Ja mislim da je zbog toga sto je bila zatvorena tribina od kantona, ja sam prvi bio svaku na istoku, sad se navikao na zapad... Valjda tako vecina. Isto tako se jug nikad brojcano nije oporavio od bojkota.Brotherze je napisao/la: ↑11 lis 2025, 23:30A samo je 1 KM razlika u cijeni izmedju istoka i zapada pa logicno da ce svako ici radije na zapad, prije je razlika bila nesto vecaphillies je napisao/la: ↑11 lis 2025, 23:00 Ja samo ne znam zasto istok nije vise posjecen. Uvijek je istok imap svoju stalnu klijenteluvaljda su i oni sad na zapadnoj tribini.
Al nasi ljudi su za izucavanja. Da klub kaze zabranjeno bez odjece doci na stadion, nasli bi se mozgovi da dodju na stadion kao na nudisticku plazu![]()
Inace, navijanje na zapadu samo u par momenata. Moglo je i bolje i vise. Robija
PS. Ne znam da li bi bilo pametno mjenjati golmana nakon svakog kiksa. Jbg, uvuce se u njih nepotrebna nervoza i strah od kiksa i onda nijedan nece qrcu valjat'. Zato nisam bio ni da Culova onako zamjene, pa nisam ni za Durmu. Ali struka zna sta radi.
NK Čelik
- Zenicanin988
Re: NK Čelik
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Nemoj bolan na Babića, to ti je juniorski tigar, najbolji sinoć, al jbg izvadiše ga zbog taktičkih razlogaRz88 je napisao/la: ↑12 lis 2025, 15:48 Mislim da nije spomenuto, a treba. Gol Viteza uslijedio je iz duge lopte i duela koji Babic gubi od Dilavera. Ne vraca se na svoju poziciju i ne prati Dilavera, vec ide ka Ramljaku i ne stize izblokirati centarsut. Ostaje u medjuprostoru ni blizu strijelca ni blizu asistenta. Gol jeste Durmin, ali krivica ide i Babicu. Vec dvije utakmice se muci u duelima sa Salkanovicem i Dilaverom. Mora poraditi na tom segmentu. Pisao sam dok je bio u juniorima da mi se svidja njegov stil igre. Mislim da igra pod strahom i bez iskustva i da su to kljucni problemi. Ima bolji pas od Hodzica, ali vecinu lopti ispucava jer igra kao pod kocnicom.
Jako čudna sezona, al generalno možemo biti prezadovoljni.
Ja još uvijek ne mogu procijeniti da li su ovi rezultati plod kvaliteta ekipe ili same atmosfere u ekipi.
Igre ima kvaliteta ima al opet ni jednu ekipu u 8 kola nismo napunili do vrha, sto je možda pokazatelj da je liga poprilično ujednačena.
Ekipa se uspijeva iz rezultatskog deficita vratiti sto je pozitivna stvar, što se jako rijetko dešavalo zadnjih 20 godina ja pamtim samo ono protiv širokog 4:2
Ni koji poraz ili lošiji niz nas ne treba baciti u depresiju jer ovdje ce biti dosta prosipanja bodova od svih ekipa, a prosjek od 2 boda po utakmici mislim da ce na kraju biti dovoljan za prvo mjesto.
Ono što je porazavajuce za ovu ligu jeste što mi koji jos nismo ni blizu nivoa PL smo po svim faktorima 3 stepenice iznad drugih ekipa.
Sto se tiče navijača i posjete sasvim solidno, al isto trebamo biti svjesni da su prosla vremena utakmica 10-15k, u ta vremena su karte bile 1-2KM a pola stadiona je ulazilo bez ikakve karte.
Sad imamo prosjek od neke 3k, ulaskom u visi rang moglo bi se očekivati nekih 4-5k. Dobra stvar je što vec sad imamo neku bazu od 2k koja je tu uvijek neovisno o rezultatu. I marketing tim ovdje bi trebao da ima dva pravca jedan za jačanje ove baze(povećanje + nekako ovu bazu pridobiti da budu redovni članovi) a drugi pridobivanje ovih simpatizera i derbi navijača. Što se tiče robije i juga samo skidam kapu, iako brojnost nije kao nekad ovo sad izgleda puno bolje i ozbiljnije nego kad je na jugu bilo po hiljadu ljudi i više.
Moje najveće brige su vezane za rukovodstvo kluba, svaka čast ljudima koji su trenutno u klubu al šta kad oni sutra više ne budu mogli obnašati ove funkcije? Nama ovo treba da bude prioritet u budžetu kluba, jer ovdje hiljada nas na kraju može koštati 100 000.
Na kraju krajeva i na uštrb sportskog segmenta ovo je prioritet.
Ja još uvijek ne mogu procijeniti da li su ovi rezultati plod kvaliteta ekipe ili same atmosfere u ekipi.
Igre ima kvaliteta ima al opet ni jednu ekipu u 8 kola nismo napunili do vrha, sto je možda pokazatelj da je liga poprilično ujednačena.
Ekipa se uspijeva iz rezultatskog deficita vratiti sto je pozitivna stvar, što se jako rijetko dešavalo zadnjih 20 godina ja pamtim samo ono protiv širokog 4:2
Ni koji poraz ili lošiji niz nas ne treba baciti u depresiju jer ovdje ce biti dosta prosipanja bodova od svih ekipa, a prosjek od 2 boda po utakmici mislim da ce na kraju biti dovoljan za prvo mjesto.
Ono što je porazavajuce za ovu ligu jeste što mi koji jos nismo ni blizu nivoa PL smo po svim faktorima 3 stepenice iznad drugih ekipa.
Sto se tiče navijača i posjete sasvim solidno, al isto trebamo biti svjesni da su prosla vremena utakmica 10-15k, u ta vremena su karte bile 1-2KM a pola stadiona je ulazilo bez ikakve karte.
Sad imamo prosjek od neke 3k, ulaskom u visi rang moglo bi se očekivati nekih 4-5k. Dobra stvar je što vec sad imamo neku bazu od 2k koja je tu uvijek neovisno o rezultatu. I marketing tim ovdje bi trebao da ima dva pravca jedan za jačanje ove baze(povećanje + nekako ovu bazu pridobiti da budu redovni članovi) a drugi pridobivanje ovih simpatizera i derbi navijača. Što se tiče robije i juga samo skidam kapu, iako brojnost nije kao nekad ovo sad izgleda puno bolje i ozbiljnije nego kad je na jugu bilo po hiljadu ljudi i više.
Moje najveće brige su vezane za rukovodstvo kluba, svaka čast ljudima koji su trenutno u klubu al šta kad oni sutra više ne budu mogli obnašati ove funkcije? Nama ovo treba da bude prioritet u budžetu kluba, jer ovdje hiljada nas na kraju može koštati 100 000.
Na kraju krajeva i na uštrb sportskog segmenta ovo je prioritet.
-
Delirijum1988
Zato i pitam, kontam nije valjda da se nesto promijenilo. Onda je ono bilo totalno suvisno i nepotrebno.Eugen je napisao/la: ↑12 lis 2025, 16:52Normalno da ces biti kaznjen kakva su to pitanja. Svaka baklja, prekid utakmice iskreno nadam se sto manjoj cifriDelirijum1988 je napisao/la: ↑12 lis 2025, 15:56 Jedna stvar me zanima, da li cemo i koliko biti kaznjeni za pirotehniku?
Nisu velike kazne za pirotehniku u prvoj ligi, 2000 max. Kad kup igramo, tu treba biti oprezan, tamo bi za ono sinoć pisali 10 000 KM hladno.Delirijum1988 je napisao/la: ↑12 lis 2025, 17:17Zato i pitam, kontam nije valjda da se nesto promijenilo. Onda je ono bilo totalno suvisno i nepotrebno.Eugen je napisao/la: ↑12 lis 2025, 16:52Normalno da ces biti kaznjen kakva su to pitanja. Svaka baklja, prekid utakmice iskreno nadam se sto manjoj cifriDelirijum1988 je napisao/la: ↑12 lis 2025, 15:56 Jedna stvar me zanima, da li cemo i koliko biti kaznjeni za pirotehniku?
- Allgunsblazing
Ne igra se fudbal bez defanzivnog veznog, a to nije Telalovic, posebno jer je momak trenutno magnet za gol ili asistenciju. I sad kao mi ga trebamo ograniciti da stoji ispred odbrane i kupi lopte. A opet ga rotirati sa Delicem i Kalesicem nema smisla u odbrani jer ni jedan to ne igra dobro.
Prave se nekakve formacije, a vec 8 kola prodje, ni jednom trener to nije stavio. Pa mora biti neki razlog, a da to nisu kartoni.
Prave se nekakve formacije, a vec 8 kola prodje, ni jednom trener to nije stavio. Pa mora biti neki razlog, a da to nisu kartoni.
-
PatrickBateman
Meni je recimo Telalovic cisti hirid sestice i osmice. Odlicne su mu rekacije kad je ima protivinika na leđima, bas ima taj press resisting, to je recimo nama falilo proslih sezona i zato nam je veza bila rak rana. Plus Telalovic je siguran i pravovremen u pasu, a na to sve je i defazivno dobar i cvrst.
Srce, čast i ponos!
Kakva amaterska analiza , kao prvo takve duele je Hora sinoc izgubio 70% od Dilavera jer je jak ledzimq i kad se zagradi , druga stvar opet Se Babic izvukao i stigao koliko toliko da stigne da bar malo zatvara centarsut( vidim da nisi primjetio uvijek ko god igra sa Horom u paru izlqzi na centarsuteve a Hora ostqje i na 5m brani glavom UVIJEK SE UVLACI U 16 ILI NA 11M ILI NA 5M bas kao i sinoc) a ako cemo kod krivca ovde je najvise ispao Hora , kao amater pa i Durmo.Hajmo onda krivce pravit od pocetka akcije a u sustini neko mora i pogrijesit da bi neko dao go to je obicno tako.Sto se tice Bihaca i te opaske pa samo se sjeti prosle godine si dole primio 3 komada osale i jos si mogao 3, sad ces rec mi kao bolji , pa jesmo al je i Jedinstvo troduplo bolje zato ovo ti bas ne pije vode za Babica koji ce imat gresaka kai i svi mladi igraci , pa sjtite se gresaka Hodzica pa i Horica a ne momka koji je nedavno napunio 19 godinaRz88 je napisao/la: ↑12 lis 2025, 15:48 Mislim da nije spomenuto, a treba. Gol Viteza uslijedio je iz duge lopte i duela koji Babic gubi od Dilavera. Ne vraca se na svoju poziciju i ne prati Dilavera, vec ide ka Ramljaku i ne stize izblokirati centarsut. Ostaje u medjuprostoru ni blizu strijelca ni blizu asistenta. Gol jeste Durmin, ali krivica ide i Babicu. Vec dvije utakmice se muci u duelima sa Salkanovicem i Dilaverom. Mora poraditi na tom segmentu. Pisao sam dok je bio u juniorima da mi se svidja njegov stil igre. Mislim da igra pod strahom i bez iskustva i da su to kljucni problemi. Ima bolji pas od Hodzica, ali vecinu lopti ispucava jer igra kao pod kocnicom.
A onaj truhli neka se drzi statistika i nek nam sredi Mehica na polusezoni
Što se tiće fan shopa ima sada i dresova i ostale robe. Uzeo sam par artikala i mogu reći da je macron vrhunski kvalitet.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- BatistutA19
Najbolji moguci izbor je Robert za generalnog direktora i cestitke iskrene i sretno u radu i da ostanes dugo u klubu da nas uvedes u WWIN LIGU BIH i akobogda u Europu jednog dan i red je da se javis i ovde i pozdravis obicnu raju 
SRETNO ROBERTE !
Sto se tice gola jucer onde je krivac iskljucivo golman prvo centarsut je toliko slab i spor bio i ondje golman se drekne moja i pokupi loptu ,znaci problem komunikacija.
Stoperi su krivi kod onog gola Buducnosti kad je ih lopta preletila i zavrsila od stative u gol i ono bi svaki golman primio gol 90%.A neki ovdje kontra komentarisu krivimo Culova kod tog gola a za jucer prebacivamo krivicu na druge .
Sto se tice gola jucer onde je krivac iskljucivo golman prvo centarsut je toliko slab i spor bio i ondje golman se drekne moja i pokupi loptu ,znaci problem komunikacija.
Stoperi su krivi kod onog gola Buducnosti kad je ih lopta preletila i zavrsila od stative u gol i ono bi svaki golman primio gol 90%.A neki ovdje kontra komentarisu krivimo Culova kod tog gola a za jucer prebacivamo krivicu na druge .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
Gubi duel i ne prati igraca, nego ide na centarsut i kao sto kazes skoro ga zatvara, ali ne zatvara i iz tog centarsuta proizilazi gol od igraca protiv kojeg je izgubio skok. Babic ima veci potencijal od Hodzica, ali sve je u glavama dva igraca tko je spreman za vecu karijeru.Cinvict35 je napisao/la: ↑12 lis 2025, 18:35Kakva amaterska analiza , kao prvo takve duele je Hora sinoc izgubio 70% od Dilavera jer je jak ledzimq i kad se zagradi , druga stvar opet Se Babic izvukao i stigao koliko toliko da stigne da bar malo zatvara centarsut( vidim da nisi primjetio uvijek ko god igra sa Horom u paru izlqzi na centarsuteve a Hora ostqje i na 5m brani glavom UVIJEK SE UVLACI U 16 ILI NA 11M ILI NA 5M bas kao i sinoc) a ako cemo kod krivca ovde je najvise ispao Hora , kao amater pa i Durmo.Hajmo onda krivce pravit od pocetka akcije a u sustini neko mora i pogrijesit da bi neko dao go to je obicno tako.Sto se tice Bihaca i te opaske pa samo se sjeti prosle godine si dole primio 3 komada osale i jos si mogao 3, sad ces rec mi kao bolji , pa jesmo al je i Jedinstvo troduplo bolje zato ovo ti bas ne pije vode za Babica koji ce imat gresaka kai i svi mladi igraci , pa sjtite se gresaka Hodzica pa i Horica a ne momka koji je nedavno napunio 19 godinaRz88 je napisao/la: ↑12 lis 2025, 15:48 Mislim da nije spomenuto, a treba. Gol Viteza uslijedio je iz duge lopte i duela koji Babic gubi od Dilavera. Ne vraca se na svoju poziciju i ne prati Dilavera, vec ide ka Ramljaku i ne stize izblokirati centarsut. Ostaje u medjuprostoru ni blizu strijelca ni blizu asistenta. Gol jeste Durmin, ali krivica ide i Babicu. Vec dvije utakmice se muci u duelima sa Salkanovicem i Dilaverom. Mora poraditi na tom segmentu. Pisao sam dok je bio u juniorima da mi se svidja njegov stil igre. Mislim da igra pod strahom i bez iskustva i da su to kljucni problemi. Ima bolji pas od Hodzica, ali vecinu lopti ispucava jer igra kao pod kocnicom.
A onaj truhli neka se drzi statistika i nek nam sredi Mehica na polusezoni![]()
Bojan i Emir rade u miru, na polusezoni im treba pojacat strucni stab s novim trenerom golmana i video analiticarem naravno uz kondicionog trenera jer je to minimum kada je u pitanju strucni stab iole ozbiljnog tima u nasoj drzavi.
Malo smo svi poletili, zeljnj pobjeda, titula, nadam se da necemk potonuti nakon prvog poraza
Malo smo svi poletili, zeljnj pobjeda, titula, nadam se da necemk potonuti nakon prvog poraza
Jucer sam bio poprilicno ostar na poluvremenu.
Moram pohvaliti reakciju u drugom poluvremenu i jak karakter ekipe kao i SS.
Nije to bila ocekivana predstava. Dosta oscilacija u igri i losim prvim poluvremenom ali su se uspjeli psiholoski podici i vrlo lako vratiti u igru.
To me raduje i nadam se nastavku dobrih rezultata. Evo vracaju se svi prvotimci koliko vidim za Tesanj i to treba hrabro i jako odigrati.
Ja da se pitam stavio bih Culova na gol cak i radi samog Durme da se malo psihicki ohladi. Oci su uprte u Durmu, nije to dobro ni za njega samog
a ni za ekipu.
Moram pohvaliti reakciju u drugom poluvremenu i jak karakter ekipe kao i SS.
Nije to bila ocekivana predstava. Dosta oscilacija u igri i losim prvim poluvremenom ali su se uspjeli psiholoski podici i vrlo lako vratiti u igru.
To me raduje i nadam se nastavku dobrih rezultata. Evo vracaju se svi prvotimci koliko vidim za Tesanj i to treba hrabro i jako odigrati.
Ja da se pitam stavio bih Culova na gol cak i radi samog Durme da se malo psihicki ohladi. Oci su uprte u Durmu, nije to dobro ni za njega samog
a ni za ekipu.