NK Čelik
Re: NK Čelik
Ma i ja sumnjam da ce neko van Zenice uopste i konkurisati. Ali, mislim da cemo biti zadovoljni izborom 

Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
-
Treba neko ko zna i ko ima kapacitet da unaprijedi rad. Ako ce doci neko ko na poziciji direktora ima iskustva kao i Cerim onda nista nismo dpbili. Cerim je ispao prekorektan i priznao sto bi rijetko ko rekao za sebe da je dostigao vrhunac svojih mogucnosti. Evo ja sam realtivno mlad, elokventniji od 90% ljudi i tecno govorim engleski, njemacki i italijanski natucam. Ukljucen sam aktivno i upoznat u rad kluba od kantona. Jel to znaci da sam adekvatan kandidat za poziciju direktora? Po vasim kriterijumima jesam. Ja za sebe s druge strane smatram da nisam sposoban za tu funkciju jer prije svega nikad to nisam radio i ne znam sta to sa sobom nosi. Moramo preci sa nivoa da je kriterij da neko zna raditi taj posao a ne da je kriterij zelja da radi taj posao. U suprotnom se necemo unaprijediti onoliko koliko bi trebalo.Eugen je napisao/la: ↑30 ruj 2025, 14:07Nema od toga nista, kakvi bakraci i ljudi sa strane, ovaj jos Mamica osudjenika i bjegunca spominje, mogoi ste tako i Vakufsku varalicu spomenut. Bice tu osoba mladja, elokventna i puna energije siguran sam!KakhaKaladze je napisao/la: ↑30 ruj 2025, 13:55Ja bih najiskrenije volio da na poziciju direktora dodje neko sa strane ko ima iskustvo u ovom poslu. Neko sa jakom pozadinom pa za koliku god platu. S ove pozicije mozemo naprijed samo ako se krene unaprijedjivati kadar. Unaprijedjen je igracki, na redu je upravljacki.phillies je napisao/la: ↑30 ruj 2025, 13:19 Nismo upuceni kakav su ugovor sklopili Burekovic i Čelik, a vjerujem da su ljudi u klubu znali u kakvom je stanju Burekovic, i da ce vrlo malo ako i ikako igrati u ovoj polusezoni. Isto tako zelim da vjerujem da je Burekovic, kao dijete kluba, bio posten prema Upravi kada su pravili dogovor.
Uglavnom vidjecemo u skorijoj buducnosti, ako se oglasi kao i Bajramovic.
EDIT:
Evo izasao je konkurs za mjesto generalnog direktora. Ima li zainteresovanih i dovoljno kvalificiranih medju nama?
Upravni odbor ce ga birati i ja se za dobrobit kluba nadam da nece biti niko iz Zenice, nego neko neutralan na koga nece imati uticaj tribina. Da vodi klub onako kako on misli da je najbolje a ne kako zagrme navijaci. Dat mu sansu godinu dana pa ako ne ide smjena.
Nova energija ce donijeti napredak ali ce prije ili kasnije dostici odredjeni nivo kad dalje ne mpze. To se desilo sa Cerimom i zato to ovo i govorim.
Iskreno, volio bih da na poziciju direktora dođe neko novo lice, neko koga nismo do sada viđali u klupskim strukturama. Po meni, kao što smo na terenu tražili "rutonje", tako bi nam i na ovoj funkciji dobro došao neko sa višegodišnjim iskustvom i jakim vezama.
Šta bi s konkursom za generalnog sekretara? Neće niko izgleda...
Šta bi s konkursom za generalnog sekretara? Neće niko izgleda...
Jel Čerim v.d.do izbora novoga generalnog direktora?
Posto ne sanjam bajke da će aplicirati neki stručnjak koji će nas lansirati u visine i koji će tu doci sa strane da se bori za Čelik(bez 5000 KM primanja mjesecno) moj izbor/želja neka bude Maid Redžić. Naravno volio bi ja tu vidjeti npr Tarika Ajanovića i mislim da to duguje Čeliku pogotovo u ovoj završnoj fazi oporavka Čelika a koliko je to realno? Nije.
Zašto bi Maid bio moj izbor, jednostavno mislim da je pismen, školovan, odlican marketing menadžer, ekonomiju je zavrsio ako se ne varam, mislim da ima potencijal i da zna privuci sponzora. Mlad jest ali isto tako ti je već dugo i mogao je sa strane vidjeti gdje se mozda grijesi i gdje se klub treba dignuti.
Zna Zenicu, Čelik, Bilino, navijače u dušu..ima povjerenje kod ljudi..to je objektivna moja želja a sada mozda momak ne zeli ni pomisliti prihvatiti se te funkcije.
Baš je ovo frustrirajuće da godinama ne mozemo napuniti klupske strukture administracijom..ne znam šta je problem pa ne mozemo zadrzati npr generalnog sekretara barem 3 godine. Što neće niko? Mala primanja? Pojma nemam.
Posto ne sanjam bajke da će aplicirati neki stručnjak koji će nas lansirati u visine i koji će tu doci sa strane da se bori za Čelik(bez 5000 KM primanja mjesecno) moj izbor/želja neka bude Maid Redžić. Naravno volio bi ja tu vidjeti npr Tarika Ajanovića i mislim da to duguje Čeliku pogotovo u ovoj završnoj fazi oporavka Čelika a koliko je to realno? Nije.
Zašto bi Maid bio moj izbor, jednostavno mislim da je pismen, školovan, odlican marketing menadžer, ekonomiju je zavrsio ako se ne varam, mislim da ima potencijal i da zna privuci sponzora. Mlad jest ali isto tako ti je već dugo i mogao je sa strane vidjeti gdje se mozda grijesi i gdje se klub treba dignuti.
Zna Zenicu, Čelik, Bilino, navijače u dušu..ima povjerenje kod ljudi..to je objektivna moja želja a sada mozda momak ne zeli ni pomisliti prihvatiti se te funkcije.
Baš je ovo frustrirajuće da godinama ne mozemo napuniti klupske strukture administracijom..ne znam šta je problem pa ne mozemo zadrzati npr generalnog sekretara barem 3 godine. Što neće niko? Mala primanja? Pojma nemam.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
Ako nam kriterij iz konkursa gdje se navodi dvije godine radnog staza na menadzerskim pozicijama, zadovoljava marketing menadzer onda ovaj konkurs nema smisla. Staviti otvoreni poziv bez kriterija i nek se prijavi svako. No offense za Maida, on treba da bude u klubu i daje svoj doprinos i kroz akademiju i kroz angazman u marketingu.Avenija je napisao/la: ↑30 ruj 2025, 14:51 Jel Čerim v.d.do izbora novoga generalnog direktora?
Moje misljenje je da menadzerska pozicija podrazumijeva da imas bar 3 covjeka ispod sebe i da u tome imas iskustva a ne da si na papiru menadzer i da si menadzer timu od 1 osobe odnosno sam sebi.
Sve pet što se tiče Maida za marketing i društvene mreže. Ako su mu dva TikToka glavna referenca za direktora kojima je stvorio hajp i povjerenje među navijačima, onda je ok kandidat.Avenija je napisao/la: ↑30 ruj 2025, 14:51 Jel Čerim v.d.do izbora novoga generalnog direktora?
Ne treba zaboraviti i činjenicu da čim su ga iz Viteza zvali s boljom ponudom, brzo je otišao iz Čelika. Sad se vratio u akademiju s istim ljudima, i po meni ne bi napravili nikakvu promjenu u odnosu na Čerima.
Jb..o jw to za pozicije direktora , sekretara, svi bi mi voljeli neke mocne i pametne glave ali nece to ici tako lahko jer u ovim uslovima koje imamo odnosno koje napravi UO sa otezanim poslovanjem bar do sada tesko da ce ijedan ozbiljan kandidat prihvatit tr pozicije.
Sama recenica Cerima na skupstini da ce trazit kao sad navijac, clan skupstine da se u statut ugradi da ko je clan UO mora donijet novac i gotovo moze vam sve rec kako je bilo rqditi njemu kao najvecem zaljubljeniku i navijacu u klubu i doslo mu je preko glave i da je dao neopozivu ostavku.Znaci tesko je jos uvijek pa vjerovatno ce se trazit tako neko izmedzu nas bas ovi momci koji su gore spominjani ii oni su ok sad zasad, posteni , skolovani , vole klub i radice sve sto mogu i umiju za dizanje kluba na visi nivo
Sama recenica Cerima na skupstini da ce trazit kao sad navijac, clan skupstine da se u statut ugradi da ko je clan UO mora donijet novac i gotovo moze vam sve rec kako je bilo rqditi njemu kao najvecem zaljubljeniku i navijacu u klubu i doslo mu je preko glave i da je dao neopozivu ostavku.Znaci tesko je jos uvijek pa vjerovatno ce se trazit tako neko izmedzu nas bas ovi momci koji su gore spominjani ii oni su ok sad zasad, posteni , skolovani , vole klub i radice sve sto mogu i umiju za dizanje kluba na visi nivo
Silujete ovu temu sa puno saranja, pogotovo o utakmicama o kojim vec imaju otvorene teme. Nebi bilo lose da administratori ovo malo ureduju pa da se zabrane postovi o utakmicama na ovoj temi i da se prenesu na za to namjenjenu temu. Nemamo ni malo discipline na jednom forumu a htjeli bi vise u klubu.
Sad moram 15 stranica unazad da idem da napisem sta hocu
.
Da se samo malo dotaknem teze o investitorima. Klub je uvijek bio transparentan o tome da su investitori dobro dosli ali u okvirima socios modela. Najveci problem u investiranju u nas fudbal jeste sto sport nije zakonski dobro uredovan, pa samim time jos ne prepoznaje "investitora" u sportske klubove koji funkcionisu na principu udruzenja gradjanja tj. neprofitnih organizacija. Ovo sto se vidi u Sarajevu pa djelimicno preko ovog glavonje u Gorkom je samo vizuelni pokazatelj da to bas ne funkcionise u nasem fudbalu, pogotovo sto to oni vode na "pozajmice" ili u manjem slucaju "donacije" klubu. Takav vid poslovanja moze samo proizvesti probleme. Ja nemam neku nadu da ce se to promjenuti uskoro tako da je nama bolje da poslujemo unutar ovog sto imamo. Ja sam ubjedjen da nas budzet moze da iznosti izmedju 3-5 miliona kroz slijedecih nekoliko godina. Bolje imati srednji budzet za ligu nego "jakog" covjeka koji trazi protuuslugu koja nije realna ili koja ce dovesti do potopa kluba. S tim recenim ukoliko neko dodje s kim se moze naci zajednicka o upravljackim pravima, kroz socios model sa odredjenim beneficijama, zasto ne. Sve dok postoji mehanizam da socios nadjaca privatna prava kako nebi doslo do zloupotrebe.
Za mene bi bio puno prihvatljiviji 50+1 socios model (Bajern M) gdje navijaci drze 50+1, a npr. jace firme ostalih 49% upravljackih prava. Sada ni to se ne moze uraditi kroz nas zakon o sportu (moje misljenje) ali bi se mogao napraviti neki hibrid preko sponzorstva/donacija koje mogu ici u smjeru jednog ili vise mjesta u odboru kluba npr. U svakom slucaju, misljenja sam od kako smo usli u ovaj proces da po svaku cijenu MORAMO izbjeci "jakog" covjeka u klubu. Za mene je to nedopustivo. Onaj ko voli Celik (ako je jak) neka se javi i neka svoju jakost iskaze donacijom ili kvalitetnih sponzorstvom klubu. Mi jos sto se tice sponzorstva nismo Zenicu zagrebali a kamoli nesto malo sire. Ima u Zenici 100 firmi koje mogu iznijeti 3 miliona maraka sponzorstva ko od sale. Samo jos ne vide svoj interes da budu dio projekta ili im se sugerira sa strane da ne budu dio istog.
Sto se tice direktora kluba, moja zelja je neko mladji, pa ne mora ni imati pregrst iskustva. Direktor kluba nije sportski direktor tako da je njegova primarna funkcija administrativne prirode. To nam je bitno. A sto se marketinga tice...koliko para toliko muzike. I mi trazimo svasta nesto ali nismo spremni da uradimo vise. Koliko nas se javilo klubu sa idejom da mi budemo ti koji ce npr. pratiti emaile na koje se javljaju clanovi kluba i odgovarati na pitanje i upite o clanstvu, sto nisu dobili clansku itd. To je jedan posao koji se volonterski moze obavljati "remote" a za koji ne treba sigurno vise od sat dva sedmicno. Mislim sve ce to doci na svoje ali ljudi zaboravljaju da mi jos ne radimo u optimalnim uslovima i da samo sto se digla blokada s racuna posao jos nije ni blizu gotov. Ima jos znoja da se prolije i krvi propisa dok mi stanemo na zelenu granu. Jos mi preveliki dio budzeta izdvajamo na dugovanja. Oni koji su procitali izvjestaj pred skupstinu to znaju. Samo polahko...
Sad moram 15 stranica unazad da idem da napisem sta hocu

Da se samo malo dotaknem teze o investitorima. Klub je uvijek bio transparentan o tome da su investitori dobro dosli ali u okvirima socios modela. Najveci problem u investiranju u nas fudbal jeste sto sport nije zakonski dobro uredovan, pa samim time jos ne prepoznaje "investitora" u sportske klubove koji funkcionisu na principu udruzenja gradjanja tj. neprofitnih organizacija. Ovo sto se vidi u Sarajevu pa djelimicno preko ovog glavonje u Gorkom je samo vizuelni pokazatelj da to bas ne funkcionise u nasem fudbalu, pogotovo sto to oni vode na "pozajmice" ili u manjem slucaju "donacije" klubu. Takav vid poslovanja moze samo proizvesti probleme. Ja nemam neku nadu da ce se to promjenuti uskoro tako da je nama bolje da poslujemo unutar ovog sto imamo. Ja sam ubjedjen da nas budzet moze da iznosti izmedju 3-5 miliona kroz slijedecih nekoliko godina. Bolje imati srednji budzet za ligu nego "jakog" covjeka koji trazi protuuslugu koja nije realna ili koja ce dovesti do potopa kluba. S tim recenim ukoliko neko dodje s kim se moze naci zajednicka o upravljackim pravima, kroz socios model sa odredjenim beneficijama, zasto ne. Sve dok postoji mehanizam da socios nadjaca privatna prava kako nebi doslo do zloupotrebe.
Za mene bi bio puno prihvatljiviji 50+1 socios model (Bajern M) gdje navijaci drze 50+1, a npr. jace firme ostalih 49% upravljackih prava. Sada ni to se ne moze uraditi kroz nas zakon o sportu (moje misljenje) ali bi se mogao napraviti neki hibrid preko sponzorstva/donacija koje mogu ici u smjeru jednog ili vise mjesta u odboru kluba npr. U svakom slucaju, misljenja sam od kako smo usli u ovaj proces da po svaku cijenu MORAMO izbjeci "jakog" covjeka u klubu. Za mene je to nedopustivo. Onaj ko voli Celik (ako je jak) neka se javi i neka svoju jakost iskaze donacijom ili kvalitetnih sponzorstvom klubu. Mi jos sto se tice sponzorstva nismo Zenicu zagrebali a kamoli nesto malo sire. Ima u Zenici 100 firmi koje mogu iznijeti 3 miliona maraka sponzorstva ko od sale. Samo jos ne vide svoj interes da budu dio projekta ili im se sugerira sa strane da ne budu dio istog.
Sto se tice direktora kluba, moja zelja je neko mladji, pa ne mora ni imati pregrst iskustva. Direktor kluba nije sportski direktor tako da je njegova primarna funkcija administrativne prirode. To nam je bitno. A sto se marketinga tice...koliko para toliko muzike. I mi trazimo svasta nesto ali nismo spremni da uradimo vise. Koliko nas se javilo klubu sa idejom da mi budemo ti koji ce npr. pratiti emaile na koje se javljaju clanovi kluba i odgovarati na pitanje i upite o clanstvu, sto nisu dobili clansku itd. To je jedan posao koji se volonterski moze obavljati "remote" a za koji ne treba sigurno vise od sat dva sedmicno. Mislim sve ce to doci na svoje ali ljudi zaboravljaju da mi jos ne radimo u optimalnim uslovima i da samo sto se digla blokada s racuna posao jos nije ni blizu gotov. Ima jos znoja da se prolije i krvi propisa dok mi stanemo na zelenu granu. Jos mi preveliki dio budzeta izdvajamo na dugovanja. Oni koji su procitali izvjestaj pred skupstinu to znaju. Samo polahko...
https://www.youtube.com/watch?v=pta3dQFZ9Rk
Gledaj cime se tuzlaci bave, ja budala. Vjerujem da je to ona ofucana drtina sky, ovdje se vidi tacno ko stoji iza videa:

Gledaj cime se tuzlaci bave, ja budala. Vjerujem da je to ona ofucana drtina sky, ovdje se vidi tacno ko stoji iza videa:

Stvarno mi je vise preko glave ovih djecijih gluposti I zatezanja na relaciji Zenica- Tuzla.Nit mi mirisu,nit smrde,zaboli me za njh,ali kad vidim na nekim stranicama kako nasi pokusavaju da im objasne neke stvari...Imamo svoj Celik zaboli nas za ostalim!Redbull je napisao/la: ↑30 ruj 2025, 23:20 https://www.youtube.com/watch?v=pta3dQFZ9Rk![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bati je njima terapijaFRLegioen je napisao/la: ↑30 ruj 2025, 23:53
Stvarno mi je vise preko glave ovih djecijih gluposti I zatezanja na relaciji Zenica- Tuzla.Nit mi mirisu,nit smrde,zaboli me za njh,ali kad vidim na nekim stranicama kako nasi pokusavaju da im objasne neke stvari...Imamo svoj Celik zaboli nas za ostalim!

Sreća pa je ovaj vlasnik video uradaka Neko Nepoznat inaće bi povjerovao da navija za slobodu 

Vala nije ni dobro uradio video ništa nisam mogao vidjeti da je faul, i ja sam ga morao usporavatiRedbull je napisao/la: ↑30 ruj 2025, 23:20 https://www.youtube.com/watch?v=pta3dQFZ9Rk![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Baš me zanima koliko je karti prodano, nadam se da smo prešli 2200

SVANI SUBOTO DA POKAŽEMO OVIMA IZ BIHAĆA KAKO SE GANJA

Na radio Activu malo čas himna Čelik ale. Ložiona na maksimum
Nisu jos izbacili koliko je prodanih karti, ne bi bilo lose da naprave i online ulaznica koliko je bilo. Al to su nasa preseravanja samo
Ide Bihac, ide Una, a Bgm i Bosna. 3 boda uzvodno ovaj put dolaze do Zenice.

Ide Bihac, ide Una, a Bgm i Bosna. 3 boda uzvodno ovaj put dolaze do Zenice.