživati karta više.
Ja već duži period za svaku utakmicu kupim određeni broj karata, iako ne idem na utakmice (jer sam vani), pa te karte uglavnom ostaju neiskorištene. Ponekad ih proslijedim nekome dole da ih iskoristi, ukoliko ima potrebe. Smatram da bi bilo korisno napraviti posebnu vrstu karte za ovakve slučajeve, nazvati je, recimo, „loyalty“ karta ili slično, koja bi u suštini bila donacija, a ne karta koja daje pravo ulaska na stadion. Na taj način bi se dobila realnija slika stvarnog broja prodatih ulaznica, a istovremeno bi se ostvarivali prihodi koji ne bi podlijegali PDV-u, već bi se tretirali kao donacije.
Znam da imaju veliki broj obaveza, ali se nadam da će, kada im vrijeme to dozvoli ili kada procijene da je pravi trenutak, razmotriti i ovakvu varijantu.
Što se tiče hrane i pića, smatram da bi prvo trebalo osposobiti jednu od onih lokacija na zapadu gdje se to nekada prodavalo. Trenutno ne znam šta i koliko bi bilo potrebno da se ta lokacija ponovo stavi u funkciju, ali vjerujem da bi to, uz postojeću infrastrukturu (a ne stoliće ili nešto slično), moglo predstavljati dobru početnu osnovu za ponudu hrane i pića na stadionu.
Uz to, mogla bi se razviti osnovna verzija aplikacije „Likče“ i dodati opcija naručivanja hrane putem aplikacije, čime bi klub bio ispred svih ostalih u državi. Zamislite da u 15. minuti utakmice naručite hranu, a da vam ona bude spremna za preuzimanje na poluvremenu. Imao sam priliku posjetiti nekoliko stadiona gdje klupske aplikacije nude mogućnost naručivanja i plaćanja hrane unaprijed, samo dođete na lokaciju i preuzmete narudžbu. Time se izbjegavaju gužve, gubljenje vremena i nepotrebna čekanja.
Danas jednu ovakvu, elementarnu aplikaciju programer može razviti u veoma kratkom roku uz korištenje AI alata. Nema potrebe da se mjesecima „naprežu oči i pamet“ oko kodiranja.