Sloga plaća preko 2 milona na plate, Igman dok je bio u PL trošio preko 2 miliona na plate, itd. Ovi iz vrha rokaju po 7, 8 milki na plate. Imaš prijatelju izvještaje zvanične, sve dostupno pa pogledaj.Cinvict35 je napisao/la: ↑05 lis 2025, 19:45Mislim da je malo pretjerano 2 mil na plate, to mozda daju ovi iz vrha 4, mozes placat 11 top igraca po 10k i jos ove zamjene po 3 ljami treneri ito da budes siguran odma iza ove 4tvorkeTruhlo je napisao/la: ↑05 lis 2025, 18:38Radnik "u papirima" ima budžet milion KM, dok sigurno ispod stola navuku još toliko. Mi ove kalendarske godine ćemo sigurno završiti sa 1,7 miliona KM. Naš najveći problem je što 60% ode na dugove, a i naredne kalendarske dobra porcija će otići na dugove.Rz88 je napisao/la: ↑05 lis 2025, 18:09
Trazio sam, ali nisam uspio pronaci cifru kojom Radnik raspolaze. Kako onda s istim budgetom kao mi imaju 11 igraci boljih od nasih? Moze li se s razlikom koja ide na dugove platiti njihovi igraci i slicni njima? Ne znam plate igraca u PL osim Ljajica i jos par igraca, vjerujem da i Talha ima bolju platu kao rezerva u Radniku nego sto je imao kod nas kao starter.
@redbull za sredinu tabele (top 8) na plate u klubu moraš skršiti preko 2 miliona KM da bi bio konkurentan. Sloboda ti je imala preko milion KM za plate prošle sezone pa bili svima kanta za nabijanje gol razlike.
Mislim 2 miliona čini se ko neka cifra, a uopšte nije. 25 igrača, 5 stručni štab, 10 omladinska škola i 10 administracija to ti je 50 ljudi. To ti je u prosjeku 40 000 KM godišnje po čovjeku, izbij 35% poreza i doprinosa koji su uključeni u ovu cifru, to ti je prosjek plate oko 2000 neto. Eto ta famozna 2 miliona, pa to je minimum minimuma da izgledaš ko normalan klub.