Najteža je prva ta sezona, prvu ako ostaneš na kraju sezone ti dolazi minimalno 500k od plasmana, tv prenosa, i ono što uefa dijeli ligama koje nemaju predatavnika u ligi prvaka. Kasnije je dosta lakše.Redbull je napisao/la: ↑06 lis 2025, 10:19Plasiramo se u pl, Telalovic potpisuje ugovor, prodamo ga na zimu ili na ljeto, uzmemo 500k € i prezivimo.Truhlo je napisao/la: ↑06 lis 2025, 09:47Plus moramo voditi računa na proljeće da ne potrošimo sve na ulazakRedbull je napisao/la: ↑06 lis 2025, 09:32 Mi ukoliko se plasiramo u pl, moramo navuci budjet 3 mil. minimum. Od toga 1.5-2 mil. za plate igracima ako je tako kao sto kazes. 1 mil. da ostane za ostale troskove i to je sve na knap i ne smijemo imati opterecenje dugovanja. Mozemo li to vec od naradne sezone ukoliko se plasiramo? Mozemo samo ukoliko grad uleti sa 1 mil., a kanton ostane na 700k, ali i to gledati da dignu na 1 mil..
Po tvom truhlo i ovo je sve knap.![]()
Kanton milion KM, ona konjina neće dati više od 500k i to će se na koljenima morati moliti cijeli novembar i decembar. Klub može napraviti milion KM naredno proljeće i jesen sigurno, to ti je 2,5 ukupno. Izbij 500k na dugove. 2 miliona ukupno za cijelu godinu. Mora se još nekako navući 500k da bi bili konkurentni, ne znam odakle, ali moramo, 2,5 je baš minimum.
![]()
Mora doci vrijeme kada ce i nas sretna zvijezda pogledati. Zato kad krene, stati nece!
Kod nas je još struka problematična, Regoje i Jusić ne mogu voditi u PL, a i nemaju iskustva, morat ćemo tražiti trenera koji može procjeniti PL kvalitet.
Mislim da bi i Telalović ostao kad bi izborili PL, bila bi to win-win situacija i za njega i za klub. On bi bio ta zlatna koka i taj jedini U21 zacementiran u prvih 11 u izlogu sa 18 godina. Nakon sezone ili polusezone bi sigurno naplatili milion KM za njega a i on bi dobio zlata vrijedne minute u najvišem rangu. Valjda neće žuriti i biti debil kao Mahmić.