Možemo igrat, al letimo nazad u federaciju već nakon 10 kola, jbg, to je realnost.
Znas li ti koliko ti para ode na ugovore pola pola.Truhlo je napisao/la: ↑05 lis 2025, 19:52Sloga plaća preko 2 milona na plate, Igman dok je bio u PL trošio preko 2 miliona na plate, itd. Ovi iz vrha rokaju po 7, 8 milki na plate. Imaš prijatelju izvještaje zvanične, sve dostupno pa pogledaj.Cinvict35 je napisao/la: ↑05 lis 2025, 19:45Mislim da je malo pretjerano 2 mil na plate, to mozda daju ovi iz vrha 4, mozes placat 11 top igraca po 10k i jos ove zamjene po 3 ljami treneri ito da budes siguran odma iza ove 4tvorkeTruhlo je napisao/la: ↑05 lis 2025, 18:38
Radnik "u papirima" ima budžet milion KM, dok sigurno ispod stola navuku još toliko. Mi ove kalendarske godine ćemo sigurno završiti sa 1,7 miliona KM. Naš najveći problem je što 60% ode na dugove, a i naredne kalendarske dobra porcija će otići na dugove.
@redbull za sredinu tabele (top 8) na plate u klubu moraš skršiti preko 2 miliona KM da bi bio konkurentan. Sloboda ti je imala preko milion KM za plate prošle sezone pa bili svima kanta za nabijanje gol razlike.
Mislim 2 miliona čini se ko neka cifra, a uopšte nije. 25 igrača, 5 stručni štab, 10 omladinska škola i 10 administracija to ti je 50 ljudi. To ti je u prosjeku 40 000 KM godišnje po čovjeku, izbij 35% poreza i doprinosa koji su uključeni u ovu cifru, to ti je prosjek plate oko 2000 neto. Eto ta famozna 2 miliona, pa to je minimum minimuma da izgledaš ko normalan klub.
Ima rjesenje, STRANCITruhlo je napisao/la: ↑05 lis 2025, 19:40Sve koje si nabrojao daju ogroman keš na ruke igračima pored tih prijavljenih plata, a kod nas nema ko, jbg. Teško da ćemo moći ozbiljnog igrača dovest, isto ko one jedne godine u federaciji, mi ko šaljemo ponude, svi odbijaju, tako da ta prva godina je baš yebena. Gledam često PL i stvarno ovi naši teško da bi kome gol mogli dati a pogotovo nešto više, što znači da bi u slučaju ulaska morao dovest najmanje 15 PL igrača, a svi ozbiljniji traže po 40, 50k "na ruke", ono što Stupčanica daje u ovoj ligi..Redbull je napisao/la: ↑05 lis 2025, 18:53 Velez u 2024 na plate dao 2 mil., Siroki 1,5 mil., Sloboda 1.1 mil., Posusje prijavilo 400k![]()
Uz zdrav klub, zdravo okruzenje, redovna primanja, dobar skauting, mozemo navuci sa max. 1.5 mil. sredinu tabele sigurno. Za pl moramo navuci kanton i grad po 1 mil. i mi jos 2 generisati sigurno mozemo. Dovoljno za stabilne sredine u PL.
Pa i to što se akademija sponzoriše ulazi u budžet kluba. Normalno da možeš ostati u ligi sa 2 miliona za plate, pitanje je neko postavio može li sa milion ili milion i po, to vrlo teško.Cinvict35 je napisao/la: ↑05 lis 2025, 22:05Znas li ti koliko ti para ode na ugovore pola pola.Truhlo je napisao/la: ↑05 lis 2025, 19:52Sloga plaća preko 2 milona na plate, Igman dok je bio u PL trošio preko 2 miliona na plate, itd. Ovi iz vrha rokaju po 7, 8 milki na plate. Imaš prijatelju izvještaje zvanične, sve dostupno pa pogledaj.
Mislim 2 miliona čini se ko neka cifra, a uopšte nije. 25 igrača, 5 stručni štab, 10 omladinska škola i 10 administracija to ti je 50 ljudi. To ti je u prosjeku 40 000 KM godišnje po čovjeku, izbij 35% poreza i doprinosa koji su uključeni u ovu cifru, to ti je prosjek plate oko 2000 neto. Eto ta famozna 2 miliona, pa to je minimum minimuma da izgledaš ko normalan klub.
Potpises na 10 milja a dobijas manje od pola ostalo menadzer predsjednik kluba i UO, kao da neznas kako je to u klubovima gdje politika kolo vodi.Kod nas je to drugacije i vjerujem da ce ic plata igracu koja se navedw lupam 2000km ono ide na bonuse i sl da se sto manje plati poreza kao i u svakoj firmi a drugo ti nabroja sve od do, pola ljudi u Slogi i tim klubovima politickim projektima je beze na platnoj listi ili sisi da se uhljebi i da se potrose gradske , kantonalne pare a OP kod nas velikom vecinom pokriva strateski partner i clanarine kluba i tako da nas ne kosta nist kao klub, jos jedna stvar nemamo nikakvi troskova oko odrzavanja stadiona i sl pa tako da mislim da itekako 2 miliona na prvi tim je i vise nego dovoljno da budemo zlatna sredina a imas pravo da treba jos minimum milion za troskove plata administracije kluba i sl.
A nisi to za Skrielja i Seru upravu kvalitet se pokazuje igrama i statistikom a to ovaj iz Toska itekako demonstrira.
Da je Sero pola njegovog uradio mi bi bili sad egal ssa njima u vrhu tabele
Kad si zadnji put vidio da neko preko sudova traži pare od radnika, sloge, posušja, veleža, itd. Ljudi sve uredno isplaćuju godinama, za razliku od nas, svaka 3 mjeseca eto tužbe neke.Redbull je napisao/la: ↑05 lis 2025, 22:50Ima rjesenje, STRANCITruhlo je napisao/la: ↑05 lis 2025, 19:40Sve koje si nabrojao daju ogroman keš na ruke igračima pored tih prijavljenih plata, a kod nas nema ko, jbg. Teško da ćemo moći ozbiljnog igrača dovest, isto ko one jedne godine u federaciji, mi ko šaljemo ponude, svi odbijaju, tako da ta prva godina je baš yebena. Gledam često PL i stvarno ovi naši teško da bi kome gol mogli dati a pogotovo nešto više, što znači da bi u slučaju ulaska morao dovest najmanje 15 PL igrača, a svi ozbiljniji traže po 40, 50k "na ruke", ono što Stupčanica daje u ovoj ligi..Redbull je napisao/la: ↑05 lis 2025, 18:53 Velez u 2024 na plate dao 2 mil., Siroki 1,5 mil., Sloboda 1.1 mil., Posusje prijavilo 400k![]()
Uz zdrav klub, zdravo okruzenje, redovna primanja, dobar skauting, mozemo navuci sa max. 1.5 mil. sredinu tabele sigurno. Za pl moramo navuci kanton i grad po 1 mil. i mi jos 2 generisati sigurno mozemo. Dovoljno za stabilne sredine u PL.
Pusti ove nase lihvare, sto hoce na ruke pare, pa se tale... Igrac ce prije doci u uredjen klub za manje para, nego negdje gdje ce se natezati i morati preko sudova traziti svoje pare.
Plus moramo voditi računa na proljeće da ne potrošimo sve na ulazakRedbull je napisao/la: ↑06 lis 2025, 09:32 Mi ukoliko se plasiramo u pl, moramo navuci budjet 3 mil. minimum. Od toga 1.5-2 mil. za plate igracima ako je tako kao sto kazes. 1 mil. da ostane za ostale troskove i to je sve na knap i ne smijemo imati opterecenje dugovanja. Mozemo li to vec od naradne sezone ukoliko se plasiramo? Mozemo samo ukoliko grad uleti sa 1 mil., a kanton ostane na 700k, ali i to gledati da dignu na 1 mil..
Po tvom truhlo i ovo je sve knap.
Plasiramo se u pl, Telalovic potpisuje ugovor, prodamo ga na zimu ili na ljeto, uzmemo 500k € i prezivimo.Truhlo je napisao/la: ↑06 lis 2025, 09:47Plus moramo voditi računa na proljeće da ne potrošimo sve na ulazakRedbull je napisao/la: ↑06 lis 2025, 09:32 Mi ukoliko se plasiramo u pl, moramo navuci budjet 3 mil. minimum. Od toga 1.5-2 mil. za plate igracima ako je tako kao sto kazes. 1 mil. da ostane za ostale troskove i to je sve na knap i ne smijemo imati opterecenje dugovanja. Mozemo li to vec od naradne sezone ukoliko se plasiramo? Mozemo samo ukoliko grad uleti sa 1 mil., a kanton ostane na 700k, ali i to gledati da dignu na 1 mil..
Po tvom truhlo i ovo je sve knap.![]()
Kanton milion KM, ona konjina neće dati više od 500k i to će se na koljenima morati moliti cijeli novembar i decembar. Klub može napraviti milion KM naredno proljeće i jesen sigurno, to ti je 2,5 ukupno. Izbij 500k na dugove. 2 miliona ukupno za cijelu godinu. Mora se još nekako navući 500k da bi bili konkurentni, ne znam odakle, ali moramo, 2,5 je baš minimum.
Ma nema tu analize, matematike, sve je jasno, moramo uzeti kući ove 3 i u gostima barem jednu za top 3 na tabeli i maksimalni zaostatak od 3 boda za prvim mjestom. Za prvo mjesto moramo dobiti 2 od 3 u gostima: Tešanj, Radnik, Igman.