NK Čelik

phillies

Re: NK Čelik

Post Postao/la phillies »

Redbull je napisao/la: 27 ruj 2025, 12:09
phillies je napisao/la: 27 ruj 2025, 09:48
Offtopic:

Evolucija jedne slike, 16 godina stare :D Nekad i sad....

slika
Joj slike, prije 15 godina mozda, ovo mi bilo na Windows xp pozadina na racunaru :mrgreen:
Nema na cemu :D Iskreno, ponosan sam sto je ova kreacija zavrsila kod ljudi na racunarima, mobitelima, vidjao sam po pijaci da su se maskice za mobitele prodavale, ljudi tetovaze pravili... :srce: Ovo mi je kao Celiku da Telalovica u Ajax proda :D :D

@carsija072
LIDL je odlicna ideja (nadam se da ce biti izvodiva), a od novog vlasnika Mittala ne ocekujem nista, jer je to ublehas sa nasih prostora koji je bogatstvo zgrnuo na ovom jadu od privatizacije, prislonjen na politicku bulumentu u RS-u. Ne vjerujem da on ima promil zelje da bilo sta sponzorise u Zenici, pa cak ni Čelik.

Takodjer @Redbull

Za marketing :like: :like:
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Realista je napisao/la: 27 ruj 2025, 11:53
Truhlo je napisao/la: 27 ruj 2025, 10:04
phillies je napisao/la: 27 ruj 2025, 09:48 Edit:

Da Truhlo, otprilike tako to ispada. S tim da je kantonalni ministar najavio iduce godine veci iznos od onih 700.000, ali o tom potom.
Ma nas mora baš prosrati rezultatski do kraja godine, da bi se to nešto moglo ostvariti.

Do kraja godine treba nam baš atraktivan protivnik u kupu, Željo ili Sarajevo, kako bi digli 50 000 KM na ulaznicama, to je "pola Zenele" i još pola posuditi.

U ligi nekim čudom biti prvi ili drugi, pa pritisnuti grad da poveća tranšu sa tih 200k na 600k recimo. Kanton sa 700k na 1 milion KM, onda bi se dalo diskutovati o PL.

I naravno pored zenele najvažnije do kraja godine novi reprogram.
Velez ima preko 8 miliona budzet i u premijer ligi su saljivi element.
Nasa jedina nada je da nas uzme neki ozbiljan investiror, jer ovako necemo nikad ni evropu izborit, nesto vise da ne pricam.
Budzet Veleza je 3 - 3,5 miliona za kkub za igrace , jis se od toga mazne milion sigurno ostalo se ulozi u ekipu.
Truhlo barata informacijama nek pomogne ali ovo ostalo su dobili za infrastrukturu i tako se nabilo 8 miliona
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 27 ruj 2025, 13:15
Ma nas mora baš prosrati rezultatski do kraja godine, da bi se to nešto moglo ostvariti.

Do kraja godine treba nam baš atraktivan protivnik u kupu, Željo ili Sarajevo, kako bi digli 50 000 KM na ulaznicama, to je "pola Zenele" i još pola posuditi.

U ligi nekim čudom biti prvi ili drugi, pa pritisnuti grad da poveća tranšu sa tih 200k na 600k recimo. Kanton sa 700k na 1 milion KM, onda bi se dalo diskutovati o PL.

Nasa jedina nada je da nas uzme neki ozbiljan investiror, jer ovako necemo nikad ni evropu izborit, nesto vise da ne pricam.
Budzet Veleza je 3 - 3,5 miliona za kkub za igrace , jis se od toga mazne milion sigurno ostalo se ulozi u ekipu.
Truhlo barata informacijama nek pomogne ali ovo ostalo su dobili za infrastrukturu i tako se nabilo 8 miliona
Budžet Veleža u 2024.: 6 miliona, 3 miliona su im troškovi bili, ostalo izgradnja stadiona.
Sloga Doboj 4 miliona, troškovi 2,5 miliona, ostalo stadion.
Igman Konjic 1,8 miliona KM.

Eto nekih brojki, mogu ruku u vatru staviti da Čelik sa 3 miliona KM može biti rahat u sredini od 6. do 8. mjesta bez straha za opstanak i ganjati evropu kroz kup.

Zato kažem dajte sociosu samo još malo vremena, da se počisti i ovih zadnji 500k, da nas grad malo više ispoštuje i sve je moguće.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Vidjeli ste prihode od ulaznica na 7 utakmica na proljeće 2025 :oops:

Sad zamisli u PL 2x godišnje Željo i Sarajevo samo, pa to je glat po utakmici 50 000+ KM.... I to neke u najgorem slučaju brojke 3500 zapada, 1000 istoka i po 500 sjever i jug.

Imaš još Zrinjski, Velež, Borac koji bi privukli fino publike, plus Gorki :mrgreen:

Imaš od saveza za plasman u ligi, tv prava i ostala sranja, preko 300, 400 000 KM...

Moramo bježati iz ove lige što prije, jer ovdje krv pišamo da prebacimo 2000 ulaznica.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Ne treba zaboraviti da samim učešćem u PL imas sigurnih minimalno 500 000 KM..fiksno, plasman, prenos, savez, uefa., o drugim prihodima koji nisu fiksni poput ulaznica protiv FKS ŽELj itd ne treba ni govoriti..ili o eventualnoj prodaji samo 1 igrača u godini koja je moguća jedino iz PL a iz ove lige ne!
Sve da je Telalović na razini Busketsa. Ili Mašetić na nivou prime Pikea. Odokativno samo učešće Čelika u PL automatski donosi milion KM budzeta više na sadašnji.
Ne treba zaboraviti da ovdje u 1LF klubovi plaćaju i sudije, sluzbena lica, delegate, kotizaciju, barem su takva sluzbena saopćenja saveza dok u PL sve to savez pokriva. Troškovi klubova su 0 KM.

Emir Čerim hvala na svemu. Znam da si veliki navijač, srčan, da si iskren i pošten..i da treba imati čelična muda prihvatiti biti direktor Čelika u onoj poziciji i zadržati se toliko dugo do sada. Da li je moglo bolje ili lošije ne zanima me. Mandat je uspješan!

Ne znam kakvim imenima se licitira za budućeg direktora ali nadam se da će biti sposoban još više dignuti i unaprijediti klub. Nadam se da će se taj proces što prije rjesiti jer nema važnije pozicije u klubu od generalnog direktora.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Avenija je napisao/la: 27 ruj 2025, 13:50 Ne treba zaboraviti da samim učešćem u PL imas sigurnih minimalno 500 000 KM..fiksno, plasman, prenos, savez, uefa., o drugim prihodima koji nisu fiksni poput ulaznica protiv FKS ŽELj itd ne treba ni govoriti..ili o eventualnoj prodaji samo 1 igrača u godini koja je moguća jedino iz PL a iz ove lige ne!
Sve da je Telalović na razini Busketsa. Ili Mašetić na nivou prime Pikea. Odokativno samo učešće Čelika u PL automatski donosi milion KM budzeta više na sadašnji.
Ne treba zaboraviti da ovdje u 1LF klubovi plaćaju i sudije, sluzbena lica, delegate, kotizaciju, barem su takva sluzbena saopćenja saveza dok u PL sve to savez pokriva. Troškovi klubova su 0 KM.

Emir Čerim hvala na svemu. Znam da si veliki navijač, srčan, da si iskren i pošten..i da treba imati čelična muda prihvatiti biti direktor Čelika u onoj poziciji i zadržati se toliko dugo do sada. Da li je moglo bolje ili lošije ne zanima me. Mandat je uspješan!

Ne znam kakvim imenima se licitira za budućeg direktora ali nadam se da će biti sposoban još više dignuti i unaprijediti klub. Nadam se da će se taj proces što prije rjesiti jer nema važnije pozicije u klubu od generalnog direktora.
Cerimu treba dati nagradu Zenice za sve sto je uradio za klub. A novi direktor ce siguran sam podici funkcionisanje kluba na vecu razinu u to sam siguran jer momak je presposoban i ima muda
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 27 ruj 2025, 13:50 Ne treba zaboraviti da samim učešćem u PL imas sigurnih minimalno 500 000 KM..fiksno, plasman, prenos, savez, uefa., o drugim prihodima koji nisu fiksni poput ulaznica protiv FKS ŽELj itd ne treba ni govoriti..ili o eventualnoj prodaji samo 1 igrača u godini koja je moguća jedino iz PL a iz ove lige ne!

Jedini veliki problem je što taj novac za učešće dolazi tek na kraju sezone, što znači da je prva sezona baš paklena za izgurati finansijski.

Hvala Čerimu za sve, šta je momak sve izdržao i izgurao, kapa dole. Ostat će upamćen kao najuspješniji direktor kluba od nezavisnosti države sigurno. Ko god dođe, morat će dobro zasukati rukave da bi ostvario barem pola onog što je Čerim izgurao.
phillies

Uvjeren sam da nece biti zime sto se tice pozicije direktora.

Jos jednom, veliko hvala Emiru na njegovom nesebicnom radu i zalaganju, pogotovo u prvim godinama, kad smo se svi sklanjali, on i ekipa su stali "na crtu".
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 27 ruj 2025, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Cinvict35

Truhlo je napisao/la: 27 ruj 2025, 13:32
Cinvict35 je napisao/la: 27 ruj 2025, 13:15

Budžet Veleža u 2024.: 6 miliona, 3 miliona su im troškovi bili, ostalo izgradnja stadiona.
Sloga Doboj 4 miliona, troškovi 2,5 miliona, ostalo stadion.
Igman Konjic 1,8 miliona KM.

Eto nekih brojki, mogu ruku u vatru staviti da Čelik sa 3 miliona KM može biti rahat u sredini od 6. do 8. mjesta bez straha za opstanak i ganjati evropu kroz kup.

Zato kažem dajte sociosu samo još malo vremena, da se počisti i ovih zadnji 500k, da nas grad malo više ispoštuje i sve je moguće.
Et objasnio je truhlo da nije to prevelik bauk ni ta PL, sve se mozw stic uz posten rad
Cinvict35

Opet cu ponovit ovog Skrijelja kako vec obavezno pokusat dovest na proljece, covjek sam drzi vrh tabele
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Misli li ovaj Igman otpustit ovog ublehaša od trenera.Kad nije ni prvu utakmicu vodio u Čeliku rekao sam da je promašaj.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Guest.1945 je napisao/la: 27 ruj 2025, 16:05 Misli li ovaj Igman otpustit ovog ublehaša od trenera.Kad nije ni prvu utakmicu vodio u Čeliku rekao sam da je promašaj.
Igman je talašika od ekipe, ovdje se samo ceka da se Damjanovic popljuje. Dali smo im 4 na Kupresu a tad Damjanovjca nije bilo ni na mapi.
Kod nas uvijek trener kriv. Igman ima ekipu klasicnu drugoligasku, rutonje koje ce dignut rucnu cim prime go a ostatak ekipe tanak ko lizalo. Zato ih i trpaju svi, ovi sto znaju nece a ovi sto hoce ne znaju.
phillies

Mnogi su mozda stekli pogresan dojam o Igmanu nakon prva dva kola, gdje su prvo u gostima iznenadili GOSK (koji takodjer, ispostavice se, nije nesto posebno), i pobjedom nad Jedinstvom 1:0 (gdje je Jedinstvo bilo bolje, ali su zabili autogol)...Daljnji rezultati cini mi se vise oslikavaju realno stanje na terenu. Travnik im utrpao 3, Vitez na gostovanju 4, Tomislav 5, tako da nije nimalo ruzicasta situacija u Konjicu.

Ja samo ne znam zasto ovdje pricamo o Igmanu :D :D :D

NAPRIJED ČELIK!!!!
Samo Čelik zenički !!!

goku

Post Postao/la goku »

Truhlo je napisao/la: 27 ruj 2025, 12:31

Nama za početak Velež nije nikakvo mjerilo. Zrinjski, Borac, Sarajevo, Velež i Željo su sa parama odskočili.

Mi kad uđemo u PL trebamo računati na neki budžet od 3 miliona KM (1,5 miliona KM od grada i kantona i 1,5 miliona KM koje klub može napraviti u PL) kako bi bili konkurentni Posušju, Prijedoru, Radniku, Slogi, Širokom.

Nikakav investitor nije potreban, još socios model nije dobio pravu priliku, tek kad se vrati i posljednjih 500k duga, onda kroz neki period od 2, 3 godine možemo vidjeti domete ovog modela.
Koliko ti clanova ocekujes ako budemo igrali PL?
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

goku je napisao/la: 27 ruj 2025, 16:32
Truhlo je napisao/la: 27 ruj 2025, 12:31

Nama za početak Velež nije nikakvo mjerilo. Zrinjski, Borac, Sarajevo, Velež i Željo su sa parama odskočili.

Mi kad uđemo u PL trebamo računati na neki budžet od 3 miliona KM (1,5 miliona KM od grada i kantona i 1,5 miliona KM koje klub može napraviti u PL) kako bi bili konkurentni Posušju, Prijedoru, Radniku, Slogi, Širokom.

Nikakav investitor nije potreban, još socios model nije dobio pravu priliku, tek kad se vrati i posljednjih 500k duga, onda kroz neki period od 2, 3 godine možemo vidjeti domete ovog modela.
Koliko ti clanova ocekujes ako budemo igrali PL?
800 do 1000 ko i do sad.
Odgovori