Dobro svako ima misljenje i nesto se nekom svidxa a nekom ne svidza uglqvnom ja podrzavam skoro svaku gradnju k9ja ne uzurpira parkove i prirodu a ovo oko neke frkw oko hotela Inter i neke estetike ma zajebi to neka se gradi kao i Bilino polje ako je to oboje moguce, valjda imaju ljudi koji znaju da to ukombinuju i hotel jest ruglo ovakav kakav jest i ako ga je neko kupio svojim parama neka radi sta god hoce a ne prisliljavat nekoga na neke zelje jugonostalgicara.A to za ova pisanja protiv svake gradnje u Zenici uvijek ista 3 covjeka i to sto si ti napisao ja se u potpunosti NE SLAZEM a vidi jbt nisam ni klosar ni fukara.Malo kad se zadze u druge gradove vidimo napredak i modernizaciju jos malo i Doboj ce nas prestic i pojedine sarajevske opcine a mi samo pametujemo kako se nemoze netreba i kako je svako lopov i prevarant, inace smo toksican gradlimvolikce je napisao/la: ↑18 stu 2025, 10:03Kao prvo, ovo nije Britvar pisao, nego arhitekta, profesor sa Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, dakle, stručnjak iz ove oblasti, a rođeni Zeničanin s Jalije. Tako da, pustite se tog šupljirenja i mantranja: "nek se gradi, nek se gradi".. Voditi se tom mantrom: "bolje da se išta gradi, nego ništa", je samoubistvo. Nikada se neću s time složiti. Ili će se graditi pošteno ili ne treba nikako (po cijenu da se iseli repka). A ovo s Vračetom i Vicom smrdi na jebenu podvalu i svakim danom stručnjaci na to upozoravaju. A to što smo došli u takvo vrijeme da svaka bagra može davati komentare po društvenim mrežama i iznositi svoje mišljenje o svemu, to je poseban problem. Dakle, treba vjerovati nekom tajkunu, Fudi krimosu, Vici krimosu, ili nekom prosječnom zeničkom ološu koji sadašnji Inter naziva ruglom i koji govori kako bi ga on najradije srušio - to je bolest našeg društva. Pogledajte seriju na HRT "Betosnki spavači" i pogledajte šta kažu stručni ljudi o svemu tome. A prezir prema obrazovanim ljudima i njihovoj riječi uvijek dolazi od strane nerealizovane fukare kojoj je vrhunsko dostignuće u životu sjediti pored trafike i natezati bambuču! Takvom profilu ljudi samo nek sve šljašti u bojama i staklu, njega boli kurac za umjetnički dojam i estetiku, on ni ne zna šta je to.Cinvict35 je napisao/la: ↑14 stu 2025, 11:57Ovo ti sve laje ono pasce Boris Britvar i njegovi placenici , vjeruj taj nebi dao da se u Zenici kuca izgradi.On podnosi tuzbe koci projekte gdje god moze a ima finansijere iza ledza koji to sve placajulimvolikce je napisao/la: ↑11 lis 2025, 21:23 Evo ovdje imate stručno objašnjenje priče oko ove rekosntrukcije i ove prevare oko izgradnje novog Intera.
https://aabh.ba/koliko-kosta-dostojanstvo/
Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"
Re: Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"
Slažem se 100%, ali džaba pišeš.limvolikce je napisao/la: ↑18 stu 2025, 10:03Kao prvo, ovo nije Britvar pisao, nego arhitekta, profesor sa Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, dakle, stručnjak iz ove oblasti, a rođeni Zeničanin s Jalije. Tako da, pustite se tog šupljirenja i mantranja: "nek se gradi, nek se gradi".. Voditi se tom mantrom: "bolje da se išta gradi, nego ništa", je samoubistvo. Nikada se neću s time složiti. Ili će se graditi pošteno ili ne treba nikako (po cijenu da se iseli repka). A ovo s Vračetom i Vicom smrdi na jebenu podvalu i svakim danom stručnjaci na to upozoravaju. A to što smo došli u takvo vrijeme da svaka bagra može davati komentare po društvenim mrežama i iznositi svoje mišljenje o svemu, to je poseban problem. Dakle, treba vjerovati nekom tajkunu, Fudi krimosu, Vici krimosu, ili nekom prosječnom zeničkom ološu koji sadašnji Inter naziva ruglom i koji govori kako bi ga on najradije srušio - to je bolest našeg društva. Pogledajte seriju na HRT "Betosnki spavači" i pogledajte šta kažu stručni ljudi o svemu tome. A prezir prema obrazovanim ljudima i njihovoj riječi uvijek dolazi od strane nerealizovane fukare kojoj je vrhunsko dostignuće u životu sjediti pored trafike i natezati bambuču! Takvom profilu ljudi samo nek sve šljašti u bojama i staklu, njega boli kurac za umjetnički dojam i estetiku, on ni ne zna šta je to.Cinvict35 je napisao/la: ↑14 stu 2025, 11:57Ovo ti sve laje ono pasce Boris Britvar i njegovi placenici , vjeruj taj nebi dao da se u Zenici kuca izgradi.On podnosi tuzbe koci projekte gdje god moze a ima finansijere iza ledza koji to sve placajulimvolikce je napisao/la: ↑11 lis 2025, 21:23 Evo ovdje imate stručno objašnjenje priče oko ove rekosntrukcije i ove prevare oko izgradnje novog Intera.
https://aabh.ba/koliko-kosta-dostojanstvo/
Fudina sposobnost se najbolje vidi na primjeru Trga Rudara, na kojem je ostala rupčaga tlocrtne veličine kineskog zida, zato što je dozvolio da se izda građevinska dozvola nehljebu koji nema ni 1% sredstava da završi što je počeo. I sad bi mi trebali biti presretni što su u kombinacijama za stadion i Inter, taj isti kreten Fudo, tajkunčić i Dodikov nećak. Ne da cijela stvar smrdi, nego moraš bit naivan i glup da pomsiliš da će sve bit po PS-u.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Trenutni kapacitet BP moze zadovoljiti potrebe Celika i u slucaju kada zenica prebaci 200 000 stanovnika i kad Celik bude redovno igrao Evropu da kazemo da bude na nivou ZrinjskogAeroMs33 je napisao/la: ↑16 stu 2025, 02:34 Drugovi moji trebat ce i nasem klubu uskoro veci kapacitet
Zivi bili pa vidjeli.
Kad smo u Jugi punili 30 k mozemo i sad 20k sa lakocom
A ugodaj je ne porediv sa svim novim dodatcima na novom stadionu.
Slazem se ipak da treba rjesiti imovinsko pravne situacije ali uopste se ne sikiram jer imamo pravni tim iza kluba i kad bi oni samo namignuli da smo mi tu na gubitku vjeruj mi Zenicani bi taj novi stadion ako treba sutra sravnili sa zemljom .
Opustite se . Abd bit ce dobro sve.
Salis se, hajd os vemu se da diskutovat, lopovi prevaranti imovinsko pravni odnosi projekti hocel se krenit radit, zavrsit ako krene i sl ali brate da nam je dovoljan kapacitet ako ali ako bi kojim slucajem se umjesali u pozicije koje igraju evropu kontantno( ne kao Zrinjski nego samo evropa svake godine ili druge) ovaj trenutni kapacitet je daleko ispod onog sto bi nam trebalo.Svaka borba za evropu/ titulu do zadnji kola bi realno bilo 15 do 20milja sto iz Zenice sto iz okolni mjesta gradicasale je napisao/la: ↑19 stu 2025, 06:30Trenutni kapacitet BP moze zadovoljiti potrebe Celika i u slucaju kada zenica prebaci 200 000 stanovnika i kad Celik bude redovno igrao Evropu da kazemo da bude na nivou ZrinjskogAeroMs33 je napisao/la: ↑16 stu 2025, 02:34 Drugovi moji trebat ce i nasem klubu uskoro veci kapacitet
Zivi bili pa vidjeli.
Slazem se ipak da treba rjesiti imovinsko pravne situacije ali uopste se ne sikiram jer imamo pravni tim iza kluba i kad bi oni samo namignuli da smo mi tu na gubitku vjeruj mi Zenicani bi taj novi stadion ako treba sutra sravnili sa zemljom .
Vidi nasa posjeta je super i definitivno ima prostora za napredak, al pricati o prosjeku 10+ je pomalo neozibljno.Cinvict35 je napisao/la: ↑19 stu 2025, 08:44Salis se, hajd os vemu se da diskutovat, lopovi prevaranti imovinsko pravni odnosi projekti hocel se krenit radit, zavrsit ako krene i sl ali brate da nam je dovoljan kapacitet ako ali ako bi kojim slucajem se umjesali u pozicije koje igraju evropu kontantno( ne kao Zrinjski nego samo evropa svake godine ili druge) ovaj trenutni kapacitet je daleko ispod onog sto bi nam trebalo.Svaka borba za evropu/ titulu do zadnji kola bi realno bilo 15 do 20milja sto iz Zenice sto iz okolni mjesta gradicasale je napisao/la: ↑19 stu 2025, 06:30Trenutni kapacitet BP moze zadovoljiti potrebe Celika i u slucaju kada zenica prebaci 200 000 stanovnika i kad Celik bude redovno igrao Evropu da kazemo da bude na nivou ZrinjskogAeroMs33 je napisao/la: ↑16 stu 2025, 02:34 Drugovi moji trebat ce i nasem klubu uskoro veci kapacitet
Zivi bili pa vidjeli.
Evo krenimo od pocetka broj clanova kluba ni jednu godinu nije prebacio 1000.
Uzimajuci prethodne dvije sezone moze se reci da imamo neku bazu navijaca oko 2000, sta to znaci, sad kad bi uvezao 5 poraza za redom i dalje bi imao 2000 ljudi na utakmici.
U jugi i poslije rata se stadion punio uglavnom jer je karta bila marka ili se ulazilo djabe, pored toga nisi imao druge vidove zabave siroko dostupne kao sto danas imas televizija/internet/gaming i sl.
Sad protiv goska smo imali neko mini finale, gdje je na utakmicu dosao u kunto i panto, pa sa mnom isao poznanik na utakmicu koji nema pojma ni koja smo liga i zadnji put bio na utakmici Celik - Zvezda(ne iz gradacca, nego BG) i opet nismo prebacili 10k.
U evropi ce svako napuniti stadion, pa siroki kad je igrao na BP bilo je par hiljada ljudi, al ne zivi se od toga. Treba stadion puniti iz kola u kolo i treba stadion puniti kad rezultati ne idu najbolje.
Sutra da udjemo u PL normala u pocetku ces imati hajp, dodje ti velez bit ce 8k, dodje ti sloga bita 5-8k, dodje ti sarajevo/zeljo bit ce 10k+, al vec s malo losijim rezultatima provi veleza ce ti bit 5k, protiv sloge 4k, protiv sarajeva/zeljo 7-8k.
Mi imamo bazu od nekih 2-3k, i tu bazu treba povecavati, kad ova baza bude 10k, onda ce ovaj stadion biti mal a do tad vise nego dovoljno.
- limvolikce
- 12. igrač
Prijatelju, ti očigledno nisi pročitao ovaj Vedadov tekst, jer da jesi mogao bi pročitati da ti stručna osoba direktno kaže da se po ovom idejnom projektu kojeg imamo ne može dobiti dozvola od UEFA-e za igranje bilo kakvih evropskih utakmica jer neboder ne može ni po kojem propisu biti tako blizu stadiona. A kažeš "valjda" imaju ljudi koji znaju. Pa ja ti upravo citiram ljude koji znaju da ovo ne pije vode, plus Asocijacija arhitekata BiH, plus još mnoga druga udruženja ljudi koji nešto znaju su se očitovali po ovom pitanju. A tebi i, sličnim tebi, tajkunčići s lovom zamažu oči tako što našminkaju idejni projekat glava da zaboli, pa raja svršava na to. Za pare se uvijek može naći neki đavolji arhitekta koji će pogaziti svoju profesiju i projektovati što mu se kaže (zbog love, naravno). Pa zeničke arhitekte su odbile projektovati Trg rudara, pa se našao tamo neki arh. kojeg boli k. za Zenicu i tu lupio oblakoder. Fudo se dići njime - naravno, jer Fudo je čuvao ovce na Vranici i on nema osjećaj šta znači biti rođen u urbanoj sredini niti ima izgrađen neki estetski osjećaj za to - to već znamo i na navijačkoj koži.Cinvict35 je napisao/la: ↑18 stu 2025, 13:21Dobro svako ima misljenje i nesto se nekom svidxa a nekom ne svidza uglqvnom ja podrzavam skoro svaku gradnju k9ja ne uzurpira parkove i prirodu a ovo oko neke frkw oko hotela Inter i neke estetike ma zajebi to neka se gradi kao i Bilino polje ako je to oboje moguce, valjda imaju ljudi koji znaju da to ukombinuju i hotel jest ruglo ovakav kakav jest i ako ga je neko kupio svojim parama neka radi sta god hoce a ne prisliljavat nekoga na neke zelje jugonostalgicara.A to za ova pisanja protiv svake gradnje u Zenici uvijek ista 3 covjeka i to sto si ti napisao ja se u potpunosti NE SLAZEM a vidi jbt nisam ni klosar ni fukara.Malo kad se zadze u druge gradove vidimo napredak i modernizaciju jos malo i Doboj ce nas prestic i pojedine sarajevske opcine a mi samo pametujemo kako se nemoze netreba i kako je svako lopov i prevarant, inace smo toksican gradlimvolikce je napisao/la: ↑18 stu 2025, 10:03Kao prvo, ovo nije Britvar pisao, nego arhitekta, profesor sa Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, dakle, stručnjak iz ove oblasti, a rođeni Zeničanin s Jalije. Tako da, pustite se tog šupljirenja i mantranja: "nek se gradi, nek se gradi".. Voditi se tom mantrom: "bolje da se išta gradi, nego ništa", je samoubistvo. Nikada se neću s time složiti. Ili će se graditi pošteno ili ne treba nikako (po cijenu da se iseli repka). A ovo s Vračetom i Vicom smrdi na jebenu podvalu i svakim danom stručnjaci na to upozoravaju. A to što smo došli u takvo vrijeme da svaka bagra može davati komentare po društvenim mrežama i iznositi svoje mišljenje o svemu, to je poseban problem. Dakle, treba vjerovati nekom tajkunu, Fudi krimosu, Vici krimosu, ili nekom prosječnom zeničkom ološu koji sadašnji Inter naziva ruglom i koji govori kako bi ga on najradije srušio - to je bolest našeg društva. Pogledajte seriju na HRT "Betosnki spavači" i pogledajte šta kažu stručni ljudi o svemu tome. A prezir prema obrazovanim ljudima i njihovoj riječi uvijek dolazi od strane nerealizovane fukare kojoj je vrhunsko dostignuće u životu sjediti pored trafike i natezati bambuču! Takvom profilu ljudi samo nek sve šljašti u bojama i staklu, njega boli kurac za umjetnički dojam i estetiku, on ni ne zna šta je to.
A to što kažeš "želje jugonostalgičara" - pa Inter je proglašen spomenikom arhitekture iz epohe modernizma, jedan od rijetkih primjeraka brutalističkog stila u cijeloj ex Jugi, i to treba srušiti, kako ti kažeš, zbog modernizacije? E pa to je isto da kažeš da treba Stari most u Mostaru srušiti jer je sav ostario, pa napraviti tu neki novi, moderni od stakla jer u Doboju ima takav. A i ona kula u Vranduku, oni prozori nekakvi stari treba staviti PVC Selecta - samo da dočaram razmjere koje očigledno mnogi ne žele da primijete i vide. Zenica je zapušten grad iz skroz drugih razloga, ne iz tog što se ne grade SCCovi BBIovi i slični nakaradni tržni centri.
Koliko god se nekome sviđalo ovo današnje društveno uređenje, ne možeš se odreći prošlosti ni kad bi htio. Od srednjeg vijeka, turskog vakta, Juge, do ovog danas - to je sve naša historija. Npr. NK Čelik je osnovan kao radnički klub u vrijeme socijalizma, i on je bio simbol jednog takvog vremena, iz tog doba je doživio vrhunce svoje slave, osvajao evropske trofeje. Tog se trebamo odreći? Da, i Fudo je to isto predlagao, ugasiti klub i napraviti neki novi, moderniji... Ali ne ide to tako. Prošlost se mora čuvati, a modernizaciju radiš na drugom mjestu, eno gore ona livada u Peharama, gdje zatvorenici sade krompir, tu je planski trebalo naselje da se gradi, ali zbog rata je ideja propala. Neka se napravi novi kvart tu i neka se izražavaju tajkuni kako hoće.
Spomenike u gradu treba sačuvani i obnoviti u izvornom obliku.
A što se tiče stadiona, tu se slažem, mora se izvršiti modernizacija, ali po propisima i sa velikim garantom. Ko ti može garantovati da se neće nakon rušenja sadašnjeg Bilinog na tom mjestu pojaviti rupa??? Imaš rupu poslije rušenja Dom štampe u samom centru, imaš rupu na Trgu rudara, stalo se sa izgradnjom zatvorenog bazena - trebam vjerovati ovim ljudima možda, Fudi da će dati neki garant za nešto? Dobro otvoriti oči kada se otvara priča oko nacionalnog stadiona, neka nas ne zanosi sladunjava priča oko Santiago Bernabea u Zenici.
I još da kažem, silno bih želio da sam u krivu i da sve bude tako savršeno kako ti i slični tebi vjeruju - pružio bih ti ruku i izvinio se, ali ovako, zbog logike i iskustva, s pravom duboko u ovo sumnjam!
Malo se demantujes i iznosis kontradiktorne stvari.Gore pises kad bi bili kao Zrinjski ne treba nam vece kapacitet a ja kazem da bi nam bio mal i 15 hiljadajer ako si kao oni znaci da si konstantno 1, 2, 3 i igras evropu.Onda pises ako izgubimo ako se borimo za opstqnak ako izgubis 5 za redom nebu bilo 2000 ljudi i to je donekle tacno ali ja sam se nadovezao na tvoj tekst gore da smo dobri pa kao Sarajevo ili Zeljo pa izletis svake 2 god u evropu sto znqci da si u vrhu mi bi bili na 10 000 prosjek a kamoli kao Zrinjski( sto su mokri snovi i naucna fantastika bar u bliskoj buducnosti)sale je napisao/la: ↑19 stu 2025, 09:30Vidi nasa posjeta je super i definitivno ima prostora za napredak, al pricati o prosjeku 10+ je pomalo neozibljno.Cinvict35 je napisao/la: ↑19 stu 2025, 08:44Salis se, hajd os vemu se da diskutovat, lopovi prevaranti imovinsko pravni odnosi projekti hocel se krenit radit, zavrsit ako krene i sl ali brate da nam je dovoljan kapacitet ako ali ako bi kojim slucajem se umjesali u pozicije koje igraju evropu kontantno( ne kao Zrinjski nego samo evropa svake godine ili druge) ovaj trenutni kapacitet je daleko ispod onog sto bi nam trebalo.Svaka borba za evropu/ titulu do zadnji kola bi realno bilo 15 do 20milja sto iz Zenice sto iz okolni mjesta gradica
Evo krenimo od pocetka broj clanova kluba ni jednu godinu nije prebacio 1000.
Uzimajuci prethodne dvije sezone moze se reci da imamo neku bazu navijaca oko 2000, sta to znaci, sad kad bi uvezao 5 poraza za redom i dalje bi imao 2000 ljudi na utakmici.
U jugi i poslije rata se stadion punio uglavnom jer je karta bila marka ili se ulazilo djabe, pored toga nisi imao druge vidove zabave siroko dostupne kao sto danas imas televizija/internet/gaming i sl.
Sad protiv goska smo imali neko mini finale, gdje je na utakmicu dosao u kunto i panto, pa sa mnom isao poznanik na utakmicu koji nema pojma ni koja smo liga i zadnji put bio na utakmici Celik - Zvezda(ne iz gradacca, nego BG) i opet nismo prebacili 10k.
U evropi ce svako napuniti stadion, pa siroki kad je igrao na BP bilo je par hiljada ljudi, al ne zivi se od toga. Treba stadion puniti iz kola u kolo i treba stadion puniti kad rezultati ne idu najbolje.
Sutra da udjemo u PL normala u pocetku ces imati hajp, dodje ti velez bit ce 8k, dodje ti sloga bita 5-8k, dodje ti sarajevo/zeljo bit ce 10k+, al vec s malo losijim rezultatima provi veleza ce ti bit 5k, protiv sloge 4k, protiv sarajeva/zeljo 7-8k.
Mi imamo bazu od nekih 2-3k, i tu bazu treba povecavati, kad ova baza bude 10k, onda ce ovaj stadion biti mal a do tad vise nego dovoljno.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
I ovi pljuju samo ne treba ih citati uopste
24.06.2024. potpisan sporazum o rekonstrukciji Bilinog polja pred utakmice Lige nacija.Bio je onaj omjer 51:49 grad-savez.Mislim da je rok bio septembar.Također 2022 potpisan sporazum o proširenju trening centra ,nikad ništa nije urađeno.Zato se slažem sa Truhlom u vezi novog stadiona.Bolje da ne diraju ništa.Malo šminkanja u saradnji sa gradom i kantonom i nama dosta.
- limvolikce
- 12. igrač
Ma može se ovo postojeće stanje dovesti u fin red. Ni proširenje nije nemoguće, ima projekat već odavno da se digne jug i sjever u nivo zapada, a skinuti krov istoka u tu postaviti kamermane i lože, ili još bolje natkriti istok.Jaled7 je napisao/la: ↑21 stu 2025, 10:34 24.06.2024. potpisan sporazum o rekonstrukciji Bilinog polja pred utakmice Lige nacija.Bio je onaj omjer 51:49 grad-savez.Mislim da je rok bio septembar.Također 2022 potpisan sporazum o proširenju trening centra ,nikad ništa nije urađeno.Zato se slažem sa Truhlom u vezi novog stadiona.Bolje da ne diraju ništa.Malo šminkanja u saradnji sa gradom i kantonom i nama dosta.
Problematično oko nac. stadiona je to što nisu oko te priče ljudi od povjerenja. Dodikovi će gledati da svoje firma ugrade i izmuzu novac, Fudini isto - evo autoput ovaj jebeni ne može država da izgrade bez krađe, ne mogu zamisliti šta se tu sve može desiti. I stalno mi je u glavi ona želj. stanica u Novom Sadu - ubila toliko ljudi upravo zbog pohlepe vlasti da iz tog projekta izmuze što više love. Država nam je u debelom kurcu da bih joj vjerovao da će mi nešto napraviti. Uzdaj se u se i u svoje kljuse, pa koliko može, dok ne dođe neki investitor pa nam napravi Etihad, ali da ovi ljudi iz uprave stoje iza toga.
Dalo bi se srediti za neku razumnu cifru, da stadion bude upakovan ko bombona. Kanton i grad to mogu srediti bez "po muke" i treba odyebati ovaj sevez, njih je u priču uvukla vakufska ubleha, nikad se savez nije pitao oko stadiona dok se on pojavio.Jaled7 je napisao/la: ↑21 stu 2025, 10:34 24.06.2024. potpisan sporazum o rekonstrukciji Bilinog polja pred utakmice Lige nacija.Bio je onaj omjer 51:49 grad-savez.Mislim da je rok bio septembar.Također 2022 potpisan sporazum o proširenju trening centra ,nikad ništa nije urađeno.Zato se slažem sa Truhlom u vezi novog stadiona.Bolje da ne diraju ništa.Malo šminkanja u saradnji sa gradom i kantonom i nama dosta.
Onako kad bi stadion sređivali, prvo krenuti od istoka. Full renovacija svlačionice, prostorije, fasada, ulazi, prebaciti klupe za rezerve na istok ispod lože, intrgrisati ih u tribinu kao u engleskoj, odraditi novi krov kao na kembridžu, osvježiti beton, nove stolice na preklop, itd.
Isto i na zapadu odraditi sa betonom, novim stolicama na preklop, fasadom, manjim ogradama. Još kad bi klupe prešle na istok, mogla bi se rahat tekma gledat iz prvog reda.
Jedino što je za rušenje su jug i sjever. Kad bi sredili istok i zapad, onda krenuti u rušenje sjevera i juga, odraditi dvije nove tribine sa poslovnim prostorima ispod, ma joj da gori.
Sve to mogu iznijeti grad i kanton kroz 3, 4 godine da odvoje po milion, dva svake godine.
To bi nam bolje i bilo, ali da smo normalna drzava. Ovako nista od toga. Aminat ako ovi krenu u radove, da ce ih i zavrsiti. Jedino nam to preostaje.
U slucaju da propadne ovo, tek onda ganjati grad/kanton/federaciju..
Velez vise od pola stadiona napravio preko budjeta federacije.
Sve si lijepo rekao.Ovo bi najbolje bilo a lako je izvodivo.Truhlo je napisao/la: ↑21 stu 2025, 11:50Dalo bi se srediti za neku razumnu cifru, da stadion bude upakovan ko bombona. Kanton i grad to mogu srediti bez "po muke" i treba odyebati ovaj sevez, njih je u priču uvukla vakufska ubleha, nikad se savez nije pitao oko stadiona dok se on pojavio.Jaled7 je napisao/la: ↑21 stu 2025, 10:34 24.06.2024. potpisan sporazum o rekonstrukciji Bilinog polja pred utakmice Lige nacija.Bio je onaj omjer 51:49 grad-savez.Mislim da je rok bio septembar.Također 2022 potpisan sporazum o proširenju trening centra ,nikad ništa nije urađeno.Zato se slažem sa Truhlom u vezi novog stadiona.Bolje da ne diraju ništa.Malo šminkanja u saradnji sa gradom i kantonom i nama dosta.
Onako kad bi stadion sređivali, prvo krenuti od istoka. Full renovacija svlačionice, prostorije, fasada, ulazi, prebaciti klupe za rezerve na istok ispod lože, intrgrisati ih u tribinu kao u engleskoj, odraditi novi krov kao na kembridžu, osvježiti beton, nove stolice na preklop, itd.
Isto i na zapadu odraditi sa betonom, novim stolicama na preklop, fasadom, manjim ogradama. Još kad bi klupe prešle na istok, mogla bi se rahat tekma gledat iz prvog reda.
Jedino što je za rušenje su jug i sjever. Kad bi sredili istok i zapad, onda krenuti u rušenje sjevera i juga, odraditi dvije nove tribine sa poslovnim prostorima ispod, ma joj da gori.
Sve to mogu iznijeti grad i kanton kroz 3, 4 godine da odvoje po milion, dva svake godine.
A Mostar je dobio i za bazen 24 miliona dok se hvale kako su Zenici dali 3,5 miliona.Redbull je napisao/la: ↑21 stu 2025, 12:03 To bi nam bolje i bilo, ali da smo normalna drzava. Ovako nista od toga. Aminat ako ovi krenu u radove, da ce ih i zavrsiti. Jedino nam to preostaje.