NK Čelik

Da li je sadašnja ekipa bolja od prošlopolusezonske?

Anketa traje do: 04 vel 2026, 18:47.

DA
25
64%
NE
5
13%
ISTA JE
9
23%

Ukupno glasova: 39

JonSnow
12. igrač

Re: NK Čelik

Post Postao/la JonSnow »

Guest.1945 je napisao/la: 14 sij 2026, 14:17
Allgunsblazing je napisao/la: 14 sij 2026, 14:01
Guest.1945 je napisao/la: 14 sij 2026, 13:57 Koji novac?Kupio opremu,gorivo sto plati a izvuće 10 puta više.Pa šta je onda svrha da imamo Akademiju kad taj talenat ne može doći do seniora i da zaradi klub na njemu.De brate upali taj mozak gdje to vodi, a ne poredit ulaganje u komsijinu kucu i OP.Da je on investititor čitavog kluba to bi bila normalna stvar i druga priča, ovako pokupi sav kajmak ispred tebe i kako onda misliš po ovom modelu da ti funkcioniše klub, a upravo u budućnosti najviše računaš na zaradu iz OP.
Sta je izvukao? Model nije pogrijesio, vec igrac. Tako je isto mogao napraviti i da nije kupio opremu i gorivo platio, a ne treba ni lagati jer nije samo to platio.

Daleko od toga da ga branim, ko ga jebe, bas ste ga vi neki prizivali kao investitora, ali nije nas on zavalio vec nas igrac i njegova porodica. Unaprijedio nam je akademiju znacajno i u nju ulozio vise stotina hiljada KM (racunajte samo plate trenerima).

U zivotu nista nije crno i bijelo, ima milion nijansi izmedju. Treba nekad malo i mozak ukljuciti prije nego se pritisne "pošalji".
On je tu da zaradi i izvuko je svoje pare i od Telalovica.Na kraju samo gledaš koliko i šta klub ima od toga i ništa više, da li više gubi ili dobija.Kao što kažem, bili smo primorani nismo mogli iz DLC finansirati i Akademiju i svašta nešto, ali za budućnost mislim da nije pametno davati Akademiju,pogotovo nekome ko nije investitor čitavog kluba,sponzor da.Jer prirodno ne ide da imaš investitora u Akademiji a nemaš ovamo.Mi smo imali "investitora" i treba baš da to uvijek sa oprezom gledamo.
Imali smo dva izbora:

1. Da sami finansiramo akademiju, pa bi bili u još dubljem kurcu.
2. Vito

Pa biraj...
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

Kakvi su ovo strucnjaci ovdje Boze me sacuvaj...

Cuj trebaju skauti klubski po Africi, pa nisi Real Madrid jbt, imas menadjera koji ima skaute i menadjer ti ponudi igraca kao u 90% klubova svijeta....sve sami strucnjaci jebivjetri s zapada koji bi odredjivali djeci ko ce im biti menadjer....dokle idete ljudi, smirite dozivljaje.

Je li Koruku i Korteza tad klub imao skauta pa ga preporucio, il je onaj levat Bekim ponudio.

Bgmi ljudi mislite da smo velesila neka....to ima 20 klubova u svijetu, svi ostali organizuju kampove i tako biraju djecu/igrace.

Tako da budimo realni, veliki smo klub za nase prostore, za sve ostale izvan balkana nebitni totalno....transferi kao ovaj igraca 29 je dobar marketing za klub i to je jedino pozitivno.
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Ode Skrijelj u Ulcinj,zanimljivo.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Luis Nazario da Lima je napisao/la: 14 sij 2026, 19:40 Kakvi su ovo strucnjaci ovdje Boze me sacuvaj...

Cuj trebaju skauti klubski po Africi, pa nisi Real Madrid jbt, imas menadjera koji ima skaute i menadjer ti ponudi igraca kao u 90% klubova svijeta....sve sami strucnjaci jebivjetri s zapada koji bi odredjivali djeci ko ce im biti menadjer....dokle idete ljudi, smirite dozivljaje.

Je li Koruku i Korteza tad klub imao skauta pa ga preporucio, il je onaj levat Bekim ponudio.

Bgmi ljudi mislite da smo velesila neka....to ima 20 klubova u svijetu, svi ostali organizuju kampove i tako biraju djecu/igrace.

Tako da budimo realni, veliki smo klub za nase prostore, za sve ostale izvan balkana nebitni totalno....transferi kao ovaj igraca 29 je dobar marketing za klub i to je jedino pozitivno.
Dobro si reko menadjeri i Dino ali odmah se tu Dino ugradi i kad ti dodje u klub preko menadjera ,tako ce svaki menadjer ko da ce on tebi djaba preporucit igraca ako zna da valja ..
BatistutA19

JonSnow je napisao/la: 14 sij 2026, 19:38
Sta je izvukao? Model nije pogrijesio, vec igrac. Tako je isto mogao napraviti i da nije kupio opremu i gorivo platio, a ne treba ni lagati jer nije samo to platio.

Daleko od toga da ga branim, ko ga jebe, bas ste ga vi neki prizivali kao investitora, ali nije nas on zavalio vec nas igrac i njegova porodica. Unaprijedio nam je akademiju znacajno i u nju ulozio vise stotina hiljada KM (racunajte samo plate trenerima).

U zivotu nista nije crno i bijelo, ima milion nijansi izmedju. Treba nekad malo i mozak ukljuciti prije nego se pritisne "pošalji".
On je tu da zaradi i izvuko je svoje pare i od Telalovica.Na kraju samo gledaš koliko i šta klub ima od toga i ništa više, da li više gubi ili dobija.Kao što kažem, bili smo primorani nismo mogli iz DLC finansirati i Akademiju i svašta nešto, ali za budućnost mislim da nije pametno davati Akademiju,pogotovo nekome ko nije investitor čitavog kluba,sponzor da.Jer prirodno ne ide da imaš investitora u Akademiji a nemaš ovamo.Mi smo imali "investitora" i treba baš da to uvijek sa oprezom gledamo.
Imali smo dva izbora:

2. Vito

Pa biraj...
To sam i ja reko imas dvije opcije upravo takve ili igraj po Jelahu bez igraca ili guraj sa Vitom i slicnim ovako.Tako ce ti doci vreme i za seniore igraj sa kvalitetom Vardom ovu ligu iz ljubavi pred 1000 gledalaca ili trazi jakog sponzora ili partnera koji ce naravno ulagat i zaradjivat..Nece niko dat a ne uzet..Sve dok ne krade podrzavam danas je nogomet biznis i novac a ljubav je samo kod navijaca tj nas ovde sto pisemo i slicnih nama..
Samo ne treba dat nikom klub a da ne znas sta se desava a ovako podrzavam kad klub ima kontrolu sa sponzorima,partnerima.A mi bi htjeli da neko ulaze a da Celik sve uzme e to su bajke za malu djecu.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Mislim da je veliki propust što nismo doveli Sadika. Imali bi dva odlična krila za prve lige, njega i Šerexa, a mogli bi biti klupa u PL.

Al hajd, život ide dalje, daj barem kvalitetnog veznog do prozivke.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

JonSnow je napisao/la: 14 sij 2026, 19:38

Imali smo dva izbora:

2. Vito

Pa biraj...
Pa to ti kažem, bio si primoran, ali naše vrijeme dolazi.Tako je isto i sa Fanshopom a uskoro ga preuzimamo i sva zarada klubu.
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

BatistutA19 je napisao/la: 14 sij 2026, 19:58
Luis Nazario da Lima je napisao/la: 14 sij 2026, 19:40 Kakvi su ovo strucnjaci ovdje Boze me sacuvaj...

Dobro si reko menadjeri i Dino ali odmah se tu Dino ugradi i kad ti dodje u klub preko menadjera ,tako ce svaki menadjer ko da ce on tebi djaba preporucit igraca ako zna da valja ..
Pa slazem se, ugradi se on sigurno.

Al ti kao klub imas 2 opcije (kao ovo sa OP 😂)
-imas skaut sluzbu koja je preskupa i za nas misaona imenica
-ili da ti menadjeri preporucuju igrace uz procenat naravno

Sa ovom drugom ne gubis (osim plate, stan, hrana) za igraca ali to dajes svakom ko je izvan Zenice.

A prva kao sto kazem, nama nedostizna jos uvijek.
BatistutA19

Luis Nazario da Lima je napisao/la: 14 sij 2026, 20:32
BatistutA19 je napisao/la: 14 sij 2026, 19:58

Pa slazem se, ugradi se on sigurno.

Al ti kao klub imas 2 opcije (kao ovo sa OP 😂)
-imas skaut sluzbu koja je preskupa i za nas misaona imenica
-ili da ti menadjeri preporucuju igrace uz procenat naravno

Sa ovom drugom ne gubis (osim plate, stan, hrana) za igraca ali to dajes svakom ko je izvan Zenice.

A prva kao sto kazem, nama nedostizna jos uvijek.
Mi svi ideje imamo dobre ali kako sprovest to sam ,i ja bi Celikova akademija 100 % i seniori 100% i sve Celiku ali kako bez jakog sponzora ili partnera i oni hoce dio svoj ulozen i zaradu sto je logicno. .Pa mi sa gradom da nismo.rijesili bi igrali i sad sa Batonom.
Jucer pisem sad je opstanak u Wwin ligi 4 miliona nekad se osvajala liga sa tim parama ,za 3 godine ce bit 10 miliona opstanak i kako ti sad bez jakog sponzora ili nekog partnera doci do novca.Ja vjerujem u upravu da stiti klub i da radi u korist kluba a normalno nijedan klub na svijetu ne moze uzet sav profit ,svugdje se tu djeli a bolje i to posteno nego da igras po Jelahu pred praznim stadionom i sa lijevim igracima i daje sve Celikovo jer mozes naprijed nista..
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Tosk ispao iz utrke za naslov, Stupcanica takodjer. Nova promjena na klupi, nema prinova kao proslih sezona. Sloboda i Gosk u velikom minusu. Ostaje jedino Travnik. Toliko o sezoni koja je trebala biti najteza za ulazak zadnjih 10 godina.
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Nije problem menadžerstvo i procenti to je sasvim normalna stvar u današnjem fudbalu na puno većim nivoima. Kao što neko napisa, možda 20 klubova u Evropi su jači od toga. Bitno je sačuvati klub u tom mulju i žabokrečini.

Da hoće više i početi. Najgore što iza Sarajeva ide mjesec pauze do naredne. Taman da napišemo još bar 1000 stranica.
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Treba nam veznjak da se malo situacija smiri :|
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Rz88 je napisao/la: 14 sij 2026, 22:40 Tosk ispao iz utrke za naslov, Stupcanica takodjer. Nova promjena na klupi, nema prinova kao proslih sezona. Sloboda i Gosk u velikom minusu. Ostaje jedino Travnik. Toliko o sezoni koja je trebala biti najteza za ulazak zadnjih 10 godina.
Iz tvog ugla, a ovako gleda navijač Stupčanice. Čeliku otišla dva najbolja igrača, ne mogu naći zamjenu, odustao od PL. GOŠK će pokušati nadoknaditi zaostatak a tu je i Travnik.

Bez zajebancije u Stupčanici su sigurni da ulaze.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
pasha
12. igrač

Post Postao/la pasha »

Rz88 je napisao/la: 14 sij 2026, 22:40 Tosk ispao iz utrke za naslov, Stupcanica takodjer. Nova promjena na klupi, nema prinova kao proslih sezona. Sloboda i Gosk u velikom minusu. Ostaje jedino Travnik. Toliko o sezoni koja je trebala biti najteza za ulazak zadnjih 10 godina.
Prije par dana sam napisao, da nisam zabrinut, da ćemo izboriti prvo mjesto.

Travnik i Jedinstvo ostaju, ali koliko oni mogu nas ozbiljno ugroziti?
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Avenija je napisao/la: 14 sij 2026, 23:20
Iz tvog ugla, a ovako gleda navijač Stupčanice. Čeliku otišla dva najbolja igrača, ne mogu naći zamjenu, odustao od PL. GOŠK će pokušati nadoknaditi zaostatak a tu je i Travnik.

Bez zajebancije u Stupčanici su sigurni da ulaze.
Kada je Stupcanica proslih pauza kretala pripreme? Uvijek prije nas. Uvijek su prije nas dovodili pojacanja. Uvijek su dovodili bolja pojacanja od nas. Trenutno kasne u odnosu na prijasnje transfer rokove. Ne smiju se otpisati, ali veliki broj igraca im je otisao, vec drugi trener ih je napustio tako da je strah sigurno manji nego na startu sezone.
Odgovori