NK Čelik

Na kojim se pozicijama treba Čelik pojačati za proljetni dio sezone u borbi za plasman u PL ?

Anketa je završila: 07 pro 2025, 14:44.

Krilo + napadač + zadnji vezni
22
65%
Napadač + bek + zadnji vezni
1
3%
Golman + napadač + krilo
1
3%
Ofanzivni vezni + krilo + napadač
1
3%
Stoper + zadnji vezni + napadač
0
Nema glasova.
U svakoj liniji po jednog provjerenog igrača
9
26%

Ukupno glasova: 34

Guest.1945

Re: NK Čelik

Post Postao/la Guest.1945 »

Allgunsblazing je napisao/la: 20 lis 2025, 14:50
Guest.1945 je napisao/la: 20 lis 2025, 12:08
Allgunsblazing je napisao/la: 20 lis 2025, 07:56 Hodzic je top igrac, neki forumasi ocigledno trebaju dioptriju mijenjati. I cuj sad nam Regoje ne valja? :mrgreen:

Nego, sto se tice izmjene za Telalovica, imao je jos dvije opcije: Babic (na ovakvom terenu i gdje ti ne treba drugi defanzivni vezni jer igra Hodzic) i dvije izmjene, odnosno Jamakovic i Delic unutra, a Marin i Telalovic napolje. Izabrao je najsigurniju opciju jer ti na ovakvom terenu uvijek treba viska izmjena.
Koji top igrač?Eto nećemo moći PL igrati bez njega.Ispred sebe ima 3 naša slobodna igrača on ispucaje u nebesa loptu gdje nakon toga njihovi dolaze do lopte i akcije gdje nas tu Durmo prvi put spašava.Kakav Hodžići i bakraći.Treba malo i mozgom igrati fudbal a ne ko onaj duduk Mehić ukliži slomi nogu nekom izbij što dalje od gola.
Necemo bez njeg moci igrati PL. Navalili ste na njeg kao i na Durmu. Sljedeci je Smajlovic. Pa ce na red doci i Telalovic.

Pricas o mozgu i igranju fudbala, a nisi svjestan koju poziciju i kako treba da igra jedan defanzivni vezni. Pricamo o drugom rangu najgore lige u Evropi. Da igraju mozgom ne bi bili u drugom rangu vec pomenute lige. Postoji i razlog zasto bas igra Hodzic redovno iako imamo "bolje" igrace u Delicu i Kalesicu. Postoji i razlog zasto imamo 20 utakmica bez poraza, a Hodzic maltene standardan u njima. Igrao stopera, desnog beka, defanzivnog veznog.

Nije Hodzic ni toliko kvalitetan, ALI svaku poziciju igra maksimalno ozbiljno i odgovara zadatku. Momak je primarno defanzivac i takav ce vjerovatno i u penziju, ali je izuzetno kvalitetan defanzivac. Jedine zamjerke koje njemu imate jeste izbijanje lopte, a opet Marinu ste zamjerili sto je izgubio par lopti jer nije izbio loptu.

I zanimljivo, poslije svake utakmice se spominje Hodzic. Covjek bi rekao da ce do sad zavrsiti na klupi jer je recimo jedan Culov zavrsio nakon gresaka. Znaci nije da Regoje ne mijenja ekipu. To moze znaciti samo da Hodzic odgovori zadatku i da je jedna od bitnijih figura u defanzivnom smislu ekipe, a sloziti cemo se da imamo mozda i najbolju defanzivnu ekipu u ligi.

Sero, Delic, Jamakovic i Sivac (govorim o prvih 11) su preci na listi kritikovanja, a ipak sutis. Navalio si se na jednog igraca.
Ja ti govorim i o ostalim utakmica.Ovu utakmicu na prste jedne ruke mozes nabrojat ko nije podbacijo prvi Regoje a većina jeste a tako i Sivac i Mašetić koji teren nije mogao pogoditi ispuca loptu u out, ali Hodžić lik se uspaniči kad mu igrač trči iza leđa iako je 40 metara od svog gola i ispucaje lopte a ispred njega 5 igrača slobodno.Zabije glavu ko noj a to učiš u pjetlićima da podigneš glavu.A ta priča nebi igro u najgoroj ligi, onda on ne zaslužuje da igra ni u ovoj ligi.Igram i ja na terminu fudal nikakva liga pa jel to znači da ne trebam dignut glavu pogledat gdje je igrač?Ako mu je mozgom malo igrat naučna fantastika ima brate ragbi zabiješ glavu nosi loptu i ispucaji.Marin isto mahnit osjeti se da nije više što je bio i to da nije igrao fudbal u Njemačkoj.Ne znam jel imao 2 tačna pasa.Primi loptu odmah duga lopta ne zanima ga jel može Mašić i koliko ima igrača oko sebe.Regoje šta je pričao u drugom poluvremenu ali ista stvar isto sve Marina ne vadi do trenutka kad je žuti dobii i zbog tog ga je izvadio a ne sto je katastrofa bio i isto nastavio.
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Avenija je napisao/la: 20 lis 2025, 15:47 slika

slika

Ne pamtim kada su sve stranice koje imaju dodira sa sportom bile jedinstvene. Čelik mora u Premijer ligu. Prednjače sarajlije :mrgreen:

https://www.facebook.com/share/v/1BHh2cqFq7/

Ovo je moja stranica i ovaj video što sam postavio je otišao vrialno, Video je otišao za 15 sati na 140 000 pregleda i to nakon Zenice najgledaniji je iz Srbije i Sarajeva, algoritam valjda šalje tamo gdje su navijaci najzastupljeniji.. vjerujem u 200 000 pregleda do večeras. Neka se širi priča i promocija Čelika i Robijaša. Preko 20 poruka sam dobio podrške za navijače i Čelik od Kiseljaka, Sarajeva, Beograda i Bijeljine najvise. Drago mi je da je što više ljudi širom Balkana upoznato o stanju u Čeliku i borbi koju vodi. Ljudi van Zenice iščekuju taj povratak kao i mi koji sve ovo krvavo preživljavamo. Iznenadjen sam.

Sada nam je potrebno da i kod kuce zakucavamo i već za vikend se popnemo odmah ispod Želje po posjeti i da slični snimci dolaze i sa Bilinog Polja. Zato se mora svaki pojedinac potruditi, širiti pozive, lajk, share, zvati komsije, rodjake, ukljucivati i vračati stare navijače, grupa jos više i na sve moguće načine pozivati ljude na stadion a klub dignuti marketing polako za 1 lvl više. Ovo je naše vrijeme moramo ga iskoristiti maksimalno. Subota 18:00, 5000+!

slika
Dugo vremena sam predpostavljao da je ovo tvoja stranica po objavama sam skontao 🤣🤣
Pojacaj i ti sa objavama do petka da napuni se BP 💪💪🖤❤️
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Eugen je napisao/la: 20 lis 2025, 12:38 Osjeti se da si isfrustriran, bgm argumrnti su ti na nivou obdanista. Pusti se ti Hodzica i Bojana, mi smo 20 utakmica bez poraza od ekipe koja je prije pola godine bila skoro na dnu Regoje je napravio tim u kojem je svaki igrac bitan i zadovoljan. Pa jedan didio Isakovic od 40 godina udje u 89 minuti spasi cist gol i sretan sto je dobio minutazu.

Na zimu cemo biti jos jaci doveat cemo spica, burekovic ako se ne oporavi noga i doveati jos jednog lijevog beka. S druge strane vraca se Amar Jusic i Sivac ce imati opasnu konkurenciju
Covjek u pravu 100% kao svi nacijaci koji prate Celik, Hodzic nije ni za Viteza a kamoli Celika, sto neko napisa ovde dugo neinteligentnijwg igraca nije bilo u Celiku osim Mehica haha.Hodzic nema mjesta ni kao zamjena i tacka
sale
12. igrač

Post Postao/la sale »

Guest.1945 je napisao/la: 20 lis 2025, 15:39
Rz88 je napisao/la: 20 lis 2025, 15:04
Guest.1945 je napisao/la: 20 lis 2025, 12:22

Ja sam ga ostavio jučer namjerno da čujem izjavu šta će reći.Ja ne znam koju je on utakmicu gledao kaže imali smo svoje 100% šanse koje nismo iskoristili a ošutali 2 puta prema golu Šero iz mrtvog ugla malte ne i Mašić.Čovjek zadovoljan ko da je igrao protiv Zrinjskog ljudi nas nadigrali ubili nas po krilima Sivac nije znao gdje je.Ljudi dolazili do gola ko ošale mi nikako ili jedva.Loša priprema i postavka utakmice totalno.Izmejene suvišno komentarisat sem da sa izmenama ide na nerješen rezultat i da zatvori utakmicu a gol nam visi u zraku.Trener za veće domete?Teško.Poslušajte izjavu prije utakmice njihovog trenera pa ćete čuti.Trener im ima muda.Ne znam kako mi samo uvijek potrefimo trenere koji p.ičkasto igraju u gostima pa ako uđe uđe a došao si u najveći klub 1.FL
Kritikujte ili hvalite Bojana, radite sta hocete, ali molim vas, samo nemojte hvaliti njihovog trenera. Pa to je najveca seljacina i lopovicna koja je vodila tim u ovoj ligi zadnjih 10 godina. Ako netko moze unisititi Tosk, onda je to on. Sta je on sve radio u karijeri to je malo tko. Mozda i ima neko malo fudbalsko znanje, ali ga ubija svime sto radi van terena.
To van terena ne znam nit me interesuje njegov privatni život.Da uništaje TOŠK to ne znam al stanje na tabeli pokazuje drugu sliku.Čovjek izađe kaže kakav nerješen idem na tri bodan volim napadači fudbal.Sad kolko znanja ima ne znam al priča ko da smo mi Vareš ili mi TOŠK a on Čelik.
Pa hajd malo budi realan, covjek vodi ekipu koja ima ambicije da ne ispadnu. Nakon 8 kola prvi si na tabeli, dolazi ti klub koji je za tebe institucija, cak i poraz te dalje drzi na prvoj poziciji.
Mozes da pricas a i igras kako zelis i preuzmes rizik kakav god zelis, jer nemas nikakvih posljedica. U najgorem slucaj i da izgubis samo kazes igrali smo protiv Celika i ides dalje.

E sad s druge strane stavi nasu ekipu, pritisak javnosti tolika podrska, takav pozitivan niz, sta poraz donosi?
Mi iako smo za sve klubove u ovoj ligi institucija to ne znaci da smo igracki Real za ostale ekipe.
Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

Zenicanin988 je napisao/la: 20 lis 2025, 14:53 Na oanovu cega neko ima obraza i glasa za igraca utakmice evo recimo sad za Sivca?
Pa za Sivca ce glasat zena mu,on,otac,majka,brat i sestra :mrgreen: Tako da glasanje do 5 % je rodbinski ovo vise ko ima postotaka to su vec navijaci glasali ;)
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Cuj Sivac ce imati konkurenciju. Jusic Amar je za koplje bolji od ovakvog Sivca realno.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

RubikovaKocka je napisao/la: 20 lis 2025, 17:38 Cuj Sivac ce imati konkurenciju. Jusic Amar je za koplje bolji od ovakvog Sivca realno.
+1
Cinvict35

Truhlo je napisao/la: 20 lis 2025, 17:40
RubikovaKocka je napisao/la: 20 lis 2025, 17:38 Cuj Sivac ce imati konkurenciju. Jusic Amar je za koplje bolji od ovakvog Sivca realno.
+1
De ba pretjerujete momak je igrao kao cijelq ekipa imao sigurno 4 ili 5 prodora u prvi 20 minuta i centarsuteva ali kasnije kao i svi bio los i gotovo a uostalom borio se sa najboljim igracem lige i sveo ga je na mislim 2 suta jedan onaj kad je durmo branio uz precku i jos jedan.Narqvno pravio mu je probleme citavu tekmu ali nije zabio a drugima je skoro svima dao go.
Ne slazem se da je Jusic bolji od Sivca, pogledaj neke golove prosle sezone ispadao je vecinom i primali smo s njegove strane a u napadu je koplje ispod Sivog koji ruku na srce i nike u nekoj formi ali vise iz razloga sto Regoje igra defanzivno i brate nemamo igre u sredini i odma nema neki visaka po stranama ijednoj i drugoj sto te dovodi do podatka da ti i krila imaju 1 pogodak i 2 asistencije, oba krila halooo napadaci a taj krilni Skrijelj sam ima 9 golova
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 20 lis 2025, 18:41
+1
De ba pretjerujete momak je igrao kao cijelq ekipa imao sigurno 4 ili 5 prodora u prvi 20 minuta i centarsuteva ali kasnije kao i svi bio los i gotovo a uostalom borio se sa najboljim igracem lige i sveo ga je na mislim 2 suta jedan onaj kad je durmo branio uz precku i jos jedan.Narqvno pravio mu je probleme citavu tekmu ali nije zabio a drugima je skoro svima dao go.
Ne slazem se da je Jusic bolji od Sivca, pogledaj neke golove prosle sezone ispadao je vecinom i primali smo s njegove strane a u napadu je koplje ispod Sivog koji ruku na srce i nike u nekoj formi ali vise iz razloga sto Regoje igra defanzivno i brate nemamo igre u sredini i odma nema neki visaka po stranama ijednoj i drugoj sto te dovodi do podatka da ti i krila imaju 1 pogodak i 2 asistencije, oba krila halooo napadaci a taj krilni Skrijelj sam ima 9 golova
5 centaršuteva u gol aut... kao i 95% ove sezone. Ni blizu onog igrača od prije 2 godine i ovo ne pišem na osnovu ove zadnje utakmice, nego je cijelu jesen loš.

Taj Škrijelj ne bi gola u Čeliku zabio, lako je u tošku, gleda te 200 ljudi kući i u gostima, Čelik gdje gostuje mobilizacije danima i izgaranje na 200%. TOŠK neće ni blizu ponoviti onakvu partiju, ne bih se iznenadio ni da ih GOŠK izrutinira naredno kolo.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Pogledao sam jos jednom prvo poluvrijeme, nisam imao snage za drugo. Mislio sam jucer da sam dosta toga propustio, ali manje vise sve bitno sam i jucer vec vidio.
Dosta se komentarisu pojedini igraci, vise nego proslih par utakmica imam dojam. Mozemo mi svasta pisati, ali realnost je :
- da smo dosta slabiji od svakog premijerligasa kao ekipa
- da smo medju jacim timova, a ono sto nam daje dodatan kvalitet ekipi jesu navijaci i zajednistvo
- udjemo li s ovom ekipom u premijer ligu, jedini igrac koji ima potencijal da je igra kao starter jeste Telalovic
- izuzev Telalovica, svi nasi omladinci i bivsi omladinci nisu kvalitet za premijer ligu. Rezultat je to njihovog nedvoljnog rada i odricanja kroz zivot, manjka struke da ih uputi na pravi put, manjak kvalitetnih utakmica, losa oprema, treninzi i tereni
Prva 3 argumenta dosta nas priznaje, ali ovaj cetvrti malo teze. Volio bih ja da Nedim, Hodzic, Babic, Durmo... uspiju i da igraju bitnu ulogu u Celiku u premijer ligi, ali po trenutnom tesko da mozemo jednog "trpiti", a kamoli vise. Treba ih pustiti da igraju jer s ostatkom kvalitetnijih igraca mogu nositi ovu ligu i zbog U21 pravila, ali svi oni imaju mane koje ce tesko ispraviti. Nije nemoguce, ali ako do sada nisu i kao sto drugi prije njih nisu, nece ni oni vjerovatno.
Riki se izdvaja, prvenstveno fizikom, a onda i dozom inteligencije u igri. Prednost mu je to sto je 2 godine mladji od ostalih i ima jos vise vremena da radi na sebi. Ima blagi napredak od pocetka sezone koji pripisujem tomu sto se malo oslobodio. Preuzima vise odgovornosti, ali tek trebamo vidjeti onu fudbalsku dozu bahatosti, hrabrosti i pomalo prgavosti koja krasi vecinu velikih fudbalera. Ima sve uslove i na njemu je da opravda epitet naseg najveceg talenta u iduce dvije godine.
Durmo je dobar shot-stopper, ali igra nogom i istrcavanja su mu rak rana. Bez toga on nema sta traziti u premijer ligi jer ce nakon 3 utakmica biti zacementiran na klupi.
Hodzic nije razvio tehnicke sposobnosti s loptom koje postaju najbitnija stavka u modernom fudbalu. Stoperi su playmakeri, imaju vise dodavanja od veznih i probijaju odbrane, zadnji vezni tipa Mehica i Casemira umiru. To moze proci u Bosni, ali iako necemo igrati Evropu jos dugo moramo teziti ka njoj. Nema duplog pivota gdje jedan zna lopte, a drugi lomi noge. Lomi noge ako hoces, ali kada imas loptu u nogama, igraj se.
Masetic (iako nije nas omladinac, predstavlja "buducnost kluba" jednako kao i drugi) je malo smireniji na lopti od Hodzica, ali nedovoljno. Njegove partije na beku nisu bile najbolje. Na stoperu, njegovoj prirodnoj poziciji, to izgleda bolje, ali kao i svi pravi pocetnicke greske koje si ne smije dopustati. Gol protiv Stupcanice je cisto njegov. Nada je da ce jedan od nasa 3 stopera se izdvojiti i nauciti stosta od Hore, Isakovica, Jusica i Regoje. Mislim da je nemoguce da im nijedan od njih ne moze prenijeti znanje, a na njima je kako ce ga usvojiti.
Nedim je mislim nas jedini igrac koji ima profesionalni ugovor. Prosle sezone katastrofalan u odbrani. Ove se sezone popravio. Ovo kolo nije bio najbolji, ali prije toga nisu ga unistavali kao prije ofanzivci. U napadu nije bas upotrebljiv, iako je kao junior, koliko sam ja ispratio, igrao ofanzivnije. Osim suteva s distance ne vidimo razigravanja, driblinge i centarsuteve kao ni pomoc krilu koju ima Sero, iako ni Sivi ne briljira, cak mozda i vise trosi lopti od Nedima. Ipak, ono sto me kod njega posebno na neki nacin nervira jesu greske kod osnovnih fudbalskih stvari. Pravi gresku pri gradjenju, izbijanju, donosenju pravih odluka u pravo vrijeme, ali nekada na bas amaterskom nivou. Popravio se jeste u odnosu na proslu sezonu, ali mora puno puno bolje.
Opet ponavljam, svaki od ovih igraca mora igrati do kraja sezone, odnosno i moraju zbog pravila. Sto se mene tice, neka svi uspiju, ali realno gledajuci samo jedan pokazuje potencijal da igra u najvisem rangu. Ostali mogu biti jedino rezerve ako se ne poprave. Akademija mora rasti iz dana u dan sto se tice infrastukture, intenziteta treninga i strucnosti. Veliki su pomaci napravljeni u posljednjih godinu dana i za nadati se da ce svaka generacija izbacivati sve bolje i bolje fudbalera koji ce moci fizicki, psihicki i s fudbalskim vjestinama nositi dres Celika.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Jusic nakon povrede, trebace i njemu vremena da udje u formu, pa cemo onda da vidimo hoce li mu Sivac moci parirati.

Inace, ovdje se olako nasi igraci otpisuju i "dizu ruke" od njih...pa jbt, klub kao sto je ManUtd, pa ima igraca kao sto je Maguire :D jos im kapiten bio (ne znam jel jos). Kod nas on ne bi ni na trening smio doci, nakon nekih utakmica, vec bi ga slali u Nemilu na "kaljenje".

Celik nije trenutno u stanju da ima 16 igraca klase Kalesica, Telalovica ili Horica. Vjerovatno malo kad je i bio. Uvijek je u rosteru bilo igraca kojima je manjkao talenat za nogomet, ali su nekom drugom svojom prednoscu taj manjak nadomjestali.
Trenutno, za ligu koju igra, Celik ima sasvim solidan sastav, koji moze igrati i kod kuce i na strani sa svakim i nikome ne dati pardona. Sjetite se onih sezona kad smo na gostovanje vec od petlje isli spustenih gaca i samo je bilo pitanje kad cemo ga primiti i koliko cemo ih primiti. Danas idemo sa optimizmom na svako gostovanje, pa nam je i remi protiv lidera na tabeli neuspjeh.

Ljudi, korak po korak, ne moze preko noci doci da svi znaju igrati, a da ih placas koliko ih vec placas. :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Brotherze
12. igrač

Post Postao/la Brotherze »

Truhlo je napisao/la: 20 lis 2025, 19:02
+1
5 centaršuteva u gol aut... kao i 95% ove sezone. Ni blizu onog igrača od prije 2 godine i ovo ne pišem na osnovu ove zadnje utakmice, nego je cijelu jesen loš.

Taj Škrijelj ne bi gola u Čeliku zabio, lako je u tošku, gleda te 200 ljudi kući i u gostima, Čelik gdje gostuje mobilizacije danima i izgaranje na 200%. TOŠK neće ni blizu ponoviti onakvu partiju, ne bih se iznenadio ni da ih GOŠK izrutinira naredno kolo.
Al Sivac bar probija i pravi im probleme po toj svojoj strani. Dosta centarsuteva je losih al sta imamo na ijevoj strani, prebroj koliko je puta Smajlovic probio tamo.

I nije tesko naci postove stare kad su ovdje Jusica pljuvali upravo radi tih probijanja i centarsuteva koje nije ni imao. U defanzivi je isto tako grijesio ali mu se to prastalo radi pozrtvovanosti.

Tako da nije sve ni crno ni bijelo, Evo Durmu niko nije zelio na golu jucer a ispostavilo se da nas je spasio. Imace i ostali sigurno svoje trenutke ali eto treba i strpljenja.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Kao sto rekoh Sivac, Delic, Sero, Jamakovic i Marin su preci za kritikovanje od svakog naseg mladog igraca, ali njih cemo braniti jer su oni "imena".

Evo recimo gore primjer Smajlovica koji se tek vratio poslije povrede. Ne moze on biti uopste u recenici sa Sivcem niti treba biti.
Cinvict35

+1

Ma daj ako iko ima centarsut u Celiku ima ga Sivi, momak iz kornera centrira a druga stvar je sto uvijek mora u punom trku brzu ruznu loptu centrirat jer skoro pa nikad ne bude izbacen normalno da ima bas sekund ili dva za centarsut a i kad centrira KOME Maske vecinom sam sa 3 i to je to.
Jusic, kad vec pricamo o centarsutevima je totalno los i to je njegova najslabija osobina kao bek, to ce svi potvrdit pa i njegovi bivsi navijaci iz Bihaca.Borba za 10 ali centarsut i odbrana daleko ispod nivoa Sivca.
Pogledajj ponovo prvih 15 minuta u Tesnju molim te i vidi sve smo isli na Sivog probijao i centrirao i do tad smo i bili bolji dok je on iole igrao a nijednom nismo isli na lijevu strani, bas ni jednom.
A da je los i da mora bolje mora a imoze sigurno
Zadnja izmjena: Cinvict35, dana/u 20 lis 2025, 20:28, ukupno mijenjano 1 put.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Brotherze je napisao/la: 20 lis 2025, 20:01

Al Sivac bar probija i pravi im probleme po toj svojoj strani. Dosta centarsuteva je losih al sta imamo na ijevoj strani, prebroj koliko je puta Smajlovic probio tamo.

I nije tesko naci postove stare kad su ovdje Jusica pljuvali upravo radi tih probijanja i centarsuteva koje nije ni imao. U defanzivi je isto tako grijesio ali mu se to prastalo radi pozrtvovanosti.

Tako da nije sve ni crno ni bijelo, Evo Durmu niko nije zelio na golu jucer a ispostavilo se da nas je spasio. Imace i ostali sigurno svoje trenutke ali eto treba i strpljenja.
Gledate previse crno bijelo bez malo dublje analize.
Da bi se napravila prava slika moras gledati i sta se desava i prije i poslije posjeda lopte svakog igraca. Konkretno za jucerasnju utakmicu, prebroj dodavanja Horica Sivcu i Masetica Smajlovicu. Ja nisam vidio nijedan jedini pas Masetica ka Smajlovicu u noge. To je segment prije. Druga stvar je ko igra ispred tebe. Šero i Popovic/Jamakovic se ne mogu porediti. Šero ce dobiti 15 lopti a onaj s druge strane u najboljem slucaju 5. I to je prosto jer ce Šero prije nesto uraditi 1 na 1 nego Popovic ili Jamakovic. Shodno ovome ti gravitira i vezni red gdje sve trojica vuku na desnu stranu. Mašic utrcava u prostor izmedju lijevog beka i stopera puno vise nego na drugu stranu ( znaci na stranu gdje je Sero). Sve te stvari nisu slucajne nego vjerujem da su takticke. Taj balans ce se jedino popraviti ako na drugoj strani dovedemo krilo kvaliteta potencijala Šere.
Znaci nije sve crno bijelo, ne mozes ti sam igrati kontra koncepcije, ako se Sivac podigne na 30m od protivnika mora neko nazad. I za svakog igraca to vrijedi. Pogledajte koliko Jamakovic ili Popovic vise stoje unutra od Sere. Govorim o igri bez lopte. Zbog cega? Jer znaju da je nece dobiti siroko da napadnu 1 na 1 nego da ce se ici na Seru i ti treba da budes blize lopti. I sve je ovo meni normalno i ocekivano jer trebas bit svjestan s cime raspolazes. Ono sto je problem sto vise ni ne pokusavamo graditi napade po lijevoj strani. Lopta kad dodje do Masetica postoje samo dvije opcije, duga lopta ili pas do Horica. Dok s druge strane kad je kod Horica lopta, nekad lopta ide Sivcu, nekad ide pas u sredinu, nekad ide Maseticu i u krajnjem slucaju duga lopta. I zbog svega ovoga Sivac ima mnogo vise uticaja na napad nego Smajlovic. A da na kraju dana mislim da nije razkog sto je Sivac dobar prema naprijed nit sto je Smajlovic los nego zbog konstrukcije ostatka ekipe.
Vratite snimak pogledajte pa mi recite s cime se ne slazwte sto sam rekao. Nije sve samo lopta u nogama, ima dosta igre i bez lopte.
Odgovori