NK Čelik

Da li je sadašnja ekipa bolja od prošlopolusezonske?

Anketa traje do: 04 vel 2026, 18:47.

DA
25
64%
NE
5
13%
ISTA JE
9
23%

Ukupno glasova: 39

Zamorano
12. igrač

Re: NK Čelik

Post Postao/la Zamorano »

7000 ulaznica za zapad odstampat i prodat + posebno sezonske i djeca. To znaci 8000 dusa :mrgreen:
3000 istoka odstampat i prodat
a na jugu ocekujem minimalno 1500 Robijasa!
Istok bi iskoristio do kraja i one stolice u zdenci na tunelu za svlacionice.
Karte ne bih ostavio na dan utakmice jer koji je tu smisao ne prodavat na primjer zadnja tri dana karte ko fol ostavis na dan tekme,nidje ba veze!
Uvesti kao u EU online 8 eura do dva dana do tekme
dva dana do tekme 10 eura
a na dan tekme 12 eura
pa biraj kod ces i kako ces :D
Al 95% online se kupi ostalih 5% zadnja dva dana
a malo ko ili vecinom niko na dan tekme ;)
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Zamorano je napisao/la: 29 sij 2026, 16:27 7000 ulaznica za zapad odstampat i prodat + posebno sezonske i djeca. To znaci 8000 dusa :mrgreen:
Karte ne bih ostavio na dan utakmice jer koji je tu smisao ne prodavat na primjer zadnja tri dana karte ko fol ostavis na dan tekme,nidje ba veze!
a na dan tekme 12 eura
Ima ljudi koji nemaju kartice evo prvi ja
A i starija populacija ne koristi to tako da papirne karte će biti uvijek i trebaju
I treba ostaviti jedan kontinent na dan utakmice kada su ovako posjećene utakmice
Ima nas iz drugih gradova koji će dolaziti na dan tekme jel rasproda se sve i onda nazad kući ne možeš gledati
Ja kada dođem na utakmicu uvijek prije minimalno pola sata sam na tribini smjestim se
Tako da i gužvu ne stvaram
Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

Almir2018 je napisao/la: 29 sij 2026, 16:40
Zamorano je napisao/la: 29 sij 2026, 16:27 7000 ulaznica za zapad odstampat i prodat + posebno sezonske i djeca. To znaci 8000 dusa :mrgreen:
a na dan tekme 12 eura
A i starija populacija ne koristi to tako da papirne karte će biti uvijek i trebaju
I treba ostaviti jedan kontinent na dan utakmice kada su ovako posjećene utakmice
Ima nas iz drugih gradova koji će dolaziti na dan tekme jel rasproda se sve i onda nazad kući ne možeš gledati
Ja kada dođem na utakmicu uvijek prije minimalno pola sata sam na tribini smjestim se
Ne trebaju ti kartice,imas trenutno u fan shopu ulaznice papirne i bujrum!
Ok iz drugog grada si,nek ti neko kupi kartu iz Zenice i na dan tekme uzmes kartu od prijatelja i na stadion,valjda imas jednog jarana da ti kartu kupi :D
Uvest na dan tekme 15 markica zapad,tako je najpostenije :D
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Koliko ulaznica ide gostujućim navijačima?
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

RealMadrid je napisao/la: 29 sij 2026, 17:36 Koliko ulaznica ide gostujućim navijačima?
Sjever, pa koliko ih dodje.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

Almir2018 je napisao/la: 29 sij 2026, 16:40
a na dan tekme 12 eura
Brate ako ti treba javi, ja cu ti kupiti karte sutra odmah 👌
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Ja bi uveo i pogodnost za clanove da se clanovima uvjek ostave karte kao npr Zeljeznicar kad igra Europu i clanovi ne mogu ostat bez karti kod njih.Odbij sezonske,odbij Robijase i ostatak ostavi za clanove jer vjerujem da 90% njih dolazi na utakmice.
Evo primjer Almir kao clan iz drugog grada njemu se treba karta ostavit kad god dodje da ga ceka karta ,sad da li nekim kontaktom da clan najavi da ce doci ili kako to ne znam.
Mozda i tim sistemom privuces povecanjem broja clanova,kao sto ima ko ima sezonsku ima svoj ulaz i olaksice.
Tako i clan bez sezonske treba imat prioritet za ulaznice ali sve to klub da objavi da je i to pogodnost za clanove kao 20% u fan shopu popusta.
To je moj prijedlog upravi ubuduce !! Mozda nekad i to urade.
BatistutA19

Nije ovde problem Almir on ce imat kartu kupit ce njemu neko zna neke navijace, nego ovo klub treba ubuduce praktikovat regularno.
Pogodnost svakog clana kluba pored popusta u fan shopu 20 % i da ga ceka karta uvjek ako nema sezonsku ulaznicu ,pa lijepo ko gospodin uzme pokaze clansku u fan shopun kupi kartu jer bice nekad utakmica i problema sa kartama.
Naravno 1 clan 1 karta a ne da za mahalu kupujes.
I tim sistemom mozes privuc veci broj clanova .
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Kenan Lamadzema potpisao za Famos iz RS-a. Šta je s ostalima što su bili na probi? Je li netko zadovoljio?
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

BatistutA19 je napisao/la: 29 sij 2026, 19:48 Nije ovde problem Almir on ce imat kartu kupit ce njemu neko zna neke navijace, nego ovo klub treba ubuduce praktikovat regularno.
Pogodnost svakog clana kluba pored popusta u fan shopu 20 % i da ga ceka karta uvjek ako nema sezonsku ulaznicu ,pa lijepo ko gospodin uzme pokaze clansku u fan shopun kupi kartu jer bice nekad utakmica i problema sa kartama.
Naravno 1 clan 1 karta a ne da za mahalu kupujes.
I tim sistemom mozes privuc veci broj clanova .
Dobra ideja, ko od clanova najavi dolazak i zeli kartu, ostavis mu ulaznicu na stadionu il fan shopu i svi zadovoljni.
Osjecas se posebno i osjetis pripadnost klubu i da si bitan klubu.
habuba
12. igrač

Post Postao/la habuba »

Cinvict35 je napisao/la: 29 sij 2026, 12:40 Kako ide o o za online karte npr za ove iz dijaspore i sl da li one ulaze u kapacitet stadiona pa se oduzima od papirni karti ili sta.Pitam jer ima dosta online krti cw kupit a nece na zapad i onda na ovakvim tekmama ostaje mjesta ako se stampa tacan broj karti i online karti ako me razumijete sta hocu rec.
Mozda ima opcija nisam ulazio ali da kad se kupi karta on line da ima klik dolazim ili ne dolazim da bi se ta stolica odnosno karta mogla dodatno odstampat i pustit u prodaju.Da se ne desi ode 1000 ulaznica online zapad a niko ne popuni taj vakum jer se stampalo i izbacilo online i prodalo tacno 6900 koliko prima otprilike zapad
Mislim da bi se o ovome trebalo početi ozbiljnije razmišljati. Znam da nas nema veliki broj koji kupujemo karte online, a da ne namjeravamo doći na utakmicu, ali mislim da ćemo uskoro doći do tačke kada bi to moglo predstavljati određeni problem. Naime, može se prodati određen broj ulaznica online, a da se dio tih ljudi ipak ne pojavi na stadionu, što rezultira praznim sjedištima. Naravno ovo je za utakmice za koje će se potraživati karta više.

Ja već duži period za svaku utakmicu kupim određeni broj karata, iako ne idem na utakmice (jer sam vani), pa te karte uglavnom ostaju neiskorištene. Ponekad ih proslijedim nekome dole da ih iskoristi, ukoliko ima potrebe. Smatram da bi bilo korisno napraviti posebnu vrstu karte za ovakve slučajeve, nazvati je, recimo, „loyalty“ karta ili slično, koja bi u suštini bila donacija, a ne karta koja daje pravo ulaska na stadion. Na taj način bi se dobila realnija slika stvarnog broja prodatih ulaznica, a istovremeno bi se ostvarivali prihodi koji ne bi podlijegali PDV-u, već bi se tretirali kao donacije.

Znam da imaju veliki broj obaveza, ali se nadam da će, kada im vrijeme to dozvoli ili kada procijene da je pravi trenutak, razmotriti i ovakvu varijantu.

Što se tiče hrane i pića, smatram da bi prvo trebalo osposobiti jednu od onih lokacija na zapadu gdje se to nekada prodavalo. Trenutno ne znam šta i koliko bi bilo potrebno da se ta lokacija ponovo stavi u funkciju, ali vjerujem da bi to, uz postojeću infrastrukturu (a ne stoliće ili nešto slično), moglo predstavljati dobru početnu osnovu za ponudu hrane i pića na stadionu.

Uz to, mogla bi se razviti osnovna verzija aplikacije „Likče“ i dodati opcija naručivanja hrane putem aplikacije, čime bi klub bio ispred svih ostalih u državi. Zamislite da u 15. minuti utakmice naručite hranu, a da vam ona bude spremna za preuzimanje na poluvremenu. Imao sam priliku posjetiti nekoliko stadiona gdje klupske aplikacije nude mogućnost naručivanja i plaćanja hrane unaprijed, samo dođete na lokaciju i preuzmete narudžbu. Time se izbjegavaju gužve, gubljenje vremena i nepotrebna čekanja.

Danas jednu ovakvu, elementarnu aplikaciju programer može razviti u veoma kratkom roku uz korištenje AI alata. Nema potrebe da se mjesecima „naprežu oči i pamet“ oko kodiranja.
BatistutA19

habuba je napisao/la: 29 sij 2026, 20:51
Cinvict35 je napisao/la: 29 sij 2026, 12:40 Kako ide o o za online karte npr za ove iz dijaspore i sl da li one ulaze u kapacitet stadiona pa se oduzima od papirni karti ili sta.Pitam jer ima dosta online krti cw kupit a nece na zapad i onda na ovakvim tekmama ostaje mjesta ako se stampa tacan broj karti i online karti ako me razumijete sta hocu rec.
Mozda ima opcija nisam ulazio ali da kad se kupi karta on line da ima klik dolazim ili ne dolazim da bi se ta stolica odnosno karta mogla dodatno odstampat i pustit u prodaju.Da se ne desi ode 1000 ulaznica online zapad a niko ne popuni taj vakum jer se stampalo i izbacilo online i prodalo tacno 6900 koliko prima otprilike zapad
Mislim da bi se o ovome trebalo početi ozbiljnije razmišljati. Znam da nas nema veliki broj koji kupujemo karte online, a da ne namjeravamo doći na utakmicu, ali mislim da ćemo uskoro doći do tačke kada bi to moglo predstavljati određeni problem. Naime, može se prodati određen broj ulaznica online, a da se dio tih ljudi ipak ne pojavi na stadionu, što rezultira praznim sjedištima. Naravno ovo je za utakmice za koje će se potraživati karta više.

Ja već duži period za svaku utakmicu kupim određeni broj karata, iako ne idem na utakmice (jer sam vani), pa te karte uglavnom ostaju neiskorištene. Ponekad ih proslijedim nekome dole da ih iskoristi, ukoliko ima potrebe. Smatram da bi bilo korisno napraviti posebnu vrstu karte za ovakve slučajeve, nazvati je, recimo, „loyalty“ karta ili slično, koja bi u suštini bila donacija, a ne karta koja daje pravo ulaska na stadion. Na taj način bi se dobila realnija slika stvarnog broja prodatih ulaznica, a istovremeno bi se ostvarivali prihodi koji ne bi podlijegali PDV-u, već bi se tretirali kao donacije.

Znam da imaju veliki broj obaveza, ali se nadam da će, kada im vrijeme to dozvoli ili kada procijene da je pravi trenutak, razmotriti i ovakvu varijantu.

Što se tiče hrane i pića, smatram da bi prvo trebalo osposobiti jednu od onih lokacija na zapadu gdje se to nekada prodavalo. Trenutno ne znam šta i koliko bi bilo potrebno da se ta lokacija ponovo stavi u funkciju, ali vjerujem da bi to, uz postojeću infrastrukturu (a ne stoliće ili nešto slično), moglo predstavljati dobru početnu osnovu za ponudu hrane i pića na stadionu.

Uz to, mogla bi se razviti osnovna verzija aplikacije „Likče“ i dodati opcija naručivanja hrane putem aplikacije, čime bi klub bio ispred svih ostalih u državi. Zamislite da u 15. minuti utakmice naručite hranu, a da vam ona bude spremna za preuzimanje na poluvremenu. Imao sam priliku posjetiti nekoliko stadiona gdje klupske aplikacije nude mogućnost naručivanja i plaćanja hrane unaprijed, samo dođete na lokaciju i preuzmete narudžbu. Time se izbjegavaju gužve, gubljenje vremena i nepotrebna čekanja.

Danas jednu ovakvu, elementarnu aplikaciju programer može razviti u veoma kratkom roku uz korištenje AI alata. Nema potrebe da se mjesecima „naprežu oči i pamet“ oko kodiranja.
To je odlicna ideja za upravu ali sve da to bude transparentno i da se i to u vede kao pogodnost ko je clan kluba pored fan shopa 20% .Uvjek da imas u fan shopu svoju ulaznicu a ne da ti strepis hoce li neko kupit 20 karti koji dodje u 3 godine.
Tako ti npr rade mnogi klubov konkretno Zeljeznicar i kad su jake utakmice prioritet su im clanovi pa sto ostane regularno se prodaje.
Odbijes sezonske i Robijase i toliko ostavis za clanove kluba da se osjeti ta pogodnost bit clan kluba i da te cjeni klub isto kao sto ti cijenis klub.
Ja znam da uprava cita sve ovde i mnoge ideje su upravo pokrenute sa ovog foruma i ovo sad za Istok mi smo slicno pisali i o tome.
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Ehh ovo sto Bati kaze na to sam i ja mislio da se i o tome razmišlja
Za navijače iz drugih gradova posebno za članove kluba
Za mene nije problem poznajem određene navijace u Zenici i lično i neke članove uprave kluba javim da mi se kupi karta ranije i riješeno
Ali govorim generalno za ove utakmice gdje je veća potražnja za kartama
Ja evo dajem ruku u vatru da će biti 100% biti veća potražnja za karte protiv evo Sarajeva nego protiv Travnika npr.i tad protiv Travnika nećeš imati problem za karte kad god dođeš
Tako će sutra ti biti i u pl ako uđemo protiv Sarajeva i Zelje potražnja luda
A protiv Veleza Zrinskog Sirokog itd nećeš imati tako situaciju
Ali neka mi punimo BP pa će se i za ovo naći rješenje 🤣🤣
BatistutA19

Almir2018 je napisao/la: 29 sij 2026, 21:07 Ehh ovo sto Bati kaze na to sam i ja mislio da se i o tome razmišlja
Za mene nije problem poznajem određene navijace u Zenici i lično i neke članove uprave kluba javim da mi se kupi karta ranije i riješeno
Ja evo dajem ruku u vatru da će biti 100% biti veća potražnja za karte protiv evo Sarajeva nego protiv Travnika npr.i tad protiv Travnika nećeš imati problem za karte kad god dođeš
To treba klub navest kao pogodnost clana kluba pored fan shopa 20% uvjek te ceka ulaznica tvoja u fan shopu ,pa kad objavis to a drugi procitaju objavu tu pa ce sigurno i zbog toga se broj povecat a nebitno ili igralo Sarajevo ili bilo ko.
I ovo on line tacno treba ko kupcije opcija DOLAZIM ILI NE DOLAZIM ili odvojit kao nekad sto se kupovalo u Kantonu i 2 ligi one virtualne ulaznice.
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

Almir2018 je napisao/la: 29 sij 2026, 21:07 Ehh ovo sto Bati kaze na to sam i ja mislio da se i o tome razmišlja
Uvijek vjerna Vozuća,Brezik i ostali iz Zavidovića 🖤❤️
Odgovori