Slazem se sa Truhlom. 13000 je plafon nama. 10 000 ljudi dodje pratit Celik na sadasnjem stadionu, to je vec pun stadion, a 10 000 na stadionu od 20 000 je poluprazan.Truhlo je napisao/la: ↑14 stu 2025, 20:08Prijatelju topčić polje, nemila, orahovica, babino, lokvine su ruralne sredine, tebi ako je grad gdje ljudi uzgajaju volove i krompir, nemaju kanalizaciju, nego septičku jamu, ponovi malo ti definiciju urbane i ruralne sredine.Cinvict35 je napisao/la: ↑14 stu 2025, 20:00Cime si se ti poceo drogirat skankom od nigera hahha sala truhlo ali brate ovako nesto izjavit, prvo mi nismo gradic od 60000 nego gradina od 100000 ljidi jer grad je od Lasve do iza T Polja, geografiju ponovit molimTruhlo je napisao/la: ↑14 stu 2025, 19:23 Skalamerija od stadiona za gradić od 60000 ljudi. Totalno promašena priča, pa repka ni ovaj od 13000 ne može napuniti, Čelik ga nije napunio od Genta 2001. godine.
Za naš klub, grad je idealan stadion do 10 000 mjesta, uopšte nije potrebno ovo preseravanje, nego osvježenje trenutnog stadiona sa par miliona ulaganja, a to vrlo lako grad i kanton mogu srediti kroz 2 godine.
Ovo sa slika košta preko 100 miliona, to su bajke za djecu, nadam se da neće biti ništa od toga..
Drugo ovaj stadion ce primat oko 18 000 mozda ali veliko mozda do 20000 ako se smiluju pa malo povecaju sto uopste nije mnogo za nas a kamoli reprezentaciju.
To je itekako ogromno za nas, možemo se porediti sa npr Osijekom koji ima 75000 stanovnika u gradu i stadion od 13000. To je ono što nama treba i to već imamo. Za naš klub, grad pa i reprezentaciju koju gleda 7000 ljudi protiv Kipra i Mađarske, 5000 protiv Holandije, 2000 protiv Slovačke sasvim dovoljno.
Puno puno bi pametnije bilo odjebati savez, a da grad i kanton sa par miliona osvježe trenutni stadion, npr sa novim stolicama na preklop, saniranjem betona, zidića, krov na istoku, fasada, nove ograde, itd.
Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"
- Zenicanin988
Re: Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
-
prisonbreak
Al kako slike nisu u boji, jer se zna da ce bija stolica najvise paznje izazvati

Iskreno, meni je u ovoj prici jedino bitan Celik i strah da na kraju ne izvisi za stadion. Ne mislim da kad naprave stadion da ce istjerati klub, nego jednostavno da projekat nece biti zavrsen kako je zamisljen. Isto tako, svi znamo da se kod nas politicke prilike i neprilike dogadjaju svakodnevno. Promjeni se vlast u kantonu, promjeni u gradu, u savezu, dodje do nesuglasica i jednostavno se dignu ruke od stadiona. U to vrijeme Grbavica se zavrsi i rentaju stadion Savezu za utakmice, a njima se to bude isplativije nego nastaviti rekonstrukciju.
Ja sam svjestan da Celik jos dugo sam nece moci nista uraditi po pitanju rekonstrukcije stadiona, ali to i nije njegov posao u krajnjem slucaju. To je posao grada i kantona, eventualno i entiteta. S te strane mi je ok sto ide ova prica oko stadiona, ali opet kazem imam i veliku bojazan da od realizacije nece biti nista, ili ce se u najboljem slucaju otegnuti a rokovi probiti.
A ove megalomanije sto se tice stadiona od 50.000
Stadion do 20.000 je sasvim dovoljan i za reprezentaciju i za eventualnu Celikovu Evropu. Rezultati repke su trenutno ok, pa otuda i potraznja za kartama i hajmo reci hajp, ali poznavajuci igre nase reprezentacije, moguce je vrlo brzo da dodje do serije losijih rezultata, i onda ce stadion biti poluprazan, kao sto je to bio slucaj ne bas tako davno.
Hajd ako nista, nek naprave, pa necemo opet 50 godina morati raditi nista na njemu
Mada kakvi su danasnji "graditelji" daj Boze da izdrzi i 20 godina 
@prisonbreak
Nisu imali para za slike u boji, a ovamo hoce da prave stadion
O cemu mi pricamo

Ja sam svjestan da Celik jos dugo sam nece moci nista uraditi po pitanju rekonstrukcije stadiona, ali to i nije njegov posao u krajnjem slucaju. To je posao grada i kantona, eventualno i entiteta. S te strane mi je ok sto ide ova prica oko stadiona, ali opet kazem imam i veliku bojazan da od realizacije nece biti nista, ili ce se u najboljem slucaju otegnuti a rokovi probiti.
A ove megalomanije sto se tice stadiona od 50.000
Hajd ako nista, nek naprave, pa necemo opet 50 godina morati raditi nista na njemu
@prisonbreak
Nisu imali para za slike u boji, a ovamo hoce da prave stadion
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Pošto me pojedinci pogrešno shvataju, apsolutno nisam protiv rekonstrukcije, nisam čorav, svaku sam na zapadu koji se raspada, stolice se pomjeraju, oronulo sve, stadion nam je totalno zapušten već 10 godina.Zenicanin988 je napisao/la: ↑14 stu 2025, 21:50Slazem se sa Truhlom. 13000 je plafon nama. 10 000 ljudi dodje pratit Celik na sadasnjem stadionu, to je vec pun stadion, a 10 000 na stadionu od 20 000 je poluprazan.Truhlo je napisao/la: ↑14 stu 2025, 20:08Prijatelju topčić polje, nemila, orahovica, babino, lokvine su ruralne sredine, tebi ako je grad gdje ljudi uzgajaju volove i krompir, nemaju kanalizaciju, nego septičku jamu, ponovi malo ti definiciju urbane i ruralne sredine.Cinvict35 je napisao/la: ↑14 stu 2025, 20:00
Cime si se ti poceo drogirat skankom od nigera hahha sala truhlo ali brate ovako nesto izjavit, prvo mi nismo gradic od 60000 nego gradina od 100000 ljidi jer grad je od Lasve do iza T Polja, geografiju ponovit molim.
Drugo ovaj stadion ce primat oko 18 000 mozda ali veliko mozda do 20000 ako se smiluju pa malo povecaju sto uopste nije mnogo za nas a kamoli reprezentaciju.
To je itekako ogromno za nas, možemo se porediti sa npr Osijekom koji ima 75000 stanovnika u gradu i stadion od 13000. To je ono što nama treba i to već imamo. Za naš klub, grad pa i reprezentaciju koju gleda 7000 ljudi protiv Kipra i Mađarske, 5000 protiv Holandije, 2000 protiv Slovačke sasvim dovoljno.
Puno puno bi pametnije bilo odjebati savez, a da grad i kanton sa par miliona osvježe trenutni stadion, npr sa novim stolicama na preklop, saniranjem betona, zidića, krov na istoku, fasada, nove ograde, itd.
Ako se ko smatra zeničaninom iz grada, okolice, regije centralne Bosne, navijačem Čelika, ovo apsolutno nema smisla. Nama je u interesu jak Čelik, gledajte hajpa za GOŠK, ima tu puno prostora za napredak i potencijala.
Mora nam klub biti na prvom mjestu! Ne bježim ni od totalnog rušenja, al da to ima smisla za naš klub i grad. Eto naveo sam primjer iz Zagreba, arena od 11000 mjesta, pa zamislite "novo" Bilino polje od 11000 sve tribine nove i natkrivene. Pa derbiji u PL gdje će gosti dobiti 500 ulaznica, 500 tampon zona, a nama ostaje sasvim dobrih 10000 ulaznica.
Pogledate li kad Velež u PL. Pa njih dođe 2000 na onu tribinu što kamera snima, to izgleda ko u engleskoj jbt, puno ko šibica.
Sad zamisli nas u PL evo da uzmemo posjete protiv Posušja j Tuzle, gdje je bilo po 3000 skeniranih ulaznica, na stadionu od 20000? Da ne pričamo o kopu robijaša od 300 ljudi na tribini kapaciteta 5000....
Ko će održavati, čistiti 20 000 stolica? Nećeš nov stadion pustiti da truhne kao sad.
-
PatrickBateman
Jesil retardiran ti?Cinvict35 je napisao/la: ↑14 stu 2025, 17:14Drug memas pojma sta bi se sve dobilo sa ovakvim stadionom, koji sve sadrzaji kako bi sam klub izgledao ozbiljnije, pa kad repka igra koliko bi se novca slilo u grad, a ti o nekakvim identitetima pises.Mozes komotno sa Britvarom Alibejgovicem i njima na kahvu pa razglabajte kako se nista zivo nebi trebalo u gradu mjenjat pravit i renoviratPatrickBateman je napisao/la: ↑14 stu 2025, 15:23 Ideja je odlicna na papiru, ali u praksi mislim da se veliko sranje sprema.
Stadionu je potrebna temeljita rekonstrukcija, a ako ce zapoceti sa radovima pa stati, ili da promijene identitet stadiona, onda nije vrijedno toga.
Jasno sam napiso da je stadionu potrebna rekonstrukcija, ali ne na nacin na koju ce je provesti Vico i slicni. Pa likovima se ovi "hibridni tereni" koje su napravili vec pocinju raspadat. A identitet je naravno bitan. Ovo je bio i treba ostati stadion prvenstveno Celika.
Srce, čast i ponos!
-
Guest.1945
A kako će provesti Vico i ostali kad su oni odnosno savez 50% u ugovoru?De nas prosvjetli.Ovde bi te rekonstrukcija izašla skuplje od pravljenja novog stadiona.Koja rekonstrukcija na sjeveru i jugu plus treba da povećaš kapacitet.Pričate gluposti momci iz kluba su učestvovali isto u dogovoru u ime Čelika i nisu ništa ružno rekli gdje se naš klub opstruiše, da je tako oglasili bi se.PatrickBateman je napisao/la: ↑15 stu 2025, 00:37Jesil retardiran ti?Cinvict35 je napisao/la: ↑14 stu 2025, 17:14Drug memas pojma sta bi se sve dobilo sa ovakvim stadionom, koji sve sadrzaji kako bi sam klub izgledao ozbiljnije, pa kad repka igra koliko bi se novca slilo u grad, a ti o nekakvim identitetima pises.Mozes komotno sa Britvarom Alibejgovicem i njima na kahvu pa razglabajte kako se nista zivo nebi trebalo u gradu mjenjat pravit i renoviratPatrickBateman je napisao/la: ↑14 stu 2025, 15:23 Ideja je odlicna na papiru, ali u praksi mislim da se veliko sranje sprema.
Stadionu je potrebna temeljita rekonstrukcija, a ako ce zapoceti sa radovima pa stati, ili da promijene identitet stadiona, onda nije vrijedno toga.
Jasno sam napiso da je stadionu potrebna rekonstrukcija, ali ne na nacin na koju ce je provesti Vico i slicni. Pa likovima se ovi "hibridni tereni" koje su napravili vec pocinju raspadat. A identitet je naravno bitan. Ovo je bio i treba ostati stadion prvenstveno Celika.
-
Guest.1945
Pa stadion se ne gradi samo za nas dobio je ime nacionalni stadion jel razumiješ?Zenicanin988 je napisao/la: ↑14 stu 2025, 21:50Slazem se sa Truhlom. 13000 je plafon nama. 10 000 ljudi dodje pratit Celik na sadasnjem stadionu, to je vec pun stadion, a 10 000 na stadionu od 20 000 je poluprazan.Truhlo je napisao/la: ↑14 stu 2025, 20:08Prijatelju topčić polje, nemila, orahovica, babino, lokvine su ruralne sredine, tebi ako je grad gdje ljudi uzgajaju volove i krompir, nemaju kanalizaciju, nego septičku jamu, ponovi malo ti definiciju urbane i ruralne sredine.Cinvict35 je napisao/la: ↑14 stu 2025, 20:00
Cime si se ti poceo drogirat skankom od nigera hahha sala truhlo ali brate ovako nesto izjavit, prvo mi nismo gradic od 60000 nego gradina od 100000 ljidi jer grad je od Lasve do iza T Polja, geografiju ponovit molim.
Ja se iskreno nadam da ce ovog vicu natjerati sto prije i da ce ova prica oko nacionalnog stadiona propasti.
Prva stvar Firma koja ima godišnji profit od 200 000KM da pravi stadion koji treba da Kosta 20-30M eura nema logike.
Druga stvar koliko god je BP u lošem stanju, imamo stadion odličnog kapaciteta,teren,čitače,rasvjetu, zapad natkriven za naše uslove i previše, infrastrukturu za FIFA/Uefa uslove novinari/parking pristup i ostale gluposti. Sutra sa jednim milionom viška da se uloži u osvježavanje stadiona bio bi ko bombona.
Treca stvar meni generalno ove moderne konzerve od stadiona su obična karina, kao što se na ovim renderima prikazuje,.
Prva stvar Firma koja ima godišnji profit od 200 000KM da pravi stadion koji treba da Kosta 20-30M eura nema logike.
Druga stvar koliko god je BP u lošem stanju, imamo stadion odličnog kapaciteta,teren,čitače,rasvjetu, zapad natkriven za naše uslove i previše, infrastrukturu za FIFA/Uefa uslove novinari/parking pristup i ostale gluposti. Sutra sa jednim milionom viška da se uloži u osvježavanje stadiona bio bi ko bombona.
Treca stvar meni generalno ove moderne konzerve od stadiona su obična karina, kao što se na ovim renderima prikazuje,.
Oj zanomljivi rasprava 
Ovaj ovakav stadion jest podnosljiv za Celik, ali nije dobar ni za Celik, a pogotovo reprezentaciju. Za Celik je dobar zbog kapaciteta, ali lijepo bi bilo da se "sredi" zbog boljeg izgleda.
Sto se reprezentacije tice tu je druga prica. Tu nam ni kapacitet ne odgovara, a ni izuelni dojam. Ko misli da je za repku dovoljan kapacitet nek baci ovdje link ili kaze lokaciju za kupovinu karte za vecerasnju utakmicu da ja kupim. Ima malo kurko. Sto se vizuelnog dojma tice sve ce cesce repke biti koje ce nas "podjebavat" za stadion. Jucer svabe, danas rumuni, a ko sutra ide sa sprdacinom na racun naseg stadiona? Za Celik nas nema ko zezat jer je i ovakav Wembley za sve stadiona u ovoj ligi, al na nivou repke imamo jedan od najlosiji stadiona u europi gdje igraju reprezentacije. Zbog svega navedenog red bi bio da krenu kakvi radovi oko stadiona.
Ovaj ovakav stadion jest podnosljiv za Celik, ali nije dobar ni za Celik, a pogotovo reprezentaciju. Za Celik je dobar zbog kapaciteta, ali lijepo bi bilo da se "sredi" zbog boljeg izgleda.
Sto se reprezentacije tice tu je druga prica. Tu nam ni kapacitet ne odgovara, a ni izuelni dojam. Ko misli da je za repku dovoljan kapacitet nek baci ovdje link ili kaze lokaciju za kupovinu karte za vecerasnju utakmicu da ja kupim. Ima malo kurko. Sto se vizuelnog dojma tice sve ce cesce repke biti koje ce nas "podjebavat" za stadion. Jucer svabe, danas rumuni, a ko sutra ide sa sprdacinom na racun naseg stadiona? Za Celik nas nema ko zezat jer je i ovakav Wembley za sve stadiona u ovoj ligi, al na nivou repke imamo jedan od najlosiji stadiona u europi gdje igraju reprezentacije. Zbog svega navedenog red bi bio da krenu kakvi radovi oko stadiona.
Baš tako, a daleko je veća cijena. Već sam navodio primjer iz Srbije:sale je napisao/la: ↑15 stu 2025, 09:43 Ja se iskreno nadam da ce ovog vicu natjerati sto prije i da ce ova prica oko nacionalnog stadiona propasti.
Također u Zagrebu stadion kapaciteta 11000 mjesta 44 miliona €, a ove fantazije Bilino polje kapaciteta 18k do 20k bi koštalo preko 50, 60 miliona €.Stadion lagator loznica 8000 kapacitet 30 miliona eura. Troškovi radne snage i materijala u BiH su približno jednaki onim u Srbiji.
Savez nekad jedva struju plati kad koristi Bilino polje, a tek da sufinansiraju stadion sa 50 miliona KM je suludo i nerealno.
Hajmo mi da iskoristimo priliku i napunimo stadion koji put prije nego ga prosire hehe
Ovo je stvarno glupo taspravljat svako ima svoje misljenje svi prepametni ( kao i ja
) nikog nemozes ubjedit u dugacije i ode u nedogled.Uglavnom ja to vidim ovako zivis kao socijalni slucaj u gradskoj garsonjeri( ima dosta slucajeva u gradu) i ne placas nista a i ne mozes ni okrecit je a kamoli renovirat i pravi ti neko novu zgradu i daje dvosoban top renoviran stan pod istim uslovima da zivis koristis i ti se BUNIS TO MI JE PREVELIKO I PREDOBRO ZA MENE NECU 
Ali kada dodje gazdin sin nazad u Zenicu, ti si napolju bez stana dok njemu ne dosadi.Cinvict35 je napisao/la: ↑15 stu 2025, 12:50 Ovo je stvarno glupo taspravljat svako ima svoje misljenje svi prepametni ( kao i ja) nikog nemozes ubjedit u dugacije i ode u nedogled.Uglavnom ja to vidim ovako zivis kao socijalni slucaj u gradskoj garsonjeri( ima dosta slucajeva u gradu) i ne placas nista a i ne mozes ni okrecit je a kamoli renovirat i pravi ti neko novu zgradu i daje dvosoban top renoviran stan pod istim uslovima da zivis koristis i ti se BUNIS TO MI JE PREVELIKO I PREDOBRO ZA MENE NECU
![]()
Ma nije niko protiv prosirenja i opcenito rekonstrukcije, svako normalan vidi da je to neophodno. Samo postoje misljenja da to treba pustiti da Savez sa svojim partnerima uradi i prosiri skoro duplo kapacitet, a postoje misljenja da je rekonstrukciju mogao odraditi grad zajedno sa kantonom u dvije tri godine.
Licno mislim da ce rekonstrukcija "uduplanog" kapaciteta potrajati i da ce Celik svoje eventualne evropske utakmice morati igrati na Kosevu

Evo slijedece godine trebala bi biti gotova sva dokumentacija i da se krene s radovima. Nek u 2027 urade i Jug i sjever. u 2028 vjerujem da mogu uraditi istok, u 2029 zapad, znaci do 2030 cemo imati novi uduplani stadion. Ako bude sve islo kako treba. A u Bosni 4 godine je dug period, svasta se moze dogoditi.
@Rz88
al prije bih rekao gazdin svaler 
Licno mislim da ce rekonstrukcija "uduplanog" kapaciteta potrajati i da ce Celik svoje eventualne evropske utakmice morati igrati na Kosevu
Evo slijedece godine trebala bi biti gotova sva dokumentacija i da se krene s radovima. Nek u 2027 urade i Jug i sjever. u 2028 vjerujem da mogu uraditi istok, u 2029 zapad, znaci do 2030 cemo imati novi uduplani stadion. Ako bude sve islo kako treba. A u Bosni 4 godine je dug period, svasta se moze dogoditi.
@Rz88
Samo Čelik zenički !!!
Pa gradski je i ovako i onako i u slucaju stana i stadiona isto je, hajmo rec i sad te isti vlasnik moze izbacit i iz stana i stadiona( pravno)Rz88 je napisao/la: ↑15 stu 2025, 12:56Ali kada dodje gazdin sin nazad u Zenicu, ti si napolju bez stana dok njemu ne dosadi.Cinvict35 je napisao/la: ↑15 stu 2025, 12:50 Ovo je stvarno glupo taspravljat svako ima svoje misljenje svi prepametni ( kao i ja) nikog nemozes ubjedit u dugacije i ode u nedogled.Uglavnom ja to vidim ovako zivis kao socijalni slucaj u gradskoj garsonjeri( ima dosta slucajeva u gradu) i ne placas nista a i ne mozes ni okrecit je a kamoli renovirat i pravi ti neko novu zgradu i daje dvosoban top renoviran stan pod istim uslovima da zivis koristis i ti se BUNIS TO MI JE PREVELIKO I PREDOBRO ZA MENE NECU
![]()