Nemoj me tjerati da psujem svakog crnca, poenta je da nema nase djece, dovedi ono sto zna igrati sa strane. Bio crn, zut, bijel, al nek ogadi im fudbal. Sto kazu kupiti talente po Bosni, pa sine nismo ni u top 5 akademija u drzavi i onome sto mozemo ponuditi. Iako su ne mali pomaci u akademiji, nego OGROMNI.PonosniSmogovci je napisao/la: ↑14 sij 2026, 13:31I ti buraz kontaš da ako je crn odma zna igrat fudbala. Koliko je samo promašaja bilo pogotovo na ovom našem podnevlju.Redbull je napisao/la: ↑14 sij 2026, 13:29Samo da klub stane jos bolje na noge, sto se mene tice nek uzimaju za menadjera i onog iz fortune. Znas igrati ili ne znas, ako znas ugovorom ga odmah obavezes, ako nece tribine, pa ganjaj karijeru gdje hoces. 1-2x uradi tako, pa ces vidjeti kako potpisuju. Nas problem sa Telalovicem je bio sto nismo dobro stajali finansijski prije davanje sanse momku. Potpisali su novi ugovor, ali su nas potpisom tako ucijenili i na kraju ode u sarajevo. Meni je gore sto je klub ucijenjen bio, nego sto je on presao kod pitara.R0B1J4SH je napisao/la: ↑14 sij 2026, 12:29 Što se tiče akademije i priče oko toga,ja bih vise volio da naši igrači ne idu u ruke glupsonima od menadžera koji ce im pokvarit karijeru samo tako.A ne bih imo ništa protiv da probamo sa nekim crncima makar za početak 2-3 pa vidjet za dalje.Vidjeli smo kako Sarajevo nadje Jattu i na kraju od njega uzeše čini mi se oko milion ipo.
Svaki sljedeci talenat, prije stupanja na scenu, dodji momak ovamo, evo ti ugovor i zavrsena prica. Hoces ili neces, to ti je sto ti je. A ovo nasa djeca ovako, onako, objesi macku o rep, nema ovdje nase djece. Nasa djeca ne bi isla kod ljutog rivala, nasa djeca ne bi isla kod drugog rivala na treninge bez dozvole kluba, nasa djeca ne bi trazila postede utakmice, jer se vec zna da je "sredjena". Nasa djeca ne bi odbijala profi ugovore, jer znaju da ce ostati u klubu kako god bilo, a ako se sta ukaze da idu odmah dalje. Durmo je isto tako odbio profi ugovor.
Zajebi vise te price iz ljubavi da igraju, iz ljubavi su samo igrali Isakovic, Mahmutovic, Salcinovic u kantonu na onim livadama.
Afrikanca dovedi, nek im ogadi fudbal na treningu!
NK Čelik
Re: NK Čelik
Ma menadžeri su ti rak rana fudbala u BiH,čak je to Dudic jednom isprico kako to ide kod nas.Redbull je napisao/la: ↑14 sij 2026, 13:29Samo da klub stane jos bolje na noge, sto se mene tice nek uzimaju za menadjera i onog iz fortune. Znas igrati ili ne znas, ako znas ugovorom ga odmah obavezes, ako nece tribine, pa ganjaj karijeru gdje hoces. 1-2x uradi tako, pa ces vidjeti kako potpisuju. Nas problem sa Telalovicem je bio sto nismo dobro stajali finansijski prije davanje sanse momku. Potpisali su novi ugovor, ali su nas potpisom tako ucijenili i na kraju ode u sarajevo. Meni je gore sto je klub ucijenjen bio, nego sto je on presao kod pitara.R0B1J4SH je napisao/la: ↑14 sij 2026, 12:29 Što se tiče akademije i priče oko toga,ja bih vise volio da naši igrači ne idu u ruke glupsonima od menadžera koji ce im pokvarit karijeru samo tako.A ne bih imo ništa protiv da probamo sa nekim crncima makar za početak 2-3 pa vidjet za dalje.Vidjeli smo kako Sarajevo nadje Jattu i na kraju od njega uzeše čini mi se oko milion ipo.
Svaki sljedeci talenat, prije stupanja na scenu, dodji momak ovamo, evo ti ugovor i zavrsena prica. Hoces ili neces, to ti je sto ti je. A ovo nasa djeca ovako, onako, objesi macku o rep, nema ovdje nase djece. Nasa djeca ne bi isla kod ljutog rivala, nasa djeca ne bi isla kod drugog rivala na treninge bez dozvole kluba, nasa djeca ne bi trazila postede utakmice, jer se vec zna da je "sredjena". Nasa djeca ne bi odbijala profi ugovore, jer znaju da ce ostati u klubu kako god bilo, a ako se sta ukaze da idu odmah dalje. Durmo je isto tako odbio profi ugovor.
Zajebi vise te price iz ljubavi da igraju, iz ljubavi su samo igrali Isakovic, Mahmutovic, Salcinovic u kantonu na onim livadama.
Afrikanca dovedi, nek im ogadi fudbal na treningu!
Al prvenstveno sam ovo napiso radi Šehica,jer on je sad husarin igrač,i vidite kakve komentare već ostavlja na objavama SBC.
Na stranu to momak ce sad biti pod lupom jer svi dobro znamo za prošlo okupljanje koliko ima boljih igrača od Šehica,a nisu dobili poziv u repku.Da me ko ne shvati pogrešno ja nemam ništa protiv momka i volio bih da dobije šansu već sad ako budu neke prijateljske.
-
PatrickBateman
Isto tako je cinjecnica da tamnoputi igraci imaju karakteristike koje se u danasnjem fubalu itekako cijene, te se mogu odlicno naplatit. Eto Sarajevo je onog Jattu izvuklo iz nekog sela u Senegalu ili odlake vec, pa ga prodase vrlo brzo, a lik izgledo ko da nije jeo nista citav zivot.
Po meni je to odlicna stvar, ali daleko smo jos od toga. Da je nac dobrog veznjaka pa makar i vanzemaljac bio
Po meni je to odlicna stvar, ali daleko smo jos od toga. Da je nac dobrog veznjaka pa makar i vanzemaljac bio
Srce, čast i ponos!
- BatistutA19
Ma kakva bolan zenicka djeca ili bilo koja djeca u bilo kojem klubu ,svako ce otic gdje mu je bolje,mani instagrama,ljubljenje grba ,raznih storya to je za naivne navijace.
A svi ti Mahmutovic Isakovic Fenan ili bilo ko jesu igfali za Celik a pred kraj karijere pa Fenan je igro za Olimpik kad se vratio iz Rijeke nije za Celik,.Svi su oni dosli kad su rekli zavrsena igracka karijera igram u Celiku do kraja ne mislim vise nigdje.Nema tog igraca koji ne gleda sebe ljubav ne postoji.
Ti samo mozes ih privolit da ostanu kad mu das ugovor i vezes ga i dobru platu mu das i onda ga prodat ali opet imas to ko ulaze u akademiju i kakvi su procenti klub i ko kretno trenutno Vito a tako ce bit i za seniore ubuduce .Koliko ulazes toliko dobijes ali daleko smo mi da mi mozemo sve 100% sve sami.
A svi ti Mahmutovic Isakovic Fenan ili bilo ko jesu igfali za Celik a pred kraj karijere pa Fenan je igro za Olimpik kad se vratio iz Rijeke nije za Celik,.Svi su oni dosli kad su rekli zavrsena igracka karijera igram u Celiku do kraja ne mislim vise nigdje.Nema tog igraca koji ne gleda sebe ljubav ne postoji.
Ti samo mozes ih privolit da ostanu kad mu das ugovor i vezes ga i dobru platu mu das i onda ga prodat ali opet imas to ko ulaze u akademiju i kakvi su procenti klub i ko kretno trenutno Vito a tako ce bit i za seniore ubuduce .Koliko ulazes toliko dobijes ali daleko smo mi da mi mozemo sve 100% sve sami.
Uzmemo li timove poput Benfice, Porta, Ajaxa, Dortmunda, Leipziga... pa cak i Dinama i Zvezde vidimo da su to timovi koji su poznati po prodaji igraci, ali ako pogledamo top 20 izlaznih transfera svakog tima vidimo da su vecinom igraci koji su dovedeni iz drugih zemalja ili gradova unutar njihovih drzava izmedju 12 i 20 godina. U modernom fudbala ograniciti se na svoju bastu je glupo. Dostupni su fudbaleri i talenti iz cijelog svijeta samo ih treba pokupiti. Naravno, nije to jednostavan posao. Ovi timovi imaju stotine scouta po cijelom svijetu koje placaju vise nego mi glavne trenere. Mi smo tu tek pocetnici. Trebamo se poceti razvijati ako se odlucimo za taj smjer. Dosta se masi s domacim igracima o kojima su nam sve informacije dostupne, a kamoli traziti igrace, a ne znamo ni resurse koje trebamo koristiti. Dug je to put, ali put koji slijede svi timovi koji se opredjeljuju na kupovini, razvitku i prodaji igraca.
Takodjer, ista prica vrijedi i za gotov proizvod. Dovesti lijevo krilo od 25 godina, relativno nepoznato za nase podneblje, ne toliko skupo, vec nedokazano jako je tesko s nasim mogucnostima. U pronalazak tih igraca treba ulagati ljudske i financijske resurse koji ce se kasnije isplatiti.
Takodjer, ista prica vrijedi i za gotov proizvod. Dovesti lijevo krilo od 25 godina, relativno nepoznato za nase podneblje, ne toliko skupo, vec nedokazano jako je tesko s nasim mogucnostima. U pronalazak tih igraca treba ulagati ljudske i financijske resurse koji ce se kasnije isplatiti.
-
Guest.1945
Koji novac?Kupio opremu,gorivo sto plati a izvuće 10 puta više.Pa šta je onda svrha da imamo Akademiju kad taj talenat ne može doći do seniora i da zaradi klub na njemu.De brate upali taj mozak gdje to vodi, a ne poredit ulaganje u komsijinu kucu i OP.Da je on investititor čitavog kluba to bi bila normalna stvar i druga priča, ovako pokupi sav kajmak ispred tebe i kako onda misliš po ovom modelu da ti funkcioniše klub, a upravo u budućnosti najviše računaš na zaradu iz OP.Almir2018 je napisao/la: ↑14 sij 2026, 11:49Sta bi ti jel da neko ulaze svoj novac a da ga ne vraća kroz transfere itd...
Da li bi ti komšiji ulagao u kuću npr.a da na neki način ne vratiš novac taj bi malo morgen ne bi niko vala
Polahko rastemo,sto kaze Phillies, nismo mogli da finansiramo Akademiju i tako je moralo biti, ali te stvari će se promjeniti akobogda kao i što će se promjeniti sa Fan-shopom uskoro, kojeg isto nismo mogli finansirati i brinuti se pa su uzimali dio kolača sebi, a ne klubu da ide sav prihod.Ovi nisu 3 godine u stajanju nikakav Online-Fanshop u današnjem digitalnom svijetu uspostaviti.
Zadnja izmjena: Guest.1945, dana/u 14 sij 2026, 14:05, ukupno mijenjano 2 puta.
- Allgunsblazing
Sve je to lijepo na papiru, ali Celik treba zivjeti i bodove osvajati dok to ne ostvari. Najlakse je reci "treba", a niko da kaze kako treba ili da preuzme na sebe da se to i uradi. Uz duzno postovanje svima, ali ovo je cisto palamudjenje. Drugi se ne nalaze u situaciji u kojoj smo mi, tako da nas izlaz iz te situacije mora biti drugaciji od drugih.Rz88 je napisao/la: ↑14 sij 2026, 13:51 Uzmemo li timove poput Benfice, Porta, Ajaxa, Dortmunda, Leipziga... pa cak i Dinama i Zvezde vidimo da su to timovi koji su poznati po prodaji igraci, ali ako pogledamo top 20 izlaznih transfera svakog tima vidimo da su vecinom igraci koji su dovedeni iz drugih zemalja ili gradova unutar njihovih drzava izmedju 12 i 20 godina. U modernom fudbala ograniciti se na svoju bastu je glupo. Dostupni su fudbaleri i talenti iz cijelog svijeta samo ih treba pokupiti. Naravno, nije to jednostavan posao. Ovi timovi imaju stotine scouta po cijelom svijetu koje placaju vise nego mi glavne trenere. Mi smo tu tek pocetnici. Trebamo se poceti razvijati ako se odlucimo za taj smjer. Dosta se masi s domacim igracima o kojima su nam sve informacije dostupne, a kamoli traziti igrace, a ne znamo ni resurse koje trebamo koristiti. Dug je to put, ali put koji slijede svi timovi koji se opredjeljuju na kupovini, razvitku i prodaji igraca.
- Allgunsblazing
Sta je izvukao? Model nije pogrijesio, vec igrac. Tako je isto mogao napraviti i da nije kupio opremu i gorivo platio, a ne treba ni lagati jer nije samo to platio.Guest.1945 je napisao/la: ↑14 sij 2026, 13:57 Koji novac?Kupio opremu,gorivo sto plati a izvuće 10 puta više.Pa šta je onda svrha da imamo Akademiju kad taj talenat ne može doći do seniora i da zaradi klub na njemu.De brate upali taj mozak gdje to vodi, a ne poredit ulaganje u komsijinu kucu i OP.Da je on investititor čitavog kluba to bi bila normalna stvar i druga priča, ovako pokupi sav kajmak ispred tebe i kako onda misliš po ovom modelu da ti funkcioniše klub, a upravo u budućnosti najviše računaš na zaradu iz OP.
Daleko od toga da ga branim, ko ga jebe, bas ste ga vi neki prizivali kao investitora, ali nije nas on zavalio vec nas igrac i njegova porodica. Unaprijedio nam je akademiju znacajno i u nju ulozio vise stotina hiljada KM (racunajte samo plate trenerima).
U zivotu nista nije crno i bijelo, ima milion nijansi izmedju. Treba nekad malo i mozak ukljuciti prije nego se pritisne "pošalji".
Pa na ovom mjestu i mogu samo "palamuditi". Eto Radnik je doveo krilo iz 3. francuske lige Ghorzija. Odigrao je dobro, a sada su doveli novog igraca iz iste lige, ali drugog kluba. Ne znam ja imaju li veze s nizeligasima u Francuskoj ili su se samo opredijelili na jednu ligu iz koje izvlace igrace. Nema nitko od nas pristup igracima ili nizim ligama u Europi da prepozna igraca. Tu mogu igrati ulogu fudbalske agencije, ali opet dolaze interesi ljudi iz vana.Allgunsblazing je napisao/la: ↑14 sij 2026, 13:57Sve je to lijepo na papiru, ali Celik treba zivjeti i bodove osvajati dok to ne ostvari. Najlakse je reci "treba", a niko da kaze kako treba ili da preuzme na sebe da se to i uradi. Uz duzno postovanje svima, ali ovo je cisto palamudjenje. Drugi se ne nalaze u situaciji u kojoj smo mi, tako da nas izlaz iz te situacije mora biti drugaciji od drugih.Rz88 je napisao/la: ↑14 sij 2026, 13:51 Uzmemo li timove poput Benfice, Porta, Ajaxa, Dortmunda, Leipziga... pa cak i Dinama i Zvezde vidimo da su to timovi koji su poznati po prodaji igraci, ali ako pogledamo top 20 izlaznih transfera svakog tima vidimo da su vecinom igraci koji su dovedeni iz drugih zemalja ili gradova unutar njihovih drzava izmedju 12 i 20 godina. U modernom fudbala ograniciti se na svoju bastu je glupo. Dostupni su fudbaleri i talenti iz cijelog svijeta samo ih treba pokupiti. Naravno, nije to jednostavan posao. Ovi timovi imaju stotine scouta po cijelom svijetu koje placaju vise nego mi glavne trenere. Mi smo tu tek pocetnici. Trebamo se poceti razvijati ako se odlucimo za taj smjer. Dosta se masi s domacim igracima o kojima su nam sve informacije dostupne, a kamoli traziti igrace, a ne znamo ni resurse koje trebamo koristiti. Dug je to put, ali put koji slijede svi timovi koji se opredjeljuju na kupovini, razvitku i prodaji igraca.
-
Guest.1945
On je tu da zaradi i izvuko je svoje pare i od Telalovica.Na kraju samo gledaš koliko i šta klub ima od toga i ništa više, da li više gubi ili dobija.Kao što kažem, bili smo primorani nismo mogli iz DLC finansirati i Akademiju i svašta nešto, ali za budućnost mislim da nije pametno davati Akademiju,pogotovo nekome ko nije investitor čitavog kluba,sponzor da.Jer prirodno ne ide da imaš investitora u Akademiji a nemaš ovamo.Mi smo imali "investitora" i treba baš da to uvijek sa oprezom gledamo.Allgunsblazing je napisao/la: ↑14 sij 2026, 14:01Sta je izvukao? Model nije pogrijesio, vec igrac. Tako je isto mogao napraviti i da nije kupio opremu i gorivo platio, a ne treba ni lagati jer nije samo to platio.Guest.1945 je napisao/la: ↑14 sij 2026, 13:57 Koji novac?Kupio opremu,gorivo sto plati a izvuće 10 puta više.Pa šta je onda svrha da imamo Akademiju kad taj talenat ne može doći do seniora i da zaradi klub na njemu.De brate upali taj mozak gdje to vodi, a ne poredit ulaganje u komsijinu kucu i OP.Da je on investititor čitavog kluba to bi bila normalna stvar i druga priča, ovako pokupi sav kajmak ispred tebe i kako onda misliš po ovom modelu da ti funkcioniše klub, a upravo u budućnosti najviše računaš na zaradu iz OP.
Daleko od toga da ga branim, ko ga jebe, bas ste ga vi neki prizivali kao investitora, ali nije nas on zavalio vec nas igrac i njegova porodica. Unaprijedio nam je akademiju znacajno i u nju ulozio vise stotina hiljada KM (racunajte samo plate trenerima).
U zivotu nista nije crno i bijelo, ima milion nijansi izmedju. Treba nekad malo i mozak ukljuciti prije nego se pritisne "pošalji".
-
KakhaKaladze
Sta je poenta Akademije ako ce nam kako kazu generacijski talenat odigrat 15 utakmica za seniore i ispalit se dalje? Cifra koju smo dobili je u ovom trenutku solidna ali nam ne mijenja klub naglavacke. Mnogi govore da smo imali talenta kakvog nije bilo aman decenijama i mi smo za njega uzeli 300 hiljada i evo to je super. Al onda ako mi trebamo cekat deceniju da opet uzmemo 300k za igraca koji ce odigrat 15 utakmica za seniore onda dzaba krecimo. Sumarno svi vode svoju politiku a zapravo je jako jakooo jednostavno. Para vrti gdje burgija nece. Jel trebala Sarajevu akademija da dovede vrhunskog talenta u prvi tim? Ima Sarajevo akademiju pa ga nije dovelo, nego isplatili lovu i hajde kod nas. Znaci da mozes imat talenta u ekipi i ako nemas omladinski pogon. Normalno da je Sarajevo izbacilo dosta mladih igraca solidnih ali uzmite presjek njihove djece koja igraju i prave razliku pa da se popitamo. Jel imaju Posusje i Sloga Doboj jake akademije? Nama treba kompleks za trening prvotimaca i vreca para pa da vidite kako se sve rjesava. Sve ovo drugo je bjezanje od suocavanja s onim sto svi znaju. Nema bez para nista. I akademija i mladi igraci se forsiraju jer nemamo pare da dovedeo. Igraci nam igraju za kikiriki, sve nase omladince bi sutMonuli s noge na nogu samo da se ima love dovest bolje. Ocekujemo ljubav i profesionalan pristup mladih momaka a da zarade neredovnih hiljadu maraka?
Ne moze profesionalni sportista zivit na pasteti ko ja i vi. Otiso je Riki al ev ostaju Hodzic i Smajlovic od nasih, sutra ce se i njih popljuvat kad odu jer su bezobrazni pa im ogromnih 1000KM malo? Zato treba postovat sto se momci odricu, rade treniraju za objektivno nikakvu naknadu koja im nije dovoljna za zivot da ne zive kod babe i mame. Evo hajde vi meni objasnite, kako sebi iznajmit stan, platit rezije i hranu za 1000KM danas? Kakav bi vas odnos prema poslodavcu bio u takvoj svaodnevnici? A da ne kazem pritisak da ce ti sve skrpit sve redom kad pogrijesis. Svi gledate samo svoju stranu medalje.
Samo cu vam postavit jedno jako prosto pitanje, koliko kostaju suplementi koje moras kupiti kao neko ko zivi od sporta? Kolko kostaju kopacke? Kolko kosta kirija za stan? A sve to je minimum da prezivis, nemas marke da pocastis sebe s necim jer dok platis sve sto ti je neophodno ne ostane ti ni za kospica. Zato ti je otisao Telalovic i otici ce ti jos neko prije ili kasnije, ljutili se mi ili ne. I ovo nije opravdanje za igraca s brojem 29 sto bi vi rekli, nego ottvaranje ociju za bolje sutra.
Ne moze profesionalni sportista zivit na pasteti ko ja i vi. Otiso je Riki al ev ostaju Hodzic i Smajlovic od nasih, sutra ce se i njih popljuvat kad odu jer su bezobrazni pa im ogromnih 1000KM malo? Zato treba postovat sto se momci odricu, rade treniraju za objektivno nikakvu naknadu koja im nije dovoljna za zivot da ne zive kod babe i mame. Evo hajde vi meni objasnite, kako sebi iznajmit stan, platit rezije i hranu za 1000KM danas? Kakav bi vas odnos prema poslodavcu bio u takvoj svaodnevnici? A da ne kazem pritisak da ce ti sve skrpit sve redom kad pogrijesis. Svi gledate samo svoju stranu medalje.
Samo cu vam postavit jedno jako prosto pitanje, koliko kostaju suplementi koje moras kupiti kao neko ko zivi od sporta? Kolko kostaju kopacke? Kolko kosta kirija za stan? A sve to je minimum da prezivis, nemas marke da pocastis sebe s necim jer dok platis sve sto ti je neophodno ne ostane ti ni za kospica. Zato ti je otisao Telalovic i otici ce ti jos neko prije ili kasnije, ljutili se mi ili ne. I ovo nije opravdanje za igraca s brojem 29 sto bi vi rekli, nego ottvaranje ociju za bolje sutra.
- Allgunsblazing
Da se ne uvrijedis, podrazumijevam i svoje pisanje.Rz88 je napisao/la: ↑14 sij 2026, 14:14 Pa na ovom mjestu i mogu samo "palamuditi". Eto Radnik je doveo krilo iz 3. francuske lige Ghorzija. Odigrao je dobro, a sada su doveli novog igraca iz iste lige, ali drugog kluba. Ne znam ja imaju li veze s nizeligasima u Francuskoj ili su se samo opredijelili na jednu ligu iz koje izvlace igrace. Nema nitko od nas pristup igracima ili nizim ligama u Europi da prepozna igraca. Tu mogu igrati ulogu fudbalske agencije, ali opet dolaze interesi ljudi iz vana.
Eh sad, kad si spomenuo Radnik, hajmo uzeti primjer Rudara iz Prijedora jer i oni imaju pola ekipe stranaca, od kojih je jedan dao 4 gola, ovi ostali kad se svi saberu dali 4 gola. 11 "egzoticnih" stranaca (nisam racunao ove nase strance iz HR/SR) sa 4 gola i jos jedan stranac sa 4 gola.
Ovo samo pokazuje koliko je tu promasaja na jednog dobrog. I to su opet klubovi koji su u boljoj situaciji nego mi.
Pa pitanje koliki promasaj. Rudar je usao kao 3. ekipa RS-a bez ijednog dobrog igraca. Dakle, morali su dovesti barem 15 novih. Odakle njima konekcija sa Spanijom ne znam, ali su im ti igraci drzali okosnicu timu. Jedan je cak otisao u Borac sto pokazuje odredjeni nivo kvalitete. Otici ce i Mohedano i jos par igraca u timove tipa Zelje ili Veleza, a Rudar ce ispast jer nemaju kvalitet. Ali pitanje kakav bi kvalitet imali s igracima iz BiH. Ja vjerujem da bi bili kao Sloboda jer koga su mogli dovesti da ih zadrzi u PL? Od domacih igraca par utakmica su bili dobri Ramic, Dubljanic, Grbic i Pekija upitno. Dakle, bez stranaca sigurno ispadanje, a ovako postoji nada za opstanak.Allgunsblazing je napisao/la: ↑14 sij 2026, 14:26Da se ne uvrijedis, podrazumijevam i svoje pisanje.Rz88 je napisao/la: ↑14 sij 2026, 14:14 Pa na ovom mjestu i mogu samo "palamuditi". Eto Radnik je doveo krilo iz 3. francuske lige Ghorzija. Odigrao je dobro, a sada su doveli novog igraca iz iste lige, ali drugog kluba. Ne znam ja imaju li veze s nizeligasima u Francuskoj ili su se samo opredijelili na jednu ligu iz koje izvlace igrace. Nema nitko od nas pristup igracima ili nizim ligama u Europi da prepozna igraca. Tu mogu igrati ulogu fudbalske agencije, ali opet dolaze interesi ljudi iz vana.
Eh sad, kad si spomenuo Radnik, hajmo uzeti primjer Rudara iz Prijedora jer i oni imaju pola ekipe stranaca, od kojih je jedan dao 4 gola, ovi ostali kad se svi saberu dali 4 gola. 11 "egzoticnih" stranaca (nisam racunao ove nase strance iz HR/SR) sa 4 gola i jos jedan stranac sa 4 gola.
Ovo samo pokazuje koliko je tu promasaja na jednog dobrog. I to su opet klubovi koji su u boljoj situaciji nego mi.
Ja samo ne znam dokle ce ovde ova prica preovladavati da smo k za usi pali i ostalo
Jesmo odblokirali racun,jel grad placa rate ?
Kolko jos duga trebamo vratiti sve ukupno nevezano za reprogram i albu. Znaci efektivnog duga.
Ljudi ta je prica gotova oko dugova.
Ako imas jos poyrazivanja to je u normalnim okvirima ko i svaki klub u prvoj ili pl ligi
Ja ne vidim sto je radnik ,ovaj,onaj u boljoj poziciji od nas.
Dajte vise da malo pregazimo tu baru i dosta vise tog mentaliteta.
Sad je do uprave sve kako ce tim slozit . Koga ce dovest u veznom redu ,imaju li veza u susjedstvu ,vani Kolko imaju hrabrosti u minus ici i rizikovati sa nekim igracem itd...
I prica nece niko u prvu ligu. Dajte ljudi ponudite uslove pa ces vidjeti kako dolaze.
Mojr misljenje je da uprava i dalje ide na sigurno sto donekle opravdavam samo ja nevidim sta ce ako udemo u Pl . Morat ce 11 igraca novih dovesti . Bolje im je sad poceti sklapati tim . I davati bolje plate . Al to je moje misljenje.
Ili jos da tavorimo u ovoj ligi druge nema
Jesmo odblokirali racun,jel grad placa rate ?
Kolko jos duga trebamo vratiti sve ukupno nevezano za reprogram i albu. Znaci efektivnog duga.
Ljudi ta je prica gotova oko dugova.
Ako imas jos poyrazivanja to je u normalnim okvirima ko i svaki klub u prvoj ili pl ligi
Ja ne vidim sto je radnik ,ovaj,onaj u boljoj poziciji od nas.
Dajte vise da malo pregazimo tu baru i dosta vise tog mentaliteta.
Sad je do uprave sve kako ce tim slozit . Koga ce dovest u veznom redu ,imaju li veza u susjedstvu ,vani Kolko imaju hrabrosti u minus ici i rizikovati sa nekim igracem itd...
I prica nece niko u prvu ligu. Dajte ljudi ponudite uslove pa ces vidjeti kako dolaze.
Mojr misljenje je da uprava i dalje ide na sigurno sto donekle opravdavam samo ja nevidim sta ce ako udemo u Pl . Morat ce 11 igraca novih dovesti . Bolje im je sad poceti sklapati tim . I davati bolje plate . Al to je moje misljenje.
Ili jos da tavorimo u ovoj ligi druge nema
Sto se tice crnaca u ekipi jok ba,dva Roma nafatat na buvljaku i malo ih pod solarij stavit da malo jos vise potamne i predstavit ih kao napadace iz Nigerije i Tanzanije
Dikembe Mutombo i Halid el Muvalid
Jeftinije,blize,jednostavnije
Ko ce ba u Afriku ici,daleko
Ko ce ba u Afriku ici,daleko