NK Čelik

Na kojim se pozicijama treba Čelik pojačati za proljetni dio sezone u borbi za plasman u PL ?

Anketa traje do: 07 pro 2025, 14:44.

Krilo + napadač + zadnji vezni
22
65%
Napadač + bek + zadnji vezni
1
3%
Golman + napadač + krilo
1
3%
Ofanzivni vezni + krilo + napadač
1
3%
Stoper + zadnji vezni + napadač
0
Nema glasova.
U svakoj liniji po jednog provjerenog igrača
9
26%

Ukupno glasova: 34

Truhlo
12. igrač

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 24 stu 2025, 22:39 Joj da hoce doci jedan Siroki nam u Kupu da ih svedemo na 1 korner 1 šut u okvir gola i izbacimo uz ovu ekipu i 3-4 očekivanja dobra pojačanja volio bi vise nego išta.

Od PL se pravi engleski PL grob te yebo u Sarajevu stoperi kurtoni obicni i za Hodzića i Mašetića. Da ova dvojica naših imaju godinu dana iskustva i igranja u PL bili bi Vidic- Rio tandem za pojedine stoperske parove po PL.

Mi opet svi pričamo o PL a treba jos izdrzati 13 kola, treba se pojačati da ne ugrozimo prvo mjesto i lagano nastaviti gdje smo stali. 10 000 ljudi, Travnik, 3:0 i +6 na tabeli
Eh tu sam te čekao bracika :mrgreen: Hajmo vratiti film unazad, prije par godina, GOŠK siluje prvu ligu federacije kao mi ove sezone, mi treća liga, dolaze u kupu i razvalimo ih 4:1 ili 4:2, koliko je već bilo. Dolazi Sarajevo u kupu, odlično izdanje.

Ulazimo u prvu ligu, zadržavamo cijeli kostur ekipe osim Arežine i Šijerkića, dolazi Mašić, Hrelja, mislim da smo doveli 3, 4 prvoligaška igrača i šta bi prijatelju? Suluju nas iz kola u kolo, Durmo nas petardi spašava, na Bilinom nam Banovići i Tomislav sakrivali loptu po 80 minuta.

Eh sad još je veća razlika između federalne i PL nego prve i druge federalne. I ko je pisao onda na ljeto, zaratio sa cijelim forumom da je ekipa karina i da ćemo se borit za opstanak?

Nema tu puno pametovanja, sad ulovi Mujarića, Škrijelja, Hegića ovih par koji su klase u ovoj ligi i solidni za klupe u PL, a na ljeto idemo po 10 komada za prve postave, da se ne bi ponovio gorki i da se ne bi nama ponovilo isto kad smo prelazili iz trećeg u drugi rang.
Brotherze
12. igrač

Post Postao/la Brotherze »

Truhlo je napisao/la: 25 stu 2025, 07:33
Avenija je napisao/la: 24 stu 2025, 22:39 Joj da hoce doci jedan Siroki nam u Kupu da ih svedemo na 1 korner 1 šut u okvir gola i izbacimo uz ovu ekipu i 3-4 očekivanja dobra pojačanja volio bi vise nego išta.

Od PL se pravi engleski PL grob te yebo u Sarajevu stoperi kurtoni obicni i za Hodzića i Mašetića. Da ova dvojica naših imaju godinu dana iskustva i igranja u PL bili bi Vidic- Rio tandem za pojedine stoperske parove po PL.

Mi opet svi pričamo o PL a treba jos izdrzati 13 kola, treba se pojačati da ne ugrozimo prvo mjesto i lagano nastaviti gdje smo stali. 10 000 ljudi, Travnik, 3:0 i +6 na tabeli
Eh tu sam te čekao bracika :mrgreen: Hajmo vratiti film unazad, prije par godina, GOŠK siluje prvu ligu federacije kao mi ove sezone, mi treća liga, dolaze u kupu i razvalimo ih 4:1 ili 4:2, koliko je već bilo. Dolazi Sarajevo u kupu, odlično izdanje.

Ulazimo u prvu ligu, zadržavamo cijeli kostur ekipe osim Arežine i Šijerkića, dolazi Mašić, Hrelja, mislim da smo doveli 3, 4 prvoligaška igrača i šta bi prijatelju? Suluju nas iz kola u kolo, Durmo nas petardi spašava, na Bilinom nam Banovići i Tomislav sakrivali loptu po 80 minuta.

Eh sad još je veća razlika između federalne i PL nego prve i druge federalne. I ko je pisao onda na ljeto, zaratio sa cijelim forumom da je ekipa karina i da ćemo se borit za opstanak?

Nema tu puno pametovanja, sad ulovi Mujarića, Škrijelja, Hegića ovih par koji su klase u ovoj ligi i solidni za klupe u PL, a na ljeto idemo po 10 komada za prve postave, da se ne bi ponovio gorki i da se ne bi nama ponovilo isto kad smo prelazili iz trećeg u drugi rang.
A dobro i nas ponesu malo rezultati pa mislimo da mozemo sa ovima iz PL, al protiv Posusja smo vidjeli na cemu smo. Ljudi su zadnji na tabeli u PL, igrali sa rezervama, mozda 3 igraca iz prve postave da su bili protiv nas.
Na kraju mi sretno pobijedili iako je nas ucinak na terenu bio slican kao onaj Goska protiv nas.
Branili smo se uglavnom, u vezi bili oni dominantni, da je neko nase pitao sigurno bi vecina pristali na penale odmah da idemo.

Ali ima kod nas igraca dobrih, ne moze se reci da Kalesic ne zna igrati lopte ali treba tu dosta vise brzine i trke da bi se priblizio PL nivou.
Dobar kondicioni treba da ih sad zimus pripremi pa opet na ljeto isto tako i ima ih sigurno koji mogu igrati u PL.
I dobar psiholog da im objasni neke stvari, prije svega da ne mogu oni red uvoditi na terenu, i da pripaze na faulove, za dosta sadasnjih startova bi dobijali crvene u PL. Kod nas sudija ne vidi sve ili nece da vidi ali tamo uz VAR bi to teze prolazilo.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Ma Kup je jedno, prvenstvo sasvim drugo.
U Kupu imas tu jednu utakmicu protiv PL ekipe, tebi je to derbi u tom trenutku, sav fokus i snagu dadnes na tih 90+ minuta, pa il bos il hadzija.
U prvenstvu ti je svake sedmice takva utakmica i tako 33 kola. Na duze staze nemoguce je izdrzati taj ritam i to trosenje, ako nemas dovoljno kvalitetne i fizicki pripremljene igrace. Dosta ima i do genetike, jer nekim igracima je fizicka sprema kad je na vrhuncu nedovoljna za PL ligu.

Ovoj ekipi definitivno ce trebati upgrade. Koliko se mogne naci u ovom prelaznom roku, a na ljeto definitivno ako izborimo plasman u visi rang. Vjerujem da su SŠ i Uprava toga svjesni i da ne sjede skrstenih ruku. Nadam se samo da ce nam prelazni rokovi biti uspjesni kao sto je ovaj prethodni bio.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

Posusje je drugo poluvrijeme igralo sa najjacih 11 igrača. Prva postava, 5 najboljih igrača im ušlo. Jedina razlika u fizici i brzini. Tehnički nista. Oni to dobiju u mečevima i treninzima evo ovim koji sada igraju poput Veleža za vikend dok su naši na dugoj pauzi. 3 mjeseca premijerligaški igrači su duže u takmičarskoj formi od igrača iz 1LF. Kako to nadoknaditi? Nemam pojma, nemoguce dok ne budu igrali PL, evo sve da naši krvavo treniraju individualno sada opet to ne moze nadoknaditi jedan brz i jak meč protiv Veleža, Zelje, Sarajeva, Rudara. Zamislite samo naše igrače evo ove mladje koji imaju potencijal da sada poslije ove prekratke polusezone imaju jos 5 mečeva do sredine decembra, jake, brze, zahtjevne kao PL igrači.
To su odmah potpuno drugi igrači na zimskim pripremama za klasu iznad. Teške teme :mrgreen:
Jedino sto se svi slazemo da moras dovesti 3-4 kvalitetna igrača već do 10.1. Da cijeli pojačan roster prodje cijele pripreme zajedno bez dana kašnjenja. 14 dana van Zenice, karantin, strogo vojnički :D
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Ko ocekuje neku leprsavu igru na posjed s tikatakom u PL da cemo mi sakrivati loptu od Zrinjskog, Borca, Sarajeva taj nije dobar u glavu i to je taj problem ocekivanja kojeg mi navijaci trebamo prevazici.

Ako Bog da kad se vratimo svaka nam je utakmica rovovska borba i trebamo nosit igrace energijom, navijanjem itd.

PL nije bauk, ali moramo bit svjesni da ce prva sezona biti rat za svaki bod pa da dovedemo i 20 igraca iz lige petice.

Do tad i mi kao navijaci imamo par testova. Od clanstva, fanshopa, pozitivne kritike i podrske.

Ali ne sumnjam u nas. Sta smo sve predeverali uspjeh je zagarantovan!
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

phillies je napisao/la: 25 stu 2025, 10:53 Ma Kup je jedno, prvenstvo sasvim drugo.
U Kupu imas tu jednu utakmicu protiv PL ekipe, tebi je to derbi u tom trenutku, sav fokus i snagu dadnes na tih 90+ minuta, pa il bos il hadzija.
U prvenstvu ti je svake sedmice takva utakmica i tako 33 kola. Na duze staze nemoguce je izdrzati taj ritam i to trosenje, ako nemas dovoljno kvalitetne i fizicki pripremljene igrace. Dosta ima i do genetike, jer nekim igracima je fizicka sprema kad je na vrhuncu nedovoljna za PL ligu.

Ovoj ekipi definitivno ce trebati upgrade. Koliko se mogne naci u ovom prelaznom roku, a na ljeto definitivno ako izborimo plasman u visi rang. Vjerujem da su SŠ i Uprava toga svjesni i da ne sjede skrstenih ruku. Nadam se samo da ce nam prelazni rokovi biti uspjesni kao sto je ovaj prethodni bio.
Baš tako, jedno je odigrati jednu jaku utakmicu u 3 mjeseca, a sasvim drugo svake sedmice i to svake druge neki yeben derbi u kost :mrgreen:

I nije 33 kola nego 36, od čega ćeš imati 20 utakmica protiv Zrinjskog, Borca, Sarajeva, Želje, Veleža.

Sad samo fokus treba biti na dovođenju 2, 3 igrača koji su klasa za prvu ligu, a mogu sjediti na klupi u PL i to je to, bez puno razmišljanja. Mujarić, Hegić, Sadik, napucati igrački kadar i spremiti ih ko nikad na proljeće, zna se cilj.

Za eventualnu PL, prvo krenuti od trenera sa PRO licencom, pa dalje slagati igrački kadar. Baš mi je želja stručni štab Pavić, Regoje, Jusić i da se Bojanu plati školovanje za PRO licencu. Mislim da bi to bilo ok rješenje. Zenički Atletiko Madrid :mrgreen:
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Ma previse se ta PL dize jbt uredu Borqc Sarajevo Zrinjski su top p i Zeljo trenutno i od njih ne treba nista ocekivat a nasi se igraci sputavaju pogotovo ovi mladzi kao da su poluinvalidi.Jedan D Hrelja ode iz nekog Gorqzda i uz dobre igrace pretvori se u skoro glavnog igraca u Borcu i PL.Najveca razlikq je ta u fizickoj spremi igraca a ne u nekoj tehnici, jer ja nevidim neke igrqce u PL da uzme loptu predribla 4 igraca i lobuje golmana, igra tim prvenstveno a ova ekipa kad se iskristalise do kraja sezone uz 10 igaca od kojih neka su 5 ili 6 bas dobra za PL moze glat izborit opstanak
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Pod hitno dogovoriti s nekom teretanom prostor i vrijeme. 2 mjeseca prije pocetka sezone jedan trening u teretani, a drugi na terenu svaki dan. Naravno, to sve da vodi kondicioni uz fizioterapeute i ostalo medicinsko osoblje.
Juzni Front 1988

Post Postao/la Juzni Front 1988 »

Nevjerovatno koliko sami sebe podcjenjujemo i koliko sami sebi nevjerujemo
moSa likCe
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

25.NOVEMBAR DAN DRZAVNOSTI BiH 🖤❤️....
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

"Fudbalski klub Posušje u petak će dobiti novi Upravni odbor i novog predsjednika, a prema nezvaničnim informacijama klub će preuzeti lokalni privrednici."
Zenicanin988

Post Postao/la Zenicanin988 »

Juzni Front 1988 je napisao/la: 25 stu 2025, 13:07 Nevjerovatno koliko sami sebe podcjenjujemo i koliko sami sebi nevjerujemo
Bas, evo i ja citam i ne vjerujem.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

DRZAVA BOSNA!
Kad smo kod Dana državnosti,rijetko ili skoro nikako ne pjevamo himnu na Bilinom,nadam se da ce se to popravit u narednoj sezoni aBd...
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Zenicanin988 je napisao/la: 25 stu 2025, 15:49
Juzni Front 1988 je napisao/la: 25 stu 2025, 13:07 Nevjerovatno koliko sami sebe podcjenjujemo i koliko sami sebi nevjerujemo
Bas, evo i ja citam i ne vjerujem.
Velez zeli potpisat Salcina wvo i Spahica iz fenjerasa TC a mi ovamo balhezgamo da nemoze Maske ili Sero Kalesic, Sivi meda u PL.
Uz premijerligaske pripreme ovi igraci ce bit jos 30% bolji jaci brzi i sposobniji sve i samo zbog bolje fizicke spreme.
Jedan Hodzic Masetic Babic Telalovic imaju predispozicije da mogu danas sutra igrat PL.naravno da uz bolje l. krilo c.napadaca zadnjeg veznog golmana i jos nekog PL pojacanja i ovi momci mogu dat puno vise ako se posvete 100% fudbalu pripremama i timu
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

R0B1J4SH je napisao/la: 25 stu 2025, 16:33 DRZAVA BOSNA!
Kad smo kod Dana državnosti,rijetko ili skoro nikako ne pjevamo himnu na Bilinom,nadam se da ce se to popravit u narednoj sezoni aBd...
Ponossn na ljiljane na grbu...
Odgovori