NK Čelik

Truhlo

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 06 lis 2025, 10:19
Truhlo je napisao/la: 06 lis 2025, 09:47
Redbull je napisao/la: 06 lis 2025, 09:32 Mi ukoliko se plasiramo u pl, moramo navuci budjet 3 mil. minimum. Od toga 1.5-2 mil. za plate igracima ako je tako kao sto kazes. 1 mil. da ostane za ostale troskove i to je sve na knap i ne smijemo imati opterecenje dugovanja. Mozemo li to vec od naradne sezone ukoliko se plasiramo? Mozemo samo ukoliko grad uleti sa 1 mil., a kanton ostane na 700k, ali i to gledati da dignu na 1 mil..

Po tvom truhlo i ovo je sve knap.
Plus moramo voditi računa na proljeće da ne potrošimo sve na ulazak :lol:

Kanton milion KM, ona konjina neće dati više od 500k i to će se na koljenima morati moliti cijeli novembar i decembar :lol: . Klub može napraviti milion KM naredno proljeće i jesen sigurno, to ti je 2,5 ukupno. Izbij 500k na dugove. 2 miliona ukupno za cijelu godinu. Mora se još nekako navući 500k da bi bili konkurentni, ne znam odakle, ali moramo, 2,5 je baš minimum.
Plasiramo se u pl, Telalovic potpisuje ugovor, prodamo ga na zimu ili na ljeto, uzmemo 500k € i prezivimo. :mrgreen:

Mora doci vrijeme kada ce i nas sretna zvijezda pogledati. Zato kad krene, stati nece!
Najteža je prva ta sezona, prvu ako ostaneš na kraju sezone ti dolazi minimalno 500k od plasmana, tv prenosa, i ono što uefa dijeli ligama koje nemaju predatavnika u ligi prvaka. Kasnije je dosta lakše.

Kod nas je još struka problematična, Regoje i Jusić ne mogu voditi u PL, a i nemaju iskustva, morat ćemo tražiti trenera koji može procjeniti PL kvalitet.

Mislim da bi i Telalović ostao kad bi izborili PL, bila bi to win-win situacija i za njega i za klub. On bi bio ta zlatna koka i taj jedini U21 zacementiran u prvih 11 u izlogu sa 18 godina. Nakon sezone ili polusezone bi sigurno naplatili milion KM za njega a i on bi dobio zlata vrijedne minute u najvišem rangu. Valjda neće žuriti i biti debil kao Mahmić.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 06 lis 2025, 10:30
Redbull je napisao/la: 06 lis 2025, 10:19
Truhlo je napisao/la: 06 lis 2025, 09:47
Plus moramo voditi računa na proljeće da ne potrošimo sve na ulazak :lol:

Kanton milion KM, ona konjina neće dati više od 500k i to će se na koljenima morati moliti cijeli novembar i decembar :lol: . Klub može napraviti milion KM naredno proljeće i jesen sigurno, to ti je 2,5 ukupno. Izbij 500k na dugove. 2 miliona ukupno za cijelu godinu. Mora se još nekako navući 500k da bi bili konkurentni, ne znam odakle, ali moramo, 2,5 je baš minimum.
Plasiramo se u pl, Telalovic potpisuje ugovor, prodamo ga na zimu ili na ljeto, uzmemo 500k € i prezivimo. :mrgreen:

Mora doci vrijeme kada ce i nas sretna zvijezda pogledati. Zato kad krene, stati nece!
Najteža je prva ta sezona, prvu ako ostaneš na kraju sezone ti dolazi minimalno 500k od plasmana, tv prenosa, i ono što uefa dijeli ligama koje nemaju predatavnika u ligi prvaka. Kasnije je dosta lakše.

Kod nas je još struka problematična, Regoje i Jusić ne mogu voditi u PL, a i nemaju iskustva, morat ćemo tražiti trenera koji može procjeniti PL kvalitet.

Mislim da bi i Telalović ostao kad bi izborili PL, bila bi to win-win situacija i za njega i za klub. On bi bio ta zlatna koka i taj jedini U21 zacementiran u prvih 11 u izlogu sa 18 godina. Nakon sezone ili polusezone bi sigurno naplatili milion KM za njega a i on bi dobio zlata vrijedne minute u najvišem rangu. Valjda neće žuriti i biti debil kao Mahmić.
Ostaviti Regoje-Jusic, dati im sansu sigurno. Nemoj da nas stizu necije suze :mrgreen:

Uz dobar skauting, vjerujem da bi mogli dobro, a jeftino proci. Ukoliko izborimo pl, Telalovic bi bio budala da ode. Mlad je, a dobio bi sigurno sansu ko nigdje drugo, bitno mu je samo da igra sto vise. Kao sto kazes win-win situacija za sve.

Mahmicu se to ne moze zamjeriti, jer smo ispali bili, morao je ici. Yebo ga zeljo u pakas, nek sad igra za "najveci" klub.
phillies

Post Postao/la phillies »

Sto se tice Regoje i Jusica, koje licence trebaju za PL? Jel imaju oni to ili ce trebati na usavrsavanje?
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Avenija

Post Postao/la Avenija »

slika

Krenuo je hajc od ponedeljka :mrgreen:

Dijelite braćo, šerujte, pozivajte, neka živi Čelik i naša Zenica :srce:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Eugen

Post Postao/la Eugen »

phillies je napisao/la: 06 lis 2025, 11:20 Sto se tice Regoje i Jusica, koje licence trebaju za PL? Jel imaju oni to ili ce trebati na usavrsavanje?
Mora glavni trener imati Profi licencu, a pomocnik A licencu. Regoje i Jusa imaju A licencu
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Eugen je napisao/la: 06 lis 2025, 11:47
phillies je napisao/la: 06 lis 2025, 11:20 Sto se tice Regoje i Jusica, koje licence trebaju za PL? Jel imaju oni to ili ce trebati na usavrsavanje?
Mora glavni trener imati Profi licencu, a pomocnik A licencu. Regoje i Jusa imaju A licencu
Boris Pavić glavni, Regoje i Jusić pomoćni :mrgreen: Najbolja odbrana lige :srce:
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Truhlo je napisao/la: 06 lis 2025, 12:05
Boris Pavić glavni, Regoje i Jusić pomoćni :mrgreen: Najbolja odbrana lige :srce:
Isto razmisljamo :D
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

:toalet:

Pa za PL odlicno bi bilo da imamo novog glavnog sefa s.s. a Regoje i Juske da utezu linije, ozbiljan klub ima pomocnike za sve linije golman, odbrana ,sredina, napad.
Znam da nije realno ali jbg nebi bilo lose.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Zimska pauza ce trajati 4 mjeseca. Mi bi vec krajem ove godine moramo znati na cemu se sto se tice financija, pozicije na tabeli, uslova i mogucnosti. Shodno tome ojacati tim za proljece. Premijer liga je razina iznad i mora se pametno postupati u sastavljanju ekipe.
Volio bih vidjeti strane igrace, ali s time se mora biti pazljiviji nego s domacim. Potrebno je stvoriti uslove za njih, od jezika pa nadalje. Oni se cesto dovode u paru da im se olaksa prilagodba. Sto se tice prepoznavanja, scautinga i veza, mislim da nitko u klubu nema neke preference trenutno da smo sigurni u njegov odabir.
Igraci poput Skrijelja donose kvalitet u Federaciji, ali su nedokazani u PL i nisu kvalitet, a takvih imamo vec dosta (Sero, Masic, Delic, Kalesic...). Treba napraviti miks mladjih potentnih igraca i starijih koji donose prevagu (Horic i Masetic/Hodzic samo visi nivo). Posusje je na ljeto dovelo Mikulica iz Gruda (stoper, 20 godina) i sada ga vjerovatno prodaju u Vojvodinu.
Strucni stab treba nadograditi. Regoje ako nas uvede u PL zasluzuje sansu, naravno uz doskolovanje. Uz Jusica dovesti mu jos jednog pomocnika, kondicionog i golmana ako je potrebno nadograditi, a mislim da jest i video analiticara. Pavic vec 6 godina vodi klubove po 3. i 4. hrvatskoj ligi. Uvijek ce imati postovanje Bilinog, ali mislim da smo ga prerasli.
phillies

Post Postao/la phillies »

Ma sad ja nesto kontam za Skrijelja. Pitanje je kako bi se snasao u Celiku (ako bi i dolazio :D ). Gledam Jaganjca od prosle sezone u Bratstvu - prvi strijelac lige, a gledaj ga sad u Slobodi.

Sto se tice Premijer Lige - polako, ima vremena. Ne treba brzati :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Rz88 je napisao/la: 06 lis 2025, 15:13 Zimska pauza ce trajati 4 mjeseca. Mi bi vec krajem ove godine moramo znati na cemu se sto se tice financija, pozicije na tabeli, uslova i mogucnosti. Shodno tome ojacati tim za proljece. Premijer liga je razina iznad i mora se pametno postupati u sastavljanju ekipe.
Volio bih vidjeti strane igrace, ali s time se mora biti pazljiviji nego s domacim. Potrebno je stvoriti uslove za njih, od jezika pa nadalje. Oni se cesto dovode u paru da im se olaksa prilagodba. Sto se tice prepoznavanja, scautinga i veza, mislim da nitko u klubu nema neke preference trenutno da smo sigurni u njegov odabir.
Igraci poput Skrijelja donose kvalitet u Federaciji, ali su nedokazani u PL i nisu kvalitet, a takvih imamo vec dosta (Sero, Masic, Delic, Kalesic...). Treba napraviti miks mladjih potentnih igraca i starijih koji donose prevagu (Horic i Masetic/Hodzic samo visi nivo). Posusje je na ljeto dovelo Mikulica iz Gruda (stoper, 20 godina) i sada ga vjerovatno prodaju u Vojvodinu.
Strucni stab treba nadograditi. Regoje ako nas uvede u PL zasluzuje sansu, naravno uz doskolovanje. Uz Jusica dovesti mu jos jednog pomocnika, kondicionog i golmana ako je potrebno nadograditi, a mislim da jest i video analiticara. Pavic vec 6 godina vodi klubove po 3. i 4. hrvatskoj ligi. Uvijek ce imati postovanje Bilinog, ali mislim da smo ga prerasli.
Ko da su kornjace, pa moraju u paru doci :mrgreen:
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Prvo novi direktor, pa gen.sekretar, pa pojacat marketing, pa tek onda da pricamo.o PL. Treba tu jos dosta toga, nije neizvodivo
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Ako izdmoniramo posjetom u subotu mogli bi se skočiti odmah ispod Želje. Nema na Koševu 2000 ljudi u derbiju protiv Zrinjskog. :lol: Dzaba Ljajici i milioni i sve.

Aj Zenico.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Upravo sam bio procito negdje ne znam jel istina,ali cmeljo je od prodaje karata dosad zaradio 1 milion KM.
Znam ja,jest Premijer liga jesu derbiji bili,al zanima me koliko smo mi dosad skupili u odnosu na njih.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

R0B1J4SH je napisao/la: 06 lis 2025, 18:59 Upravo sam bio procito negdje ne znam jel istina,ali cmeljo je od prodaje karata dosad zaradio 1 milion KM.
Znam ja,jest Premijer liga jesu derbiji bili,al zanima me koliko smo mi dosad skupili u odnosu na njih.
Zeljo 6 utakmica kod kuce (Koper, Radnik, Rudar, Zrinjski, Sarajevo, Borac)
Celik 3 utakmice kod kuce (Tomislav 13251KM, Buducnost 10687KM, Stupcanica 14953KM) ukupno 38891KM.
Odgovori