Mislis ono da igramo Evropu, borimo se za titulu i tako ti, taj faktor?Realista je napisao/la: ↑27 ruj 2025, 00:52 Sve je to super, ali moze li meni neko sutra reci kojim smo to magijama sutra neki faktor u premijer ligi?
Jedan Velez koji je nebitan, ce narednih 10 godina imati veci budzet od nas,sta onda mi u trenutnom sistemu tu trazimo?
Trenutno mi imamo 5-6 klubova kojih po trenuntom sistemu nikad necemo prestici, pa samo zelim da pitam cemu se mi nadamo?
Korak po korak. Nama je najbitnije, kada i ako udjemo u PL, te prve godine budemo bolji od ekipe koja je s nama usla u PL iz RS-a i jednog premijerligasa. Dakle da izborimo opstanak. Slijedece godine, da budemo bolji od ovih timova koji su usli te godine u PL i mozda jos jednog premijerligasa. I tako dalje...
Suludo je ocekivati da Celik, kad i ako udje u PL, u ovakvom i slicnom stanju, bude ikakav faktor medju ekipama kao sto su Zrinjski, Borac, Sarajevo... mi svoje mjesto moramo traziti oko Posusja, Sloge, Radnika. Pa onda kako budemo rasli, ako ostanemo u ligi, pokusavati hvatati korak sa "visim razredom" Premijer Lige.
Kao sto put od kantonalne lige do danas nije dosao preko noci, tako ni nas put u PL nece biti. Mozda cak da bude i trnovitiji. Ali ono sto je najbitnije je da cemo mi imati stabilan klub, stabilan svojim poslovanjem, svojom vizijom za buducnost, rukovodstvom i administracijom, i kao sto sam vec govorio da svaki dan bude neki napredak, pa makar milimetarski.
Nazalost, tuzno je da sada, kada Celik ima podrsku i gradskih i kantonalnih institucija, da nema jacu podrsku gradjana Zenice. Postalo je ocito da zenicani vole Čelik iz Premijer Lige. Ovaj Čelik i Čelik iz prethodnih godina i ne bas toliko, sto se pokazalo prodajom ulaznica i samom posjetom na domacim utakmicama. Razumijem ja i da je kvalitet igre bio ispod nivoa gledljivosti u pojedinim momentima, i da je mozda ljudima skupa ulaznica (mada se i to da diskutovati), ali kako ljudi ne vide da se kupovinom ulaznice odaje priznanje ljudima u klubu za njihov nesebican rad kroz sve ove godine, da njihova borba sa vjetrenjacama nije bila uzaludna i da ovaj klub ima zasto da postoji.
Ako je klub spasavan, da bi na derbi utakmicama (za ovaj rang takmicenja) bilo prodano ispod 2000 karti, da bi na Skupstinu doslo ispod 100 clanova od 853 (doduse ne mogu svi clanovi ni prisustvovati Skupstini), onda sto se mene tice, ne mora nikad ni uci u Premijer Ligu. Dovoljna je i ova liga, obzirom s cime raspolazemo. Bitno je da Čelik zivi, da ima svoje Robijase, da se cuje njihova pjesma i da ljudi koji dodju na stadion dolaze zato sto vole Celik, a ne zato sto je Celik u Premijer Ligi.
Pardon, odoh ja malo usiroko
NAPRIJED ČELIK!!!!
SVANI NEDELJO!!!